Camping survival tips, ook voor Lowlands!

Cynth, jij gaat dit jaar toch ook weer naar Lowlands?” Ja, dat klopt. Ook dit jaar ga ik het terrein van Biddinghuizen onveilig maken met mijn qr-codes van Beauty Koning, serieus, vorig jaar had ik enkele opgeplakt! Na een lange dag in de brandende zon, zwetende mensen om je heen, die op de derde dag al aardig ruiken, wil je het liefst naar huis om te douchen. Vandaar dat ik camping survival tips voor je heb!

camping survival tips

Douchen. Het eerste punt waar ik altijd meteen tegen aanloop, ik wil in de ochtend + avond een lekkere douche kunnen nemen, een warme douche, gewoon normale temperaturen, met een goede straal die het zeepsop uit mijn ogen spuit en niet een druppel per seconde en voordat je het weer is er maar één lok van je haar ontzien van de shampoo die je erin had gedaan. Extra veel, omdat je haar aanvoelde als een vetklomp.

Camping survival tips

Tegenwoordig zijn de douches misschien wel wat verbeterd, maar de mensen niet. De hoeveelheid wordt steeds groter, meer mensen op het terrein, steeds vaker uitverkocht, maar niet iedereen wilt zijn haar daar doen, maar een schone bos krijg je niet zomaar. DROOGSHAMPOO! Neem twee bussen mee, voor de zekerheid en gebruik die gewoon als je even niet in de douche kunt, maar wel naar het concert van Go Back to the Zoo wilt! Daarna kan je gewoon douchen, even wachten in de rij, maar ooit zal je hem behalen.

Camping survival tips

Neem reinigingsdoekjes mee, ga niet voor facewashes, want koud water is niet altijd fijn. Daarnaast heb je ook weer de kans dat hier een rij voor staat, maar de doekjes kun je gerust in je tentje gebruiken. Heerlijk om je make-up er in de avond af te halen, ook op een festivalterrein is dat verplicht! Althans, zolang je geen onzuiverheden wilt, is het zeker een must.

camping survival tips
Wist je dat je ook papierenwashandjes hebt? Ja! Bij de Action hebben ze vaak hele overlevingssets, dankzij mijn moeder kwam ik daar achter. Maar ook dus wattenstaafjes, zeep, een EHBO-kit, je weet nooit wat er gebeurd. Het zijn de kleine dingen die je weleens wilt vergeten, maar zodra je het nodig hebt, loop je niet zo 1, 2, 3, naar de lade toe waar de spullen zich bevinden.

Neem kleine verpakkingen mee, samples of van die reiskits. Je hebt verschillende soorten, speciaal voor shampoo, maar ook je body lotions. Verkrijgbaar bij de Primark, de Action maar ook de Etos verkoopt speciale kits voor je make-up, want ook die neem je mee!

camping survival tips

Althans, ik neem mijn make-up wel mee, om het bij te werken als dat nodig is. Poeders, oogschaduws, pas wel op, neem je de vaste vorm mee? Die kunnen ook sneuvelen tijdens het vervoeren, losse producten zijn daarom het beste. Probeer het ook weg te moffelen onder stapels kleding, of ergens waar de zon niet komt in je tent. Kom je terug, bye bye MAC lipstick. Weggesmolten en all over the place.

camping survival tips

Parfum en deo is ook een musthave! Neem geen Chanel mee, want voordat je hem wilt opspuiten, kan iemand hem al hebben gekaapt. Doe het in een Travelspray, kan hij niet kapot gaan, maar ook ideaal voor op het terrein zelf. Een opfrismomentje kan soms echt wat doen met je humeur!

Neem zakdoeken mee, kleine verpakkingen gevuld met je musthaves die je thuis ook gebruik, reinigingsdoekjes, papierenwashandjes, de survivalkit van de Action, soms hebben ze dat soort dingen ook bij de Xenos, tandenborstel + tandpasta, de Travelspray, deo + droogshampoo en natuurlijk de rest wat je wilt meesjouwen, maar zorg ervoor dat het echt spullen zijn die je gebruikt. Anders kan je die altijd nog daar aan iemand geven, of achterlaten, haha!

Voor de Lowlandsgangers, ik wens jullie een topfestival en misschien kom ik je wel tegen in het paradijs! Enjoy your weekend!

Heb jij nog camping survival tips?


43 Comments

 • Liliane

  13/08/2012

  Sprays mag je volgens mij het festivalterrein niet mee op nemen :)
  Anyways, have fun! Lekker bouncen op de muziek! Naar welke artiest kijk jij het meeste uit?

  Reply
  • Beauty Koning

   15/08/2012

   Niet? Ik heb wel altijd een deo bij mij? :O Bedankt Lil! :) Ik kijk het meest uit naar Dope D.O.D! :D Nederlandse Rappers die Engelstalig rappen. :D

   Reply
 • Lifesplash

  13/08/2012

  Ah veel plezier! Ik wil later ook graag festivals bezoeken met vrienden, lijkt me echt gezellig. OH en dan zo’n echte festival outfit dragen natuurlijk! Haha, vind ik geweldig. Droogshampoo’s zijn inderdaad handig en sowiesie goed opletten op je spullen ja! Zou balen zijn als je MAC lipstick straks opeens verdwenen is.

  Reply
 • Christel

  13/08/2012

  Lowlands is nou typisch zo’n festival waar je geen fullsize of dure producten mee heen moet nemen. Zeker geen makeup! Dus MAC lipstick is mooi, maar laat hem lekker thuis liggen, want hij wordt inderdaad of gejat(aangezien dat op Lowlands aan de vaste band gebeurd) of hij smelt. Ook als hij onder kleding ligt smelt dat weg!
  O en op Lowlands regent het altijd en wordt een grote blubberzooi dus neem kaplaarzen mee of andere laarzen, probeer geen hakken daar kan je toch niet op lopen en mocht je koppig zijn en echt all stars etc. aan willen doen zorg dan dat ze oud zijn en vies mogen worden;)

  Reply
 • comemoda

  13/08/2012

  Super handig!

  Reply
 • shannara

  13/08/2012

  handige tips en veel plezier!

  Reply
 • Heeeel veeeel plezier

  Reply
 • theBlondBeauty

  13/08/2012

  haha, leuke tips en veel plezier!

  Reply
 • Veel plezier! Mijn vriend gaat ook.. ik ga niet mee want ik ben helaas niet voor camperen gemaakt ;) Maar de muziek en sfeer zijn natuurlijk wel helemaal goed. Enjoy!

  Reply
 • beautiesatwork

  13/08/2012

  veel plezier cynth :D

  Reply
 • Tessa

  13/08/2012

  Leuk, ik ga dit jaar ook weer naar Lowlands :) Zelf douche ik altijd rond een uur of 2 ’s nachts, dan is het lekker rustig. En oordopjes en handreiniger-zonder-water zijn wat mij betreft een absolute must-have! Ik heb in al die jaren Lowlands nog nooit regen of jatpartijen meegemaakt, maar wellicht verschilt dat persoon. Goed op je spullen passen is sowieso een goed idee :) Veel plezier!

  Reply
  • Beauty Koning

   15/08/2012

   Oh my, ideale tijd is dat! :) Dank je wel, jij ook heel veel plezier girl! :)

   Reply
 • Femke

  13/08/2012

  Handige tips! Enne, veel plezier hé! :)

  Reply
 • Dionne

  13/08/2012

  Goede tips! :) ik ga er waarschijnlijk over 2 jaar naartoe, ben nu nog te jong ;p
  Veel plezier daar :D

  Reply
 • Janouk

  13/08/2012

  leuke blog!!!

  Reply
 • kim

  13/08/2012

  heel veel plezier meid! ik ga eigenlijk nooit naar lowlands, wel naar zwarte cross, maar die campings zijn precies hetzelfde lijkt me!

  Reply
  • Beauty Koning

   15/08/2012

   Dank je wel Kim! :) Ik heb geen idee trouwens, maar Zwarte Cross is ook awesome!

   Reply
 • Jiildou

  13/08/2012

  Hahaha ik moest echt lachen om dat laatste plaatje. Heel veel plezier op Lowlands!

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  13/08/2012

  Handige tipsss!! Enn natuurlijk heel erg veel plezierr!!

  Reply
 • LounaBeauty

  13/08/2012

  Heel veel plezier mop! :) xoxo

  Reply
 • capsidegirl

  13/08/2012

  Veel plezier op Lowlands… ik ben gek op festivals maar het kamperen vind ik VRESELIJK… ik sla dan ook altijd over.. als even kan reis ik op en neer of zoek een slaap plaats in de buurt buiten het campeer gebeuren. Helaas moet ik er bij mijn intro echt aan gaan geloven en ja het zijn dus wel handige tips :)

  Reply
 • Kris

  13/08/2012

  make-up gaat bij mij maar in kleine hoeveelheden mee. Vaak alleen een oogpotloodje, mascara en concealer.

  Een must zijn toch wel de vochtige wegwerpwashandjes van de kruidvat. Zonder water ben je weer makkelijk fris en fruitig. Echt een onmisbaar item. En antibacteriele handgel natuurlijk.

  Reply
 • Handige tips! Ik hou zelf he-le-maal niet van kamperen, maar mijn man gaat elk jaar met mijn broer naar Lowlands. Geef je hem een dikke knuffel als je hem tegen komt? ;-) Hij is die lange kale die nét iets teveel gedronken heeft, je herkend hem zo tussen de duizenden andere dronken mannen :-)

  Weet je wat hij mee neemt dit jaar? Een gasstelletje om pannenkoeken te kunnen bakken! Als je hem lief aan kijkt mag je er vast ook wel eentje :P

  Reply
  • Beauty Koning

   15/08/2012

   Haha, zal ik doen! xD Oh my, pannekoeken?! Ik ga op zoek!

   Reply
 • Marjorie

  14/08/2012

  Leuke tips, hihi. En awww, ik ben zo jaloers op jou dat je naar Lowlands gaat.. Ik verwacht in ieder geval een uitgebreid verslag :D

  Reply
 • beautyvictims

  14/08/2012

  Altijd handig zulke tips, al baal ik wel een beetje dat ik dit jaar niet naar een festival ga :( In 2006 ging ik naar Lowlands en de afgelopen 4 jaar was ik elk jaar wel op een festival te vinden maar dit jaar helaas niet. Lowlands heeft wel de beste douches en toiletten van alle festivals waar ik ben geweest, maar droogshampoo is echt onmisbaar op festivals. Veel plezier!

  Reply
 • Geniet ervan meisje, heel veel plezier en het mooie weer heb je alvast mee!

  Reply
 • Whit

  15/08/2012

  Ah, lowlands staat ook nog op mijn lijstje van te bezoeken festivals…
  Ik neem altijd een hele waslijst mee naar Werchter. Mini-zeepjes, toiletbrilcovers (soms dan toch), deo, reuk, tandpasta, zaklamp, plastiek… haha je zou me moeten zien inpakken :p

  Reply

Geef een reactie