Favoriete serie op dit moment: Rookie Blue!

Politieseries waar ze schietend achter elkaar aanrennen, of juist iemand is neergeschoten waarvan je nooit had verwacht dat hij doodging. Jankend op de bank, met een kussen voor je hoofd, omdat het je net iets teveel werd. Ja, moordzaken, CSI en al die Amerikaanse cops series zijn wel mijn favoriete programma’s die ik even stiekem download als ik de tijd ervoor heb. Mijn favoriete serie waar ik zelfs tijd voor maak is toch wel Rookie Blue!

Rookie Blue

Ooit heb ik het in een tag uitgelegd hoe geweldig ik het vond, om die series te kijken. Believe me, ik heb ook echt heel wat uren naar de gevangenissen in Amerika gekeken, of die uit een ander land, moordzaken in de USA of all over the world. Maar niet iedereen vindt het leuk om te zien hoe gruwelijk de mensheid kan zijn, daarvoor hebben we de fake politieseries waar ook heftige dingen in gebeurd, maar heerlijk om eens naar een bloedstollende serie te kijken.

Rookie Blue. Hoe vaak werd daar wel niet reclame voor gemaakt op NET 5?! You know what I am saying? Daardoor ging ik hem eigenlijk wel kijken, maar na vijf afleveringen kon ik de spanning niet aan en ging ik over naar de Amerikaanse afleveringen.. joke! Gewoon het internet dus.

Rookie Blue

Misschien werd ik ook wel een beetje gechanteerd door de mooie beelden uit Amerika, eigenlijk Canada, aangezien de serie in Toronto wordt geschoten, maar nog steeds de moeite waard om een kijkje te gaan nemen.

McNally, een beginnende rookie bij de politie, vanwege haar vader, komt in allerlei rare situaties waar je als beginnende agente niet in wilt komen. Aanraking met een grote drugscrimineel die zaken doet op straat, tijd om eens stoer uit de hoek te komen, vage opmerkingen en na een kleine vechtpartij weet ze hoe ze de man in zijn kraag moet vatten. Uiteindelijk op het bureau voor de goede meer dan drie lange maanden undercover agent ontmaskerd door haar. Missie gefaald voor Sam Swarek, maar completed voor McNally.

Van relaties die op de klippen lopen naar schietpartijen waar enkele agenten zwaargewond raken. Verlovingen, zwangerschappen en misschien nog een kleine corrupte agent in het midden maakt de serie met de aflevering spannender. Inmiddels is seizoen drie van start gegaan en kun je de vijf rookies weer op de voet volgen met hun “nieuwe rang” in het politieschap.

Rookie Blue

Een moeder die haar mannetje moet staan, maar stiekem ook nog eens een relatie heeft met een rechercheur, of de blondine die overal op haat, maar eigenlijk niet weet wat ze moet doen, totdat ineens weer de “ex” opduikt. Een klein akkevietje wat uitloopt op een ernstige zaak. Of het moment dat één van de agenten wordt ontvoerd, toen zat ik toch echt wel met mijn hoofd op het beeldscherm. Oké, misschien had ik wel moordneigingen omdat hij mijn favo speler ging ombrengen. Ging hij dat doen? Bijna? Heb ik mijn plannen doorgezet? Ik zeg niks, want toen dat stuk werd verklapt was ik boos. Ha! Tijd om hem eens te gaan bekijken!

Houd je van politieseries met een beetje humor, maar genoeg drama zodat je de nacht er niet van kunt slapen? Dan is Rookie Blue echt iets voor jou! Elke aflevering zit ik op het puntje van mijn stoel, wat ik niet snel heb, maar ook mijn interesses liggen hier hoog. Het is gewoon een goede serie, met een leuke hoofdrolspeler, laten we eerlijk zijn, maar zeker de moeite waard om in ieder geval één aflevering te kijken, well hello nieuwe verslaving! Pssst.. hier kun je het online kijken!

Kon jij Rookie Blue al? Of keek je het al?


12 Comments

 • Laura

  31/07/2012

  Ik heb deze serie zelf ook een paar keer gekeken, maar ik vind (meestal bij Amerikaanse moordserie’s enzo) iets té heftig.
  PS; er staat in je Q, kon je Rookie blue al, moet dat niet ken zijn?

  Reply
 • debby

  31/07/2012

  Ik ken de serie. Is niet helemaal mijn serie. Ik ben meer van True blood, dexter enzo. Laatst eerste aflevering gezien van American Horror Story. Rare serie, maar daar hou ik wel van eigenlijk hihi

  Reply
 • Jaaa, Rookie Blue is leuk! Ik heb maaaanden geleden met mijn zusje een marathon gehouden, maar daarna heb ik het niet meer gekeken. Tijd dus om dat weer eens op te pakken!

  Reply
 • Amanda

  31/07/2012

  Ik heb er nog nooit van gehoord haha.. Ik ben meer van die fantasy series ala Secret Cirkle en Vampire Diaries.

  Reply
 • joycelysanne

  31/07/2012

  ik heb er nog niet eerder over gehoord, maar ben dan ook niet het type voor dit soort series – mij te creepy!

  Reply
 • Irma

  31/07/2012

  ooh, dat klinkt echt helemaal geweldig! ik houd wel van lekker heftige series, maar ik had nog nooit van Rookie Blue gehoord! hmmm, nou moet ik eerst Gossip Girl afkijken, dan ga ik beginnen aan The Vampire DIaries en dan ook nog Rookie Blue! Poehpoeh, zwaar leven.

  Reply
 • Noor

  31/07/2012

  Ik kijk nu de serie ‘Dexter’ online. Lekker heftig maar ik blijf het kijken xD.

  Reply
  • Beauty Koning

   01/08/2012

   Ik heb het wel vaker gehoord/gelezen, misschien moet ik het ook maar eens kijken! Thanks Noor!

   Reply
 • ValleyDoll

  31/07/2012

  Jaaa dit vind ik ook een leuke serie !

  Reply
 • pretty beauty land

  31/07/2012

  ik ken deze serie nog niet, bedankt voor de tip!

  Reply
 • louiseenelise

  31/07/2012

  Ik ken het nog niet. Amerikaanse politieserie’s sla ik vaak over. Ik kijk diehard Engelse detectives, dat wel.

  Reply

Geef een reactie