Make-up, voel jij het zitten?

Mijn rondje als moderator op het forum bracht mij ineens op een nieuw iets. Make-up voel je dat eigenlijk zitten? Zou je eraan moeten wennen? Maar als je het ineens anders wilt? Geen mascara, maar wel dikke vette nepwimpers die omkrullen omdat ze te lang zijn? Of de glitters op je oogleden, een nieuwe, maar erg plakkerige basis. Dames/heren, voelen wij de make-up op ons gezicht zitten?

JA. Soms heb ik echt een pappoopoolaag aangebracht waar ik mij de hele dag aan kan ergeren. De ergernis loopt dan zo hoog op, dat ik binnen enkele minuten met een nieuwe reiniger en schone watjes in mijn hand sta om de laag van mijn gezicht te bikken.

Wanneer heb ik het? Voornamelijk als ik “geen zin” heb om mij op te maken, ik wil gewoon er de tijd voor nemen. Niet lameass haasten voor school, omdat ik te lang in mijn nest bleef liggen, omdat ik hoogstens twee uur heb geslapen, vanwege het artikel wat nog getypt + gepubliceerd moest worden.

Hoe komt het? Het is niet zo dat ik echt mijn foundation in lagen ga opbouwen, maar soms voelt het gewoon niet lekker aan. Daarom verwijder ik het ook weer snel, voelt het onaangenaam, bye bye make up! Grime kan trouwens soms ook echt heel vervelend aanvoelen voor mijn huid, vooral de nephuid die van een soort pasta is gemaakt wat nauwelijks van je gezicht afkomt. Die voel je trouwens de volgende dag nog op je opperhuid liggen.

NEE. Toevallig las ik net dat iemand een ooglook ging maken, meteen schrok ik wakker. CRAAAAP, dat moest ik ook nog doen vandaag! Snel, denk denk denk, wat voor kleuren? Welke combinaties? Welke producten? Is het nog wel licht genoeg? Fotografeerweer? Totdat ik in de spiegel keek, ik had namelijk mijn fullface make-up al aangebracht, ik had ook al een look gemaakt, kortom de fotografie was ook al gelukt.

Wanneer heb ik het? Nadat ik mijn make-up heb aangebracht voel je het vrijwel altijd zitten, maar in de loop van de dag, kan ik het zodanig vergeten dat ik het niet eens meer doorheb. Ik heb er de tijd voor genomen, geen plamuur aangebracht, maar alles rustig laten “opdrogen”. Vaak heb ik het ook als het wat warmer weer is, niet ijskoud, maar het lijkt zich beter met mijn huid te smelten. Daarnaast voelt het heel luchtig en egaal aan op mijn gezicht.

Hoe komt het? Zoals ik al zei, denk ik dat het komt omdat ik pauzes heb genomen tijdens het aanbrengen van mijn foundation, mijn oogmake-up, maar ook de lipproducten. Sowieso voelt mijn oogschaduw goed aan, als het er “goed” uitziet. Geen rare lijnen erin, velletjes – vanwege mijn droge huid – maar ook geen “droge” oogschaduws, die dus je oogschaduw verpesten, als je snapt wat ik bedoel, maar gewoon egaal op het ooglid gaan.

Ja, ik vergeet wel eens dat ik mijn make-up al heb aangebracht, van heftige smokey eyes, tot de schotwonden op het hoofd, totdat hij ineens van mijn hoofd viel. Verder heb ik ook regelmatig de neiging om in mijn ogen te wrijven, maar dan voel ik ineens de mascara en haal ik snel mijn handen weer uit de buurt van mijn gezicht. Kortom, neem de tijd voor je make-up, het is belangrijk!

Heb jij wel eens dat je vergeet dat je je make-up al hebt aangebracht?


41 Comments

 • redhotjillypeppers

  30/08/2012

  Soms vergeet ik wel eens dat ik makeup op heb en wrijf dan in mijn ogen. Panda alert ! Verder voel ik mijn makeup eigenlijk nooit zitten, met uitzondering van lipproducten dan. Meteen ook de reden waarom ik die niet veel draag :)

  Reply
 • Lotte

  30/08/2012

  Ik voel mijn eyeliner en mascara soms zitten. Eyeliner omdat ‘ie hard opdroogt en mascara omdat ik soms net iets te veel aanbreng en dan voel ik dat mijn wimpers ‘hard’ zijn als ze tegen het wenkbrauwbot komen als ik omhoog kijk. Foundation voel ik ook zitten, maar dat draag ik dan ook niet zo graag. En ja, hahaha, ik heb soms ook de neiging om in m’n ogen te wrijven. Enige nadeel van oogmake-up!

  Reply
 • theBlondBeauty

  30/08/2012

  ik doe zelf geen foundation op dus dat voel ik ook niet echt zitten, wel voel ik soms mijn mascara zitten, maar dat is alleen als ik te veel op doe (omdat ik haast heb, net zoals jij!)

  Reply
 • debby

  30/08/2012

  Ik vergeet heel vaak dat ik make up op heb. Dit komt denk ik dat ik het ook echt niet voel. Ik vind het vreselijk als ik make up wel voel zitten. Gelukkig ben ik niet zo vergeetachtig dat ik het vergeet eraf te halen voor het slapen gaan.

  Reply
 • bibibianca

  30/08/2012

  Mijn buitenste ooghoeken zijn heel droog, en het traant daar best vaak, dus loop ik ook vaak te vegen.. Totdat ik er achterkom dat ik oogschaduw op had haha dan is er een stuk uitgeveegd.. Hmm niet zo handig haha!

  Reply
 • Jorinde

  30/08/2012

  Herkenbaar. In je ogen wrijven en dan je make-up voelen, en snel je hand weer terug trekken.

  Reply
 • Jasmine

  30/08/2012

  Wanneer voel ik mijn make-up niet: als het net lichtjes is aangebracht, niks te zwaar of dik, en het weer is normaal en ik doe geen activiteiten. Dat vat het samen in een notendop =]

  Reply
 • femketje

  30/08/2012

  ik wrijf soms als het al later op de dag is in mijn ogen >.< maar anders vergeet ik het eigenlijk niet XD

  Reply
 • Renate

  30/08/2012

  Leuk artikel!
  Ik ben ook wel is geneigd om in mijn ogen te wrijven, want ik heb maar eens in de zoveel tijd echt een ooglook en dan vergeet ik het idd haha! Maar wanneer ik mijn eyeliner op heb en mascara enzo, ik ben daar zo aangewend ( ik doe al 3-4 jaar het zelfde ) dat ik nooit zomaar in me ogen wrijf haha!

  Liefs

  Reply
 • Amanda

  30/08/2012

  Ik voel het soms zitten. Dit heb ik eigenlijk altijd met glitters, die willen nog wel eens in mijn ogen gaan zitten en dat voel je haha.

  Reply
 • joycelysanne

  30/08/2012

  haha, ja – ik ken het! leuk artikel :)

  Reply
 • Esmay

  30/08/2012

  Soms voel ik het zitten, maar overall niet eigenlijk! Maar dat komt ook omdat ik niet van alles lágen aan breng, gewoon dunne laagjes en anders opbouwen ;)

  Reply
 • mynameisblonde

  30/08/2012

  Meestal voel ik het niet, tenzij er inderdaad iets is misgelopen. Dat je brokjes in je mascara hebt of weet ik veel wat. Kan zeer vervelend zijn, echt ergerlijk. Het moet er dan onmiddellijk afgehaald worden! :-)

  Reply
 • snakesinthebasket

  30/08/2012

  hangt er heel erg vanaf welke producten ik hem gebruikt..
  lipproducten voel ik bijv meestal wel zitten, oogschaduw niet. Mascara lijkt soms wat plakkerig te zien, meestal een teken dat het tijd is voor een nieuwe..
  foundation draag ik nooit, jusit omdat ik het niet fijn aan vind voelen. (en de goede kleur niet kan vinden :P )

  Reply
 • Bee

  30/08/2012

  Vooral al is moe ben, kan mascara me irriteren. Mijn oogleden voelen dan al zwaar aan en met gewicht van de mascara eraan kan ik me echt lopen ergeren omdat ik amper mijn ogen open krijg, om wat? een beetje mascara? Lippenstift gaat me ook niet zo goed af, ook omdat ik het echt voel zitten bij het minste dat ik mijn mond beweeg, dus laat ik dat ook vaak achterwege. Voor de rest vergeet ik dat ik oog en gezichtsmakeup opheb tot ik eens naar m’n vingers kijk en allerlei kleurtjes zie denk ik van nee he! of mijn masker afdoen op het werk en een randje make up zie hangen. He mn masker was toch geel ipv beige? Of de witte beroepskledij over je hoofd wostelen en op randen van plooien je zo perfecte foundation en poeder zien hangen…AAAaaaaaah

  Reply
 • Miranda

  30/08/2012

  Ik voel het ook wel eens ,maar soms heb ik ook dat ik in mijn ogen wrijf en dan ineens mascara & oogschaduw zie ;p

  Reply
 • Juudith/Watevahdude

  30/08/2012

  Ik heb het wel een ja! Dan zit m’n vinger al in m’n oog te krabben en dan denk ik shitt ik had oogschaduw op.. Hoppa weg mooie look en welkom mooi uitgevegde ogen.. oeps.. haha maaaaar gelukkig heb ik het niet vaak haha

  Reply
 • Vera

  30/08/2012

  Ik voel het eigenlijk bijna nooit zitten. Ook niet als ik het net heb aangebracht, terwijl ik wel gewoon foundation en blush en al die dingen draag. Alleen oogschaduw draag ik wat minder, maar daar komt ook steeds meer verandering in haha. Ik merk er eigenlijk niet veel van :)

  Reply
 • Kimberly

  30/08/2012

  In het begin kon ik echt niet tegen mascara, ik wreef het er steeds af. Nog steeds doe ik dat wel eens. Ik vergeet het er eigenlijk nooit af te halen omdat ik het toch nog wel een beetje voel zitten.

  Reply
 • beautyxkusjex

  30/08/2012

  Ik heb redelijk vaak, dat ik vergeet dat ik make up op heb en lekker in mijn oog zit te wrijven resultaat, overal zwarte kleine klontjes etc… Gelukkig heb ik altijd mijn cleansing wattenstaafjes bij :)

  Reply
 • ValleyDoll

  30/08/2012

  Ik voel make up eigenlijk nooit zitten, enkel lipproducten. Misschien juist wanneer ik een full coverage foundation draag. Daar moet ik altijd mee opletten dat ik niet teveel aan breng.

  Reply
 • Irma

  30/08/2012

  ik voel mijn make-up bijna nooit zitten, alleen lipgloss of lipstick wel eens. ik heb mezelf wel gewoon aangeleerd om niet in mijn ogen te wrijven enzo, omdat je dan je make-up kan verpesten. maar ik wrijf ook niet in mijn ogen als ik een make-uploze zondag heb, ik doe het gewoon nooit meer (:

  Reply
 • Dieuwertje

  30/08/2012

  Ik voel make-up heel snel zitten, maar onprettig vind ik het niet. Op een of andere manier voel ik me zekerder als ik de lagen foundation voel. Jammer genoeg is het niet altijd goed voor je huid :(

  Reply
 • Yu Fan

  30/08/2012

  Herkenbaar, ik voel vaak mijn mascara zitten :(

  Reply
 • Josephine

  30/08/2012

  Haha, vergeten dat je je make-up al hebt aangebracht, dat is een goeie! Ik voel mascara echt niet normaal zitten, vind het niet fijn, maar het is wel mooi. De rest voel ik niet zitten. Vandaag had ik geen masccara op en dat voelt zo fijn :D

  Reply
 • Best herkenbaar inderdaad!
  Zelf vergeet ik het ’s avonds wel eens, waardoor ik in m’n ogen ga wrijven en de make-up opeens overal op mijn gezicht zit ;)

  Reply
 • MissEvie.nl

  30/08/2012

  Wat ben je toch een knapperd, vooral de 2e foto vind ik mooi! Ik voel soms make-up zitten, maar meestal niet eigenlijk! Behalve bij een zware oogmake-up, maar mijn foundation etc. voel ik eigenlijk nooit :-)

  Reply
 • Hanna

  30/08/2012

  ik draag vaak alleen wat mascara omdat mijn huid gewoon niet zoveel nodig heeft, yay! (:
  haha ik schrok alweer van de ‘bloedfoto’ haha!
  liefs!

  Reply
 • Gerrianne

  30/08/2012

  Soms vergeet ik dat ik make-up op heb, haha! Stom is het. Alleen vaak voel ik het niet zitten, puur omdat ik niet veel voel qua m’n huid door m’n spieren. Nee, gewoon nee. Ik voel het niet zitten, haha! Behalve zo’n hele dikke laag foundation, bah! Daar houden we ook niet van!

  Reply
 • Irenka

  30/08/2012

  Ik voel het weleens zitten. Vandaag heb ik oogschaduw, eyeliner en mascara op. Dat voel ik niet echt zitten. Oogpotlood op mijn waterlijn wel, dat doe ik dus nooit. Mijn eyeliner plakt weleens aan mijn ooglid vast,

  Foundation voel ik ook zitten, dit draag ik dus ook nooit. Lippenstift en lipgloss ook wel, maar dat neem ik voor lief.

  Reply
 • Shirley

  30/08/2012

  Ja, eigenlijk eens met het artikel. Soms wel, soms niet. Ligt aan het weer en hoe extreem de look is. Maar hoe langer het er op zit, hoe eerder het vergeten word. Soms let ik op met wrijven omdat ik make-up op te denken en als ik dan make-up op heb, zit ik weer te wrijven in de veronderstelling dat ik niks op heb. :’)

  Reply
 • beautyforgirls

  30/08/2012

  Heel herkenbaar. Ik voel soms mijn mascara zitten.
  Liefs, xxx

  Reply
 • Anne vdh

  31/08/2012

  Hahah nee dat vergeet ik eigenlijk nooit:D
  maar voel het ook nooit zitten. Waardoor ik ineens in mijn oog wrijf en denk NEE! een zwarte vlek is er dan al :P
  Nepwimpers die niet goed zitten voel ik wel maar die moet ik er dan ook echt geljk vanaf halen!

  Reply
 • missjustpretty

  31/08/2012

  Ik voel het eigenlijk nooit zitten behalve als ik foundation gebruik, dan heb ik altijd wel een beetje zo’n plakkerig gevoel op mijn gezicht.
  Ook mascara die niet veegproof is (zoals hierboven is genoemd) kan heel vervelend zijn omdat ik zelf nooit doorheb dat het is uitgelopen door het vegen.

  Reply
 • Jeanine

  31/08/2012

  Ja regelmatig!!! Vooral mijn oog make up voel ik nooit zitten! Dan zit ik smiddags in mijn oog te wrijven is heel mijn vinger knalpaars!

  Foundation voel ik wel af en toe, vooral als ik een droge huid heb, en lip producten voel ik ook. Behalve de 24h coulour lipstick van maybeline die voel ik na een tijdje niet echt meer

  Reply
  • Beauty Koning

   07/10/2012

   Oh damn, grappig dat je de lipproducten dan weer niet voelt zitten! :D

   Reply
 • comemoda

  31/08/2012

  Mooie foto’s

  Reply

Geef een reactie