Lowlands 2012!

Zenuwachtig bekeek ik de footballwedstrijd, donderdagnacht, een dagje voor Lowlands. God, waren het de zenuwen voor de game? Of de Lowlandskriebels? Ik gok op beide, maar toen ik over de dijk reed, inclusief het welkomstbord in zicht zag, begon het weer goed te borrelen! Het was eindelijk zo ver, na 365 dagen opnieuw wachten, een zenuwslopende kaartverkoop en een driedaags festival om naar uit te kijken, maar het was het waard. Welkom bij het Lowlands Paradise verslag!

Welkom thuis! Dank je.

Mijn haar zat nog in de krulspelden, ik was in gesprek en ik verloor mijn balans, vandaar de gekke houding. Maar hey, jullie wilde een outfit foto, so why not?! Ik had wel een tanningspray over mijn legs gehaald, anders reflecteerde het zo in de zon.

Ondanks dat Go Back to the Zoo op de planning stond, haalde we hen net niet, vanwege de liters zonnebrand die gesmeerd moesten worden, hollend met een rugzak op mijn schouder, een klein wit tasje met daarin gekoelde blikjes frisdrank, fake getande benen en gekrulde lokken die smolten in de zon. Laten we Wally op mijn shirt niet vergeten en de bijbehorende spijkerbroekshort.

Snel rennend naar het festivalterrein en een foto nemen is niet mijn specialiteit!

Eenmaal bij aankomst, geen file op de dijk, een zon waar je U tegen zei, maar hey! Beter zon en het smeltniveau van een hittegolf dan regen en enorme hoosbuien. No, thanks. Een parkeerspot vlakbij Kiss and Ride en mijn rugzak op mijn schouder, een koud blikje in mijn hand. Op naar de ingang, niet smeltend op het veld, maar wel de geluksmuntjes die ik vond. Hip met swag gingen we onze Lowlandsbandjes ophalen. Spannend momentje, is hij geldig? Komen we erin? Of moeten we een bewaker neerkoppen? Maar le Wally en ik mochten naar binnen!

Het moment dat je het bandje om je pols krijgt is hemels, dat is niet te beschrijven, echt een JAAAAAAAAAAJ-feeling. Een kleine controle aan de uitgang om te kijken of hij vast zit een programmaboekje die je in je mik krijgt gestopt en een Lowlandsvuilniszak waar je op kunt zitten. Oké, het is voor je vuilnis, maar beter ga je erop zitten. Voor de brug, waar ik helaas geen foto’s van heb, maar als je daar overheen gaat, is het echt amazing. Je bent op de camping, maar gaat richting het festivalterrein. Begrijpen jullie het nog?

Binnen de poorten van het terrein was het tijd om naar het volgende concert te rennen, Ed Sheeran! Mijn zuster wilde graag de rode knolraap zien spelen, tijd om eens met haar mee te gaan en de andere troepen die op het festivalterrein waren te contacteren. Homie 1 was al snel gevonden, daar moest opgedronken worden!

Gelukkig was het bewolkt toen wij aan waren gekomen, konden we rustig naar Ed luisteren, omdat hij in de Alpha speelde, een pittig stukkie doorlopen, voordat je daar bent, waren we aardig oververhit. Het drankje bij de bar hielp niet echt om te koelen. Wat zeg je? Cocktails? WELL HELLO!

Onderweg naar de cocktailbar kwamen we nog Dio tegen, Homie 1 wilde daar graag naar toe. Dan lopen we gerust mee, je moet wat water bij de wijn doen. Vorig jaar, of dat jaar daarvoor wilde ik hem graag zien. Maar hij speelde enorm vroeg, er was iets waardoor ik het niet zo redden, dus dat kwam even goed uit! Maar toen..

Cocktails, goddelijk! Echte aanraders, zelf dronk ik de roze variant onderin, beter bekend als Sex on the Beach. Heel zoet, fruitig, met alcohol. Je hebt ook de Virgin Sex on the Beach, die is zonder drank. Die moest ik natuurlijk ook proeven, erg tasty, maar de alcoholische versie is lekkerder.

Homie 1 informeerde over een T-shirt wat ik graag wilde hebben. Jarenlang struinde ik de kraampjes af, maar vond mijn Jack shirt niet. Met cocktail en al rende ik door de mensenmassa heen, op zoek naar hét shirt. Oké, ik rende niet, was het veel te warm voor haha! Eenmaal aangekomen bij de markt vond ik hem, alsof ik de kerk hoorde zingen. Mijn zoektocht was geëindigd op LL, beter kon het niet!

Joke, voor mijn zus kon het niet meer stuk. Zij liep met Homie 1 nog een rondje over de mini markt en kwam een knaap tegen die een bord vasthield met een signeersessie met Will and the People. Mevrouw was in de wolken dankzij Will.. and the people! Inmiddels is dat Naab and the people geworden, aardige gasten en zo gek. ze kwamen namelijk via de voordeur binnen. Ja, op Lowlands spot je ook gewoon bekende Nederlanders. Dit jaar zag ik Willie Wartaal, vorig jaar was het Vieze Fur, maar er zijn nog veel meer BN’ers die rondwandelen.

Op de grond bij Ben Howard, helaas stond de muziek te hard, waardoor je hem nauwelijks hoorde. Ah men, had mij er wel op verheugd, maar ondanks dat hij onverstaanbaar was, kon je soms een zinnetje opvangen wat echt als engelengezang aanhoorde!

We bleven niet lang bij HOWAAAAAARD, want het kopstuk van Lowlands knalde uit de India. Echt waar, toen zijn naam op de lijst bekend werd gemaakt, kopte ik het plafond bij ons thuis kapot van geluk! Ik sprong echt zowat in de lucht, EXAMPLE! Zijn beat, zijn stem, de muziek, de heftige bass. Echt.. my mind is blown. Wat is die gozer goud waard.

The Black Keys speelde in de Alpha, hollend naar de andere kant van het terrein, omdat ik samen met iemand anders een kijkje ging nemen. Hij wilde ze graag zien, niet wetend dat het een incredible band is. God, wat heeft die zanger een goede stem. Onverwachts verrast, op een positieve manier. Soms ga je met iemand mee, omdat hij/zij dat wilt zien, dan kom je thuis met een nieuwe artiest, altijd fijn!

Rottend op de heuvel van de Alpha, heerlijk waar je kunt zitten om uit te rusten, aangezien je veel moet lopen van de ene kant naar de andere kant, maar geen spierpijntje te bekennen! Helemaal niks, dankzij de Compeed blarenpleisters geen blaar, of ongewenste praktijken op mijn voeten + benen te bekennen. The Black Keys sloten de vrijdag af, en de volgende dag was Dope DOD aan de beurt.

Buiten bij Dope DOD.

Ditmaal had ik het liefst de koelelementen op mijn lichaam heen getaped, omdat het echt niet te doen was. De zweetdruppels liepen over mijn rug, toen ik bij de India stond voor de Nederlandse rappers afkomstig uit Groningen maar wel een onvergetelijk concert hebben neergezet. Weer was ik blown away.

Triggerfinger was ook echt geweldig, totaal niet verwacht, oldschoolgezeik waar ik niet op zat te wachten, maar hij heeft echt een warme stem. Heel smooth, wat ruig, maar ook rustig kan zingen. I Follow Rivers van Lykke Li moest natuurlijk uit volle borst worden meegezongen! Weer zo een aangename verrassing, dat komt omdat je op Lowlands overal een kijkje kan gaan nemen, je bent niet verplicht om ergens te blijven. Vind je het niet leuk? Dan ga je toch?

De Goliath op de achtergrond.

Je ziet de EHBO toch? Althans het logo daarvan, daarachter staan allemaal mensen. Daar komen de artiesten aan, als ze bijna opgaan, zie je ze daar voorbij lopen. Ontzettend gaaf om te zien!

Men valt ook regelmatig in slaap op Lowlands. Altijd leuk om te zien!

Ook zij hadden het zwaar.

De Alpha stroomde vol voor Skrillex, die overigens best amazing was.

Doe je broodje erbij!” Rare blikken van een homeboy wat voor het eerst mee ging naar LL. “Ja, voor op Insta.” Een kort knikje, maar hij begreep het totaal niet. Hallo, foodpictures. Die zijn altijd welkom! De Hot Sandwich dames en heren, goddelijk en trouwens verkrijgbaar bij La Place, dacht ik. Ik eet hem alleen op Lowlands, daarom heet hij ook de Lowlandstosti. Broodje → roomkaas → ham –> kaas –> bieslook en nog wat kruiden. NOMMABLE.

De Lowlands schoorstenen, teken van de ingang + uitgang en de rare kunstwerken die regelmatig terugkeren op LL.

Happy Birthday Sam! Mijn zus verjaarde alweer voor de vijfde? Zesde? Zevende keer? Op Lowlands! Stiekem is het haar verjaardagsfeestje, alleen weten de andere Lowlandsgangers dat niet. Maar hey, ook daar moest weer op gedronken worden!

Even op bezoek op de camping met een bouwlamp. Oké, hij gaf amper licht, maar beter iets dan niets. Daar zette we deels haar birthdayparty voort, zie je de confetti al liggen?

Een klein stukje van de camping.

Homie 1 had nog glowing the dark armbandjes meegenomen!

De helft om de polsen, of in het haar. De rest gooide we over de camping heen. Mijn excuses als je er eentje in je oog kwam of tegen je hoofd. Het is namelijk geweldig om daar mee in de nacht te gooien. Ah, goede ouwe tijden..

De Foo Fighters sloten af. Goed concert, wat een energie heeft David Grohl toch!

Je zou het niet zeggen, maar er is overal Security. Hij was er eentje van. Ja, we hadden je door hoor meneer!

Foo Fighters.

Scherper kreeg ik de foto niet, want ik moest hem meer dan vier keer nemen. Elke keer liep er iemand voorbij, ondertussen moest ik doorlopen, maar een pianist op een mobiele piano. Ja, dat soort dingen heb je op Lowlands. Zwarte piet en Sinterklaas waren trouwens ook aanwezig. Ook zagen we Mario en Luigi.

Dit was heel eng. Niemand wat te bekennen, grotendeels stond nog bij de Foo Fighters, maar aan de andere kant was het uitgestorven!

Tot volgend jaar!

Een geweldig Lowlands heb ik gehad, het beste van alle zes de jaren, dat zeker! Nieuwe mensen sloten zich aan bij de diehard Lowlandsgangers, wat de sfeer nog leuker maakte, maar ook op het terrein zelf was dat te merken. Iedereen had er zin in, heel rustig en gemoedelijk. Wat ook een Lowlandstrek is, is dat als je tegen iemand aanloopt per ongeluk. Je hit diegene behoorlijk hard, dat je je excuses aanbiedt, in de stad doet bijna niemand dat. Zelf zeg ik even snel sorry en loop ik door. Hier biedt men het liefst je nog een drankje aan, sowieso maken ze snel een babbeltje met je. Ja, de sfeer was echt TOP!

De veiligheid is ook uitstekend, de muziek was minder, althans de line-up, maar Example stond op mijn watchlist, die ik voldaan kan afstrepen, maar zeker nog een keer een concert van wil gaan bezoeken. Dat geldt ook voor Dope DOD en als Triggerfinger, The Black Keys, Blaudzun en Ben Howard weer op Lowlands komen, zal ik ze zeker gaan bekijken. Kyteman was trouwens ook leuk, like always!

Ik had niet veel foto’s genomen, omdat ik voornamelijk bezig was met filmen, kleine stukjes voor een mini filmpje, zodat je kunt zien wat Lowlands nou werkelijk is. Dat wordt veel editingwerk, maar ik ga het proberen. Als het niet online komt, dan is het mislukt, haha! In ieder geval, IK HEB GENOTEN!

EDIT: Ik kreeg commentaar dat er geen foto’s van mijzelf tussen stonden, true story. Op veel foto’s sta ik samen, of ben ik aan het woord, vandaar dat ik ze niet gepubliceerd heb. Omdat ik in de nacht het artikel schreef, heb ik even gewacht met het vragen van toestemming om de foto te publiceren. MAAR, dat is ook meteen de foto die vele van jullie wilden zien, namelijk met mijn zus! Ik heb ze er verder gewoon tussengezet, inclusief mijn charmante festivaloutfitpic. Enjoy!

Ben jij naar Lowlands geweest, en hoe was jouw belevenis? Of wil jij volgend jaar naar LL gaan?


64 Comments

 • mysupersweetlife

  22/08/2012

  Leuk verslag maar waar is een foto waar jij op staat :O?
  Liefs

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  22/08/2012

  Ah Ben Howard ♥ :) Dat zag er een erg fijn festival uit !

  Reply
 • Esmay

  22/08/2012

  Aaaah supertof! Ik wil oook. Volgend jaar ga ik. Hoe dan ook.

  Reply
 • laura

  22/08/2012

  super leuk om al die foto’s te zien, haha!

  Reply
 • Wat een uitgebreid verslag! Ik ben er nog nooit geweest, deed vroeger wel eens Werchter maar voor mij zijn dit soort festivals te druk geworden, ik kan er niet meer zo goed tegen. Zo fijn van het weer, dat maakt het echt nog beter!

  Reply
  • Beauty Koning

   24/08/2012

   Ja, dat is waar. Het weer zat zeker mee, liever warm dan regen hoor! Wat leuk Peg, Werchter lijkt mij trouwens ook echt geweldig.

   Reply
 • Jasmine

  22/08/2012

  Oh wauw, wat heb jij veel heen en weer gelopen =]! Het klinkt echt wel leuk en wat een raar kunstwerk.

  Reply
  • Beauty Koning

   24/08/2012

   Ja, daar bestaat Lowlands uit! Maar ergens wen je daar aan. ^^

   Reply
 • Jorinde

  22/08/2012

  Wat een leuk verslag. Zelf ben ik er nog nooit geweest!

  Reply
 • Jolijn

  22/08/2012

  Ziet er gezellig uit! Persoonlijk heb ik echt niets met dit soort festivals, maar leuk dat je je hebt vermaakt!
  Heb je nog een foto van je festival-outfit liggen? Daar ben ik supernieuwschierig naar!

  Reply
 • debby

  22/08/2012

  Wat een heerlijke foto’s! Jammer zeg van Ben Howard. Ik ben echt een groot liefhebber van zijn muziek, vind het zo’n goede zanger.

  Reply
  • Beauty Koning

   24/08/2012

   Ja, dat vond ik ook! Hij is ook echt heel goed, alleen helaas was het niet verstaanbaar door de bass.

   Reply
 • LounaBeauty

  22/08/2012

  Super leuk verslag meid. haha. Je hebt het volgens mij heleeemaal leuk gehad :) liefss

  Reply
 • TarZ Lifestyle

  22/08/2012

  Superleuk verslag! Je vertelt zo leuk. Ik ben zelf nooit naar LL geweest. Xoxo

  Reply
 • Ilse

  22/08/2012

  Tof, ik was er ook, mijn tweede keer en zeker niet mijn laatste! Op welke camping stond je? Ben benieuwd naar het filmpje, heb zelf niks kunnen filmen omdat ik een oude mobiel mee had, helaas.

  Reply
  • Beauty Koning

   24/08/2012

   Oh my, wat gaaf zeg! Ik stond op camping twee, maar was ook te vinden op camping drie, omdat anderen daar stonden. Hopelijk kan ik hem in elkaar zetten. Terrible trouwens dat je niks kon filmen of fotograferen. :/

   Reply
 • comemoda

  22/08/2012

  Leuke foto’s!

  Reply
 • Amanda

  22/08/2012

  Wat heerlijk dat je het zo naar je zin hebt gehad. Het is niets voor mij en ik begrijp het ook helemaal niet,.. maar het belangrijkste is dat jij het naar je zin heb gehad!

  Reply
 • beautiesatwork

  22/08/2012

  rode knolraap xD ik heb me ziek gelachen

  Reply
 • missjustpretty

  22/08/2012

  Het lijkt mij echt super leuk om daar een keer heen te gaan, maar ben nog wel een beetje jong denk ik (17)…

  Reply
  • Beauty Koning

   24/08/2012

   Het is ook heel leuk! Nouja, dat hangt denk ik van je eigen verantwoordelijk af. Zelf ging ik al vrij jong naar Lowlands, maar wel met oudere mensen, maar echt een leuke belevenis!

   Reply
 • Romy

  22/08/2012

  Wow echt een superleuk stukje!

  Reply
 • Nien

  22/08/2012

  Sommige stukken van je tekst zijn wat rommelig geschreven, die snap ik dan niet. En is het al de zesde keer dat je komt?? Maar je bent pas achttien?

  Reply
  • Tessa

   22/08/2012

   Dat kan toch makkelijk? Ik ben 19 en ik ben al zeker 12x naar Pinkpop geweest. ;)

   Reply
  • Beauty Koning

   24/08/2012

   Dat is mijn schrijfstijl + de enthousiasme. Ik ben al negentien en ging al op mijn elfde of twaalfde, dat is heel normaal hoor. Je ziet ook kinderen van zes of zeven, vaak nog jonger. Er zit geen leeftijd aan gebonden.

   Reply
 • gina

  22/08/2012

  super leuk al die foto’s! lijkt me echt geweldig om een keer daar heen te gaan maar dan over een paar jaar. trouwens wel jammer dat je niet 1 keer op een foto staat haha

  Reply
  • Beauty Koning

   23/08/2012

   Het is ook echt amazing hoor! Ik heb hem inmiddels bijwerkt en ik sta er zelf gewoon tussen nu. :)

   Reply
 • Lotte

  22/08/2012

  Superleuk om te lezen! Wat fijn dat je ’t zo naar je zin hebt gehad. Het festivalprincipe lijkt mij heel erg leuk, maar de muziek is niet zo mijn ding.

  Reply
  • Beauty Koning

   23/08/2012

   Dank je Lotte! De sfeer is gewoon goed, de muziek, daarvan moet je houden, maar er komt ook veel wat ik ook niet leuk vind, dus ga ik daar gewoon niet naar toe. :’) Er zijn zoveel verschillende dingen, maar echt.. de mensen zijn geweldig. De sfeer doet het hem ook gewoon! Moeten zij er natuurlijk ook zin in hebben!

   Reply
 • Kayla

  22/08/2012

  Ik ben nog nooit naar Lowlands geweest, het lijkt me inderdaad een hele belevenis!

  Reply
  • Beauty Koning

   23/08/2012

   Het is ook echt een leuke ervaring, zeker de moeite waard om er naar toe te gaan!

   Reply
 • Suus

  22/08/2012

  Ik wil volgend jaar nu ook :)

  Reply
 • MissEvie.nl

  22/08/2012

  Super leuk fotoverslag! Gaaf om mee te maken zeg :-)

  Reply
 • Femke

  22/08/2012

  Wat een leuk verslag! Volgens mij heb jij het wel naar je zin gehad daar, haha ;) Heel gaaf om te lezen!

  Reply
 • Anne-Sophie

  22/08/2012

  Fijn dat je ’t zo naar je zin hebt gehad! Ik ben al in geen jaren meer geweest maar als ik foto’s zie en de optredens op TV kijk, begint ’t toch altijd weer te kriebelen..
  Grappig dat ik D.O.D. tegenkom op je blog trouwens! Het zijn vrienden van me en mijn vriend maakt clips voor ze. :) Ik heb ’t via de livestream bekeken, zag er goed uit!

  Reply
  • Beauty Koning

   23/08/2012

   Oh my, je moet zeker weer gaan hoor! :) NIET?! OMG!! Het was echt een hoogtepunt van Lowlands, niet verwacht dat ze zo goed live zouden zijn. Ik vond het ook ideaal dat ze in die India speelde, omdat die bass altijd goed hard staat, waardoor het optreden nog leuker is. Zeg maar tegen ze dat ze pure vermaak zijn en echt enorm goed kunnen optreden, zelfs met die warmte. Echt.. my mind was blown! Ik ging voor Dope DOD en Example naar Lowlands. :) Ze waren top!

   Reply
 • Irma

  22/08/2012

  aaaah! ziet er echt ontzettend leuk uit! ik had helaas geen geld, maar als ik dat volgend jaar heb, ga ik sowieso! hele leuke foto’s en ook leuk om je zus een keer te zien (:

  Reply
 • Liliane

  22/08/2012

  Een WHERE IS WALLY tshirt? Zoo, jij krijgt even +1111111 scenepoints van mij ;)
  Ben Howard was gelukkig via YouTube wel goed te horen, was mooi!
  Leuk dat je het zo naar je zin hebt gehad! Jammer dat ik niet (mee) kon gaan (in je rugzak) ;) Maar volgend jaar hoop ik er ook weer bij te zijn! Mis het.
  En hallo, je moet echt wel een keer op de camping blijven hoor, dat is op en top gezelligheid. De laatste keer dat ik naar LL ging moest ik helaas in een hotel overnachten vanwege mijn toenmalige vriend die ziek was en daar heb ik een hoop gezelligheid op de camping mee gemist, al had ik wel een douche en een ontbijtje voor me klaarstaan ’s ochtends :P (ook nice)

  Reply
  • Beauty Koning

   23/08/2012

   Hahaha, ik heb hem er inmiddels ingezet hoor Lil! Proud Wally Owner! :) Oh my, ik ga het concert nog wel een keer bekijken van hem, ben benieuwd of hij er nog op staat. Vast wel. True, de camping is het leukst. Ik ben regelmatig op de camping geweest, want mijn tent stond daar wel, met spullen en nog anderen die daar wel sliepen. So true, lekker douchen, goed eten, airco + ventilators, maar ook internet en het opladen van je telefoon. Maar de sfeer op de camping is altijd incredible!

   Reply
 • beautyxkusjex

  22/08/2012

  Leuke foto’s (l)!

  Reply
 • Kimberley

  22/08/2012

  Ik ben er nog nooit geweest! Lijkt me erg gaaf om een keer mee te maken!

  Reply
 • Anne vdh

  22/08/2012

  Aaa wally en cocktails, klinkt leuk!:D:D
  Ik denk dat het er niks voor mij was geweest alleen, die hitte had ik echt niet aangekunt:D

  Reply
 • Deb

  22/08/2012

  Het klinkt fantastisch! en wat een goed weer hadden jullie, wow! Triggerfinger. die gast is zooo goed!! Ik ben nog nooit op Low Lands geweest en zal waarschijnlijk nooit gaan, maar genieten van dit soort verslagen doe ik zeker en ben ik er toch ff virtueel bij geweest :-)

  Reply
  • Beauty Koning

   23/08/2012

   So true, het weer zat zeker mee! :) Ah, misschien ooit Deb! You never know. ^^ Leuk om te horen Deb, dank je wel!

   Reply
 • kim

  22/08/2012

  lowlands ga ik eigenlijk nooit naar toe, ik ga altijd naar de zwarte cross. dit jaar kon ik niet op de camping, ik baalde enorm wat heb ik dat gemist zeg! lowlands lijkt me ook superleuk hoor, maar omdat zwarte cross voor mij mamar 9 km fietsen is, ken ik er superveel mensen, wat het nog leuker maakt! fijn dat je het leuk gehad hebt!

  Reply
 • Charlotte

  22/08/2012

  Zo te zien heb je het goed naar je zin gehad :D

  Reply
 • Tedje

  22/08/2012

  Het ziet er naar uit dat je het super naar je zin hebt gehad! LEuk!

  Reply
 • Erg leuk om te zien!
  Fijn dat je het naar je zin had, het zag er ook erg gezellig uit! :)

  Reply

Geef een reactie