23? 19? 12? Mijn leeftijd? Of die van mijn make-up?

Zie je de eerste rimpels opkomen? Dan wens je maar al te graag dat je weer in de puberteit ziet, liever enkele puisten die toch wel weer verdwijnen dan rimpels. Stiekem wens je ook meteen dat je een aantal jaar jonger bent en je huid weer strak in zijn vel zit. Inmiddels krijg ik wel vaker de vraag wat mijn leeftijd nou is. Niet omdat ik volgens hen “volwassen” overkom, ze moeten mij eens meemaken als ik met mijn gierende mates ben, maar ook qua mijn make-up. Wat? Uhu, just saying..

Boven de twintig.

Make-up is gewoon om van te houden! Je kunt je gezicht er niet alleen mee vervormen, dus van rond naar ovaal gaan met behulp van wat bronzer en highlighters, maar ook je gezicht voller, slanker, kleiner, groter, langer en nog eens mooier mee maken. Inclusief het jonger maken van je gezicht en het verouderen van je leeftijd.

En we zijn weer 12.

Ik scrolde langs een foto heen en ging weer naar boven. WOW. Hier leek ik even een stuk ouder, terwijl ik tijdens het schrijven van het artikel, dat totaal niet zag. Enkele secondes staarde ik naar de foto, voordat ik wist waardoor het kwam. De lipliner. Zodra ik met de lipliner van Miss Sporty aan de slag ga, lijkt mijn leeftijd wel ineens groter te worden. Zelf ben ik totaal niet goed in leeftijden raden, maar ik denk dat ik daar wel zo een drieëntwintig leek!

Zoekend keek ik even verder, zware oogmake-up, maar de gelliner pakte ook even mijn negentien jarige leeftijd in om geruild te worden met een goede éénentwintig. Misschien kwam dat door het totaal plaatje. Maar op andere foto’s kwam ik er achter dat het zwarte lijntje op mijn waterlijn mij mooi de das om doet! Natuurlijk niet erg, want hij is gewoon prachtig!

En als laatste denk ik ook dat mijn wenkbrauwen een rol spelen. Hoe zwaarder ik ze aan zet, hoe ouder ik lijk. Tegenwoordig ben ik in de hele lichte brows, maar nog op steeds op zoek naar mijn eigen haarkleur, in een oogschaduw variant. Geen donkerbruine wenkbrauwen meer voor mij!

Je hebt zoveel manieren om ouder te lijken, alleen deed ik het zelf niet expres. Eigenlijk best incredible wat je wel niet kunt met make-up, maar dat liet ik ook al in de battle zien. Mijn bloederige opstoot in Las Vegas zei genoeg! Het is niet dat ik mijn make-up ga aanpassen, want ik kan namelijk niet zonder alle drie, terrible zou dat zijn. Ik ben vast niet de enige die zich wel eens ouder opmaakt dan dat je in werkelijkheid bent, nu ben ik benieuwd naar jouw ouder-maak-tips!

Maak jij je wel eens ouder op dan je bent? En wat zijn jouw trucjes?


51 Comments

 • Samantha

  09/07/2012

  Ik zie er héél jong uit zonder make-up, dus mijn eerste ‘truc’ is om make-up sowieso op te doen, haha. Voor de rest heb ik geen trucs, want het maakt me nu nog niet zoveel uit! :) Wel erg leuk om te lezen!

  Reply
 • Christel

  09/07/2012

  Zodra ik met bruintinten en naturelle kleuren aan de slag ga in mijn make-up wordt ik flink wat ouder geschat dan ik daadwerkelijk ben. Ik moet dan ook bekennen dat het ook echt mijn kleuren niet zijn om met bruin en rustig koperen kleuren aan de slag te gaan tenzij ik ze in een heftige look verwerk.

  Reply
 • redhotjillypeppers

  09/07/2012

  Het laatste dat ik zou doen, is makeup dragen die me ouder laat lijken ! :D

  Reply
 • Lifesplash

  09/07/2012

  Ik vind het echt bijzonder wat je allemaal wel niet met make-up kunt doen. Dat maakt het ook zo leuk, lekker creatief dingen verzinnen! :D

  Reply
 • joycelysanne

  09/07/2012

  ik ben nog niet zó goed met makeup dat ik me leeftijd er mee kan ‘vervormen’, maar wie weet komt dat ooit nog!

  Reply
 • Elise

  09/07/2012

  Mijn leeftijd wordt er vaak wat jonger door. Gewoon mascara en wat foundation maakt mij een beetje zoals een pop. Echt een goede manier om dat op te lossen weet ik nog niet.

  Reply
 • deijsprinses

  09/07/2012

  IK zou me niet ouder willen voordoen maar ik denk dat hoe meer make-up ik soms gebruik hoe ouder ik er ga uitzien. Ik merk ook als ik mijn haar net heb alten verven en het is bijna zwart dat ik er ouder uitzie dan een paar weken later (rood haarverf trekt af). NU is het roster en lijk ik jonger :p

  Reply
 • Jorinde

  09/07/2012

  Haha..en we zijn weer 12! Ik heb geen trucjes om mij ouder te laten lijken met make-up. De eerste rimpeltjes hebben al bezit van mij genomen. Vooral met kleding laat ik mij er jonger of ouder uitzien!

  Reply
 • Amanda

  09/07/2012

  Ik heb geen idee hoe ik er ouder uitzie met make up haha. Misschien dat ik er met make up wel ouders uitzie dan zonder. Nog niet naar mijn legitimatie gevraagd met drank kopen of sigaretten kopen :)

  Reply
 • beautiesatwork

  09/07/2012

  make up maakt me jonger :)

  Reply
 • debby

  09/07/2012

  Haha wat een leuk artikel. Nee ik maak me niet ouder op alsjeblieft zeg ik ben eh 33 dus nee ik hoef er niet ouder uit te zien hihi

  Reply
 • Ik zie er ook steeds jonger uit dan ik ben dus probeer ik mijn make-up wat af te stellen op mijn leeftijd

  Reply
 • Als je mijn leeftijd hebt, doe je er alles aan om er wat jaartjes af te krijgen :)

  Reply
 • Deb

  09/07/2012

  Haha ik maak me zeker niet ouder op dan ik al ben. Ik ben al oud genoeg *ahum* dus ik doe het juist andersom.. probeer er wat jonger uitzien. Gelukkig helpen mijn sproetjes (thank God for them!) mij daarbij ook. Of je nu veel make-up op hebt of niet, je ziet er altijd fris en fruitig uit!

  Reply
 • Nien

  09/07/2012

  Mijn haar. Als ik het half krullend los laat hangen met een zijscheiding en wat vrolijke speldjes erin, dan ben ik de 14-jarige ik. Maar als ik het stijl, een middenscheiding maak en het dan vervolgens netjes opsteek met saaie zwarte schuifspeldjes, dan zie ik er serieuzer uit en schatten mensen mij meteen een paar jaar ouder.

  Reply
 • LottedeJ

  09/07/2012

  Ja, interessant onderwerp dit! Ik dacht vroeger altijd dat ik met oogschaduw veel ouder leek dan ik was, maar tegenwoordig vind ik juist dat ik er met oogschaduw jonger uit zie. Waar het aan ligt weet ik niet, maar mensen om me heen hebben het wel bevestigd. Met alleen mascara, blush en een lief kleurtje lipgloss zou ik zo voor 12 door kunnen gaan, daarom draag ik ’t liefst zwarte eyeliner met wing. Dat maakt me toch wat volwassener. En een donkere kleur lipstick/lipliner helpt ook heel erg, zoals je zelf ook al zegt!

  Reply
 • thebloggingsisters

  09/07/2012

  Wauuuw, je kunt je make-up zo mooi doen!
  Echt prachtig
  x

  Reply
 • Kayla

  09/07/2012

  Ik let er eigenlijk nooit zo op, ik maak me in ieder geval niet expres jonger of ouder op haha!

  Reply
 • Madelon

  09/07/2012

  Zonder make-up heb ik echt een babyface dus mijn truc is dus altijd make-up dragen haha. Minimaal mascara en arabische kohl en het liefst wat blush. Daardoor lijk ik gelijk een paar jaar ouder.

  Reply
 • Madelon

  09/07/2012

  Mijn truc is om altijd make-up te gebruiken. Zonder heb ik echt een babyface al heeft dat ook wel zijn voordelen ;) Mascara en arabische kohl, blush en wat minerale poeder zijn hier dan ook echt het minimum. Dan lijk ik al gelijk ouder.

  Reply
 • Nicole

  09/07/2012

  Ik word altijd jonger geschat, met of zonder make-up, haha. Geen trucjes, haha.

  Reply
 • capsidegirl

  09/07/2012

  Ik zie der altijd onwijs jong uit haha… De laatste jaren is pas zo dat ik iets ouder lijk maar nog steeds word ik stuk jonger geschat dan ik ben. Ik draag eerlijk gezegd dan wel niet veel make-up

  Reply
 • femketje

  09/07/2012

  ik zie er jonger uit dan ik ben zonder make-up XD opzich wel een voordeel als ik later wat ouder ben, hopen dat ik dan nog steeds 5 jaar jonger geschat wordt :3 zelf draag ik door de weeks naar werk etc niet meer dan alleen een beetje mascara.. soms bij shoots wordt ik wel opgemaakt maar dat maakt me er niet ouder of jonger uit zien dan dat ik ben :)

  Reply
 • Renate

  09/07/2012

  Leuk artikel! Iedereen schat me sowieso boven de 18, ik heb zelfs vaak 21-22 gehoord, terwijl ik nog maar 16 ben! Ik doe het niet expres, ik lijk gewoon veel ouder dan ik werkelijk ben haha, ik denk dat het niet alleen aan mijn make-up ligt :p.

  Liefs.

  Reply
 • ValleyDoll

  09/07/2012

  Ik zie er met make up niet per se veel ouder uit. Zonder make up is het gewoon een horrorverhaaltje :p

  Reply
 • Nienke

  09/07/2012

  Eyeliner.. =) Maar dat was vroegah. Nu maakt het me niet zoveel uit en moet ik alleen nog lachen als ik om mijn ID word gevraagd in de supermarkt (ik ben 28).

  Reply
  • MissEvie.nl

   09/07/2012

   Hahaha dat had ik laatst bij de slijterij (ben 26) ;-)

   Reply
   • Beauty Koning

    09/07/2012

    Haha, ik ook! Toen had ik net een pony geknipt en werd een week later 19. :’)

    Reply
  • Anne vdh

   09/07/2012

   Haha ik heb dat ook altijd bij de albert heijn als ik een miniflesje wijn of bier koop! (ben 24) En dan geef ik mn rijbewijs, staren ze er 5 minuten naar… “oh wacht, het is een rijbewijs..” Ja! Eentje die ik al 6 jaar heb.. :P

   Reply
 • MissEvie.nl

  09/07/2012

  Wat grappig, nu je het zegt! Op sommige foto’s lijk je idd wat ouder vanwege je make-up ;-) Ik probeer er niet ouder uit te zien door make-up (ben al oud) maar wil liever mijn positieve kanten benadrukken (m’n ogen) en m’n negatieve kanten verdoezelen (donkere kringen, oneffenheden) :-)

  Reply
 • Sherr

  09/07/2012

  Ghehe leuk geschreven! Ik maak mijzelf niet ouder ik heb dat natuurlijk vroeger wel gedaan maar nu… Nee! :P

  Reply
 • Jasmine

  09/07/2012

  Trucje om ouder uit te zien, gewoon er gesofisticeerder uitzien. Geen overdreven gedoe en je inhouden met het zwart. Veel zwart link ik altijd met puberen, met van die panda oogjes enzo =]

  Reply
 • Shirley

  09/07/2012

  Ik dacht dat jij inderdaad rond de 22 zat qua leeftijd, maar alles wat de tussen de 18-25 zit is moeilijk te schatten. xD Ik ben altijd bang veel ouder te lijken. Richting 30 ofzo (dat is niet oud, maar ik ben 23, dus dan is het niet leuk).

  Reply
 • Mariska

  09/07/2012

  Zo zie je maar, wauw!

  Reply
 • Yak Man

  09/07/2012

  mezelf ouder laten lijken? Hmm, moeilijk ik zou het eigenlijk niet weten. Volgens mij lijk ik meteen al een stuk ouder als ik al een beetje make-up gebruik ;p. Maar eruit zien als 18 lukt me nooit xD. Dat is net als vorig jaar dat er aan mij werd gevraagd om mijn ID te laten zien, OMDAT IK STERRETJES GING KOPEN. o-o Ik vraag me dus echt af, hoe jong mensen mij wel niet schatten.

  Reply
  • Beauty Koning

   09/07/2012

   Woa, terrible! Diegene lette waarschijnlijk gewoon niet op hoor!

   Reply
 • Hanna

  09/07/2012

  wonderlijk toch, hoe dat allemaal met make-up kan zeg! (:
  liefs!

  Reply
 • comemoda

  09/07/2012

  Wat gek zeg dat je er dan heel anders uit ziet met alleen maar andere make up!

  XOXO,

  Reply
 • Sandra

  09/07/2012

  Hahahahaha bij mij is het andersom, ik doe van alles om er juist jonger en “fris” uit te zien (lukt aardig, wordt gemiddeld een jaartje of 10 jonger geschat).

  Alleen een highlighter al (NYX Milk) in de binnenhoek van mijn ogen en direct onder mijn wenkbrauwen haalt er al snel een jaartje of 5 af :)

  Aging: bruine lipstick, dat maakt zooooo oud :P

  Reply
 • Ik merk ook dat wanneer ik mijn wenkbrauwen te donker of te sterk aanzet dat ik er een paar jaar ouder eruit zie! Sinds een paar maanden vul ik ze lichter in en dat maakt al het verschil =)

  Reply
 • Anne vdh

  09/07/2012

  Ik let eigenljk nooit op mijn make-up leeftijd, zou ik mss maar eens moeten doen aangezien ik 24 ben maar iedereen mij 17 schat haha:p Nee, het maakt me niet iut hoe oud ik word geschat. Ik blijf dus gewoon lekker make-uppen zoals ik altijd deed:D

  Reply
 • Sarah

  09/07/2012

  Wenkbrauwen aanzetten geeft al veel verschil inderdaad, dan lijk je meteen een stuk ouder, zelf heb ik niet echt tricks. ik maak me gewoon op, zoals ik me op dat moment voel. haha :)

  Reply
 • Laura

  09/07/2012

  Ik ben dertig dus nee, dan ga je je niet meer ouder opmaken, haha. Maar eigenlijk heb ik dat nooit bewust gedaan, al word ik wel altijd jonger geschat. Vooral met weinig make-up (maar dan zie ik er ook weer meer onuitgerust uit, dus ja, dan liever meer make-up).

  Reply
 • Ik zie er altijd jonger uit dan ik ben. Ben 26 maar lijk 18 naar het schijnt..
  Zware make-up maakt me wel iets meer richting mijn eigen leeftijd, maar dan enkel donkere kleuren of bruin. Frisse kleurtjes als groen en roze maken me weer jonger.

  Reply
 • arletta

  10/07/2012

  Ik vind het zo gaaf wat je allemaal met make-up. Zelf ben ik niet zon pro dus ik doe niets om mij ouder te laten kijken!

  Reply
 • Simone

  10/07/2012

  De tweede foto vind ik het mooist. Al die poespas hoeft niet in het dagelijkse leven. Leuk voor een feestje, maar voor overdag?

  Reply
  • Beauty Koning

   10/07/2012

   Thanks a lot! Ik denk dat het er vanaf hangt of je er zin in hebt of niet, dat heb ik graag. Dus ik zeg “ja” tegen make-up! ^^

   Reply
 • Xan

  11/07/2012

  Ik wol juist niet puurder lijken met make-up op. Maar ik denk dat je het soms niet te voorkomen is. Bij mezelf hen ik al heel snel het gevoel dat rode lippenstift mij ouder laat lijken. Hoewel ik het super vind. Maar ja, ligt er ook aan naar welke gelegenheid je gaat. =)

  Reply
 • Dina

  12/07/2012

  Ik heb er nog nooit echt op gelet, hoe ik jonger of ouder lijk door make up.

  Reply

Geef een reactie