Cake tussen je brood, say whut?! Rare eetcombinaties?

Cynth, jij hebt echt rare eetgewoontes.” .. .. .. Wat? Op het moment dat ik het vraag, steekt er een patatje met kipkerrie uit mijn mond, moffel ik het broodje met cake ertussen weg en schuif ik snel met mijn voet het chipsbelegde brood onder de bank. Niemand die dat zag, niemand die het weet, niemand die het eet. Nouja, ik wel!

Iedereen heeft vast wel een combinatie die vele niet kennen of niet lusten, puur omdat ze de geweldige combinatie nog nooit hebben geprobeerd. Comfort zone people, comfort zone! Jam met pindakaas, nomnomnom! Of kaas met jam, dat is ook een goddelijke combo.

De chips lonkte gewoon naar mij.. Cynth, eet ons op! Oké. Zo gezegd, zo gedaan. Een klein laagje verdween tussen mijn broodje, bekend van mijn oom die de combinatie ook zo at en verzadigd keek ik naar 24Kitchen, wat een incredible combination.

Pindakaas met boter is gewoon een gouden combinatie, maar zoals ik al zei jam met pindakaas ook, of suiker, maar ook hagelslag met pindakaas! En dan vooral de pindakaas met stukken noot erin, een combinatie die je eens moet proberen. Dat geldt trouwens ook voor mayonaise met ketchup, gewoon bij elkaar en dat eens mengen, AMAZING.

De bovenstaande foto bevat een broodje met kaas, Parmezaanse kaas, bieslook uit de tuin aka vers like hell en wokkels. Toevallig is het stokbrood, dus makkelijk dicht te vouwen, anders valt de inhoud er tussen uit. Zelf eet ik het liefst met mes en vork, maar echt, anders nomde ik mijn hele handen op!

Again, chips tussen mijn brood!

Kaas met hagelslag is trouwens ook net te pruimen! Hagelslag met jam al helemaal, of juist weer jam met kaas. Aardbeien met Nutella? Of Doritos met mayonaise? Wat een ongezonde dingen, maar zijn die juist niet het lekkerst? Aardbeien met de chocopasta is best gezond, toch? Paprika of sla met knoflooksaus, of uien puur met mayo. Gawd, het wordt alleen maar erger!

Een gezonde snack dan, augurk met ham! Het kan ook met kipfilet, echt een feestelijk hapje, met een satéprikker erin, vlag erop, WK-waardig. Honing met ham? Natuurlijk eet ik dit niet elke dag, anders mag ik blijven rennen, maar eens in zoveel tijd roept de chips op brood mij. De plakken cake uit de kast die graag met boter willen op worden gegeten of salami met ei, in plaats van spek. Het is allemaal het proberen waard!

Heb jij rare eetcombinaties?


83 Comments

 • beautiesatwork

  16/07/2012

  wat een experimentele stijl zeg xD

  Reply
 • redhotjillypeppers

  16/07/2012

  My god, ik ben een beetje misselijk na het lezen van deze post :p

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Haha, oeps! ^^

   Reply
  • anne

   05/01/2014

   haha zooo herkenbaar.. heerlijk alle combo’s met pindakaas ken ik.. pindakaas met banaan is trouwens ook een aanrader! en pindakaas met kaas.. chips op brood heb ik nog nooit geprobeerd, wel keer chips in een ovenschotel gehad.

   krijg er honger van

   Reply
 • Esmay

  16/07/2012

  Whaha :P Hagelslag met pindakaas kende ik wel,en nutella met aardbeien. En de rest niet.
  Oh jawel: augurk met ham erom heen! Da’s wel lekker! Zelf doe ik soms wel simpele combinaties: kaas met komkommer of kaas met sla, kipfilet met komkommer, kipfilet met sla!

  Reply
 • Lifesplash

  16/07/2012

  Terwijl ik dit vanaf mijn iPod lees geniet ik van mijn gewone ontbijt.. yoghurt met muesli. Cynth, je combinaties zijn echt raar haha. Mensen vonden mijn pindakaas met jam al raar (is normaal), maar chips op brood… wow haha. Wat ik wel laatst heb ontdekt in amandelen in olijven stoppen! Damn healthy en lekkurrr.

  Reply
 • Jasmine

  16/07/2012

  Zit ik hier met mijn broodje kaas, ja enkel kaas =]
  Ham en augurken en mayonaise met ketchup das lekker, al de rest heb ik nog nooit echt lekker gevonden. Als rare eetcombinatie hmm ik hou er wel van om mijn groentje te mixen met de aardappelpuree, telt dat.

  Reply
 • Christel

  16/07/2012

  Kaas met stroop of appel stroop en pindakaas met sambal. Vooral die laatste is echt super lekker en dan vooral met stukjes pindas! En ontbijtkoek op een broodje is ook lekker! Chips op brood heb ik nog nooit op maar erg verbazend vind ik dat eigenlijk niet eens:p
  en pindakaas en jam is ook heerlijk!

  Reply
  • F.

   16/07/2012

   Volgens mij kom je uit Limburg ;) Hier is kaas met appelstroop en ontbijtkoek op je boterham heel bekend. En ook speculaas op brood is niks raars. Maar dan gewoon de koekjes, geen Speculoos :p

   Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Ineens bedenk ik mij dat kaassoufflés met sambal volgens mij ook wel lekker zijn.. Damn.. het wordt als maar lekkerder om die reacties te lezen! xD Het is echt lekker chips op brood, proberen waard.

   Reply
   • Christel

    24/07/2012

    Hahaha, ja ik kan me zo voorstellen dat je hier honger van krijgt! Kaassoufflé met ketchup op brood is ook erg lekker!

    Reply
    • Beauty Koning

     24/07/2012

     SO TRUE! Of met een lading appelmoes en dan in stukjes, zodat hij doordrenkt wordt door de appelmoes. :’)

     Reply
     • Christel

      24/07/2012

      Oh, dat lijkt me inderdaad ook erg lekker!:)

 • Jorinde

  16/07/2012

  Haha, wat een combinaties. Zelf eet ik volgens mij nooit aparte combo’s. Mensen vinden het wel altijd vreemd dat ik zo een kommetje rauwe champignons op eet.

  Reply
 • Suzanne

  16/07/2012

  Chips tussen je brood is lekker crunchy! Eierkoek met droge worst, ook lekker. Lange vingers dippen in Maggi Opkikker Tomaat.

  Reply
 • joycelysanne

  16/07/2012

  whaha, klinkt heel ápart! veel verder dan brood met pindakaas en hagelslag kom ik niet, dus het valt wel mee!

  Reply
 • Nicole

  16/07/2012

  Haha, wat grappig!

  Reply
 • Cindy

  16/07/2012

  Mayonaise met ketchup is toch gewoon cocktail? (: En wat een combinaties, haha, ik kan niet direct op iets komen dat ik gecombineerd heb, maar wat wel een aanrader is: préparé met kippenwit op een toast, lekkeeeer!

  Reply
 • debby

  16/07/2012

  haha. Ik heb een gewoonte op vaak mayo ergens op te knallen of sambal. Broodje kaas met mayo, filet american met mayo, pindakaas met sambal……… ei met mayo en sambal…. hihi

  Reply
 • Tasja

  16/07/2012

  Chips op/naast een sandwich is best standaard :) dus daar hoef je je niet voor te verontschuldigen. Zelf heb ik ook genoeg van dit soort combo’s mn favo is echter beschuitje met hagelslag en bananen plakjes!

  Reply
 • Amanda

  16/07/2012

  Haha nee ik eet echt nooit zulke rare dingen. Het enige waar ik nog wel eens opmerkingen over krijg is een broodje warme appel met kaneel en suiker erop haha.

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Die combinatie is ook gewoon goddelijk! Ze zijn jaloers denk ik..

   Reply
 • comemoda

  16/07/2012

  Veel mensen vinden mijn pindakaas met hagelslag apart maar wat ik nu lees. Ik val dan nog reuze mee hihi. Ik heb trouwens wel eens een broodje met chips geprobeerd, dat was opzich wel lekker. Maar niet dat je zegt elke dag als middageten!

  XOXO,

  Reply
 • ivi

  16/07/2012

  ikzelf heb niet echt rare eetgewoontes. Alleen spruitjes met appelmoes……….. Maar mijn vader heeft wel de raarste gewoontes. Ipv boter gebruikt mijn vader ALTIJD stroop xD xx

  Reply
 • Milou

  16/07/2012

  Haha geweldig!
  Lijkt me best lekker chips op brood.
  Zelf vind ik tosti met satesaus, kroket op een kaas-ui bol en tosti met gebraden sambal gehakt (sowieso een aanrader te koop bij jumbo) erg lekker!

  Reply
 • Sandra

  16/07/2012

  Hahahahahahaha!

  De mijne: broodje kroket MET een dikke laag appelmoes, broodje pindakaas met zout (liefst zeezout) of jam of hagelslag. Biskwietjes op brood (zoiets als speculaasjes op brood). Mint mentos en topdropje op elkaar en opeten :)

  Reply
  • Sandra

   16/07/2012

   Oh en een plakje ontbijtkoek besmeren met pindakaas ipv boter is zoooo lekker! Boterham met humus besmeren en dan kaas en ham erop :)

   Reply
   • Beauty Koning

    24/07/2012

    Oh my god.. pindakaas erop?! Die combo moet ik echt eens proberen. Bedankt Sandra!

    Reply
 • MissEvie.nl

  16/07/2012

  Haha wat een boel vreemde combi’s ;-) Sommige eet ik ook wel zoals mayo en ketchup gemengd of augurk met ham (altijd met verjaardagen!), maar chips op brood? Hmm neh, dan liever oude kaas met farmer salade op een pistoletje :-)

  Reply
 • Marion

  16/07/2012

  Ik eet wel eens een broodje met pindakaas, komkommer en suiker. Superlekker!

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Pindakaas met suiker is nom, maar komkommer erbij.. dat maakt het weer gezond! xD Mh, het worden waard. dank je Marion!

   Reply
 • Annemiek

  16/07/2012

  Ben ik nou raar dat ik deze combies gewoon normaal vind? Haha
  Kaas met jam en kaas met hagelslag, eet ik regelmatig (alleen kaas is toch saai!?). De meeste van je andere combies heb ik ook weleens geprobeerd. Daarnaast eet ik vaak, als ik me ’s middags een beetje flauw begin te voelen, kaas of vleesrolletjes. Ik neem dan een plak kaas of iets van vleeswaren, doe daar een sausje op (meestal mayo, maar soms ook honingmosterd of iets anders wat toevallig in huis is), en rol het op. Jamjam
  Verder vul ik Bugles soms met wat anders als mn tube Danish Chef eerder op is dan de chips. Dan vul ik ze vaak ook met mayo oid.
  Oh en bruinbrood mix ik ook vaak met witbrood. Alleen bruinbrood vind ik niet zo, en van witbrood zeggen ze weer dan het minder goed is dan bruin… Ik maak dus mijn sandwiches met 1 snee bruin en 1 snee wit tegen elkaar ;)

  Ik heb trouwens een combi uitgevonden die ik echt helemaal geweldig vind. Een tosti met kaas en Haagsche leverworst van de ah. De leverworst smelt in het tosti-ijzer, waardoor het wordt gemixt met de kaas tot een soort prutje. Zooo lekker! Iedereen die dit hoort, kijkt me met een vies gezicht aan, maar als ik ze dwing een hap te nemen, vinden ze het allemaal lekker en daarna maken ze het zelf ook weleens haha

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Nee, ik vind het op zich ook best oké hoor! Vleesrolletjes, Annemiek, nu heb ik honger! Oh god, het wordt als maar lekkerder! Nee, bruinbrood vind ik ook niet lekker. Slim idee trouwens om hem te gewoon te mengen, is hij niet zo bruin. :’) Oh, dat is ook een goed idee. Dat ga ik ook doen, eet ik alsnog bruinbrood, dank je wel! Topper!

   Die combinatie voor in het tosti apparaat is echt goddelijk. Oh my god, ik deed het altijd met smeerworst, dat is ook echt amazing! Of bovenop je tosti nog eens smeerworst, wat een egweldige combo! Inderdaad, is dat niet altijd zo? Eerst proeven, dan oordelen!

   Reply
 • Lotte

  16/07/2012

  Hahaha getsie, ik word er een beetje misselijk van! Chips op brood vind ik wel erg lekker, maar die combinaties met pindakaas? Neee! :p

  Reply
 • Een boterham met choco, dan dichtvouwen en Kiri kaas erbovenop. Goddelijk! Chips bij een sandwich vind ik niet vreemd, in SPanje kan je een club sandwich bestellen en dan krijg je er chips bij dus dat kan ik. En is nom!

  Reply
 • Kayla

  16/07/2012

  Haha, chips op je brood! Ik heb geen rare combinaties geloof ik maar chips lust ik altijd wel !

  Reply
 • femketje

  16/07/2012

  het ziet er allemaal eigenlijk wel lekker uit :3

  mijn raarste eetcombinatie zijn krentebollen met mayo :D ik ken verder ook niemand anders dan mijn moeder en ikzelf die dat lusten en er ook echt van kunnen genieten :P lol

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Haha, die combi kon ik nog niet! Het klinkt wel lekker, alleen eet ik geen krentebollen.. heel soms!

   Reply
 • Joyce

  16/07/2012

  Oh mijn god, geweldig dit, hahaha! Ik heb ook altijd van die rare combinaties. Inderdaad pindakaas met heel veel van die stukjes noot erin + hagelslag, overheerlijk! Of pindakaas met banaan. Ohja en ik meng altijd al m’n sausjes door elkaar. Inderdaad mayo + ketchup, of mayo + pinda + uitjes, heerlijk! En on top of that, eet ik brood met patat ertussen. En dan ’t liefst koud, omg ik heb ook héle rare eetgewoontes :$

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Brood met patat? En koud? Damn, klinkt ergens wel heel lekker! Pizza koud is ook goddelijk hoor!

   Reply
 • Gerrianne

  16/07/2012

  Oh, gatsie! Sommige combinatie’s, hahaha! Alleen aardbeien met nutella? Yummmm! Dat kan wel weer ! :D

  Reply
 • Tamara de Jong

  16/07/2012

  Heerlijke combinaties! Ik ben dol op een broodje pindakaas met hagelslag, of kaas en jam. En niet te vergeten mijn overheerlijke pannekoeken met spek én stroop!!

  Reply
 • Mèn, ik krijg er water van in mijn mond! Klinkt lekker allemaal :-) Wij kregen vroeger als traktatie wel eens gebakken aardappelen met mayonaise op brood. Wow, wat vonden we dat lekker! Ik had het er toevallig dit weekend nog met mijn moeder over, grappig! Ik denk dat ik dat binnenkort weer eens ga maken :-)

  Reply
  • Beauty Koning

   25/07/2012

   Wow, dat klinkt ook goddelijk! Met een knapperig broodje, even in de oven en dan die aardappelen erop.. heerlijk. Althans, lijkt mij heerlijk!

   Reply
 • Irma

  16/07/2012

  nomnomnom, lekker!
  maar zelf kan ik er ook wel wat van (:
  jam en pindakaas op brood, pindakaas en hagelslag op brood, pindakaas en chocopasta op brood, wite chocopasta en speculaas op brood, appelstroop en kaas op brood. en de lekkerste:
  doritos met geraspte kaas in de oven, mayo erover heen en nomnomnom!

  Reply
 • Manon

  16/07/2012

  Ik ben zelf vrij saai hierin haha.

  Ik hou van koekjes op brood (en dan het liefst chocolade koekjes), pindakaas en XXL hagelslag, kaas met kruidenboter,

  Heel erg leuk artikel trouwens, zo grappig om te zien wat voor rare combi’s er worden gemaakt.

  Reply
  • Beauty Koning

   25/07/2012

   Dat is ook echt lekker, koekjes op brood! Ja hé? Het maakt heel wat los in de mensen. ^^ Ik heb nu ook een hele erge honger. xD

   Reply
 • Sarah

  16/07/2012

  Haha! die combinaties joh, zelf heb ik geen rare combinaties dat ik weet dan tog, ik ben een comfort zone eter :D mijn vader doet wel altijd jam op zijn kaas of Chocopasta met kaas. Maar zoals je zei mayonijse met ketchup doe ik wel vaak, dat word dan gewoon cokctail saus haha :D onze mayonijse dan in ieder geval :)

  Reply
 • Yak Man

  16/07/2012

  Ik vind die combinatie best wel grappig klinken xd. Nog nooit geprobeerd, misschien ga ik het wel is proberen :). Ik heb wel is een heel speculaas brok op mijn brood gedaan, maar dat is niet zo raar.

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Nee, dat is niet raar Yak Man, maar wel ontzettend lekker! Ohnomnomnom, Sinterklaasnomnomnom! :’)

   Reply
 • Deb

  16/07/2012

  Haha brood met cake ertussen, brr haha!! Ik geloof dat ik maar niet bij jou kom eten ;-) Ik vind pindakaas met sambal lekker (pindakaas met boter vind ik echt van te gruwelen!), tosti’s met kaas/grillworst en sambal vind ik ook goed te nassen. Ja ik houd ik van pittige combi’s ;-)

  Reply
  • Beauty Koning

   25/07/2012

   Ja, mijn opa at dat op zijn brood! ^^ Hele dikke plakken, god.. Deb.. echt goddelijk! Haha, niet? Ah, wat jammer nou! Oh.. dat is volgens mij ook echt te nassen ja. Nassen, heerlijk woord. :)

   Reply
 • Mariel

  16/07/2012

  Mijn god, wat eet je raar haha! Boter met pindakaas vind ik zooooo smerig! m’n vader dipt wel eens chips in mayo.. ook zo’n rare combinatie haha!

  Reply
  • Mariel

   16/07/2012

   oh weet je wat trouwens wel erg lekker is, kaassouffle met pindasaus! Of kroket met appelmoes hahah!

   Reply
 • Nena

  16/07/2012

  ja hoor! Ik eet altijd salami met confituur! Echt heel lekker! Ik eet het zelfs nooit zonder confituur, want dat lust ik niet. X

  Reply
 • Marloes

  16/07/2012

  Hahah oh my! Dat zijn echt geen combi’s die ik zou eten. Ten eerste houdt ik absoluut niet van pindakaas, dus alles daarmee gecombineerd vind ik niet lekker.

  Doe mij maar brood met appel of een pannenkoek met appelmoes ;)

  Reply
 • Mariska

  16/07/2012

  Poeh, op het netst gezecht apart. Dit heb ik nog nooit zien voorkomen, toch maar eens wat proberen dan? ;)

  Reply
 • mynameisblonde

  16/07/2012

  Ik eet ook vaak kaas met jam, of confituur zoals de Belgen zeggen.
  Ik ben ook wel experimenteel, vooral omdat wat er in mijn frigo staat vaak niet zo heel erg samenhangend is. Maar cake op een boterham? Dat gaat me toch een stapje te ver! :-)

  Reply
 • Nien

  16/07/2012

  Mayonaise met ketchup is doodgewoon cocktailsaus! In België is het net zo bekend als pindakaas bij jullie :D Serieus, iedereen eet het. Peper en zout chips van Lays dippen in cocktailsaus is goddelijk! Net zoals kerstomaatjes in honing. Of brood met banaan en bruine suiker! Doodnormaal in België en echt heerlijk!!

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   True, die chips dippen daarin.. Nien.. dat is echt AMAZING!

   Reply
 • Mellissa

  16/07/2012

  Deze combi’s komen mij heel bekend voor haha! Cynt, weet je wat ook NOMNOM is? Broodje chocoladepasta met schijfjes
  Banaan er op. Soort van bananensplit achtig iets haha! xx

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Eh bro, ik lust die banano niet, vind het niet lekker. Misschien wel de combinatie, dus ik ga het proberen!

   Reply
 • Shirley

  16/07/2012

  Ik ben niet zo van experimenteel eten. Alleen kaas + hagelslag vind ik lekker.
  Dit vind ik wel succesnummers: bagels + banaan + stroop en tortilla + groene pesto + tonijn met peper + sandwichspread met bieslook + geraspte jonge kaas + magnetron.

  Reply
 • deijsprinses

  17/07/2012

  Ik eet graag speculoos met smeerkaas. Rozijnen met paté. Maar daar blijft het bij denk ik ;)

  Reply
  • deijsprinses

   17/07/2012

   Oh wacht, ik ben verslaafd aan boterham met bruine suiker. Warm. Goddelijk!

   Reply
 • capsidegirl

  17/07/2012

  dat zijn idd echt rare combi’s ik vind friet met maggi lekker of tomaten puree :$ dat is ook best raar geloof ik…

  Reply
 • Cici

  18/07/2012

  PATAT MET YOGHURT

  Reply
  • Beauty Koning

   23/07/2012

   .. Oh my god. NOM! Ik ga die eens proberen! Thank you Cici. :)

   Reply
 • sadoranails

  22/07/2012

  Wat een heerlijk blogverhaal! Ik ben zelf ook van de creaties en mijn vriend ook! Soms verbaas ik me wat hij allemaal bijelkaar gooit en dan intens geniet! Bijvoorbeeld een broodje hagelslag met aoili!! of een broodje kaas met hagelslag! Ik vind zelf smeerkaas met kipfilet een zalige combi, lekker zout! Ik eet megaveel sojasaus, het liefst doop ik mn broodje kaas er ook nog in!

  een broodje met chips ertussen ga ik zeker even uitproberen! bij het bestellen van een clubsandwich eet ik ze er vaak “bij” terwijl ik ze er net zo goed even tussen kan stoppen!

  gr SadoraNails

  Reply
  • Beauty Koning

   25/07/2012

   Haha, het is ook echt lekker hoor! Snap wel waarom hij er ook zo van geniet. ^^ Inderdaad, er tussen die chips!

   Reply
 • Elise

  29/07/2012

  Iedereen heeft een afwijking, ghehe. Ik ben dol op pindakaas, ik eet bijna altijd pindakaas. Of bruchetta kruiden (zongedroogde tomaten, knoflook, wat kruiden. Een potje bij de C1000 kost geen drol en gaat eeuwen mee), dat strooi ik ook overal op (het is goddelijk tussen een tosti). En kaneel strooi ik ook over van alles en nog wat. En golden syrup. Yum. Ik heb gewoon standaard eten dat ik overal op strooi/smeer :)
  Enne, ketchup met mayo is toch heel normaal? Is trouwens heel lekker als sausje bij de BBQ.

  Reply
 • Emma

  07/08/2012

  Oehf, ik krijg hongerrrrrr :) De meeste van deze combi’s ken ik niet, behalve alle +pindakaas combi’s. Mijn oom at zelfs pindakaas op de pannenkoek (wat echt lekker is ^^) Ik gooi overal of chocolade of chillisaus overheen. Zo is elke combinatie met chillisaus en mayonaise lekker, een appel+nutella tosti goddelijk en een beetje creme fraiche of zure room met knoflook is echt heerlijk bij gewone gekookte aardappelen :D

  Reply
 • Stephanie

  07/01/2014

  Een broodje pindakaas met rozijnen of een broodje pindakaas met speculaas, een broodje pindakaas met gebraden gehakt. Klinkt raar maar is echt super lekker!

  Reply
 • Erwin

  28/08/2015

  Pindakaas met zoute chips op brood, een topper!!!

  Reply

Geef een reactie