INGLOT Freedom System: Okergeel, rose gold en bordeaux.

Matchen, niet iedereen doet het, maar wie het wel doet, dat ben ik! Vanuit Hoofddorp reden we met de bus terug naar Amsterdam, met tassen van de Primark bestormde wij de P.C. Hooftstraat, op naar de geweldige winkel, met de incredible pigmentatie, de mooi tentoongestelde oogschaduws die je naam roepen als je voor de etalage staat te kwijlen. Voordat ik het wist, haalde ik mijn pinpas door de machine, dat wordt dan..

Mijn okerkleurige vest zocht nog een handlanger voor in de inloopkast. Meeste kledingstukken kunnen aardig matchen met de oogschaduws die daar liggen, maar helaas zat het voor deze vriend er niet in. Mijn hersenen namen dat natuurlijk op, SHOPDRANG. INGLOT, rechtsaf, bus, rennen, lopen, kopen!

Gehuldigd met een rood tasje, inclusief een freedom palette met drie oogschaduws die ik thuis mocht uitpakken, de naam opschrijven, de producten fotograferen en dan was eindelijk het moment daar. De nieuwe oogschaduws moesten geswatched worden.

Voordat ik ze ging aanraken, moest ik de kleuren nog in de palette stoppen, nadat ik de achterkant had gefotografeerd. Hierdoor weet je de codes, inclusief de bijbehorende namen van de tinten. Ik rangschik de kleuren altijd, even kijken hoe ze het beste liggen.

Geleverd in een kartonnen verpakking met daarin je oogschaduw, die weer verpakt is in plastic, geseald en luchtdicht. Hierdoor kun je hem indrukken, zonder dat hij beschadigd, omdat jij of het voorwerp de luchtdruk veranderd, zonder dat het in jouw nadeel werkt, amazing. Ik ging het proberen namelijk, gebeurt niks!

Wie kan zich nog de Rose Gold trend herinneren? In die periode was de kleur hotter dan hot, niet alleen in de sieraden was de tint gewild, maar ook in de make-up industrie. Ik moet ook toegeven dat hij verleidelijk is, maar toen ik hem op de rug van mijn hand swatchte smolt mijn oogschaduwhart.

De subtiele gouden shimmers erin, die spreken zodra je de kleur draait, of naar beneden kijkt. Een warme oogschaduw genaamd Eye Shadow AMC SHINE 09 MA24CL. De shine kun je zeker in de shimmery oogschaduw met een zalmkleurige basis terug vinden. Dekt als een tierelier en is makkelijk op te bouwen, als weg te blenden.

Mijn volgende aanwinst was de oogschaduw die zich ook in de palette van mijn zus bevond. Toevallig had zij de namen opgeschreven van de oogschaduws die zij bij de INGLOT ooit had gekocht, opgeslagen in haar telefoon kreeg ik de informatie door bij de uitgestalde kleurenmassa.

De bordeaux oogschaduw – Eye Shadow Pearl 450 LK25CC – met een rozepaarse glitter spreekt als het ware nog meer dan de vorige oogschaduw, wat overigens een gouden combinatie is. Op één of andere manier doet deze tint mij aan kerst denken. Een beetje een bessenkleur, warm, makkelijk op te bouwen, maar dat is nauwelijks nodig, omdat hij zo ontzettend goed gepigmenteerd is.

Een onmogelijke kleur – AMC Eye Shadow 60 LH23CL – die ik nog in mijn stash moest voegen, of nouja, de freedom palette die ik bij elkaar ging stellen. Dat effect vind ik zo leuk, een aparte kleur er ineens tussen, uit het niets, POW! De prachtige gele glitters lokte mij naar het platform toe, waar ik hem bij mijn mini collectie op het magneetbord plakte.

Geen shimmer in dit geval, maar een matte okergele oogschaduw met een grove gele glitter er doorheen. Wat ik helemaal geweldig vond, is dat je de glitters terug vind op het ooglid, bij mijn vorige oogschaduw was dat namelijk niet zo. Geel is een moeilijke kleur om mee te werken, maar omdat hij naar de warme kant neigt, kun je hem makkelijk combineren met bruin, daarnaast is ook deze schitterend gepigmenteerd en makkelijk te blenden.

De swatches zijn natuurlijk het belangrijkst, hier kun je meteen zien of het wel jouw kleur is. Hoe is de pigmentatie, dekken ze mooi? Zijn ze poederig? De pigmentatie is uitstekend, dekken als de neten. Bij de okergeel gebruik ik bijna nooit een witte basis, poederig? No! Vervagen makkelijk, goed op te bouwen zoals ik al zei en de looks die je ermee kunt maken spreken alsof ze nog nooit hebben gesproken!

De allereerste freedom system waar ik drie oogschaduw in kan doen, maar god, wat ben ik er blij mee! Ik gebruik ze het liefst dagelijks, maar ook de andere producten moeten aan de beurt komen. Ik val gewoon echt voor de pigmentatie, niet voor de vernieuwde prijs, maar het mica gehalte is gewoon uitstekend. Alle drie de oogschaduws zijn verkrijgbaar bij de INGLOT voor €24,00 in één palette.

Ben jij wel eens bij de INGLOT geweest? Heb je nog een must have?


60 Comments

 • Liliane

  04/09/2012

  Wauw, wat een prachtige kleuren heb je uitgekozen!
  Ben benieuwd naar de looks die je ermee gaat maken!

  Reply
 • debby

  04/09/2012

  O ik hou van de inglot. In zwolle heb ik een counter en kom er met regelmaat! Die bordeaux rode kleur heb ik zelf trouwens ook. In oktober ga ik in naar amsterdam dan wil ik zeker even naar de store

  Reply
 • Esmay

  04/09/2012

  Ik heb zo’n gevoel dat ik die rosegold achtige kleur ook heb! Maar ik heb al te veel van Inglot haha! I love it <3

  Reply
 • theBlondBeauty

  04/09/2012

  hele mooie kleuren, vooral rose gold is erg mooi!

  Reply
 • Lifesplash

  04/09/2012

  Waaauw, beautiful kleuren! Die gele vind ik écht wat voor jou haha. Maar die bordeuxrode vind ik ook zo pretty… wait I like them all! Sowieso is Inglot goede kwaliteit hihi.

  Reply
  • Beauty Koning

   09/09/2012

   Hihi, so true! xD Ja, inderdaad. Vooral de pigmentatie.. oh my god.

   Reply
 • Bianca

  04/09/2012

  Hele mooie kleuren heb je uitgekozen :)

  Reply
 • Prachtige kleurtjes!

  Reply
 • bibibianca

  04/09/2012

  Wow super mooi!

  Reply
 • Jorinde

  04/09/2012

  Prachtige kleurtjes heb je uitgekozen!

  Reply
 • Mayara Esther

  04/09/2012

  Ik ben nog nooit bij de INGLOT geweest, maar ik wil ooit een freedom systeem. :)

  Reply
 • Kayla

  04/09/2012

  Mooie kleuren! Vooral de middelste!

  Reply
 • ValleyDoll

  04/09/2012

  De gele tint is minder mijn ding, de andere twee zijn gorgeous !

  Reply
 • femketje

  04/09/2012

  de okergele tint is super pretty :D

  Reply
 • Deb

  04/09/2012

  Okergeel OMG! Ik zou me er geen raad mee weten maar jij kan met alle kleuren prachtige looks toveren! Ik heb zelf geen Inglot producten en heb zelf nog nooit een stap binnen gezet hihi.

  Reply
 • Miranda

  04/09/2012

  Wat een prachtige kleuren;D

  Reply
 • BeautyChef

  04/09/2012

  Aaah wat een mooie kleurtjes heb je uitgekozen zeg! Ik kan niet wachten om te zien hoe je er een look mee gaat maken, ik ben benieuwddd! :D

  Reply
 • Laralaurentia

  04/09/2012

  aahhhhh ik hou van Inglot, heb zelf een 20 palette en een 10 palette, en nog veel meer. Bijna alle producten van mijn dagelijkse routine komen bij Inglot vandaag. Schandalig, maar ik hou van het merk.

  Reply
 • Nikita

  04/09/2012

  hele mooie kleuren ! Ik heb wel nog niets van Inglot

  Reply
 • Mme sophistique

  04/09/2012

  Wat een ongelooflijke pigmentatie. Ik baal zo hard dat er geen inglot winkel in België is. Dat wordt dan de shop plunderen in Londen. Wat moet, dat moet.

  Reply
 • snakesinthebasket

  04/09/2012

  hele mooie kleuren!

  Reply
 • Shirley

  04/09/2012

  Aaargh, maar goed dat er geen inglot bij mij in de buurt is, want ik koop die winkel leeg. xD Mooie kleurtjes, vooral de eerste twee.

  Reply
 • Jasmine

  04/09/2012

  Oh my gosh hoeveel pigment bevat AMC Eye Shadow 60 LH23CL, nog nooit eerder vertoond!! Dit is vast waarmee ze Beyonce haar oogmake-up hadden gedaan in Telephone. Bordeaux is helemaal mooi, maar het roze goud verslaat het helemaal, die shine =]!

  Reply
 • Irma

  04/09/2012

  wooowie! ziet er echt mooi uit! en 24 euro vind ik niet eens zo veel. ik ben helaas nog nooit bij INGLOT geweest ): weet jij of hij nog ergens anders is dan in Amsterdam?

  Reply
  • Beauty Koning

   09/09/2012

   Ja, in Zwolle als het goed is! Ik las ook dat hij waarschijnlijk in Eindhoven komt?

   Reply
   • Irma

    10/09/2012

    aah okee, thanks. nog steeds niet heel erg in de buurt, maar toch (:

    Reply
 • Kimberly

  04/09/2012

  WAUW!! Wat een prachtige kleurtjes!

  Reply
 • pretty beauty land

  04/09/2012

  oh wauw! prachtig!

  Reply
 • Gerrianne

  04/09/2012

  Mijn hartje valt voor de gele oogschaduw en de bordeaux rode kleur, amazing! Ik hoop dat mijn loon niet te snel over de toonbank gaat rollen, want echt – mijn liefde voor oogschaduw wordt als maar groter! :”D

  Reply
 • Arletta

  04/09/2012

  Wauw Cynth wat een prachtige kleuren heb gekocht! Ik kan niet wachten tot een van je prachtige ooglooks met deze kleuren online komt!

  Reply
 • missjustpretty

  04/09/2012

  Wat een mooi palette, en echt geweldige kleurtjes.
  Ze zijn echt goed gepigmenteerd!
  Ben benieuwd naar je looks, ik vind vooral die donkerrode heel erg mooi

  Reply
 • Suus

  04/09/2012

  Mooie kleurtjes! Ik ben benieuwd hoe ze bij je staan.

  Reply
 • Josephine

  04/09/2012

  Gorgeous kleuren! Het matte van de okergele kleur vind ik gorgeous, maar Rose Gold kleur is zo mooi, hele mooie finish. Bordeauxrood is een prachtige kleur <3

  Reply
 • Amanda

  04/09/2012

  OMG, ik ben jaloers op dit palette! Die geel :O MOET ik hebben!!

  Reply
 • Anne vdh

  04/09/2012

  Whoo mooie kleuren! Ik fiets heel vaak langs de inglot daar en elke keer denk ik *must resist, must not go in* en elke keer draai ik echt helemaal mijn hoofd mee met de winkel:P Maar toch lukt het me wel, anders was ik echt blut al :D

  Reply
  • Beauty Koning

   09/09/2012

   Wow, dat bewonder ik echt aan je Anne! Dat is echt.. heel moeilijk. :O Ik kom graag in de Inglot, ga ook altijd met iets weg. :x

   Reply
 • beautyxkusjex

  04/09/2012

  Wauw, de pigmentatie, de kleuren, amazing! INGLOT heeft mooie producten hoor!

  Reply
 • Les jolies filles

  04/09/2012

  Woaw, wat een mooie kleuren. Ik ben alvast fan! Enkel het gele vind ik iets minder. Deze zou ik niet zo snel gebruiken, zeker niet bij blond haar. Maar voor de rest wat een goede pigmentatie. Heel belangrijk natuurlijk!

  Leuke review, lekker uitgebreid. Zo nu en dan is dit zalig om te lezen met een gezellig koffie in de hand.

  Liefs

  Reply
  • Beauty Koning

   09/09/2012

   Juist bij blond haar, dat maakt het wat warmer, waardoor het beter tot zijn recht komt! :D

   Reply
 • Debby

  04/09/2012

  Heerlijke kleuren :D

  Reply
 • sexybutclassyLindy

  04/09/2012

  Mooie kleuren zeg! Ben benieuwd naar je look:)

  Reply
 • Kimberley

  04/09/2012

  Ik ben erg benieuwd naar een look! Ik weet zeker dat je er iets prachtigs van zult maken! :)

  Reply
 • beautyshades

  04/09/2012

  Ben nog nooit bij de INGLOT geweest, wel echt hele mooie kleurtjes en goed gepigmenteerd!

  Reply
 • redhotjillypeppers

  04/09/2012

  Ik heb ondertussen al 35 kleuren van Inglot en ik vind ze allemaal even geweldig ! :)

  Reply
 • Natasja

  04/09/2012

  De Eye Shadow AMC SHINE 09 MA24C vind ik echt práchtig! Wat een mooie kleur zeg! Ik moet ook echt eens een tripje gaan maken naar de Inglot, ook al ben ik bang dat het niet zo goed voor mijn portemonnee is.
  Een leuk artikel weer, wat (helaas) erg op mijn “heb-klieren” werkt!
  Je hebt er weer een paar prachtige aanwinsten bij.

  Reply
 • Jeanine

  04/09/2012

  PRACHTIG!
  Die gele kleur is echt om je vingers bij af te likken! Ik kan niet wachten op een toffe look met die kleur! Prettyness! hihi

  Xxx

  Reply
 • axelleeee

  04/09/2012

  wat een su[permooie kleuren !

  Reply
 • Muriël

  04/09/2012

  Wow! Wat een gave kleuren!
  x Muriël

  Reply
 • Mandy

  05/09/2012

  Leuke kleuren!

  Reply
 • Yak Man

  05/09/2012

  Ben ik nou gek of lijkt dat maar zo, je hebt deze toch al heel lang :’)? Maar super mooi palette en pigmentatie vind voral die rode gold gaaf en borduex <3

  Reply
  • Beauty Koning

   09/09/2012

   Nee, je bent niet gek! Ik heb hem inderdaad al een tijdje, plaatste een foto op het forum van BBB, toen ik hem net had! En ik heb er al meerdere looks mee gemaakt! Oh my, ik heb een goed oplettende lezer! :D Wat leuk Yak Man. ^^

   Reply
 • Ginger

  06/09/2012

  Ik heb nog niks van Inglot. Ziet er wel altijd goed uit. Er komt een Inglot in Eindhoven, naast de winkel waar ik werk dus het zal niet lang meer duren voordat ik ook iets heb! :D

  Reply
 • Lotte

  07/09/2012

  Waaaauw, wat een geweldig mooie kleuren! Vooral die rose gold kleur, liefde op ’t eerste gezicht. De blush van Sleek in oogschaduwvorm!

  Reply
 • Beauty Treasures

  16/09/2012

  Ik ben nog nooit bij Inglot geweest, maar ik ben er wel erg benieuwd naar.

  Reply
  • Beauty Koning

   16/09/2012

   Zeker de moeite waard om de winkel eens een bezoekje te brengen!

   Reply
 • Lisa

  30/10/2012

  Drie perfecte kleurtjes! Ik woon in Amsterdam en ben nog nooit bij de Inglot geweest. Shame on me…

  Reply

Geef een reactie