HOW TO: Foto’s maken.

Onwennig sta je op de foto, je kijkt een beetje moeilijk, net alsof je naar de toilet moet, terwijl je gewoon verblind wordt door een weerkaatst van iets. Je haar piekt alle kanten op, maar het ergste is nog de angst om voor de camera te verschijnen. Niemand die mij ziet? Is er niemand aanwezig? Een teken van leven? TRLOLOL. Nee, niemand. Flits. Wow, what happened in die paar microsecondes?!

Woa, charmant.

Fotogeniek, niet iedereen is het, maar je kunt het altijd leren. Vind je het ongemakkelijk om voor de camera te verschijnen? Dan stel ik je voor om de onderstaande tips eens door te lezen! Misschien heb je er iets aan? En durf je binnenkort breed en lachend voor de lens te poseren!

Toen ik met mijn blog begon, heb ik het zeker een week uitgesteld, de “over mij” pagina stelde ik nog langer uit. Er moest een foto bij, men moest ook weten hoe ik eruit zag, daarvoor kom je ook deels op een blog? Om looks toch? Helemaal op een beautyblog, met natuurlijk fullface pictures. Ik vond het stom om voor de camera te poseren, beetje lachen naar je zelf, awkward.. Gelukkig ben ik daar langzaamaan overheen gekomen en poseer nu breed lachend, recht voor mij uit en schiet met veel plezier de foto’s.

Mijn allereerste FOTD.

In het begin wil je niet helemaal op de foto? Je kunt altijd de helft van je gezicht fotograferen, het is om mee te beginnen. Niet volledig in beeld, maar toch een deel van je gezicht is zichtbaar. Je bezoekers kunnen zien wie je bent en een beeld bij je artikelen schetsen. Hoe meer je gaat fotograferen, hoe meer je steeds van je gezicht kunt laten zien, om vervolgens, lees na een paar weken/maanden er volledig op te staan.

En dan de uitdrukking van je gezicht, ga je lachen? Of houd je het simpel met een strak gezicht? Een volledige grijns? Of wil je juist zo min mogelijk emotie uitdrukken, zodat men alleen maar naar je make-up kijkt? Zelf lach ik regelmatig op een foto, omdat ik het zelf leuk vind om naar lachende mensen te kijken, soms moet ik automatisch lachen als ik een foto van iemand zie met een big smile! Ook probeer ik het af te wisselen door te glimlachen, lachen, een normale blik of iets anders.

Enrique Iglesias laat zich altijd maar van één kant filmen, want dat is zijn “goede kant”. Ga nu op zoek naar die van jou, meestal fotografeer ik van rechts, maar mijn goede kant is links. Althans, mijn make-up gaat daar vloeiend, maar fotografeer altijd mijn rechteroog. Beide kanten komen ook op de foto, maar misschien wil jij wel speciaal van rechts, links of gewoon van voor fotograferen.

Het beste is gewoon om jezelf te zijn, veel foto’s maken, vooral veel onzin pictures, omdat je hier ook van leert. Er vallen dingen op die je liever niet wilt hebben, zorg ervoor dat je die vervolgens weglaat en hierdoor komen de juiste foto’s naar voren. Have fun bij het maken van foto’s, verwijder de stomme, stiekem hilarische, foto’s niet, dat is zonde. Altijd leuk om later terug te kijken! Kan je moeilijk op commando lachen? Denk aan iets grappigs, and there you go!

Ga jij graag op de foto?


45 Comments

 • Nien

  15/07/2012

  Vroeger ging ik héél graag op de foto! Maar nu.. Ik doe het gewoon niet zo graag…

  Reply
 • Teri

  15/07/2012

  Zooo herkenbaar! Hier ook uitgesteld, maar ik wist gewoon dat het moest, het hoort er gewoon bij. Ik ben er nog steeds geen held in, het is altijd een vervelend klusje, maar vergeleken met de eerste keer gaat het nu een pak sneller. Iedereen is altijd bezig over de goede kant, maar ik heb er geen idee van, haha. Ik denk wel dat ik onbewust de goede kant selecteer, maar nooit echt op gelet. Je hebt trouwens altijd goede fotos gemaakt! Leuk dat je de eerste foto erbij zet, ik wist niet dat je vroeger een piercing had!

  Reply
 • redhotjillypeppers

  15/07/2012

  Close ups van een ooglook gaan me beter af dan full face foto’s. Maar ik heb nooit graag geposeerd voor foto’s :)

  Reply
 • joycelysanne

  15/07/2012

  leuk artikel weer – je eerste fotd is echt leuk om te zien, je bent zo veranderd! en net zoals meer ben ik ook niet zo’n full face love – maar daar gaan we aan werken!

  Reply
 • Samantha

  15/07/2012

  Echt weer een super leuk artikel! Ik maak echt ontelbaar veel foto’s van mezelf en dan vind ik er vaak maar één leuk genoeg. Vooral nu ik een spiegelreflex camera heb, moet ik nog heel erg wennen aan foto’s van mezelf maken!

  Reply
 • MissEvie.nl

  15/07/2012

  Jij staat altijd pretty op de foto! Ik vind het niet echt een probleem om een foto van mezelf te maken, maar soms moet ik er wel 20+ keer klikken voordat ik tevreden ben met een foto (of de helft is bewogen haha!) ;-)

  Reply
 • Esmay

  15/07/2012

  Die eerste foto is echt heel anders! Ook met je piercing!
  Foto’s maken vind ik leuk, maar het begint echt lelijk en dan na de +30 foto’s zit er wel eentje bij die prima is.

  Reply
 • Christel

  15/07/2012

  Ik sta echt liever achter de camera dan voor. Ik vind looks fotograferen nog echt moeilijk en ik stel het dan ook vaak uit tot dat ik het gewoon helemaal niet meer doe :p

  Reply
 • Amanda

  15/07/2012

  Ik heb het eigenlijk nooit moeilijk gevonden. Hoor al sinds dat ik klein was dat ik foto geniek ben. Als ik voor de camera (foto dan haha) weet ik vaak wel hoe ik moet poseren. Ik maak er ook heel veel en kies de leukste uit!

  Reply
 • Miranda

  15/07/2012

  Ik herken het wel. De eerste foto van je is echt anders, ik wist niet eens dat je ene piercing hebt gehad. Erg leuk om te lezen en je foto’s te zien;D

  Reply
 • femketje

  15/07/2012

  mijn linkerkant is de beste kant qua fotograferen en make-uppen, maar ik denk dat dat ook in m’n hoofd zit omdat ik weet dat ik aan de rechterkant van mijn gezicht wat littekentjes heb van piercings en van waterpokken die ik 20 jaar geleden had XD het make-up aanbrengen gaat altijd perfect aan de linkerkant en de rechterkant vind ik altijd iets lastiger te doen om 1 of andere reden XD terwijl ik juist wel rechts ben, lol!

  Reply
 • Shelly

  15/07/2012

  goeie tips! Eerst wou ik ook echt nooit op de foto (omdat ik er naar mijn idee altijd awkward uitzag). Maar nu begin ik wel steeds meer uit mijn ‘schulp’ te kruipen.

  Reply
 • Madelon

  15/07/2012

  Ik heb geen moeite met foto’s van mezelf. Toch plaats ik ze niet veel online haha.

  Reply
 • Femke

  15/07/2012

  Ik hou er wel van om op foto’s te staan, vroeger wel meer dan nu denk ik. Maar looks fotograferen blijf ik toch wel moeilijk vinden.. :)

  Reply
 • Marloes

  15/07/2012

  Ik ga wel graag op de foto. Maar ik vind het wel makkelijker als iemand anders de foto’s maakt.

  Reply
 • EmmaWessels

  15/07/2012

  Vond het vroeger ook heel vervelend om te worden gefotografeerd. Voelde me dan bekeken. Nu gaat dat al stukken beter, hoewel ik nog steeds liever heb dat anderen niet mee kijken (mijn vriend maakt de foto`s). Daar heb ik wel bewondering voor mn zusje, die gewoon meteen goed kijkt en er zelfverzekerd staat als ik haar fotografeer.

  Reply
 • Lisa

  15/07/2012

  haha dit is echt heel herkenbaar! ik vind het wel leuk om op fotos te staan maar ik moet er dan wel goed opstaan, anders verwijder ik m meteen.. hihi

  Reply
  • happyannanas

   15/07/2012

   Vind ik ook altijd zo awkward: als je een lelijke foto van jezelf hebt en die zien anderen dan op je camera/telefoon. Schaammm.. Ik maak liever zelf foto’s van mezelf, dan zijn er ook geen mensen die een paar mislukkelingen kunnen bewonderen!

   Reply
 • shannara

  15/07/2012

  Ik ga helemaal niet graag op de foto, ik trek altijd een gekke bek :-D

  Reply
 • Jorinde

  15/07/2012

  Helaas ben ik niet zo foto geniek als mijn zusje, maar zodra ik wat meer tijd heb, ga ik ook aan de slag met mijn nieuwe fototoestel :-)

  Reply
 • Gerrianne

  15/07/2012

  Foto’s, ik ben er gek op ! :P Als klein kind wou ik altijd maar al te graag op de foto. Een goede smile op het gezicht & een beetje tuttig kijken. Ja, als klein kind haha! Nu ga ik nog steeds graag op de foto, maar soms ook niet. Ligt vaak aan de stemming, maar stiekem knip ik wel erg veel! Lekker knallen, gek doen & veel foto’s maken. Heerlijk! :D

  Reply
 • keziahplaza

  15/07/2012

  Ik vind dat je altijd wel mooie foto’s kan maken. Je gezicht is ook best fotogeniek!

  Reply
 • Vroeger ‘poseerde’ ik best graag, nu niet meer… Die eerste foto Cynthia..lachen!

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Haha, bedankt Peggy! xD Ik vind dat je altijd juist leuk op de foto staat!

   Reply
 • Liselotte

  15/07/2012

  ik vind jou foto’s echt altijd heel mooi! Zo professioneel en leuk om te zien. Ik ben niet echt zo goed in foto’s van mij zelf maken. Ik hou eigenlijk nooit echt van foto’s van me zelf maar ik denk dat dat komt door mijn leeftijd, haha :)

  Reply
 • Mayara Esther

  15/07/2012

  Bij mij was het geen probleem. Als er een camera in de buurt is ga ik al gelijk foto’s van mijzelf maken. Vroeger zei ik altijd dat ik een model wilde worden. :)

  Reply
 • Jasmine

  15/07/2012

  Met vrienden maak ik liever foto’s van hun dan dat zij foto’s van mij maken. Het is toch een momentopname die word vereeuwigd, zou je er toch een beetje mooi op moeten staan =]
  Wat een verschil tussen je eerste foto en nu! Met je huidige haarkleur vind ik je wel veel beter staan.

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Dank je wel Jasmine! Ik was van rood over gegaan naar mijn echte haarkleur, dus dat was nog het blondeermiddel. :)

   Reply
 • Joyce

  15/07/2012

  Haha ik houd niet zo van foto’s. Als ik alleen ben vind ik ’t geen probleem, maar als ik op de foto moet wanneer er een heleboel mensen bij staan, vind ik ’t toch wel eng, haha!

  Reply
 • glasmetwater

  15/07/2012

  heel handige en leuke tips :)

  Reply
 • Renate

  15/07/2012

  Leuk artikel!

  Liefs.

  Reply
 • Ruth

  15/07/2012

  Ah ja, de piercing foto, ik was al bijna vergeten dat je die had! Ik kan me nog herinneren dat je eerder ook vaak afsloot met een ‘weirde fotd’, zo leuk :-) Je foto’s zijn de laatste tijd wel echt prachtig zeg, vooral dat de kleuren van je make-up zo duidelijk zijn. Leuk om je evolutie daarin te zien! Oh en handige tips natuurlijk ;-)

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Jaaa, ik had hem alleen in het begin hoor! Haha, dat klopt. Dank je wel Ruth, lief dat je het zegt. :) Ook fijn om te horen! ^^

   Reply
 • Saskia

  16/07/2012

  Leuk artikel! Ik vind het nooit erg om om te foto te gaan :)

  Reply
 • Bah nee, ik haat het om op de foto te gaan. Maar als beautyblogger kun je niet anders.
  Toch nog liever dat dan die foto’s die gemaakt worden tijdens familiefeesten. Echt alles wordt dan gefotografeerd, zelfs hoe je eten in je mond steekt :s
  Het ergste is, dat ik die foto’s zelf nooit te zien krijg -_-

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Oh gatver, dat is inderdaad vervelend! Daar houd ik ook niet van hoor, zolang ik de foto maak + mag zien + mag verwijderen vind ik het goed. xD

   Reply
 • Deb

  16/07/2012

  Nope, ik ga niet graag op de foto heel eerlijk gezegd. Als ik foto’s terug kijk denk ik ieeeuw! Vandaar dat ik ze ook niet veel post ;-) Ik ben heel erg kritisch
  naar mezelf.. haar moet goed zitten, brows symmetrisch ohh en de make-up natuurlijk ook. En ik heb gewoon niet altijd de tijd om er echt werk van te maken helaas :-( Jij daarentegen bent een natuurtalent qua poseren. Ik kijk liever naar jou dan dat ik tegen foto’s van mezelf aan kijk hihi

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Ik vind je altijd mooi op de foto staan Deb, zo stralend! Stom, want je bent een prachtige vrouw! Maar ik herken het wel, alles moet goed zitten. Bedankt voor de lieve complimentjes. ^^

   Reply
 • Mariel

  16/07/2012

  Ik vind jou foto’s altijd erg mooi en duidelijk!

  Reply
 • Lovethatmakeup

  16/07/2012

  Leuk artikel!

  Reply

Geef een reactie