Bourjois Healthy Mix Serum Gel Foundation.

Een jaar geleden kocht ik de andere variant van de HealthyMix foundations van Bourjois, met pijn in mijn hart gooide ik de lege flacon weg, maar ik kan niet te vaak terugvallen op dezelfde producten. Voor de site moet ik ook wat te reviewen hebben, misschien ondervind ik zo wel een nieuwe favoriet! Na nog een nieuwe foundation van Bourjois, enkele andere merken, want ik jaag heel wat liters foundations er doorheen kwam ik weer aan bij de meest geweldigste foundation EVUUUR.

De Bourjois Healthy Mix Serum Gel Foundation wordt geleverd in een hardplastic verpakking, wat mij eerlijk gezegd in het ootje nam. Omdat de structuur van de flacon mij enorm aan glas doet denken, totdat hij weer eens een smakkerd maakte en het geluid mijn gedachten deed veranderen. Een hurray voor de onhandige onder ons, inclusief moi.

Een tube werkt bij mij niet altijd even gemoedelijk, omdat ik vaak in haast teveel pak. Zonde, hierdoor gaat het product sneller op. Gewapend met een rode dop waar het nummer van de kleur opstaat, in mijn geval 52 en een pompflacon waarmee je de juiste hoeveelheid krijgt gedoseerd.

Een frisse glow verschijnt er al op de druppel foundation, één pompje, waarmee je grotendeels je gezicht mee kunt doen. De structuur is stevig, maar ook heel vloeibaar, neigt naar de waterige kant, maar ergens brengt dat juist uitstekend aan. Hierdoor krijg je niet dat “plakkaten” effect.

De foundationdruppel heb ik hier uitgesmeerd met mijn vinger, ondanks dat ik het snel en slordig deed, oogt hij heel subtiel en lijkt het netjes verdeeld. Zie je wat ik bedoel met waterig? Echt een perfecte foundation voor in de zomer!

Netjes weggebounced met mijn BeautyBlender! Een egaal oppervlak wat een natuurlijke glow heeft, geen cakey effect en ook een goede dekking. De aderen in mijn hand zijn alleen nog zichtbaar qua vorm, niet vanwege de kleur.

Een goede dekking geeft hij zeker, de natuurlijke glow is duidelijk te zien op mijn jukbeenderen, wangen, inclusief kin, maar ook op mijn neus. Het is net alsof de foundation zich aanpast aan jouw huid, zich mee vormt tot een perfecte egale shine. Totaal geen laag wat je aanbrengt, het is enorm luchtig!

Geset met een transparante poeder van Catrice, mijn contouring gedaan, inclusief een subtiele highlighter op mijn wangen. Zie je hoe natuurlijk de foundation oogt? Een volledige dekking, maar je ziet de moedervlekken + sproeten er gewoon doorheen. Daarnaast is de geur echt geweldig, sowieso vind ik dat van de Bourjois foundations, die ruiken echt goddelijk. Bloemig, maar niet overheersend.

Maar belooft hij nou echt zestien uur op mijn gezicht te blijven? Dit heb ik niet helemaal getimed, omdat mijn foundation er redelijk snel af is, maar deze houdt het wel langer vol. Sowieso overleefd hij een goed zwetende work-out redelijk! Mijn wangen inclusief mijn bronzer waren nog helemaal intact, mijn neus niet, maar ik geef hem toch een dikke tien! Dit wordt een re-buy, ik raad hem je echt aan! De Bourjois Healthy Mix Serum Gel Foundation is verkrijgbaar bij de drogisterij o.a. Etos voor €14,50.

Heb jij wel eens de Bourjois Healthy Mix foundations uitgeprobeerd?


35 Comments

 • Laralaurentia

  14/08/2012

  Mooie foundation, ik heb hier nog steeds een foundation liggen van Bourjois maar nog nooit gebruikt.

  Reply
 • Hanna

  14/08/2012

  mooi zeg! liefs.

  Reply
 • Lifesplash

  14/08/2012

  JA, SPROETJES!! haha, pretty. Het is een mooie foundation zeg, zeker niet verkeerd. :)

  Reply
 • shannara

  14/08/2012

  Ziet er goed uit :)

  Reply
 • Paola

  14/08/2012

  Dat klinkt goed! Ik zweer bij die van Catrice, maar misschien geef ik deze ook wel een kans..

  Reply
 • redhotjillypeppers

  14/08/2012

  Van Bourjois heb ik nog geen foundation geprobeerd. Deze klinkt wel fijn !

  Reply
 • Miranda

  14/08/2012

  Dit ziet er goed uit. Ik heb de vorige variant ook gehad en die beviel mij ook heel erg goed, maar helaas zijn ze te donker. Voor mij was 1 tint lichter precies goed geweest.

  Reply
 • Kayla

  14/08/2012

  Ik heb deze ook, vind hem zo fijn! Foundations van Bourjois zijn favoriet!

  Reply
 • jlovesbeauty

  14/08/2012

  Die ziet er echt geweldig uit!

  Reply
 • Eva

  14/08/2012

  Heb deze ook, en hoewel ik hem erg fijn vind heb ik er een met een verkeerde ondertoon gekocht… Helaas!

  Reply
 • Esmay

  14/08/2012

  Ooooh, die eerste versie van deze was inderdaad HEERLIJK. Ik heb ook met pijn in mijn hart de laatste restjes opgemaakt maar stiekem wilde ik niet! Deze ziet er ook weer amazin’ uit op je huidje! Maar wait a sec: you don’t use blush?!?! Cynth!!!! Dat is echt het meest prachtige product wat je kan gebruiken! (na oogschaduw, OK).

  Reply
  • Beauty Koning

   15/08/2012

   Haha, voorheen zette ik dat in elk artikel, inmiddels heb ik het ook al heel vaak uitgelegd. :’) Maar nee, ik draag geen blush. Soms wil ik wel over stappen, maar dan toch maar niet.

   Reply
 • deijsprinses

  14/08/2012

  Nee, maar nu wil ik wel :D

  Reply
 • debby

  14/08/2012

  Ik heb hem zelf ook! Prima foundation en ik gebruik hem dan ook graag.

  Reply
 • Josephine

  14/08/2012

  Hij oogt inderdaad heel mooi! Mooi effect inderdaad.

  Reply
 • ValleyDoll

  14/08/2012

  Deze vond ik niet zo fijn, gleed van mijn gezicht precies. Jammer :-(

  Reply
 • nailsandnailart

  14/08/2012

  Ziet er uit als een super mooie foundation!

  Reply
 • beautiesatwork

  14/08/2012

  klinkt goed :)

  Reply
 • BeautyLoves

  14/08/2012

  Deze heb ik ook, vind hem erg fijn! Wil hem wel graag nog eens vergelijken met de oorspronkelijke Healthy Mix foundation, vraag me af of die beter is voor de gemengde huid.

  Reply
 • LounaBeauty

  14/08/2012

  Ik gebruik ook een FD van deze lijn. Heel fijn spul ;)
  Ik meng altijd wel 2 kleuren met elkaar voor de perfecte kleur :)

  Reply
 • Samantha

  14/08/2012

  Hij ziet er erg goed uit! Ik heb er al meer over gelezen en ik ben er toch wel heel erg benieuwd naar.

  Reply
 • Tasja

  14/08/2012

  Deze is echt al jaaaaaren mijn favoriet! Vanaf het moment dat ie uitkwam was ik verliefd. Heb foundation van mac, sisley tot chanel aqualumiere gebruikt en geen enkele kan tippen aan deze, zeker voor het gebruiksgemak en prijs!

  Reply
 • Sarah

  14/08/2012

  Ik hoor er wel veel goeds over, ik ga nu naar de winkel en ga eerst degene van maxfactor kopen daarna probeer ik deze eens :)

  Reply
 • theBlondBeauty

  14/08/2012

  lijkt me een goede foundation

  Reply
 • kim

  14/08/2012

  ziet er goed uit! ik heb de normale healthy mix in nummer 51 gehad, maar ik koop geen bourjois foundations meer, ze zijn altijd veel te geel voor mij, helaas!

  Reply
 • Laura

  14/08/2012

  Ja bij jou is die mooi. Ik vond hem voor mezelf net iets te gelig waardoor die teveel kleur uit mijn gezicht weghaalt. Wel jammer, want op zich is het een goed product en een fijne foundation.

  Reply
  • Beauty Koning

   15/08/2012

   Oh, terrible! Ik heb een hele gele ondertoon, dus dat komt goed uit! ^^

   Reply
 • missjustpretty

  14/08/2012

  Wat fijn dat je deze hebt gereviewed!
  Ik was hier al zo benieuwd naar, ga binnenkort toch maar even checken

  Reply
 • Deb

  15/08/2012

  Nice! Je ziet zelfs je sproetjes er doorheen dus het ziet er heel natuurlijk uit. Ik gebruik eigenlijk nooit foundation ..

  Reply
 • Bee

  16/08/2012

  Ik ben ook hartstikke dol op deze foundation! En ik heb hem in dezelfde kleur als jij, te grappig

  Reply
 • lies

  27/08/2012

  mooie huid heb je!!

  Reply
 • ehlana

  03/11/2012

  Ik zag hem vandaag bij de da staan met 50% korting.

  Reply
  • Beauty Koning

   17/11/2012

   Oh damn, nog steeds of? Want dat is echt mijn favo foundation, hij is helaas op.

   Reply

Geef een reactie