Ik kan nog meer..

Op Instagram ging het al een tijdje rond waarmee ik mee bezig was, laatst kon je het al in een artikel zien, maar vandaag ga ik het helemaal bekend maken. Het is gewoon een hobby, laten we het daarop houden. Ik ben niet alleen maar de spontane make-uppende knolraap die graag uren doorbrengt in de make-up. No, ik kan namelijk nog meer..

We moeten die tijdmachine de laatste tijd vaak gebruiken, maar dan komen we aan bij het punt waarover ik het ga hebben. Ooit postte ik een foto van een witte plaats met wat klodders verf, creatieve uitspatting, letterlijk uitspatting, want het verf had ik erop neergegooid. Het zit nog steeds all over the place en op het laminaat. Sorry mam. Maar een beetje kleur in mijn spierwitte ziekenhuiskamer kan ik namelijk wel gebruiken.

Laatst kreeg ik weer de opmerking dat mijn kamer zo saai was, hello, ik ben daarmee bezig! Misschien heb je het al op de foto’s gemerkt, maar dan moet je mijn blog wel vanaf het begin hebben gevolgd. Van roze en alle andere felle tinten, ben ik nu over gegaan naar wit. Ja, alles is wit. Behalve mijn vloer, bruin, laminaat, met verfspatten die niet meer eraf gaan. MAAR. Er is nog meer..

Om mijn kamer meer naar mijn smaak in te richten, gewoon hoogglans wit en een lekker schoon gevoel, wilde ik mijn eigen creativiteit erin kwijt. De witte muur waar ik tegen aan film word ook nog zeker een keer onderhanden genomen, maar dat is project secret, anders word het project kaap door iemand. No thanks, maar zodra het behang erop zit, verraad ik het alsnog, dan zien jullie het van zelf!

Terug naar het spuitbussengebeuren. In mijn korte spijkerbroek, waar ik ooit de schaar in had gezet, een oud bandshirt van de Heideroosjes waar iemand anders mee kon inwonen, omdat ik enkele maten ben geslonken en op mijn blote voeten, inclusief bedekte handen, niet op de foto, maar ik droeg gewoon handschoenen hoor! Tegenwoordig doe ik dat, voorheen nooit, vond het heerlijk om onder te zitten, dat gaf nog meer het gevoel dat ik kunstzinnig bezig was.

Ondanks dat ik handschoenen aanhad, was er iets doorgelekt naar binnen, een vinger mooi verkleurd. Vervolgens liep ik drie dagenlang rond met een felroze vingertop, het leek wel alsof hij eerst aan het afsterven was en er daarna opnieuw leven in was geblazen. Gelukkig merkte niemand het op, maar ik wijk af van het verhaal.

Knot op mijn kop, tape op de grond, een flesje water van moeders, aangezien het boven de dertig graden was, retebenauwd en al die dampen niet goed voor mij konden zijn. Plastic uitgerold, platen op de grond, licht geschuurd zodat de lak beter hechtte en spuiten maar! Mijn spuitbussen had ik weer uit mijn kast gehaald, de caps, waarmee je spuit, erbij en heerlijk mijn creativiteit kwijt kunnen op “het doek.”

Jap, mijn liefde voor graffiti heb ik al eens bekend, maar nooit verteld dat ik het zelf ook nog eens deed. Nee, het is puur voor mijzelf, niet voor op de straat. Verwacht ook maar niet dat ik een pro ben in het spuiten van hele namen, naa.. ik houd het alleen echt bij kunst, comfort zone.


Comfort zone.

Comfort zone, een onderwerp wat ik vaak aansnijd, waarom? Het is belangrijk om eens wat anders te doen, vandaar dat mijn inspiratie de “zone” was en de cirkel die bovenin zichtbaar is staat voor mijn comfort. Hier en daar een rode lijn voor wat spectaculaire ondernemingen, maar buiten de “zone” bevindt zich alle amazing things, weet je wel?

Het kunstwerk hangt trouwens naast mijn make-uptafel, zodat ik geïnspireerd raak door de kleuren, you never know what you gonna get right?! Als ik ineens met rood en groen rondloop, weet je waarom, maar dit is ook het doek waar ik mijn verf op had gegooid. SPLAT! Mijn caps heb ik erin verwerkt, ik wilde enkele voorwerpen erin plaatsen, gewoon omdat ik dat vet vind. Ook om te laten zien, dat je eigenlijk niet zoveel nodig hebt om te maken wat je wilt maken, get it?

Een verstopte note, zie je hem? Boven in de rechterhoek zit een kladblaadje waarop ik enkele wensen had geschreven, onder de groene en rode streep zit een blauw iets, de letter “F”, voor faith. Je moet in jezelf geloven, want als jij het zelf niet doet, wie doet het dan wel? Denk daar maar eens over na.  Onder de “F” zit trouwens ook een blaadje met enkele beschrijvingen.

De druppels staan voor de plekken die wel eens geïnfecteerd worden in je leven, laten we eerlijk zijn, niet alles is leuk en niet alles zit mee. De comfort zone cirkel en een vage “8”, wat je ook aan kunt zien als een “B”. De “B” staat voor Bieber, joke! Wel voor “believe”, precies op de “B” zit ook een notitie met een zin van iemand, die hij ooit zei, geïnspireerd hierdoor heb ik veel dingen bereikt wat ik wilde bereiken. Vandaar, geloof in jezelf en anderen zullen dat ook doen.

Mijn achternaam is Koning, waar ik dan ook echt trots op ben, pretty lastname! Een plekje waard op één van de kunstwerken, beide zijn naast elkaar gespoten, waardoor de lijnen kloppen en het uit elkaar gewoon door vloeit.

In de linkerhoek, onderin, daar zie je iets met geel en blauw, paars, yeaaaap. Ik heb er een kroon in verwerkt, ondanks dat hij er al in staat, gniffel. Ook heb ik mijn voorletters in de lijnen verstopt, ergens aan de rechterkant, niet duidelijk, maar ze zijn er wel. Mysterieus..

Nadat de lagen waren gedroogd trok ik het tape eraf, waardoor ik per ongeluk de basiscoat meetrok, hierdoor zit er een kale plek. Binnenkort moet ik dat even bij stippen, maar dan is hij volledig af. Verder heb ik hem nog gelakt, vandaar dat hij iets donkerder is geworden, maar dat heeft wel wat!

Nog een keer in zijn geheel, druk aan de onderkant, wat ook weer zijn betekenis heeft. Zodra je iets bereikt waar anderen iets in zien, zijn ze je vriend toch? Mensen die er niet waren in het vecht naar je eindbestemming, mogen er ook niet zijn in het succes wat je daarna leidt.

Woa, persoonlijk artikel huh? Was trouwens ook de eerste die ik echt uit mijzelf schreef, een klein applaus voor mijzelf. En geloof in jezelf, want alleen jij weet in wat voor staat je bent om te bereiken. Neem de motivatie van anderen met je mee en dan kom je er wel!

Ben jij wel eens in de weer met spuitbussen? Verfpakken of hele potten op het doek?


84 Comments

 • Liliane

  19/07/2012

  Wauw, dit is geweldig Cynth!
  En zo leuk dit persoonlijke!
  Dit werk is zeker iets waar je trots op mag zijn en zijn ereplekje in je kamer verdient!
  Je kent mij ondertussen denk ik wel een beetje om te weten dat ik de verfkwasten ook niet mijd ;) ik was een tijdje terug ook met spuitbussen aan de haal en bij mij was het door de vuilniszak ook op mijn laminaat gekomen, OEPS!
  Ik heb heeeeeel hard zitten boenen met een schuursponsje dus nu zie je er gelukkig niets meer van, behalve als je er misschien met een vergrootglas op gaat zitten :P
  Toppost dit!

  Reply
  • Beauty Koning

   23/07/2012

   Thank youuuuuu Lil! Ah, je comment stelt mij weer gerust hoor! :) True, jij bent ook altijd zo heerlijk creatief, altijd amazing om te zien. :) Gelukkig is die vlek weg. xD

   Reply
 • Christel

  19/07/2012

  Ja echt ontzettend gaaf! Lijkt me echt amazing om een keer te doen, gewoon wat bussen, een doek en spuiten maar! Geweldig:D

  Je beschrijving is trouwens super en oh so true! En ook super vet dat je bijvoorbeeld die notitie in je art verwerkt hebt, echt een heel mooi idee!

  En ik had het inderdaad al een paar keer op instagram voorbij zien komen! Ik heb trouwens hetzelfde shirt ergens in de kast liggen XD

  Reply
  • Beauty Koning

   23/07/2012

   Oh, vandaar! Ik gebruik hem alleen nu voor het verven, of dit soort dingen. :) Thank you Christel, amazing to hear!

   Reply
 • Vanya

  19/07/2012

  Girl you really are creative!
  Ga zo door, creativiteit is een goede eigenschap, en je bent er goed in!

  Reply
 • Teri

  19/07/2012

  Wat mooi al die verborgen boodschappen en betkenissen, daar houd ik echt van! Ik kan me heel goed voorstellen dat dit erg inspirerend werkt voor je, creatief zijn is echt je ding hé? Leuk om uit je comfort zone te stappen, dat is heel gezond zo af en toe!

  Reply
  • Beauty Koning

   23/07/2012

   Ja, ik houd ervan om creatief bezig te zijn! Puur omdat het zo weinig grenzen heeft, je kan doen wat je wilt. Dank je wel Teri!

   Reply
 • sarahdiiamonds

  19/07/2012

  Oh wow cynth! Dit vind ik echt AMAZING. Ja dat moest echt in caps, al die betekenissen. Zo persoonlijk! Je mag echt fier zijn meid! Ik kan meteen begrijpen dat je daar veel inspiratie uithaalt. Jeee ik was echt aan het wachten op dit artikel!

  Reply
 • redhotjillypeppers

  19/07/2012

  Het is echt leuk geworden. Knap dat je je creativiteit kwijt kan in zulke projecten !

  Reply
 • Xan

  19/07/2012

  Wauw, wat een mooi kunstwerk. Vind het geweldig dat je jou persoonlijke “drives” erin heb verwerkt. Echt mooi en zeer inspirerend. Mooi hoe je alle woorden hebt beschreven. Love it. Keep moving through your faith and believes. Love.

  Reply
 • Lifesplash

  19/07/2012

  Wooh, awesuum! Ook heel persoonlijk. Echt heel gaaf. Cynth jij bent echt creatief man, you rock girlll. Al die betekenissen erin ook, zo vet! :o

  Reply
 • Paola

  19/07/2012

  Wauw ziet er mooi uit! Lekker kleurrijk en vrolijk.. Wou dat is zo creabea was

  Reply
 • miss073

  19/07/2012

  super mooi gedaan meid!! Het roept echt (bijna letterlijk):P jou naam en dat maakt het zo bijzonder

  Reply
 • projectnaturalbeauty

  19/07/2012

  Ohhh wat suuuuper!!
  Super mooi gemaakt en heerlijk om te lezen :-)

  Reply
 • Monique

  19/07/2012

  Echt super!! Mega creatief en persoonlijk. Leuk om te zien hoe je hier helemaal in op kan gaan. Tot dat ik naar een creatieve opleiding ging tekende en schilderde ik mega veel, maar denk dat ik tijdens mn studi te veel heb gedaan en daardoor er helaas niet meer tijd aan besteed

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Dank je wel Moon, amazing om te horen. :) Jammer dat je er geen aandacht meer aan besteedt, heb je nog wel kunstwerken? Misschien artikelwaardig? :D

   Reply
   • Monique

    26/07/2012

    Jammer he.. hhaah ja wie weet ooit, maar ik ben behoorlijk kritisch ;)

    Reply
 • Marloes

  19/07/2012

  Wow echt gaaf! Je bent dus inderdaad niet alleen creatief met make-up maar ook met spuitbussen! Ik vind het gaaf dat je er ook echt een betekenis aangegeven hebt!

  Reply
 • MissEvie.nl

  19/07/2012

  Oh wauw wat ben je toch een creatieve meid! Echt geweldig leuk gedaan! Vooral al die betekenissen er in, maakt het echt een persoonlijk stuk art! :-)

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Ja, ik moest er nog iets persoonlijks van maken. Het hangt immers in mijn kamer. Dank je Evie. :)

   Reply
 • beautiesatwork

  19/07/2012

  straks word je nog beroemd :D

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Haha, ze zeggen dat “kunstenaars” pas geld gaan verdienen als ze dood zijn. :’)

   Reply
 • debby

  19/07/2012

  Stiekem zat ik wel een beetje op dit artikel te wachten. Ik was zo benieuwd naar de instagram post wat je nou precies maakte.
  Ik vind het harstikke leuk en mooi gedaan. Vrolijk en zover ik je ken straalt het helemaal cyn uit. Kortom helemaal leuk

  Reply
  • Beauty Koning

   23/07/2012

   Wauw, dank je wel Debby! :) Leuk om te horen, positieve reacties altijd, amaaaazing!

   Reply
 • deijsprinses

  19/07/2012

  Ge-wel-dig!

  Reply
 • Malou

  19/07/2012

  oeh, ik vind dit echt héél erg mooi!

  Reply
 • shannara

  19/07/2012

  Gaaf! Laat ze nu nog maar eens zeggen dat je kamer saai is :-)

  Reply
 • Miranda

  19/07/2012

  Oh wat ontzettend mooi!:D

  Reply
 • Amanda

  19/07/2012

  Cyn, het ziet er prachtig uit. Erg creatief! Leuk ook om het verhaal er achter te lezen en je hebt helemaal gelijk. Als je niet in jezelf gelooft zal niemand het doen. Ben het er helemaal mee eens. Als je in jezelf gelooft, kom je er wel!

  Reply
 • pretty beauty land

  19/07/2012

  aah wat super cool!

  Reply
 • femketje

  19/07/2012

  gaaf gemaakt :D zelf ben ik ook veel bezig met schilderen e.d. naast mijn blog, iets wat niet veel mensen zien of weten… misschien is het een idee om een keer een artikel te maken met daarin alleen maar mijn schilderijtjes :)

  you are a true inspiration! :3

  Reply
  • Beauty Koning

   23/07/2012

   Ah, thank you Femke! Amazing to hear girl! :) Ja, maak er eens een artikel over. Ik wil het wel eens lezen + zien!

   Reply
 • Silke

  19/07/2012

  Wauw, je bent zeker een creatieveling!
  Heel gaaf gedaan zo, en ook een heel mooi persoonlijk verhaal wat erachter zit.

  Reply
 • Mayara Esther

  19/07/2012

  Ik vind het leuk en mooi wanneer andere mensen zo creatief bezig zijn maar ik heb het nog nooit gedaan. :)

  Reply
 • Lotte

  19/07/2012

  Waaauw, echt heel mooi is het geworden! Tof ook dat je die notes erin hebt verwerkt, en de kroon en de letter F van Faith. Zo heb je het nog meer ‘eigen’ gemaakt. You go girl, heel erg mooi! En leuk om te zien ook :)

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Thank you Lotteee! :) Hihi, leuke comments laat je toch altijd achter. ^^ Ze maken mij zo vrolijk!

   Reply
 • Juudith/Watevahdude

  19/07/2012

  Okaaay wauwhh! Wat ontzettend gaaf zegg! dit heeft altijd zo’n tof effect al die kleuren bij elkaar!! me likes!!

  Reply
 • Sherr

  19/07/2012

  Echt mooi zeg! Je bent echt heel creatief echt leuk om te zien. En die kleine dingen erin zijn ook mooi dat zorgt ook voor inspiratie heel mooi :D

  Reply
 • Esmay

  19/07/2012

  Waaauw, Cynth! Echt super mooi! Knap ook. En lekker vrolijk zo :D

  Reply
 • happyannanas

  19/07/2012

  Heel mooie kleuren! Je bent hardstikke creatief! We hebben je geheim ontdekt, dus dáár haal je altijd je mooie OTD-looks vandaan! Ik vind het echt heel cool, er zit ook echt een betekenis aan vast. Supergoed idee met die briefjes (ben je één-en-negentig, lezen je bet-over-kleinkinderen die briefjes met veel bewondering voor hun over-bet-grootmoeder.)
  Wauw.

  Reply
  • Beauty Koning

   23/07/2012

   Ja, daarom heb ik er ook eentje naast mijn make-up tafel opgehangen! Inspiratieeee!

   Reply
 • Irma

  19/07/2012

  wwoooh, wat een creabea! zoiets kan gelijk je hele kamer opvrolijken. Jammer genoeg staat mijn hele kamer vol met leuke prulletjes en past er niet zoiets bij. Toch lijkt het me superleuk om nog een keer te doen. Gewoon lekker spuiten (:

  Reply
  • Beauty Koning

   23/07/2012

   Het is ook echt amazing, maar je moet er ook van houden hoor! Kleine prulletjes.. tell me all about it!

   Reply
 • Jorinde

  19/07/2012

  Gaaf gedaan en lekker creatief. Zelf doe ik nooit wat met verf of spuitbussen.

  Reply
 • Shelly

  19/07/2012

  Echt tof joh! Ik zou ook echt eens iets willen doen met graffiti =) lijkt me echt leuk

  Reply
 • Jasmine

  19/07/2012

  Gaaf schilderij en zoveel verschillende betekenissen erin, echt zo cool. Heb nu pas door waar de site naam vandaan komt =] (koning, duh) Nu wel toevallig, de meisjesnaam van mijn moeder is ook koning. Zelf ga ik eerder aan de slag met potlood, maar de verfkwast neem ik ook met liefde in de hand.

  Reply
  • Beauty Koning

   23/07/2012

   Haha, ja! Mijn blognaam is deels gebaseerd op mijn achternaam. :) Koning is gewoon een mooie achternaam. :D Heerlijk dat je ook zo creatief bent!

   Reply
 • Ziet er erg gaaf uit!

  Reply
 • joycelysanne

  19/07/2012

  ziet er supergaaf uit, leuk zeg!

  Reply
 • missjustpretty

  19/07/2012

  Wauw Cynth, suuuuuper goed gemaakt.
  Vind het leuk dat je overal een betekenis achter hebt, het
  is echt heel erg mooi geworden!
  Daar mag je echt trots op zijn

  Reply
 • Rachel

  19/07/2012

  Gaaf!! Heel erg cool dat je je creativiteit zo uit!

  Reply
 • inikkens

  19/07/2012

  Echt super tof!

  Reply
 • Gerrianne

  19/07/2012

  Je bent echt creatief & al die foto’s op instagram.. Ik was al zo nieuwsgierig! Je bent er ook wel een type voor, hihi! Ik heb graffiti altijd heerlijk aan de kant van de straat gevonden, maar om het zelf eens te doen op een doek papier. Neu, nooit aangedacht. Nu ik dit zie, wauw! Het is je echt ontzettend goed gelukt & al die betekenissen erin. That’s you! Heel persoonlijk, maar dat maakt het zou mega leuk!

  Reply
  • Beauty Koning

   25/07/2012

   Haha, een geheim project! xD Ook al stond het op Insta. :’) Dank je wel Gerriann. :)

   Reply
 • Shirley

  20/07/2012

  Dit is echt vet. Ontzettend gaaf dat je dit kan en gedaan hebt.

  Reply
 • BeautyChef

  20/07/2012

  Leuk zeg, wat knap, ziet er heel erg mooi uit, creatief hoor! :)

  Reply
 • Deb

  20/07/2012

  Wow!! Wat ben jij ontzettend kunstzinnig, niet alleen ‘on tha face’ maar ook op doek! Mooie spirituele boodschap zit erachter. En wat je zegt is helemaal waar geloof in jezelf en anderen zullen dat ook doen.. wow! I love it! Prachtig kunstwerk.

  Reply
  • Beauty Koning

   22/07/2012

   Thanks a lot Deb! Sowieso gaat het vaak bij “kunst” om het verhaal, soms kan iets nog zo lelijk zijn, vaak maakt het verhaal het kunstwerk nog mooier. Niet dat ik dat nu ook probeerde, want het ging zoals ik het uitlegde. :’) Bedankt, fijn om te horen! :)

   Reply
 • Whit

  20/07/2012

  Prachtig!

  Reply
 • Dat je uiterst creatief bent hadden we vast allemaal wel al door, dit is ook weer super!

  Reply
 • ellis1993

  23/07/2012

  Je hebt geen ideeeee HOE tof ik dit vind. Héél leuk artikel ook, super!

  Reply
 • Madelon

  23/07/2012

  Love it! Ik heb vroeger veel getekend en geschilderd en ben ook best muzikaal hehe. Nu leef ik me uit met fotografie, al is het mijn mams die echt met kunstzinnige fotografie bezig is ;)

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Oh my, dat is ook heerlijk! Ben nu wel nieuwsgierig naar de kunstzinnge fotografie van je mommay. :) Jouw foto’s heb ik inmiddels gezien, heel mooi, vooral scherp en heel lekker. xD

   Reply
 • Nigel

  25/07/2012

  Yeaah Cynthiaa!
  Vet cool man haha

  Reply
 • teddlicious

  04/08/2012

  heel tof!!

  Reply

Geef een reactie