De eindeloze zoektocht naar een blauwe ondertoon. + Swatches.

Stap even in de tijdmachine, want we moeten terug naar een aantal weken, of zelfs maanden geleden. Toen schreef ik een artikel over een blauwe ondertoon in je lipstick die je tanden witter liet uitkomen, amazing right. Zo kon je even die paar honderd euro besparen, of omzetten in nieuwe lipsticks, maar hoe spot je nou die blauwe ondertoon? Ja, hoe doe je dat nou precies? Nou..

Het spotten van zo een blauwe ondertoon is niet makkelijk, om daar mee te beginnen. Dat is net zo moeilijk als bij jezelf, welke ondertoon heb jij in je huid? Ben je geel? Rood? Paars? Of koel? Warm? Neutraal? Of juist weer beide? Allemaal moeilijke dingen om te ontdekken, maar als je het eenmaal hebt ontdekt, dan kan je beginnen met de lipstick!

Mijn ondertoon is geel, believe me, back in yellow. Green and yellow, dacht pas mij meteen even aan de kleuren van de Packers. Een warm persoon, of juist weer koud, ik van verschillende dingen tegen, vandaar dat ik die optie openlaat, maar geel it is. Nee, dit is geen halve informatie, zolang je je ondertoon weet zit je vrij al goed, hierdoor kun je overgaan naar het matchen.

Op de bovenstaande foto heb ik vijf verschillende lipsticks op mijn pols geswatcht. Kijk naar de kleur, welke past het beste bij mijn huid? En welke valt er weg? Toen ik de foto’s bekeek vond ik dat ze allemaal op elkaar leken, totdat ik eens kritisch de tinten ging bekijken. Geen één lipstick lijkt op elkaar, sommige veranderen zelfs van kleur, maar ik zal je vertellen waarom!

Tegenovergestelde volgorde, maar in ander licht. Alsnog springt de kleur aan de rechterkant voor jou eruit, zie je het? Vergelijk het maar eens met de foto hiervoor, weer het POW effect. Dit komt niet alleen door de amazing roodoranje kleur, maar ook omdat hij mijn huid lijkt op te frissen. De tint daarnaast, is een roze lipstick, heb jullie mooi even geflest, maar hij komt nogal grauw over.

Even close-up, maar hij maakt mijn huid dof. De lipstick kocht ik trouwens een tijd terug, omdat hij gewoon prachtig was in de winkel. Ben je niet zeker van de kleur die je wilt hebben? Loop naar buiten toe met de swatch op je hand, het liefst op je vingertop, vervolgens houd je hem bij je gezicht, spiegel of een homeboy erbij en dan vragen/kijken of hij wel bij je staat. Beetje lachen, geen gele tanden? On the go, of een no go? Vergeet niet om de lipstick achter te laten in de winkel, voordat je het weet..

Waar het eigenlijk op neerkomt is, dat je moet oppassen met jouw ondertoon, houd er rekening mee dat hij bij iemand incredible kan staan met parelwitte tanden en bij jou werkt het averechts. Je hebt rode lipsticks met een oranje basis, maar ook met een blauwe basis. Vaak is het zo dat de blauwe basis je tanden witter maakt, en de oranje basis de gele ondertoon in je tanden naar voren haalt.

Maar wat je ook weer hebt is dat de oranje basis in de rode lipstick beter match bij mensen die een warme type zijn, maar dat houdt in dat de blauwe ondertoon beter past bij de koele types. Doe je het tegenovergestelde van elkaar, dan heb je kans dat jouw rode lipstick ineens roze wordt, wat dus bij de foto hierboven is gebeurd.

De enige echte rode tint die zijn kleur behield tijdens de test, namelijk de diehard Pout Paint van Sleek Pin Up, hij doet zijn naam zeker een eer aan. Mijn tanden lijken hierdoor witter, hij wordt niet roze en is gewoon ideaal voor bij mijn huid qua ondertoon en noem maar op. Wil je online bestellen, maar ben je niet zo zeker van de kleur? Google de naam en zet er achter “swatch”, zo kom je bij verschillende swatches, inclusief andere huidtypes waarmee je kunt vergelijken!

Vorig jaar december waar ik Pin Up droeg.

Parelwitte tanden, zonder een photoshop programma! Hij maakt mijn huid ook iets bleker, waar ik mijzelf niet echt aan stoor, zolang ik geen gele rakkers krijg, is alles op en top. De naam van de andere lipstick houd ik nog even geheim, eind deze week verschijnt namelijk daarvan de review, so stay tuned!

Hoe moet je nou die blauwe ondertoon opsporen? Je eigen huid leren kennen, inclusief alle ondertonen, zodat je kunt kijken of je de blauwe of oranje basis nodig hebt. De oranje basis neigt naar de bruine + oranje kant toe en de blauwe is een stuk lichter en koeler. Swatchen is daarom heel belangrijk en daglicht, want daar moet je namelijk de lipstick dragen! Natuurlijk ook in de avond, maar dan valt het minder op, gniffel.

Heb jij een favoriete rode lipstick?


48 Comments

 • sarahdiiamonds

  11/07/2012

  Volgens mij heb ik je geinspireerd met myn artikel :D heel leuk dat je dit even uitlegt, heb het nooit echt bekeken maar ik ben wel een koel type. Koele kleuren staan me beter, heb zelf toen de test met gouden en zilvere folie gedaan, en jup silver it is :)

  Reply
 • Diana

  11/07/2012

  Leuk artikel en mooie swatches! Mijn favo rode lipsticks zijn van etos! Nummer 005, 115 & 118. =)

  Reply
 • Teri

  11/07/2012

  Ik weet nog toen ik pas me begon te verdiepen in make-up hoe verwarrend het allemaal was, terwijl het ergens wel logisch is. Nu moet ik wel zeggen dat het vrij complexe kan zijn soms, want je past het niet alleen toe met lipsticks uiteraard maar ook met oogschaduw, blush, zelfs je kleren! Zo heb ik na heel lang eigenlijk ontdekt dat bepaalde kleuren me echt flets maken, maar ja, nooit bij stilgestaan hé, haha :). Geweldig artikel, ik denk dat veel mensen hier iets aan hebben! :D

  Reply
 • Steffie

  11/07/2012

  handig artike meis! maar ik vind rood niks voor mij xD

  Reply
 • Paola

  11/07/2012

  Wat een interessant artikel! Ik heb geen idee welk type ik ben.. Ik denk koel! Ik heb eigenlijk nooit zo gekeken naar lipsticks!

  Reply
 • Jorinde

  11/07/2012

  Ik draag eigenlijk nooit rode lipstick. Handig artikel :-)

  Reply
 • Lifesplash

  11/07/2012

  Interessant artikel! Ik vind rode lipsticks altijd wel moeilijk ja, haha. Maar ik ga kijken of ik hiermee wat kan.

  Reply
 • dppz

  11/07/2012

  Jeetje Cyn, wat een ontzettend leuk en leerzaam artikel zeg! Heb met verbazing naar de foto’s gekeken. Mijn favoriete rode lipstick is Russian Red van MAC.

  Reply
 • Yak Man

  11/07/2012

  Oe, leuke post :). Ik heb een aantal rode lipsticks, ik vind die van kate moss rimmel, lipstick diary en lord berry erg fijn :)

  Reply
  • Yak Man

   11/07/2012

   Lol, just kidding. Ikben nog niet echt wakker, lipstick diary bestaat niet eens. Lipstick libaray

   Reply
 • Leuk artikel!
  Pin-up staat je inderdaad erg mooi :)

  Reply
 • Joyce

  11/07/2012

  Oh – wat handig is dit!

  Reply
 • Monique

  11/07/2012

  Goed duidelijk uitgelegd! En zo bij elkaar zie je nog moeilijk het verschil maar zo waar dat kleur bij je huid moet passen

  Reply
 • Thanks voor de duidelijke uitleg :-) En nu even iets heel anders: hoe heb je in hemelsnaam die rode lipstick van je arm af gekregen? :-)

  Reply
 • myowncrazystyle

  11/07/2012

  Ik vind ze allemaal wel iets hebben, de felrode vind ik wel de mooiste van allemaal!
  -xxx- Eline

  Reply
 • beautiesatwork

  11/07/2012

  ik ga binnenkort nog eens een rode lîpstick testen :)

  Reply
 • comemoda

  11/07/2012

  Mooie kleuren lipstick!

  XOXO,

  Reply
 • missjustpretty

  11/07/2012

  Prachtige kleuren lipstick, vind die van MAC echt geweldig.

  Gebruik zelf ook vaak rode lippenstift maar dan gebruik ik
  Ketch-me-up van Catrice.

  Reply
 • Deb

  11/07/2012

  Inderdaad lastig om te beoordelen of een (rode) lipstick bij je huidskleur past. Ik moet ze echt op mijn lippen testen om te zien of ik de kleur kan hebben. Ik heb geen favoriete rode lipstick, ik heb er ook niet veel omdat ik best grote lippen heb vind ik het al gauw té opvallend en om op te vallen moet ik echt in de stemming zijn ;-) dan heb zoiets van dat mensen denken: hey daar heb je die rode lippen weer.. ohh hey hallo Deb ;-)

  Reply
 • Ik heb mijn rode lipstick nog niet gevonden

  Reply
 • Marije

  11/07/2012

  Wat een mooie kleuren!!
  Maar over je blognaam: beauty koning? Niet lullig bedoeld maar dan is het toch beauty koningin ?

  x

  Reply
  • Beauty Koning

   13/07/2012

   Dank je wel Marije! Mijn achternaam is Koning, vandaar dat ik die twee heb gecombineerd.

   Reply
 • Kayla

  11/07/2012

  Toch is het handig dat een lipstick je tanden witter laat lijken.. Mooie kleuren heb je geswatcht.. I love red!

  Reply
 • Samantha

  11/07/2012

  Wow! Wat een super leuk artikel en leuke weetjes. :) Ik vond die kleur ook al meteen het beste bij je huid passen! :D

  Reply
 • Goed informatief artikel Cynthia, je hebt het zeer goed uitgelegd! Zelf sta ik echt niet met rood, wat verkoopsters in wilkels soms ook beweren, ik ga er niet aan :)

  Reply
 • Esmay

  11/07/2012

  Prachtige lipsticks ! Goed uitgelegd :)
  Zelf heb ik (nog) geen perfecte rood gevonden!

  Reply
 • redhotjillypeppers

  11/07/2012

  Handig artikel ! Kleuren kunnen inderdaad erg veel verschil maken

  Reply
 • Anne vdh

  11/07/2012

  Ik heb de MAC russian red als rode lipstick, ook met blauwe ondertoon! Ik dacht eerst ook dat je die als 4e swatch op je arm had:D

  Reply
 • allbeautyforyou

  11/07/2012

  wat een handig artikel! ik ben al zo lang aan het zoeken naar de ”perfecte” rood

  Reply
 • Katy

  11/07/2012

  Wauw cool! Geweldige kleur rood <3!

  Reply
 • Josephine

  11/07/2012

  Ah, hier heb ik serieus nog nooit over nagedacht, interessant artikel. Ik ga ook maar eens op zoek naar een perfecte rode lipstick. Hij staat je echt geweldig!

  Reply
 • Christel

  11/07/2012

  Rode lipstick is gewoon zo moeilijk, ook als je de blauwe of oranje ondertoon hebt gevonden kun je nog tegen problemen oplopen als een flets gezicht etc.
  Ik heb mijn perfect red ook nog steeds niet gevonden:)

  Reply
 • Amanda

  11/07/2012

  Duidelijk en handig artikel!

  Reply
 • Flo

  11/07/2012

  Ziet er heel mooi uit! Handy! x

  Reply
 • Jasmine

  11/07/2012

  Rode lipstick vind ik altijd zo tricky, daarom grijp ik altijd eerder naar een roze lipstick. Het is wel erg leuk als je de ideale rode lipstick in je stash hebt!

  Reply
 • Liliane

  11/07/2012

  Ik heb een gorgeous rode Chanel lipstick! Love it! Heeft overigens een blauwe ondertoon en de mevrouw van de Chanel corner heeft me goed geadviseerd ;)

  Reply
  • Liliane

   11/07/2012

   Oh en met een rode lippenstift op zijn mannen vaak een stuk behulpzamer gek genoeg, hmmm.. (ik heb dan de rode lippenstift op he, niet de mannen ;) )
   Ervaar jij dat ook? :P

   Reply
 • Sherr

  12/07/2012

  Wat een leuk en handig artikel! Ik heb geen enkele rode lipstick! Kan je het geloven :O. Maar het is echt een moeilijke kleur en durf het ook niet echt haha

  Reply
 • Gerrianne

  12/07/2012

  Veel informatie & goede! Ik zit echt te denken van tsja, wat voor type heb ik nou eigenlijk? Ik weet het niet, want een ondertoon heb ik niet vrij snel, haha! Ik draag vrij snel wat ik mooi vindt en dan past hij ook vaak direct bij je huid. Een goed artikel! Je zet me aan het denken! :)

  Reply
 • martiniii10

  12/07/2012

  Ja, kom maar door met die blauwe ondertonen ;). Ik heb nog een mooie van MAC (Runaway Red) ook met een blauwe ondertoon. Toch wel heel gaaf hoor!

  Reply
 • Cynthia

  12/07/2012

  Handig artikel! Wauw die swatches zijn echt beautiful<33
  Mijn favoriete lipstick is van Rituals Attention=)

  Reply
 • Whit

  20/07/2012

  Wat een leuk en handig artikel! Ik heb super veel lipsticks. Ik zal ze eens moeten swatchen om te zien welke nu het best bij mij past!
  Thanks! Ik was aan het wachten op dit artikeltje! Job well done!!

  Reply
  • Beauty Koning

   22/07/2012

   Leuk om te horen Whit! ^^ Keep up the good work en succes met swatchen. :)

   Reply

Geef een reactie