Food voor de smeltende dagen, sushi? Of toch pizza van moeders?!

In koken ben ik geen held, laten we eerlijk zijn. Oké, een rampzalige kok ben ik nou ook weer niet, mijn overheerlijke pizza’s vallen altijd goed in de smaak. Het water loopt nu al in mijn mond bij het denken van de gloeiend hete kaas en de salami die sterk naar knoflook ruikt. De mozzarella die ligt te borrelen en de specerijen die je neus binnen dringen.. Damn tasty!

Geen pizza’s vandaag, maar wel cupcakes! Altijd in de zomervakantie wil ik heerlijke cupcakes bakken, gewoon mooi versieren en echt opmaken. Even de Cake Boss uithangen, beetje van dit en een beetje van dat. Tot een mooi kloppend geheel en tada, een fancy cupcake! Alleen kom ik altijd bij tada.. .. .. een cupcake.. uit. Terrible, zodra ik wil gaan bakken schijnt de zon ineens, waardoor het geen doen is om met een 200 graden oven in huis te zitten, maar welke gerechten kun je dan eigenlijk maken?

CHIPS OP BROOD! Grapje, maar dat is wel een optie. In plaats van chips, kun je wel een vers broodje gezond maken, met heerlijke salades er tussen, kruidenboter, of sla met kaas en ham! Tonijn en tomaat, oh my god!

Het staat al lang op mijn to do list, maar ik wil ook graag eens een arretjescake maken, die heerlijke taart ziet er echt nommable uit. Hoeveel foto’s ik wel niet voorbij zie hebben komen, echt goddelijk. Een voordeeltje dat bij de taart geen oven aan moet, maar alleen de boter gesmolten moet worden. De koekjes verkruimelt, mengen en opstijven maar!

Salades zijn makkelijk om te maken, heb je geen zin om je uit te sloven met het avondeten? Dan zet je zo een salade in elkaar, de heerlijke dressing erover heen, go crazy, verzin iets! Besprenkel het met diverse noten en eindig met kaas. Weet je hoe lekker kaas in een salade is? Of maak aardappelsalade, als je aardappels over hebt of course. Tonijnsalade, of iets anders!

Ben je niet te beroerd om rijst te koken? Of heb je het nog van de vorige dag, dan plakt hij vaak beter! Maak dan overheerlijke sushi, een komkommertje ertussen, of suikerei, wat trouwens goddelijk is. Tonijn of zalm, een andere vissoort, een poging om te proeven is zeker niet mis!

Zint dit je allemaal niet? Bel dan de pizzeria, of ga gewoon heerlijk uit eten, in het restaurant, of bij moeders! Niemand kan tegen de gerechten van je moeder op, zelfs niet je favo gerecht in een chique restaurant, of de truffelsaus van de beste chefkok, want de soep van je moeder smaakt zo anders dan die van een ander, LEKKERDER!

Wat eet jij het liefst als het tropisch weer is?


47 Comments

 • Lifesplash

  26/07/2012

  Komt ze weer met d’r chips op brood, haha! Jakkes. Ik moet er niet aan denken.. :’) Oké, by the way.. ik neem graag fruitsalades of watermeloen of ijsjes nomnomnom. :D

  Reply
  • Beauty Koning

   26/07/2012

   Haha, ik had het mee toen ik ging varen en mijn nichtje vond het zalig! :D Echt, je moet het proberen! Watermeloen is ook echt tasty met dit weer. ;D

   Reply
   • Rachella

    28/07/2012

    een vriendin van mij eet patat op een hamburger haha ook zo een combi achjaa anders is beter dan normaal dat is zo saai :-P

    Reply
 • beautiesatwork

  26/07/2012

  limoensorbet of druifjes :)

  Reply
 • Paola

  26/07/2012

  Met dit weer eet ik echt mega veel fruit en ijsjes!

  Reply
 • redhotjillypeppers

  26/07/2012

  Salades, fruit & ijs ! :)

  Reply
 • joycelysanne

  26/07/2012

  pastasalade is toch wel favoriet nu!

  Reply
 • Esmay

  26/07/2012

  Njoooom. Al geniet ik nu wel extra van ijsssss!

  Reply
 • Amanda

  26/07/2012

  Ik eet het liefst fruit, en ijs!

  Reply
 • theBlondBeauty

  26/07/2012

  met dit weer het liefst some ice-cream! haha ‘x

  Reply
 • Anne vdh

  26/07/2012

  Rijst met haricot verts, beefreepjes en een heet sausje! Dan zweet je de hitte eruit en denk je na het eten, oeh lekker even afkoelen!

  Reply
 • debby

  26/07/2012

  Ik eet slecht met het warme weer! ik krijg vaak geen hap door mijn keel. Maar als ik eet eet ik het liefst soep of een salade met gamba’s of gewoon een zak chips en natuurlijk ijs en dat die citroen ijsjes met de die drop steeltjes.

  Reply
  • Beauty Koning

   26/07/2012

   Salade met gamba’s.. Deb, dat klinkt echt goddelijk! Hey, die ijsjes heb ik eerder gezien. :D

   Reply
 • Lotte

  26/07/2012

  Ik eet eigenlijk heel normaal met dit warme weer, want mijn maag heeft echt de hele dag door honger. Alles verteert reuzesnel in mijn lichaam, lijkt het wel! Oké, ik dwaal af. Ik eet HEEL GRAAG (dat moet in hoofdletters want ik meen het echt heel erg) salade als het warm is. Dat is echt mijn lievelingseten! En dan zelf gemaakt natuurlijk, met ook een zelfgemaakte dressing. Ook eet ik als tussendoortje graag tomaat met wat kruidenzout, of ciabatta met mozarella, een paar druppels olijfolie, verse basilicumblaadjes en tomaat. Hmmmm! <3

  Reply
  • Beauty Koning

   26/07/2012

   Haha, ik eet ook graag salade hoor, wel een goed vullende salade. :) Damn, die tussendoortjes klinken echt lekker!

   Reply
 • femketje

  26/07/2012

  ik ga altijd voor salades met dit warme weer.. of gewoon lekker simpel en snel een frietje halen :3 dan staat iemand anders lekker voor je in de hitte te bakken!

  Reply
 • Mayara Esther

  26/07/2012

  Ik krijg honger van al die mooie eten.
  Als het tropisch weer is eet is meestal koude salades. :)

  Reply
 • capsidegirl

  26/07/2012

  met dit weer (eigenlijk ook als geen lekker weer is) ben echt van de salades. Op mijn werk moet vaak avond uren werken en dan is al snel friet als iets wil halen. Dan is het meenemen van een salade (of het opwarmen van Pasta) wel een goed alternatief wat ik dan ook heel vaak eet.

  Reply
 • Madelon

  26/07/2012

  Ik eet eigenlijk alles wel met dit warme weer, maar kies wel vaak voor lichter eten. Weinig koolhydraten maar veel groenten, rauwkost, fruit en shakes met vlees en vis of homemade falafel <3 Maar omdat ik dan vaak geen trek heb drink ik echt liters per dag. Kom echt makkelijk op 3 liter of erboven.

  Reply
  • Beauty Koning

   26/07/2012

   Wauw, dat is echt goed joh! Meer dan drie liters? Damn, amazing job! :D

   Reply
 • Sushi en salades! Lekkere frisse dingen met het warme weer, heerlijk!

  Reply
 • motoraapje

  26/07/2012

  Ik houd onwijs van sushi! Of het nou heet is of koud.. Ik eet het! Beetje jammer dat de sushibar die het meest dichtbij zit, 20 minuten met de motor/auto is. Dus eer ik de sushi kan eten..de sushi ook heel warm is.. Beetje jammer!

  Reply
 • Roos

  26/07/2012

  Arretjescake is the bommmmm :D hmmm ik zal binnenkort even een tutorial er over schrijven voor mn site! nomnomnom

  Reply
  • Beauty Koning

   26/07/2012

   Het is inderdaad goddelijk! Helaas kon ik dat niet doen, ging hem maken, smolt bijna weg in de keuken! xD Ben benieuwd naar je tutorial.

   Reply
 • ValleyDoll

  26/07/2012

  Hmmm fooood! Met dit warme weer eet ik graag watermeloen en af en toe een ijsje.

  Reply
 • Gerrianne

  26/07/2012

  Ijsjesssss. HEEL VEEL! Ik meen het je, zet een diepvriezer voor me en het is zo leeg. Oké, status; dream on! Het liefst eet ik dat en anders iets van frisse salade’s of iets dergelijks. Yumm! :’)

  Reply
 • Salades, fruit en ijsjes vind ik heerlijk met warm weer, maar sushi/pizza/pasta’s lust ik ook wel:)

  Reply
 • Irma

  26/07/2012

  nomnomnom, ik hou van zomereten! Wij BBQen wel eens, met allemaal leuke salades erbij en veel stokbrood (: Verder eet ik wel normaal. Gisteren kaasfondue en vandaag pasta met spinazie a la creme en spekjes.
  En veel kaas. Altijd. Kaas. ALTIJD!

  Reply
  • Beauty Koning

   26/07/2012

   Oh god, kaasfondue, zo lekker! Irma, door jou heb ik nu zin in kaasfondue! xD Heerlijk die pasta, ik ga hem eens aan mijn moeder voorstellen, met heel veel kaas. :”)

   Reply
   • Irma

    27/07/2012

    haha, ik ben echt verslaafd aan alle soorten kaas (:maarja, dat heb je als je in Gouda woont, he. het kaasvirus ^^

    Reply
 • Joyce

  26/07/2012

  IJS! :D

  Reply
 • Jorinde

  26/07/2012

  BBQ, fruit, salades en ijs :-)

  Reply
 • Femke

  26/07/2012

  Met dit weer eet ik graag ijsjes (echt, vooral Ben&Jerry’s, haha) maar ook fruit vind ik heerlijk! Vooral watermeloen, omdat het zo lekker fris en zomers is. Yum! :)

  Reply
  • Beauty Koning

   26/07/2012

   Oh nom, nommable! Inderdaad, watermeloen is echt goddelijk!

   Reply
 • shannara

  26/07/2012

  vind het moeilijk met dit weer, denk toch BBQ

  Reply
 • Hanna

  26/07/2012

  ooh wauuuw tonijn met tomaat, dat vind ik ook zo heerlijk!
  en wat gaaf dat je miranda kent zeg, ik had niet verwacht dat iemand het zou kennen! echt fantastisch, hoe ze altijd op de ‘what I call’ verkeerde tijd op de verkeerde plaats is haha.
  liefs!

  Reply
  • Beauty Koning

   26/07/2012

   Haha, ik vind haar echt geweldig! xD Haha, ja.. Je hoort haar stem gewoon in je hoofd, echt erg. :’)

   Reply
 • Nienke

  26/07/2012

  Ik altijd graag sushi en ijs (als het in ieder geval niet te koud is), maar met warm weer heb ik meer zin in fruit en waterijs.

  Reply
 • sarahdiiamonds

  26/07/2012

  Het is een ware hell om te eten op dit weer! niets smaakt, het is veel te warm.. en ik ben al zo geen groenten en slaatjes mens, tussen een broodje ja, maar zo met een dressing bleeeehh, of sushi rauwe vis? niets voor mij! Ik ben een typische belgische kost eter! Een broodje zou me nu wel smaken.. Hmm of een bruine boterham met van die maredsous smeerkaas met ham smaak.. jup ik ga eten! haha!

  Reply
 • Deb

  27/07/2012

  What the hell is “arretjes-cake”? Had je dat laatst niet gemaakt.. dacht zoiets te lezen op Twitter. Zelf eet ik graag pesto.. zelfgemaakte uiteraard; in pasta
  maar ook salade caprese.. yeah baby! gevulde paprika’s, bbq, tapas.. I love it all!

  Reply
  • Beauty Koning

   28/07/2012

   Jaaa, dat klopt! De foto daarboven is ook een arretjescake. Het is zeg maar biscuitjes met een chocoladevulling, zo lekker. Helaas wilde hij niet echt keihard worden door het warme weer, goede reden om hem binnenkort nog een keer te maken. Tapas, dat klinkt echt heel lekker Deb!

   Reply
 • louiseenelise

  29/07/2012

  IJs natuurlijk! Straks maar even de ijsmachine uit het berghok halen, I love homemade ice cream!

  Reply
 • Yak Man

  29/07/2012

  Haha, wat voor chips doe je eigenlijk op brood of gooi je can alles op je brood ;b? Ik eet wat mijn moeder op tafel zet (y).

  Reply

Geef een reactie