FOTD: Hectic Horror!

Haasten, haasten, verjaardag en weer haasten. In alle haast besloot ik even mijn gezichtsroutine aan te passen, door middel van een douchegel, wat ik wel vaker doe, I KNOW BAD. Snel veegde ik mijn gezicht droog met een handdoek en bracht een dagcrème aan.. god.. wat ging er mis.. EN HOE!

Iphone picture.

Hier ziet alles er prima uit, gewoon een egale huid, misschien wat opgezwollen, maar dat zien jullie waarschijnlijk niet. Ik irriteer mij er mateloos aan, misschien omdat ik weet wat eronder zit? Uhu, terrible zeg ik je, TERRIBLE! Een rode huid als de neten? Overdrijven is ook een vak.. nou hier niet people!

Thuis gekomen van school, wilde ik mijn gezicht reinigen wat uitliep op een horrorstory, aangezien ik drie uur later naar een verjaardag moest. Mijn  gekrulde lokken vastgebonden achterop mijn hoofd, niks in het gezicht en ready om aan de slag te gaan. Maar helaas liep het wat uit de hand. Wat een kleurverschil met mijn nek, echt te erg voor woorden.

Om als eerst te beginnen bij de oogmake-up! Dankzij het warme weer, yes guys, ook hier scheen de zon, zijn de foto’s niet superscherp, maar haaaaay, zolang de make-up er redelijk opstaat, eigenlijk moest ik mijn burn-baby-burn-story met jullie delen. Cynth.. de look. True that, de oogschaduwprimer van Too Faced was ook aanwezig. De Shadow Insurance verdeelde ik op mijn ooglid tot onder aan mijn brows, wapperde even met een boekje om mijn huid af te koelen, wat niet hielp, maar het voelde wel lekker en ging over naar de palette!

De Too Faced Natural Eye Palette kan ik niet meer uit mijn stash wegdenken en pakte weer oud en vertrouwd Velvet beter bekend als de taupe tint uit de palette en depte die op mijn ooglid, deels mijn arcadeboog in, basissen creëren en paste snel de blendtrick toe(=huidkleurige/witte oogschaduw onder je wenkbrauw voor het blenden).

In mijn arcadeboog blendde ik smooth dankzij de geniale truc Sexpresso naar mijn binnenste ooghoek toe, niet too much, gewoon gentle! Je kunt de tint net zolang aanzetten, maar ik ging voor een heftige intens bruine kleur, omdat de groene kleur onder mijn ooglid ook al ging poppen, moest ik ervoor zorgen dat alles gecompenseerd bleef.

De bovenkant is alweer klaar, dit is ook één van mijn looks die ik draag, als ik weer eens te laat ben, like always. Onder mijn oog bracht ik een dun laagje Milk aan van NYX beter bekend van de Pencils en blendde hem met mijn vinger netjes weg. Over de witte basis depte ik Hectic van de Make Up Store. Een geweldige groene oogschaduw die een gouden shimmer bevat, elke keer verbaasd hij mij weer!

Ook bracht ik hem aan op mijn waterlijn, door middel van ee

Primen, primen en nog eens primen. Gelukkig had ik de gezichtsbasis van MAC, de Prep + Prime Base bij de hand en hield hij mijn foundationplamuurlaag op zijn plek. Een groene concealer bedekte de rest van mijn huid, helaas heeft hij geen naam. Hij dekt als de neten, incredible in dit soort situatie. Je merkt meteen wie je beautyvriendjes zijn, haha!

Vervolgens bracht een een foundation aan van Max Factor, de Smooth Effect foundation, in combinatie met de Face and body foundation White van MAC. Een goede gezichtspoeder van Catrice, Prime and Fine Translucent Loose Powder en mocht mijn gezicht aardig shapen met de NYX blush Taupe. Vanwege de allergische reactie was mijn gezicht een beetje opgezet, ik voelde mij nogal een gekookt poppetje, daarom kon ik lekker even verkoelen + uncaken met de fixeerspray van MAC. Nog steeds een favoriet!

Op mijn lippen ging ik voor lekker safe, een lipliner van Miss Sporty, Toffee 010 en mijn favoriete nude lipgloss van NYX, Frosted Beige! Wie had ooit gedacht dat ik voor nude producten ging? Ik niet hoor! Ondanks mijn verhitte hoofd + bijna weggesmolten huid, zag het er redelijk uit toch? Wat make-up dan wel niet met je kan doen, heerlijk!

Heb jij wel eens een allergische reactie van een product gehad? En wat deed je doen?


75 Comments

 • redhotjillypeppers

  17/07/2012

  Dat groen onder je ogen is echt prachtig ! Ik ben helaas ook nogal snel allergisch maar ik weet ondertussen aan wat door een allergietest bij de dermatoloog waardoor ik het meestal wel kan vermijden. Als het toch nog eens gebeurt, heb ik medicijnen om in te nemen. I feel your pain :)

  Reply
 • iliveformydreams

  17/07/2012

  Ziet er echt heel gaaf uit!
  Gebruik je gewoon oogschaduw voor onder je oog of is dit wat anders?

  Reply
 • Bianca

  17/07/2012

  De groene kleur onder je oog is echt heel mooi :)

  Reply
 • Lifesplash

  17/07/2012

  Dat groen onder je oog.. lovely! Staat leuk met dat t-shirt haha.

  Reply
 • Paola

  17/07/2012

  Wauw! Dat groene laat je ogen echt knallen! Heel mooi

  Reply
 • beautiesatwork

  17/07/2012

  wat erg voor je cynth :o

  Reply
 • Teri

  17/07/2012

  Och nee! Niets erger dan een allergische reactie krijgen en dan nog vlak voordat je moet vertrekken! Je ziet er alleszins helemaal niets van! Het groene accent onder je ogen is gewoonweg super mooi gedaan, ik denk ook dat het de aandacht afleidde van de rest? ;) Maar je ziet er niets van hoor!

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Haha, gelukkig wel ja! Het is echt terrible, gelukkig zwakte het wel wat af, toen ik terug was. Je zag er niets meer van, thank god. Bedankt Teri!

   Reply
 • comemoda

  17/07/2012

  Dat groen onder je ogen maakt je ogen echt sprekend, super mooi!

  XOXO,

  Reply
 • debby

  17/07/2012

  very nice cynt. Prachtige look :) Och ik heb zovaak een reactie op een product met mijn tere huidje. Niet leuk! Weet inmiddels wel wat ik wel of niet moet gebruiken, maar als ik er last van heb laat ik mijn huid het liefste met rust.

  Reply
 • Jeetje, wat balen dat je zo’n heftige allergische reactie kreeg! Ik kan me voorstellen dat je je even helemaal de *piep* schrok!
  Gelukkig is daar redder in nood Too Faced! Wat een heerlijk palette is dat toch! Je hebt er weer iets moois van gemaakt ;-)

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Haha, ja! Ik schrok mij echt een hoedje, wist even niet wat mij overkwam, zat met die verjaardag in mijn hoofd. :’) So true, amazing palette! Dank je wel Marije. :)

   Reply
 • jlovesbeauty

  17/07/2012

  Oh wat is het hatelijk om een allergische reactie te krijgen net voordat je ergens naartoe moet. Wel een prachtige look! Dat groen laat je ogen knallen!!

  Reply
 • Esmay

  17/07/2012

  Ahhh dat sucked hard! :(
  Maar gelukkig waren je ogen de eyecatchers , want jeetje: wat staat dat groene je gaaf!

  Reply
 • Femke

  17/07/2012

  Dat groene kleurtje onder je oog is echt heel leuk! Maar wat erg van je allergische reactie! Daar heb ik nog nooit last van gehad eigenlijk..

  Reply
 • Amanda

  17/07/2012

  Wow jeetje Cyn, dat is niet zo fijn nee :(

  Reply
 • deijsprinses

  17/07/2012

  Prachtige look!
  Ai ai ai! Ik gebruik voor alles zeep zonder zeep. Ik zou anders er ook zo uitzien. Ik neem wel alle dagen een allergiepil dus ik ben tegen de meeste zaken beschermt maar toch.
  Wat sneu voor je! :/

  Reply
 • Manon

  17/07/2012

  Ik heb ook allergische reacties voor een product met veel glycerine, dan zie ik er net zo uit.
  Het doet zo’n pijn, auwh!

  Je look is overigens wel prachtig!

  Reply
 • Kayla

  17/07/2012

  De look staat je goed! Mooie kleur groen ook!

  Reply
 • Nicole

  17/07/2012

  Wat een mooie look!

  Nou, ik blijk allergisch te zijn voor een rimmel oogschaduw. Had dikke ogen en jeuk en rood. Dacht eerst dat het aan de make-up basis lag van Essence. Toen kocht mak-up basis van Too Faced, maar kreeg het weer. Echt vreselijk!

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Wow, dat is helemaal terrible! Misschien door een ingrediënt wat erin zit? Zonde van je geld trouwens!

   Reply
 • Tarlan Z.

  17/07/2012

  Wat erg wat er met je huid is gebeurd! Maar al met al zie je er weer prachtig uit. Mooi dat groen onder je ogen. Xoxo

  Reply
 • Ayla

  17/07/2012

  Je hebt het goed weten te verbergen! Je ziet er niks van in je look, die weer eens super mooi is :) Hopelijk trekt het snel bij!

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Dank je wel Ayla! Het is inmiddels al weer weggetrokken hoor!

   Reply
 • Lotte

  17/07/2012

  Wow, wat een heftige reactie! Vreselijk, vooral omdat je daarna nog weg moest. Groene concealer is wat dat betreft echt een uitvinding, ja. Mooie look heb je alsnog kunnen maken, dat groene onder je oog knalt van het beeldscherm!

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Oh my, so true. Gelukkig kon je er niks meer van zien, dankzij de groene uitvinding! Dank je wel Lotte. :)

   Reply
 • glasmetwater

  17/07/2012

  Oh vreselijk, zelf heb ik ook wel eens zoiets aan de hand gehad. Ik had een nieuwe gel wash gekocht en ik kreeg er net zo’n rood gezicht van als jij, als het al niet roder was. Vreselijk dus aangezien ik die avon had afgesproken met een groepje om ergens te gaan uiteten. Ook heb ik wel eens van een bepaalde mascara last gekregen. Ik kon zo goed als niks meer zien en mijn oog zag helemaal rood. Vreselijk!

  Reply
 • femketje

  17/07/2012

  oh men >..<

  Reply
  • femketje

   17/07/2012

   wth… om 1 of andere reden is bijna mijn gehele comment niet doorgekomen XD wat ik dus wilde zeggen was dat het er ook echt super pijnlijk uitziet >.< gelukkig heb ik het nog nooit zo erg gehad

   Reply
   • Beauty Koning

    24/07/2012

    Oh, whut.. terrible. xD Ja, was echt afschuwelijk! Gelukkig maar!

    Reply
 • Irma

  17/07/2012

  oei, dat ziet er geirriteerd uit! ik heb laatst Superdrug Tea Tree reinigingsdoekjes gekocht, en daar zaten pepermuntextracten in. Maar dat prikte echt als een malle! Niet prettig.
  Je hebt de roodheid trouwens wel goed weten te bedekken! (:

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Oh my god.. terrible! :/ Ja, thank god. Dank je wel Irma. ^^

   Reply
 • joycelysanne

  17/07/2012

  je ooglooks zien er toch altijd zo perfect uit, prachtig~!

  Reply
 • Xan

  17/07/2012

  Oow jee, dat moest inderdaad niet zo fijn zijn geweest. Maar het is gelukkig goed gekomen. Love the green onder your eyes. Staat je goed. P.S.: hoop dat het nu wat beter gaat met je gezicht. Love

  Reply
 • Dieuwertje

  17/07/2012

  Ik kan niet goed tegen foundation, daar krijg ik bultjes van :( best jammer.

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Oh my, dat is helemaal vervelend! Ook niet verschillende merken gebruikt?

   Reply
 • MissEvie.nl

  17/07/2012

  Ahhh wauw Love je Look!! Dat groen maakt het lekker speels :-) Waarom kom ik daar nooit op haha! En aiii wat een reactie had je ook de douchegel! Niet weer doen meid ;-)

  Reply
 • Miranda

  17/07/2012

  wat een prachtige look ,erg mooi :D En wat vervelend van je huid.

  Reply
 • Mama Peggy spreekt: Cynthia. Reinigen doe je niet met een douchegel!
  Gelukkig heb je het met make-up kunnen oplossen, prachitge look weer!

  Reply
 • Sarah

  17/07/2012

  Oh wow wat een leuke look! dat groene is echt gorgeous! Aa wat jammer van die allergische reactie, maar douchegel? komaan girl :D Ik kan ook tegen veel producten niet tegen op mijn huid.. zoals sommige reinigers dus iets nieuws testen is bij mij altijd een risico! :)

  Reply
 • Mariel

  17/07/2012

  Wat een mooie look!

  Reply
 • shannara

  17/07/2012

  Jou staat echt alles mooi :-)

  Reply
 • Jorinde

  17/07/2012

  Mooie look zeg! Wat vervelend van die allergische reactie :-(

  Reply
 • Jasmine

  17/07/2012

  Wat een erge reactie en dat van een simpel product, gelukkig dat make-up is uitgevonden! =] Je merkt helemaal niet aan je mooie look dat je onder erbarmelijke omstandigheden hebt moeten werken, missie geslaagd dus.

  Reply
 • Christel

  17/07/2012

  Oeh heel erg vervelend! Mijn huid reageert gelukkig niet op dezelfde manier bij een allergische reactie. Ik krijg grote pijnlijke acne schijven… Ook niet fijn maar toch misschien beter dan een heel rood gezicht.
  Maar, ik vind de groene kleur dan toch wel heel erg gaaf!:)

  Reply
 • Mariska

  17/07/2012

  Boaaaaah, jezus wat erg. Hopelijk vind je er een middeltje voor ofzo. Pfooe. Gelukkig bestaat er makeup. En alweer een mooie ooglook! ;D

  Reply
 • snakesinthebasket

  17/07/2012

  hele mooie look!

  super vervelend van die reactie.. heb zelf wel eens zo gereageerd op een maskertje, gelukkig was het ’s avonds en hoefde ik de deur niet meer uit.

  Reply
 • Madelon

  17/07/2012

  Wat een gave look! En die allergische reactie ziet er helaas maar al te bekend uit. In het ergste geval neem ik een antihistaminicum in om de reactie te onderdrukken haha. Mijn eerste reactie is eigenlijk wel vaak om dan naar natuurlijke dingen te grijpen om het te verzachten voor ik er een laag aan (minerale) make-up opsmeer. Afgekoelde sterke rooibosthee (Jacob Hooy/De Tuinen) deppen of honing (Manuka) erop. Dream Cream van Lush gebruik ik dan als dag/nachtcreme aangezien die hier ook heerlijk verzacht op eczeem. Havermoutmelk werkt ook verzachtend en helend trouwens.

  Reply
  • Beauty Koning

   23/07/2012

   Oh my, bedankt voor de tips! Ik ga het eens toepassen als het weer zo ver is. :)

   Reply
 • Yak Man

  17/07/2012

  Wat een mooie ooglook zeg! :O En wow, dat is echt een snelle allergische reactie van je douche gel! Maar nu weet je wel meteen dat je niet met je douche gel je geizcht moet wassen :’).

  Reply
  • Beauty Koning

   23/07/2012

   Haha, so true! Doe het nog steeds, maar kwam door de creme. xD

   Reply
 • Shelly

  17/07/2012

  hele mooie ooglook! Dat groene zorgt net voor die ‘extra kick’ als het ware =)

  Reply
 • Wat een gave look!
  Erg vervelend van die allergische reactie, het ziet er niet echt fijn uit :(

  Reply
 • capsidegirl

  17/07/2012

  Dat zag er niet goed uit nee maar vind je look wel mooi geworden :D

  Reply
 • Liliane

  18/07/2012

  Oei oei oei, wat vervelend Cynth!
  Ik heb wel gehad dat mijn huid rood werd, maar gezwollen niet.
  Aloe Vera is dan wel een goede tip, dat verkoelt :)

  Ik vind dit trouwens echt zo gaaf, dat groen onder je ogen. Wauw wauw wauw!

  Reply
 • Sherr

  18/07/2012

  Een hele mooie look! Dat groen is echt mooi! Maar jeetje dat wat eronder zat wow! Hoe kom je er ook bij om douchegel te gebruiken :O Het ziet er echt pijnlijk uit!

  Reply
 • Anne vdh

  18/07/2012

  Oeh wat een reactie heb je op die showergel gehad! Ik heb het wel eens bij mijn oog gehad, maar dat kwam doordat ik allergisch was geworden voor de lenzenvloeistof. Ogen helemaal rood;) Maar ik heb er toen juist niks overheen gedaan, ik denk dat je huid maar beter rust kan hebben op dat soort momenten :)

  Reply
 • Deb

  18/07/2012

  Damn baby! Rode huid als de neten, burn baby burn.. dat ziet er niet fijn uit, maar je hebt het weer professioneel weggewerkt! Amazing job! Je ziet er niks meer van. Je look is geweldig, prachtig dat groen onder je ogen dat knalt echt als .. de neten ;-) Haha! Hoop dat je huid weer hersteld is inmiddels. Ik heb wel eens eczeem gehad onder mijn wenkbrauwbot en hiervoor gebruikte ik concealer zonder synthetische ingredienten van dr baumann en dat ging best goed gelukkig.

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Dank je wel Deb! :) Ja, was niet fijn, kwam ook door de creme die ik er vervolgens op deed. BURN. Het was in de avond al wat weggetrokken, de volgende dag, een weekje nog last van roodheden gehad, maar verder ok! :) Vervelend dat je daar last van hebt Deb, noot fijn omdat soort dingen in het gezicht te hebben!

   Reply
 • Gerrianne

  18/07/2012

  Het groen kleurtje onder je ogen, dat spat er uit! Echt te gek! Wat betreft die allergische reactie, terrible. Je ziet het kleur verschil inderdaad, bleh! Niet leuk, maar weinig aan te doen. Foundation is dan wel een goede oplossing, maar het kleur verschil dan weer. Balen! Nja, vaker oppassen! Ik heb zelf gelukkig ook nog niet echt allergische reactie gehad van producten. Alleen je look, geweldig! Met name de groene kleur, nice!

  Reply
 • Whit

  20/07/2012

  Ha, ik ben een wandelend allergieboek en moet altijd erg oppassen met wat ik op mijn gezicht smeer.
  Als ik een aanval heb blijf ik binnen en smeer ik NIETS op mijn gezicht want dat doet pijn en helpt niets :s
  Als ik echt naar buiten moet schaam ik me kapot. :)
  Zot dat je dat zo goed krijg weggewerkt wel! Mad skills!!! :o
  Me = jealous!

  Reply
  • Beauty Koning

   22/07/2012

   Haha, dank je wel! Altijd vervelend om allergieën te hebben, zoiets zou verboden moeten worden! Vervelend dat je er zo een last van hebt, hopelijk vind je er snel iets op. Ah joh, aan de andere kant, jij kan er toch ook niks aan doen! :)

   Reply
   • Whit

    22/07/2012

    True that! Achja, ik leer er wel mee leven :)
    Ik heb ooit eens een zotte reactie gehad op appels! Haha dikke ogen, dikke lippen en rode vlekken in mijn gezicht. Not pretty! En ik was op kamp dus iedereen kon me zien. Meh. :p

    Reply
 • happyannanas

  21/07/2012

  Dat je zo knalrood werd van een betje douchegel! Niet te geloven.. Goed opgelost met make-up! Je ziet er niks meer van.. Ik had laatst een heel pijnlijke huid, ook rood (niet zo rood als jouw huid hoor) en toen heb ik de hele middag met maskertjes en yoghurtpapjes (op aanraden van Moeder Met Haar Middeltjes) rondgelpen en daardor verminderde het een beetje. Geen idee of eht een reactie was op iets waar ik allergisch voor ben of dat het iets anders is..

  Reply

Geef een reactie