Gun Meets Cynthia.

Mam, ik wil op schietles.” Een rare blik. “Waarom?” Ik ging er even voor zitten, ondertussen had ik het gouden wapen van iGunPro voor mij gehaald, it’s so prettaaah.. “Nou, dat is stoer.” Weer die blik. “Gewoon één keer proberen.” Again, the face. “Een proefles.” Zo gezegd, zo gedaan. Ik ging naar schietles, maar hoorde de stem van mijn moeder galmen toen ik mijn eigen bloed van de muur veegde.. Gun Meets Cynthia..

Pas je wel op, voordat je het weet..” Ik wist wel waar ze op doelde, maar gaf haar een rustgevende knik. Ik paste heus wel op, hoe kon ik mijzelf raken, terwijl ik op het doel schoot? Eenmaal in de schietvereniging, kreeg ik les van een pro, niet stoer schieten, want dat is niet hip. Niet schuin houden en vooral niet in de loop kijken. Oké!

Maar ik moest wel niezen, heel erg zelfs. Hooikoorts doet mij nog eens de das om en goed ook. Een nies die uit het niets kwam, onverwachts moest ik hatsjoën en haalde mijn hand naar mijn gezicht. Foute zet, doordat ik kracht zette op mijn nies bij te staan, schoot ik per ongeluk mijzelf neer.

Jap, in tha face. Voordat ik doorhad wat er gebeurd was, was ik nog verbaasd om mij aan het heen kijken. Schotwonden in het hoofd zijn te overleven, kijk maar naar de Amerikaanse politica Gabrielle Giffords. Niemand gezien dat ik een funny face trok toen ik nieste? Waarom kijken ze mij zo aan? Wat? Huh? Waar? Muur? Achter mij?

Om één of andere reden moet je het altijd aanraken, voordat je het pas beseft.

Even wrijven. Jap, it’s blood.

Ik voelde wel wat over mijn neus heen glijden, maar ging er eigenlijk vanuit dat het snot was. Vraag mij niet hoe het daar komt, maar als je niest, gebeuren er gekke dingen! Mijn adrenaline van het schieten zaten er nog aardig in, geen gevoel in mijn pijnprikkels. Totdat alles weer versneld ging, de pijnprikkels activeerde en mijn pijngrens was al snel bereikt, waardoor ik het bewustzijn verloor.

Gelukkig bleef de kogel gewoon in mijn hoofd zitten en werd niet alles doorboort, thank god. Maar wist je dat volgens de moordcijfers in 2001-2003 er meer dan 1994 vuurwapenincidenten waren, per jaar? En dat de doodsoorzaak van bijna de helft van de slachtoffers de oorzaak van het vuurwapen is? Inmiddels zijn de cijfers al aardig verhoogd, maar helaas zijn die nauwelijks te vinden.

Met behulp van een speciale “huidwax” creëerde ik een bolletje, drukte hem plak op mijn voorhoofd, probeerde hem te blenden met mijn huid. Foundation om de wax mijn huidskleur te geven en met een kwast maakte ik een schotwond. Het gat waar de kogel naar binnen was gegaan. Stipte hem licht aan met een donkerbruine oogschaduw, een beetje zwart, weer de wax blenden en schaduwen. Vervolgens enkele druppels nepbloed, net genoeg zodat de druppel aan de wandel ging. Hoe echter, hoe beter! Mijn huid gaf ik nog een grauwe kleur met mijn blush en een MAC oogschaduw. Geen namen dit keer, want binnenkort komt er een video over, waar ik het allemaal uitgebreid uitleg!

Helaas valt het artikel ongelukkig met de schietpartij in Colorado en had ik geen back-up artikel voor de Meets Cynthia. Mijn excuses hiervoor, hopelijk zorgt het niet voor schokkende beelden. Tijdens mijn research over de schietpartijen in Nederland, kreeg ik ook niks anders te zien. Mijn gedachten gaan uit naar de familieleden van de slachtoffers.

Gebruik je wel eens nepbloed? En welk merk gebruik je?


83 Comments

 • Vanya

  21/07/2012

  Damn! Wat ben jij goed, maar het heeft toch een luguber tintje. Het doet me gelijk herinneren aan een situatie waarbij een jongen uit mijn jeugd heel stoer liep te zwaaien met een wapen en zich zelf per ongeluk in zijn eigen hoofd schoot. Als ik het goed heb is hij volledig verlamd geraakt. Heb em iig nooit meer gezien. En gelukkig was ik er zelf niet bij. Nogmaals je bent echt goed in wat je doet, ongeacht of het ongelukkig valt met de Colorado Shooting. RIP alle overledenen and my prayers go out to all that got hurt and are fighting for their lifes…

  Reply
  • Beauty Koning

   22/07/2012

   Oh my god, dat is echt afschuwelijk! Eigenlijk ook erg dat zoiets meteen afgelopen kan zijn, terwijl het niet eens zijn bedoeling was. Bedankt Vanya. :)

   Reply
 • Kimberley

  21/07/2012

  Wow! Dit is best eng haha! Erg mooie gemaakt Cynth!

  Reply
 • Lifesplash

  21/07/2012

  Ik las de eerste zin en dacht al gelijk, Cynth.. whaaaat? haha. Ik blijf maar voorsteld staan van jou creaties, geweeeeeldig.

  Reply
 • Jorinde

  21/07/2012

  Gaaf gemaakt Cynth. Ik heb nog nooit nep bloed gebruikt!

  Reply
  • Beauty Koning

   22/07/2012

   Dank je wel Jorinde! Aho, heeft Amanda je nog niet aangestoken met het vampierenvirus? :o

   Reply
 • My god Cynthia, wat goed gedaan! Wel een beetje creepy, zeker ook met die blik in je ogen erbij. Bizar hè, al die schietpartijen. Ik ben er elke keer weer ondersteboven van. Wat bezield zo iemand? :S

  Reply
  • Beauty Koning

   22/07/2012

   Ja, ik snap het ook totaal niet. Zo zonde van de film, maar op één of andere manier gebeurt het elke keer opnieuw. Bedankt Marije! :)

   Reply
 • comemoda

  21/07/2012

  Heel gaaf, maar wel een beetje eng!

  Reply
 • Paola

  21/07/2012

  Wauw erg schokkend weer! Je bent echt geweldig!

  Reply
 • theBlondBeauty

  21/07/2012

  wauw, dat ziet er heel echt uit! Ik had al eens een van je creaties op instagram gezien. echt super knap gedaan girl!

  Reply
  • Beauty Koning

   22/07/2012

   Ah, thank you! Ja, dat klopt. Regelmatig verschijnt daar wel eens een look. ^^

   Reply
 • redhotjillypeppers

  21/07/2012

  Waar blijf je het toch halen ? :p Knap gedaan hoor.

  Reply
  • Beauty Koning

   21/07/2012

   Dank je wel Jill, maar ik heb echt geen idee! Ik moest even go crazy gaan, zodat ik weer in het gareel loop. xD

   Reply
 • shannara

  21/07/2012

  hahaha…wat gaaf. Heb het wel eens met Halloween gebruikt.

  Reply
 • pinklattesanne

  21/07/2012

  Creepy maar wel heel tof gedaan :D

  Reply
 • debby

  21/07/2012

  Geweldig gedaan weer Cyn. Super! Je hebt talent wat ik laatst ook al aangaf op twitter en daarbij kan ik je “zwarte”humor erg waarderen.

  Reply
 • Ruth

  21/07/2012

  Haha, wat een verhaal :-) Je zou zo in CSI aan de slag kunnen, als lijk en mua. Je bent zo heerlijk creatief! Ik ben benieuwd naar de tutorial!

  Reply
  • Beauty Koning

   21/07/2012

   Haha, dank je wel Ruth! Misschien moet ik ze even e-mailen, als ik mijn filmpje heb gemaakt en die opsturen! ^^

   Reply
 • Liselotte

  21/07/2012

  Waauw! Echt heel erg gaaf. Ik vind echt dat je dat erg goed kan moet je echt iets mee gaan doen.

  Reply
  • Beauty Koning

   21/07/2012

   Dank je wel Liselotte, ik wil er ook zeker iets mee gaan doen!

   Reply
 • beautiesatwork

  21/07/2012

  je kan zo meedoen in C.S.I. :D

  Reply
  • Beauty Koning

   21/07/2012

   Ik wilde eigenlijk het artikel zo noemen, maar besloot hem uiteindelijk te veranderen. Misschien moet ik nog iets met CSI doen. Ok, ik kreeg al een idee, thank you girl!

   Reply
 • Manon

  21/07/2012

  Wat heb jij toch een talent! Je moet er echt wat mee gaan doen hoor, super knap gemaakt.

  Reply
 • Femke

  21/07/2012

  Oh my, Cynthiaaa! ik blijf steeds maar weer versteld staan van jouw creaties, echt, het is echt heel goed gedaan meid! En dat verhaal er ook bij, haha echt heel leuk! <3

  Reply
 • Nena

  21/07/2012

  Iew, ziet er echt eng uit! XX

  Reply
 • snakesinthebasket

  21/07/2012

  heel knap gedaan!

  Reply
 • Amanda

  21/07/2012

  Ziet er super gaaaaf uit! Echt helemaal mijn ding. Ik ga binnenkort aan de slag met een vampierenwond whahahwah met fake blood. Maar Jorinde moet me dan even helpen met foto’s maken. Ik gebruik het volgens mij van het merk Kryolan..

  Reply
  • Beauty Koning

   21/07/2012

   Aho, je bent ook besmet met het vampierenvirus! Thank you Amanda!

   Reply
 • Mayara Esther

  21/07/2012

  Wauw, je bent echt goed. :)
  Ik heb nog nooit nepbloed gebruikt.

  Reply
 • ValleyDoll

  21/07/2012

  Cynth, you’re crazy :p ! Hoe jij dat elke keer doet, amazeballs !

  Reply
 • Lotte

  21/07/2012

  Haha, je verhaal! Leuk geschreven. En inderdaad, het valt een beetje ongelukkig, maar goed dat je dat er zelf nog even bij zet. Als je dat niet had gedaan had je er vast opmerkingen over gekregen!

  Reply
  • Beauty Koning

   21/07/2012

   Dank je wel Lot! Ja, dat dacht ik al, aangezien ik ook nog Amerikaanse volgers heb, dus moest het er bij vermelden. Ook al kunnen zij het niet lezen, misschien als ze Colorado zien staan dat ze het weten. :”) Het gaat om het idee!

   Reply
 • joycelysanne

  21/07/2012

  wow – heftig, maar wel heel erg gaaf gedaan!

  Reply
 • Xan

  21/07/2012

  Wauw, ziet er realistisch uit. Echt mooi gedaan. Looks kinda scary though. =p (halloween feeling) Inderdaad weird ivm het incident in Colorado. Maar ja, is helaas ook niet tegen te houden. Anyway, too gedaan. Ik heb zelf nog nooit met nep bloed gewerkt. Love

  Reply
  • Beauty Koning

   21/07/2012

   So true Xan, helaas is het niet tegen te houden. Het viel alleen wat ongelukkig in verband met de schietpartij. Bedankt voor je complimentjes! ^^

   Reply
 • Heel gaaf gedaan. Nepbloed heb ik vorig jaar gebruikt met Halloween, wat een rotspul! haha

  Reply
 • liesbethvv

  21/07/2012

  Super gedaan! Ik ben niet zo voor het Halloween-gevoel (big pussy over here) maar het is wel echt goed :-)

  <3

  Reply
  • Beauty Koning

   21/07/2012

   Haha, geweldig! Niet iedereen houd er of course van, thank you Liesbeth!

   Reply
 • Gerrianne

  21/07/2012

  Talentje, maar iehl. Ik wou vroeger ook wel eens schieten, dat is zo geweldig. Heerlijk stoer zo’n geweer op je arm en hupppakee! haha. Het is je weer goed gelukt, scarry girl! :D

  Reply
 • Esmay

  21/07/2012

  Oke, you really scares me off Cynthia. Never EVER do this again!

  Reply
 • happyannanas

  21/07/2012

  Jekkie! Het ziet er eng uit, ook dat bloed op je hand. Jij bent echt gek op horror, als ik zo even je Halloween en je enge Meets Cynthia’s doorkijk. Gatsie ik vind het eng, maar wel goed gemaakt. Het merk nepbloed dat ik gebruik.. Ehm.. Dat van de fopwinkel, haha! Ik heb maar 1 keer bloed gekocht en dat waren pilletjes waarop je moest zuigen zodat er bloed uit je mondhoeken kwam stromen. 50 cent kostte het me, niet echt een duur en bekend merk :D

  Reply
  • Beauty Koning

   21/07/2012

   Haha, so true! Het is leuk om met nepbloed te werken, misschien moet ik er eens mee de straat opgaan. :’) Die gebruikte ik vroeger ook! Ze smaakte alleen onwijs vies. :’) Bedankt girl!

   Reply
 • Rachella

  21/07/2012

  prettehhh! je heb echt super veel talent!
  de creaties zijn keer op keer prachtig!

  Reply
 • Marloes

  21/07/2012

  Wow heftig! Wel echt heel goed gedaan!

  Reply
 • Yak Man

  21/07/2012

  oh god, toen ik de eerste foto zag, dacht ik meteen dit wil ik waarschijnlijk niet zien. Je hebt het echt gaaf gedaan! Wel eng, maar wel gaaf :o

  Reply
  • Beauty Koning

   21/07/2012

   Haha, ik hield het nog een beetje mysterieus. ^^ Thank you Yak Man!

   Reply
 • Mariska

  21/07/2012

  Wauw, super! Altijd leuk om te zien, bloed gehehe

  Reply
 • Miranda

  21/07/2012

  Heel knap gemaakt. Ik ben benieuwd naar je tutorial.

  Reply
 • Irma

  21/07/2012

  wooh, het ziet er supergoed uit! ik kijk al weer uit naar een filmpje van je! Die zijn al net zo geliefd bij mij als al je FOTDs en … meets Cynthia’s ((:

  Reply
  • Beauty Koning

   21/07/2012

   Ah, dank je wel Irma! Ik ben nu aan het uploaden, morgen staat er eentje online, nog niet de bloederige variant, maar een look!

   Reply
 • Jasmine

  21/07/2012

  Macaber, erg eng maar wel goed gelukt. Als alle schietverenigingleden zo’n mooie eyeliner wing konden zetten =]

  Reply
 • Deb

  21/07/2012

  Gruwelijk goed gedaan en ook een zenuwslopend verhaal erbij met gelukkig een happy end (anders zou ik niet goed slapen vannacht hihi)! Ik heb mijn portie thriller wel weer gehad voor deze avond ;-)

  Reply
  • Beauty Koning

   21/07/2012

   Haha, sorry Deb! Gelukkig loopt hij inderdaad goed af en bedankt voor de amazing complimenten weer! ^^

   Reply
 • Haha super! ^^

  Reply
 • ellis1993

  21/07/2012

  Tof!

  Reply
 • Joyce

  22/07/2012

  Origineel weer, haha! Mooi uitgevoerd ook zeg, wauw!

  Reply
 • Sherr

  22/07/2012

  Mevrouw Koning u bent echt heel goed in deze dingen en uw manier van schrijven is ook awesome! Ik lees met plezier uw site :D Xx

  Reply
 • pretty beauty land

  22/07/2012

  wat heb je dat weer cool gedaan!

  Reply
 • Liliane

  23/07/2012

  Ik vind dit eng Cynthia.

  Reply
  • Beauty Koning

   24/07/2012

   Sorry Lil, aankomende zaterdag maak ik het met je goed! :) Hoop ik..

   Reply
 • deijsprinses

  23/07/2012

  Waat?? Dit is zo ongelofelijk cool! Keep it up girl! I totally love what you’re doing here!

  Reply
 • Lisanne

  25/07/2012

  wat kan jij ontzettend leuk schrijven zeg! ik vond net je blog en zag dit artikel. ik heb ontzettend hard gelachen! knap gedaan

  Reply
  • Beauty Koning

   26/07/2012

   Wauw, dank je wel Lisanne! How sweeet, haha. :D Gelukkig is er iemand die erom kan lachen, en geen nachtmerries krijgt. :’)

   Reply
 • MissEvie.nl

  01/08/2012

  Oh wauw meid deze had ik nog helemaal niet gezien *schaam*, wat fantastisch!! Vooral de laatste foto lijkt heel echt, iieeehh! Niet dood gaan hoor cynth! ;-)

  Reply
 • Emma

  07/08/2012

  Wat goed gedaan, bijna te realistisch :O En het bijschrift vind ik heel erg professioneel, top! En ik moest echt heel hard lachen om je intro, je schrijft ook nog lekker beeldend ook, damn, just too talented!

  Reply
  • Beauty Koning

   07/08/2012

   Haha, well thank you! :) Ja, zo ging het ook serieus hoor, niet alles dan, maar wel over de schietvereniging. xD

   Reply
 • Nina

  06/05/2016

  Wauw, heel cool! Heb je hier ook een tutorial van gemaakt?

  Reply

Geef een reactie