Kwastenset van Ebay.

Mijn zoektocht naar de ultieme kwasten startte ik een tijd geleden, natuurlijk vind je ze niet binnen enkele maanden, wilde er ook niet teveel geld aan uitgeven, dus ging ik even op zoek op Ebay. Mijn favo website waar ik misschien iets te vaak kom, teveel geld aan uitgeef, omdat alles zo goedkoop is! Ook kocht ik daar mijn tweede kwastenset, gespot bij mijn zuster!

Een kleine bestelling van hooguit dertien dollar, een gratis verzending en drie weken die voorbij gingen voordat ik het schattige roze setje kon vastpakken. Zodra een pakketje binnenkomt, is het moeilijk om er vanaf te blijven, voordat hij gefotografeerd is. Ondanks dat heb ik ze gewassen, zodat ze schoon op de foto gingen! Joke, ik kon ze natuurlijk ook meteen gaan gebruiken.

Een volledige kwasten zet met twintig kwasten, inclusief gezichtskwasten zoals een poederkwast, maar ook een blushbrush. Een wenkbrauwborsteltje, wimperkam en de hoesjes die je over je kwasten heen kunt doen, zodat ze niet vervormen.

Het eerste deel bevat een wimperkam, waarmee je de klonten van je mascara tussen je wimpers kunt halen, aan de andere kant zit een borsteltje voor je wenkbrauwen. Nummer twee is een wenkbrauwborsteltje, een kleine variant, maar ideaal om hiermee je wenkbrauwen door te kammen. Een kleine eyelinerpenseel die ikzelf niet gebruik, de haren zijn te stijf, waardoor ze sprietig mijn eyeliner aanbrengen, maar zelf heb ik al een goede van INGLOT. Als laatste op de foto een sponsapplicator.

Een vrij grote set, tijd om hem eens van dichtbij te kijken, uit de verpakking en mijn ondervinden met de kwasten. Werken ze goed? Zijn ze een aanwinst voor mijn kwastencollectie? En is het een aanrader voor jullie? Ebay kwasten die worden getest door een kritisch oog!

Twee kleine platte kwasten, ideaal om je binnenste ooghoeken te voorzien van een highlighter, of om de dunne variant als lipliner te gebruiken. De brede kwast is dan weer perfect om je onderste wimperrand aan te zetten, of te smudgen. Helaas zijn deze vrij hard, maar brengen de pigmentatie mooi over.

Angle brushes echte musthaves voor in je stash! De kleine kwasten zijn volmaakt om je wenkbrauwen bij te tekenen, je eyeliner, inclusief je wing, of om ook hiermee je oogschaduw onder je oog aan te brengen. Deze twee zijn totaal niet hard, ondanks de eerste er grof uitziet, maar zo zacht als boter!

Vijf oogschaduwkwasten, twee grote, een middelgrote en twee kleine. De grote voor de oogschaduw op je ooglid te deppen, of op je wenkbrauwbot, grote oppervlaktes. Ook dient de middelgrote hiervoor, de kleintjes kun je gebruiken op de kleinere gedeeltes, ook je ooglid, of je binnenste ooghoek. Hij pakt bij alle vijf de oogschaduw goed op, maar ook knoerthard vergeleken met andere kwasten in mijn stash. Stiekem pakte ik er eentje om te voelen hoe hard hij nou echt is, hij prikt aardig, niet zo heel hard, maar ik begrijp dat dit voor anderen nogal onaangenaam kan aanvoelen.

Er zit ook een grove blending brush in, is dat niet amazing?! Hij blendt als de neten, serieus. Ik stond er versteld van over hoe goed hij blende, ondanks de harde haren ging het heel gemakkelijk. Dit was toch wel iets waar ik naar uit keek, en hij heeft zich aan de eisen voldaan.

Er zit ook nog eens een foundationkwast in, wat ik niet kan gebruiken voor mijn donzige haren anders zie je mijn foundation zo op mijn huid liggen. Maar ik kan hem wel als maskerkwast gebruiken, waar hij geweldig voor is, vanwege zijn zachte haren.

Een blushkwast waarmee je de appeltjes van je wangen wat kleur mee kan geven of de grote poederkwast om je foundation te setten. Beide kwasten hebben harde haren, wat niet prettig aanvoelt op het gezicht en ook lichte sporen achterlaat in mijn foundation.

Slim om hem op een witte achtergrond te fotograferen, maar ondanks dat zie je wel de witte haren. De stippling brush is toch wel mijn favoriet uit de set, hij is echt incredible. De haren zijn ontzettend zacht like a babybutt. Sinds kort draag ik highlighter, dankzij deze kwast wordt het geen discobal effect, maar een subtiel glansje op mijn jukbeenderen. Vloeibaar of poeder, alles verwerkt de kwast alsof het niets is.

Tijdens de schoonmaakbeurt verloren de kwasten nauwelijks haren, hooguit een paar, maar dat is meestal zo. In het begin verliezen ze veel losse plukken, wat overgaat in muurvaste lokken. Helaas zijn ze wel aan de harde kant, maar ik kreeg de tip om de kwasten een te wassen met conditioner, dus ik houd jullie nog op de hoogte! Een kwastenset om het aan te raden? Wil je goedkope kwasten hebben voor hooguit een tientje, dan is het zeker wat, misschien aan de harde kant, maar je hebt wel het grotendeels wat je nodig hebt. Zelf ben ik er erg tevreden mee, hoop dat ze nog wel iets zachter worden, verder ideaal! De kwastenset heb ik van Ebay voor iets van dertien dollar bij deze verkoper.

Heb jij wel eens een kwastenset van Ebay gekocht?


48 Comments

 • LounaBeauty

  14/08/2012

  oeeee,, ziet er goed uit !! Ben wel heel benieuwd hoe je ervaringen blijven?! :) hihi

  Reply
 • femketje

  14/08/2012

  oh my doodles! wat een koopje :D

  Reply
 • ValleyDoll

  14/08/2012

  Lijkt me niet slecht. Wel jammer dat de kwasten wat hard zijn, zou voor mij al een afknapper zijn. I like me some soft & fluffy brushes !

  Reply
 • Nikita

  14/08/2012

  Hmmm, k zou deze kopen als ze toch wat zachter worden na gebruik van conditioner, doe je dan een nieuwe update ?

  Reply
 • Ziet er goed uit voor die paar euro…

  Reply
 • Miranda

  14/08/2012

  Ziet er niet slecht uit.

  Reply
 • MissEvie.nl

  14/08/2012

  Ze zien er schattig uit met dat roze! Maar omdat ze wat hard zijn zou ik ze zelf niet snel kiezen denk ik… maar ik heb dan ook al pot vol met kwasten hihi ;-)

  Reply
 • zoo zien er goud uit! hoeveel is 13 doller ongeveer in euro’s??

  Reply
 • TarZ Lifestyle

  14/08/2012

  Ziet er goed uit. Ik vroeg mij altijd af of ze wel kwalitatief goed waren, maar als jij er tevreden over bent en zegt dat ze zacht zijn dan geloof ik het. 13 euro voor een schattige kwastenset vind ik echt goedkoop! Xoxo

  Reply
 • Jaimie

  14/08/2012

  Hmm ben toch meer van de zachte kwastjes, maar ze zijn wel leuk roze. :-)

  Reply
 • shannara

  14/08/2012

  heb er ng nooit gekocht op Ebay, twijfelde of ze wel goed waren :)
  Thxxx voor de revieuw :)

  Reply
 • Liliane

  14/08/2012

  Nog nooit via Ebay gekocht. Ben wel benieuwd hoe deze kwasten zich verhouden in de loop der tijd!

  Reply
 • theBlondBeauty

  14/08/2012

  echt super leuke kwastenset!

  Reply
 • Sarah

  14/08/2012

  Ziet er goed uit! ben benieuwd wat het word als je ze met conditioner wast! let us know girl :)

  Reply
 • BeautyLoves

  14/08/2012

  Voor de prijs krijg je wel een heel aantal kwasten, met toch wel voldoende variatie. Ik heb zelf nooit een kwastenset op eBay gekocht, wel al eens eentje van Zoeva en voor zijn prijs was die zeker ook oké.

  Reply
 • Steffie

  14/08/2012

  aaaa ik heb precies dezelfde set :D:D

  Reply
 • Monique

  14/08/2012

  Volgens mij heb ik deze set ook! hihihi ben er op zich wel te vrede over, ik gebruik niet alles dagelijks maar voor de prijs is het een prima set!

  Reply
 • redhotjillypeppers

  14/08/2012

  Dat lijkt me een prima set als je op zoek bent naar budgetkwasten !

  Reply
 • Esmay

  14/08/2012

  Wat een schattige set zeg! Met die roze “verpakking” :D
  Maar op dit moment heb ik geen kwasten nodig, heb net de Zoeva Bamboo set in huis!

  Reply
 • Jennifer

  14/08/2012

  Ik heb nog nooit een ebay kwastenset gekocht, maar ik wil het misschien wel gaan doen. Of in ieder geval, ik heb meer kwasten nodig, want met de paar essence en catrice kwastjes die ik nu heb kan ik niet veel meer dan twee kleuren aanbrengen.

  Reply
 • kim

  14/08/2012

  mijn eerste kwasten waren 2 sets van ebay van 15 a 20 euro per stuk. waren totaal niet hard! sommige oogschaduwkwasten heb ik al 4 jaar en zijn nog prima, de rest heb ik wel een keer weggegooid omdat de haren best wel snel frizzy werden, denk dat je dat ook wel gaat krijgen, maar ach, voor die prijs!

  Reply
 • Mariel

  14/08/2012

  Klinkt best goed!

  Reply
 • Hanna

  14/08/2012

  dat ziet er zo prachtig uit! nog helemaal vers en nieuw! <3

  Reply
 • Ze lijken me erg fijn!

  Reply
 • beautyshades

  14/08/2012

  De kwasten zien er echt leuk uit.

  Reply
 • malu

  14/08/2012

  Geweldig deze review, ik heb namelijk precies dezelfde set besteld maar heb hem nog niet binnen. nu kan ik al helemaal niet wachten!
  xx

  Reply
 • Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk alleen maar voor kwasten met echte haren ga, maar ik moet er dan ook mee werken, dus de situatie is ook anders!

  Reply
 • lonneke

  14/08/2012

  dat klinkt best fijn!
  ahh ik vind je blog zo leuk <3
  x

  Reply
 • Gerrianne

  14/08/2012

  Ziet er zo goed uit! De stippling brush, oh my. Die viel me ook gelijk op, wat een ding! Geweldig. Ik ben de laatste tijd ook op zoek naar kwasten op Ebay! Wordt er met de dag nieuwsgieriger naar, hoe ze zullen werken! Balen van de harde structuur, trouwens! Conditioner kan inderdaad best helpen. :D

  Reply
 • Chantall

  14/08/2012

  Oehhh hebben hebben hebben..

  Reply
 • Manon

  14/08/2012

  Dat ziet er echt veelbelovend uit, heel erg veel kwasten voor die prijs!
  Super tof…
  Kwasten zijn oh zo belangrijk

  Reply
 • Dana

  14/08/2012

  Klinkt goed in de oren!

  Reply
 • Christel

  14/08/2012

  Ja dat is dan zeker wel een aanrader!:)
  Ik hoop dan wel dat de kwasten nog iets zachter worden. Hele harde kwasten is natuurlijk ook niks.

  Reply
 • Chantall

  14/08/2012

  Check deze oplichterij! Volgens mij is het precies dezelfde kwastenset!

  http://www.beauty88.nl/18-delige-kwastenset-pink-pearl-p-308.html

  Reply
  • Beauty Koning

   14/08/2012

   Hij is wel anders, die bevat 18 kwasten, die ik heb in totaal twintig kwasten. :)

   Reply
 • Comemoda

  15/08/2012

  Dit is net wat ik nodig heb! Ik zoek ook al heel lang een kwastenset misschien moet ik dit ook maar eens gaan proberen. Dankje voor de tip en review

  Reply
 • Madelon

  15/08/2012

  Mijn eerste kwastenset was er een van Zoeva, de Croco versie. Ben er nog steeds verliefd op. Ook niet duur en lekker veel kwasten die bijna allemaal lekker zacht zijn. De kwasten van EDM vind ik ook heel fijn, vooral de kwasten voor het gezicht.

  Reply
 • Lotte

  16/08/2012

  Goede review Cynth, lekker uitgebreid met veel foto’s, just the way I like it. Jammer dat sommige kwasten een beetje prikkelen. Vooral bij oogkwastjes vind ik dat altijd heel naar! Nu ik mijn kwasten van Zoeva heb wil ik echt geen prikkende kwasten meer, haha. Maar wel een goede tip voor meiden die niet veel geld hebben om veel kwasten te kopen!

  Reply
 • Deb

  18/08/2012

  Mooie brush set en zó uitgebreid! Mijn allereerste brush set kwam ook van eBay.

  Reply
 • Shana

  19/08/2012

  Ziet er leuk uit zo’n volledige set! Ik ben er al lang naar op zoek maar meestal zit de prijs niet mee! Mss dat ik deze wel koop maar ik heb geen ervaring met ebay , dus vertrouw dit niet zo goed..

  Reply
  • Beauty Koning

   24/08/2012

   Ik heb de set bij hem besteld en hij is aangekomen, goed teken! :) Maar als je geen vertrouwen erin hebt, zal ik het niet doen.

   Reply

Geef een reactie