Zomerdeo? Winterdeo? Seizoensdeodoranten!

Zomer, warmte, hittegolf, zweten, kortom dikke klotsende oksels die aardig kunnen gaan ruiken. Wat ruik je uiensoep? O. Nee, dat is gewoon mijn zweet joh. Oké, dat was een nasty joke, maar volgens mij weten we allemaal wel dat wij vrouwen, maar ook de mannen onder ons aardig kunnen ruiken in de zomer. Terwijl dat in de winter juist niet zo is, wissel jij van deo? Of behoud je altijd dezelfde?

Zodra ik de zonnestralen op mijn blote knar voel, dan schrijf ik snel op het boodschappenlijstje dat ik niet mijn zomerse deo moet vergeten. Ja, ik heb speciaal een deodorant die ik alleen in de zomer draag. Hierdoor word ik er dagelijks aan herinnert dat het heerlijk weer buiten is – als dat het is – maar ook omdat het een oppeppertje in de ochtend is.

Sowieso heb ik standaard deo’s van FA. Waarom? Omdat ze ontzettend lekker ruiken, mijn zweetlucht maskeren, maar ook langdurig bij mij werken. Ik moet zeggen dat ik ook niet ontzettend erg zweet, of echt naar zweet ruik, wat dat betreft ben ik een lucky bastard, maar het is wel vervelend als je het ruikt. FA houdt alles onder controle, in de oksel area.

Speciaal voor in de zomer gebruik ik de goddelijke deodorant van FA, de Natural & Pure Rose. Ja, die met die roze dop! God, het is dat ik een afbeelding vond met daarop de naam, want ik weet hoe hij eruit ziet, schattige roze bloemetjes, witte flacon met roze letters en de roze dop. Verder iets met Pure, maar daar blijft het bij. Gewoon de zomerdeo!

De geur is heel fris, bloemig, fruitig, maar goed aanwezig. Hij beloofd vierentwintig uur beschermd te zijn, ik moet toegeven dat ik hem in de avond nog steeds ruik. Wat ik ook doe, als ik de deo op heb, dat ik vaker aan mijn oksel ruik. Wat? Hij ruikt gewoon lekker ja! Soms moet ik de boel verfrissen met nog een spray, maar dat is meestal na zo een zeven tot tien uur.

Over naar de winterperiode, waar ik ook een roze deo gebruik! Natuurlijk ook afkomstig van FA, maar nu is de flacon donkerroze, althans dat zit erin verwerkt. Beter bekend als de Pink Passion, ook deze beloofd vierentwintig uur mijn zweetlucht in bedwang te houden. True story, zeker een tien plus, want hij behaald het redelijk, net zoals de andere deo, ook hier moet je na zo een zeven à tien uur bij spuiten.

Wat mij opvalt bij deze deo, is dat de geur zwaarder is, wat meer aanwezig, nog steeds bloemig, niet fruitig, maar heel vrouwelijk. Enorm veel parfum zit erin, althans je kunt niet om de geur heen, alleen maar goed! Het moet inmiddels de uiensoepgrap tegen gaan.

Ik vind het lekker om af te wisselen met deodorants, hierdoor raak je ook niet zo gewend aan een geur, maar het liefst blijf ik wel bij FA. Tot nu toe ben ik ook nooit verder dan dat merk gekomen, omdat ze gewoon geweldig zijn. Soms Nivea gesteld, of Dove, maar FA is gewoon lekker puberaal, vrolijk en een sierlijke flacon die je uit je tas kunt toveren zonder raar aan te worden gekeken als je in een volle ruimte de boel moet opfrissen!

Heb jij een winter- of zomerdeo?


34 Comments

 • shannara

  24/08/2012

  lekker zweet heb jij, lekker joh uiensoep…lol

  Reply
 • redhotjillypeppers

  24/08/2012

  Ik heb niet persé een zomer of winter deo maar ik wissel ook regelmatig eens af. Liefst een deo met een niet te uitgesproken geur want ik draag elke dag parfum :)

  Reply
 • Liliane

  24/08/2012

  Ik heb niet echt seizoensgebonden deo’s maar wissel wel regelmatig :)

  Reply
 • Lifesplash

  24/08/2012

  Seizoensdeo, haha apart! Ik heb het zelf niet en wissel af en toe. Gewoon wanneer ik daar geneigd toe ben. :)

  Reply
 • debby

  24/08/2012

  Ik gebruik eigenlijk altijd dezelfde deo en de laatste jaar is dat de lady speedstick. Voor mij is dat de beste deo die ik ooit gebruikt heb.

  Reply
 • laura

  24/08/2012

  leuk artikel ik gebruik gwn altijd een andere gwn welke ik lekker vind ruiken!
  x’

  Reply
 • ValleyDoll

  24/08/2012

  Ik gebruik altijd dezelfde in een neutrale geur, meestal die van Dove of Rexona. Ik kan niet tegen deo’s in een of ander geurtje, heb er een hekel aan om te ruiken naar frambozen onder mijn armen :p

  Reply
 • capsidegirl

  24/08/2012

  Ik gebruik altijd een roller van sanex n met warm weer vaak in combi met een spray… maar ik kan tegen veel producten niet goed tegen of krijg uitslag waardoor niet snel iets nieuws probeer.

  Reply
 • joycelysanne

  24/08/2012

  ik wissel toch wel regelmatig van deo, ben de perfecte nog niet tegen gekomen!

  Reply
 • comemoda

  24/08/2012

  Ik gebruik altijd de deo van Dove, alleen welke geur verschilt weer.

  Reply
 • beautiesatwork

  24/08/2012

  nee, niet echt :)

  Reply
 • Esmay

  24/08/2012

  Nee, eigenlijk niet. Ik gebruik thuis een deo van Dove, die ruikte vrij neutraal en midden in de dag ofzo eentje met een lekker geurtje , gewoon voor ’t gevoel :)

  Reply
 • femketje

  24/08/2012

  ik heb dat eigenlijk niet echt… maar opzich is het wel een leuk idee om een beetje af te wisselen :3 lekker fris en fruitig in de zomer en een wat meer zwaardere deo geur in de winter ^^

  Reply
 • Irma

  24/08/2012

  haha, ik heb echt heel lang die Pink Passion van FA gebruikt. maar omdat ik hem ook zo vaak na gym gebruikte, rook ik na een tijdje het verschil niet meer tussen die deo en zweet. niet echt lekker. ik gebruik op dit moment Dove en Nivea, maar er is eigenlijk niets wat de hele dag voor mij werkt.

  Reply
 • anna

  24/08/2012

  op dit moment heb ik 3 deo’s van fa.
  -natural en pure (die jij ook hebt^^)
  -mystic moments en fantasy moments, I love fa!
  liefs anna

  Reply
 • jlovesbeauty

  24/08/2012

  Haha wat grappig ik heb een hele tijd Pink Natural van Fa gebruikt maar nu zweer ik toch bij mijn Dove deo.

  Reply
 • Yak Man

  24/08/2012

  grappig dat je het dan steeds verwisseld ;o. Dat doe ik eigenlijk nooit, ik gebruik altijd weer andere deo’s want ik heb nog steeds niet de perfecte gevonden.

  Reply
 • Jasmine

  24/08/2012

  Oh nee dat doe ik niet want ik heb gewoon een neutrale deo en dat is genoeg =], wel vind ik dat je hartje winter niet naar felle passievruchten moet ruiken. Als ze nou een deo uitvinden die ruikt naar kerstmis met appels en kaneel, mm heerlijk.

  Reply
  • Beauty Koning

   25/08/2012

   Oh god, heerlijk! Die zou ik dan echt gaan kopen, hele voorraad inslaan. xD

   Reply
 • snakesinthebasket

  24/08/2012

  Wat leuk om te lezen! ik heb zelf eigenlijk geen winter/zomer deo. ik wissel eigenlijk heel vaak van deo :P

  Reply
 • beautyxkusjex

  24/08/2012

  Ik gebruik het hele jaar door verschillende soorten deo’s.

  Reply
 • Jorinde

  24/08/2012

  Ik heb geen seizoensgebonden deo’s, maar wissel wel eens af van geuren. Ik gebruik bijna altijd de deo’s van Rexona.

  Reply
 • Lotte

  24/08/2012

  Die Natural & Pure deo ruikt echt héérlijk! Daar heb ik inmiddels ook al een stuk of 3 flessen van opgespoten. Ik gebruik qua geuren wel andere deo’s in de winter, want in de zomer heb ik liever iets fris en fruitigs en in de winter vind ik deo’s met vanille ook erg lekker.

  Reply
 • Marloes

  24/08/2012

  Ik heb niet echt een parfum echt voor de zomer of winter. Ik had altijd heel erg last van zweetoksels en daar ben ik dankzij Odorex depper compleet vanaf! Thank god! Als ik iets vervelend vind is het wel zweetvlekken in mijn shirts en zelfs midden in de winter als ik het ijskoud had. Verder vind ik de roze FA deo van Natural Skin erg lekker ruiken. Momenteel heb ik 7 verschillende deo’s op mijn schap staan! :o

  Reply
 • Die twee lijken me erg fijn!
  Ik wissel zelf ook soms af van deo, maar niet persé omdat het een ander seizoen is :)

  Reply
 • Olga

  24/08/2012

  Ik gebruik dagelijks deo speciaal voor,witte kledij want mijn uniformhemd is wit en heb het graag ook wit te laten blijven

  Reply
 • Deb

  24/08/2012

  Klinkt goed! Ik heb niet specifiek een zomer of winter deo . Ik vind het vooral belangrijk dat ik er geen gele kringen van krijg in witte shirts of witte strepen in zwarte shirts.. daar word ik echt agressief van haha ;-)

  Reply
 • Hanna

  24/08/2012

  ik gebruik altijd dove grenate nogwat haha, een lekkere friszoete deo, perfect voor zomer én winter! oke dat klonk als een reclameslogan haha! liefs.

  Reply
 • Winter of zomer het blijft gelijk. Ik gebruik al jaaaaaren een crème van Lancaster!

  Reply
 • Elize

  24/08/2012

  Bij mij blijft het gelijk haha
  x

  Reply
 • kim

  24/08/2012

  ik ben niet zo’n fan van fa, meestal neem ik nivea deodorant. ik wissel gewoon steeds van geur, niet zo zeer een zomer of wintergeur. ik heb bjina elke maand een fles leeg en dan wissel ik weer eens.

  Reply
 • Arletta

  24/08/2012

  Ik gebruik altijd deo’s van dove en ik merk dat ik zomers altijd de citroen of komkommer versie heb sorry ook ik ben de namen vergeten en weet alleen hoe de bussen eeuit zien hihi! en in de winter iets met silk glow ofzo. Alleen dove deo’s werken bij mij jammer genoeg!

  Reply
 • beautyshades

  25/08/2012

  Ik wissel altijd een beetje af, meestal haal ik iedere keer een andere.

  Reply

Geef een reactie