Fumsmusings, Missjbm22 en nepbloed + horror.

Mijn bloederige vechtpartij in de bruidswinkel is vast nog niemand vergeten, maar hoe had ik die wonden nou gemaakt? Hoe kwam ik er in godsnaam bij om watten op mijn giechel te plakken en te doordrenken met latex? Beter bekend als wimperlijm, dankzij Fumsmusings wist ik hoe ik mijn gebroken neus kon creëren, maar ook de gescheurde lip!

Ik wilde speciaal een artikel aan de bloederige foto’s wijden, omdat ik het ook weer heb geleerd van YouTube. Ja, op YT kan je veel leren, echt heel veel. Niet alleen hoe je een ei moet bakken, maar ook hoe je jezelf kan omtoveren tot één of andere freak met etterende wonden. Daarbij hielp Fumsmusings mij met haar filmpjes.

De technieken met het watje op mijn neus die was uitgeplozen tot een hoopje pulp, vervolgens vastgeplakt met wimperlijm, ik paste het allemaal toe in de battle look, waarbij ik een gebroken neus maakte, waardoor het leek alsof ik in een vechtpartij was beland in Las Vegas.

Ik heb met oogschaduws de blauwe plekken rondom mijn neus gecreëerd, wel iets anders dan Fumsmusings. Met mijn blending brush kon ik het wat natuurlijker maken, maar ook probeerde ik er meer details in te verwerken, door middel van meerdere bruises in het gezicht. Aangezien ze mij goed had geraakt.

Ook staan er meerdere filmpjes op het internet hoe je nep bloed kunt maken, helaas heb je in de meeste gevallen vloeibare glucose nodig. Een ingrediënt wat vrij dik is van structuur, dit zorgt ervoor dat je bloed mooi vloeit op een goede manier. Toen besloot ik mijn eigen draai eraan te geven, van kinds af aan deed ik dat al. Een beetje van mij, en een beetje van het recept, god.. wat maakte ik een ranzige dingen klaar, maar hey! Nu heeft het zich goed ontpopt, want mijn eigen fakeblood recipe maak ik elke keer weer!

Het bloed gebruikte ik ook bij The Walking Dead Meets Cynthia, die mede mogelijk werd geïnspireerd op een look van Missjbm22. Toen de tijd had ik nog geen huidwax, maar ik had de tissue-truc van haar. Tissues op je huid leggen, doordrenken met lijm, was afkomstig van Fumsmusings, maar Missjbm22 paste het ook toe!

Mijn ogen had ik deels uit mijn hoofd gedaan, omdat ik moest improviseren, aangezien zij de huidwax had, nog een andere schmink en ik mijn make-up looks zoveel mogelijk bij oogschaduws wil houden en niet echt de grime kant op.

Mijn schotwond heb ik uit mijn hoofd gedaan, hier en daar had ik gezien hoe je een pen in je voorhoofd kon steken, ook van mijn moordlustige neuzenkraker Fumsmusings. Maar omdat ik wilde kijken hoe mijn skills ervoor stonden besloot ik hem uit mijn hoofd te doen. Een kleine tip van mijn zuster om mijn huid een blauwe ondertoon te geven, topper!

De blauwe plekken heb ik trouwens zelf ook ondervonden. Bij make-up is het vaak een kwestie van een beetje mengen, hier en daar wat veranderen en gewoon proberen. Zo ondervond ik de perfecte tint uit de matte 88 Palette voor blauwe plekken, inclusief paars, rood en bruin!

Binnenkort zal er hierover een video verschijnen, hoe ik nou precies een schotwond in mijn voorhoofd heb gemaakt met behulp van huidwax, limonadesiroop en foundation. Voornamelijk heb ik veel geleerd van Fumsmusings. Ze legt het kort en krachtig uit, maar laat heel veel in de praktijk zien. Ben je ook in voor dit soort gruwelpraktijken, dan is het zeker de moeite waard om de twee dames te bezoeken! Fumsmusings voor de pennen in je voorhoofd, een gebroken neus, een gescheurde lip, maar ook zoveel andere dingen. Missjbm22 maakte the Walking Dead na, zombie apocalypse!

Ben je al geïnspireerd voor een look met Halloween?


46 Comments

 • Esmay

  01/08/2012

  Ik vind het nog steeds best eng. Want je hebt het best echt laten lijken! Nouja .. we weten wel dat het nep is, maar .. oke whatever. Je weet wat ik bedoel!

  Reply
 • Lifesplash

  01/08/2012

  Al die dingen.. so much respect girl! Jij kan dat echt goed, en dit wil ik echt nog een keer proberen. Freakin’ vet gewoon…

  Reply
  • Beauty Koning

   07/08/2012

   Dank je wel! :) Je moet het echt proberen, is leuk om te doen. :D

   Reply
 • Nikita

  01/08/2012

  Heel leuk gedaan, maar ik doe niet echt mee aan halloween. Als het zo was zou ik zeker voor zo een look gaan !

  Reply
 • Manon

  01/08/2012

  Zo knap gemaakt, ben echt jaloers op jouw goede techniek!

  Reply
 • Jorinde

  01/08/2012

  volgens mij word ik een beetje misselijk haha! knap gemaakt allemaal.

  Reply
 • debby

  01/08/2012

  Dit is weer smullen op de vroege ochtend. Heerlijk om die ‘ looks’ weet zien. Heb het even laten zien aan mijn mooie vriendje en die vond het cool.

  Reply
  • Beauty Koning

   07/08/2012

   Haha, wat gaaf! Bedankt Deb, leuk om eens de mening van een man te horen. ^^

   Reply
 • Amanda

  01/08/2012

  Interessant om te lezen! Als ik tijd heb ga ik hun filmpjes even op mijn gemakt kijken, misschien steek ik er ook wel wat van op!

  Reply
  • Beauty Koning

   07/08/2012

   Ja, moet je echt doen Aman! Ook omdat jij ervan houdt. :D

   Reply
 • Goedemorgen *kijkt naar rechts* tot zo ver mijn ontbijt hihi. Top gedaan joh, je ziet gewoon niet dat het nep is

  Reply
  • Beauty Koning

   07/08/2012

   Haha, sorry Marielle. :) Dat is wel een groot compliment, bedankt. :)

   Reply
 • Sherr

  01/08/2012

  Wow! Altijd leuk om iets nieuws te leren. Dit is denk ik allemaal wel handig met halloween. Heb ik nu nog meer zin in door jou haha :D

  Reply
 • beautiesatwork

  01/08/2012

  ik begin al bang te worden ;)

  Reply
 • Christel

  01/08/2012

  Ja, ik ben helemaal fan van de special effects make-up:D

  Reply
 • Tarlan Z.

  01/08/2012

  Supermooi gedaan! Jij kan dat echt goed! vind het nog mooier dan de Youtube filmpjes!!!

  Reply
 • louiseenelise

  01/08/2012

  Echt heel goed gedaan! Ik ga eens naar hun filmpjes kijken, ik ben nu wel benieuwd hoe dat gebeurd ^^ Ik ben nu ook wel heel nieuwsgierig naar jouw filmpje! Ik heb echt zin om ook zoiets te doen.

  Reply
  • louiseenelise

   01/08/2012

   Haha, mijn zusje (4 jaar) kwam net langslopen en keek op m’n beeldscherm (ik scrollde langs de foto waar je was neergeschoten): “Ah, dat is zielig.” :’) Ze vond het wel interessant.

   Reply
   • Beauty Koning

    07/08/2012

    Ik moest hier zo om lachen hé? Vond het zo lief! :) Hopelijk heb je wel verteld dat het nep was. :p

    Reply
    • louiseenelise

     07/08/2012

     Haha, natuurlijk heb ik dat gezegd! En mijn zusje maakt het allemaal niet zoveel uit (wat dat betreft is ze precies hetzelfde als ik, geweld en bloed is geen probleem). Ze blijft af en toe er nog steeds om vragen ;p

     Reply
     • Beauty Koning

      07/08/2012

      Oh gelukkig, haha! Wat een schatje! ^^

  • Beauty Koning

   07/08/2012

   Binnenkort meer! ^^ Ga je gang hoor, ben benieuwd hoe het eruit ziet als je aan de slag gaat!

   Reply
 • Lotte

  01/08/2012

  Ieeeh, het ziet er allemaal zo freaky en creepy uit! Wel heel tof voor Halloween ja. Knap dat je het zo goed kan, ’t lijkt me niet makkelijk om zulke looks te maken!

  Reply
  • Beauty Koning

   07/08/2012

   Dank je wel Lotte! :) Nee, het is moeilijk, maar dat is toch ook met make-up? :D

   Reply
 • Gerrianne

  01/08/2012

  Nee, ik sla de filmpjes over, echt waar. hahah! Als ik binnenkort zin & tijd heb ga ik ze even bekijken, want nu… mijn humeur staat echt niet naar bloed, m’n maag gaat kriebelen whatevv. Je bent er wel echt zo tof in, that’s coool! :’D

  Reply
 • shannara

  01/08/2012

  Gaaf!!!!!!

  Reply
 • sarahdiiamonds

  01/08/2012

  Ik hou me al vast voor je halloween look haha! echt knap dat je dit kan!

  Reply
 • MissEvie.nl

  01/08/2012

  Ohh ik kan hier slecht tegen hahah! Al die bloederige dingen, brrr. Ben benieuwd wat je met Halloween voor ons in petto hebt ;-)

  Reply
  • Beauty Koning

   07/08/2012

   Haha, ik heb daar nog niet eens over nagedacht.. Mhh, dank je Eef! Dat ga ik eens doen. ^^

   Reply
 • deijsprinses

  01/08/2012

  Moest ik halloween vieren dan wordt het zeker een van jouw ideetjes!

  Reply
 • redhotjillypeppers

  01/08/2012

  Ik kan er toch niet goed naar kijken hoor ! O_o

  Reply
 • Ik heb ook vaak naar van die video’s op YouTube gekeken. En toch blijft het me altijd weer verbazen wat je toch allemaal met make-up kan doen :p Ik vind dat het bij jou ook erg goed is gelukt :p Je ziet er zelfs al bloedend nog steeds fabulous uit haha :) Erg leuke post :p

  Reply
  • Beauty Koning

   07/08/2012

   Haha, wauw! Dank je wel, wat een complimenten zeg. :) Thanks a lot lady!

   Reply
 • Leila in wonderland

  04/08/2012

  Heel leuk om te lezen! Heb zelf een keer een workshop gehad hoe je wonden en dat soort dingen kunt maken. Was erg leuk :)
  Liefs, leila in wonderland

  Reply
 • Emma

  07/08/2012

  Gaaf om te lezen, nu kan ik ook jouw tips n trics lenen, ‘cause your a skilled lady!! De meeste dingen die ik heb geprobeerd zijn vooral blauwe plekken en wondjes, maar now I can take it to the next level :D

  Reply
  • Beauty Koning

   07/08/2012

   So true, eh girl, take it to the next level hoor! Het is geweldig om te doen, wel moeilijk, maar een leuke ervaring. :)

   Reply
 • Michelle

  03/10/2012

  De zombie tutorial ga ik ook proberen alleen waarmee heb je die rode lijntjes onder je ogen gekregen??

  Reply

Geef een reactie