Heerlijke herfstmomentjes, wat zijn die van jou?

We passeren net augustus, omdat september alweer heeft aangeklopt op de deur. Inmiddels is de maand al het huis binnen geslopen, aangezien we al bijna de eerste week van de herfstmaand uit zijn. Met trieste regenbuitjes en de wind die het gurig koud maakt. Hangend in mijn warme snuggie schrijf ik het artikel met mijn raam open. IJskoude slaapkamer, maar toch héérlijk warm!

Mijn herfstmomentjes laten mij soms zo voldaan voelen als ik even ben wezen struinen in het bos met de hond. Of joggen in het koude weer, goddelijk trouwens. Ondanks dat ik liever voor warm ga, maar nu kom je nog minder mensen tegen. Ultieme concentratie, inclusief een rustig momentje voor jezelf.

Zodra de bladeren van de bomen gaan vallen, we weer helaas naar school of aan het werk moeten, ben ik te vinden met wat familieleden in het bos, kastanjes plukken! Ja, negentien jaar oud en kastanjes zoeken is toch wel een musthave voor mij in de koude maanden. Teken dat we richting Halloween gaan, maar ook dat kerstmis dicht in de buurt komt. Kastanjes zoeken is dé nummer één wat ik graag doe met mijn andere leeftijdsgenoten, echte gangsters. Smiley face.

Dat het pas over ruim twee maanden pas Sint Maarten is, maar ook voor mij niet uit. Druk bezig met de Halloween looks die rond die tijd gecreëerd moeten worden. Geen simpele looks, maar meer de out going version, omdat ik de grime deels onder de knie begin te krijgen! Heb je nog een voorstel? Of enkele ideeën, laat ze achter bij de comments!

Oké, misschien loopt het nu iets uit de hand, maar kerstmis is nu al in mijn gedachte! De allereerste kerstlook van dit jaar werkte ik vandaag uit op papier, is dat niet een beetje te gek voor worden? Waarom? De kerstkaarten zijn namelijk al gesignaleerd in enkele krantjes, niet te geloven. Begin september, nu zijn ze al bezig met de decembermaanden!

Films kijken, maar dan vooral Lemony Snicket! Fiiiii, fum, fep. Als dat kindje gaat vallen, bad Cynth. Zodra hij die geluiden maakt, moet ik zo hard lachen! Of Home Alone, alvast opwarmen voor kerstmis met warme choco + koekjes en alle andere nommerijen. Lekker in bed, warm of snuggie aan, dekentje op de bank, het kan allemaal!

SNEEUW. Oké, het slechte weer hoort erbij, zoals de hevige onweersbuien, of de regenbuien die je wakker kletteren, maar zeker de enorme windstoten die je van je fietsie blazen. Voor het raam naar buiten turen hoe het buiten tekeer gaat, iedereen doet dat wel eens. We hebben ook profijt van het weer, sneeuw + veel = meestal vrij! De frisse buitengeur is goddelijk, ook net voor het slapengaan even het raam open, fresh air, lovely.

Steenkoud, maar een stap binnen in een warm huis, je handen beginnen te tintelen vanwege de temperatuur. Misschien niet altijd even prettig, maar de kachel aan is toch wel erg lekker! Of de open haard waar je voor kan zitten met een goed boek, of gewoon je smartphone. We blijven nou eenmaal modern, pas op dat er niet ineens iets omsmelt.

Grote schoonmaak is ook niet mis in mijn herfstritueel. Het liefst maak ik alles alvast decemberproof, zodat ik gewoon lekker kan zitten in mijn kamer, zonder aangevallen te worden door een stapel papieren. Sowieso heb ik standaard schoonmaakweken in mijn winterperiode, vooral met Serious Request, alles voor kerstmis lekker schoon, genoeg ruimte voor nieuwe aanwinsten die onder de boom liggen!

Nummer één guur weer daarin kastanjes zoeken om vervolgens thuis warme chocolademelk te drinken en film te kijken. Daarna begint de schoonmaak en ondertussen ben ik aan het multitasken in mijn hoofd en zoek ik de looks voor kerstmis uit. Halloween, dat is op dit moment belangrijk Cynth, ik heb zin in kerstmis dollfaces!

Wat is jouw ultieme herfstmoment?


50 Comments

 • Liliane

  07/09/2012

  Wat voor doggie heb je? :o
  En ik houd van de herfstkleuren buiten, blaadjes die van de bomen vallen, eekhoorntjes die eikeltjes verzamelen (ik heb er vandaag wel 10 gezien!!), mijn verjaardag en niet te vergeten Halloween <3

  Reply
  • Beauty Koning

   09/09/2012

   Ik heb een Engelse Bull terriër! :) Oh, verjaardag is belangrijk hoor Lil! :O Wow, serieus?! Hoe.. da.. wat geweldig!

   Reply
 • redhotjillypeppers

  07/09/2012

  Ik kijk al uit naar lekker lange boswandelingen. Erg mooie met al die gekleurde blaadjes aan de bomen :)

  Reply
 • BeautyGlitter

  07/09/2012

  Ik zie nu al tegen de herfst/winter op, ben echt een zomertype. Wat ik wel leuk vind is oversized truien met uggs dragen, chocomel drinken en geurkaasjes aansteken!

  Reply
 • Esmay

  07/09/2012

  Ik vind het weer minder, maar de blaadjes die mooi oranje/rood zijn, en van de bomen vallen, mooie warme decoratie in huis, chocomelk (kán ook PRIMA in de herfst.)! :D

  Reply
 • debby

  07/09/2012

  Mijn ultieme herfst moment is een dag wanneer het niet te warm en niet te koud is. Een heerlijke wollen sjaal om en dikke jas. Lekker richting de stad fietsen en de geur van de blaadjes opsnuiven.

  Reply
 • Hanna

  07/09/2012

  De herfst vind ik nooit zó, ik moet namelijk in totaal elke dag 2 uur fietsen en aangezien het in de herfst vaak hard waait en regent is dat niet zo super. Maar het ultieme genietmoment is dan wel weer als ik verzopen thuis kom, een korte hete douche neem, mijn lelijkste maar wel warmste kleding aan kan doen, en, zoals jij al zegt, een kop warme chocolademelk en een Harry Potter film (:
  Ik heb het pakket nog niet binnen gekregen, maar de pakketpost bij ons is altijd sloom (:
  Liefs!

  Reply
  • Beauty Koning

   09/09/2012

   Ahhhh, heeerlijk! Inderdaad, een lelijke grote oversized trui.. amazing. xD Ok, wil je het over een week nog een keer mij laten weten? :D

   Reply
 • Lotte

  07/09/2012

  Herfst is absoluut niet mijn favoriete seizoen, maar ik ben wel dol op de dingen de jij hierboven beschrijft. En het is toch altijd wel een erg gezellig, cosy seizoen. Lemony Snicket heb ik nog nooit gezien, shame on me. Dat moet ik dus echt gaan doen!

  Reply
 • femketje

  07/09/2012

  mijn ultieme herfstmoment is wanneer ik jarig ben in oktober, het lekker vroeg donker is en we met z’n allen films gaan kijken en op de ps3 gaan lopen klieren terwijl we taart, snoepjes en koekjes wegstouwen XD

  Reply
 • Zoe_Olea

  07/09/2012

  Oh nee! Niet nu al :( Mijn ultieme herfstmoment is wanneer de zon schijnt, de lucht staalblauw is maar het toch al niet te warm meer is, en dan door de mooie kleurige bladeren springen! Haha dat is echt zo leuk! Maar voor de rest: hopen op een indian summer!

  Reply
 • Laralaurentia

  07/09/2012

  Dat ik mijn truien weer uit de kast kan pakken, ik dacht dat ik dit nooit zou zeggen maar ik heb weer zin in het koude weer :D

  Reply
  • Beauty Koning

   09/09/2012

   So true, ik moet nog even op zoek naar eentje in het grijs, thanks Lara! xD

   Reply
 • beautiesatwork

  07/09/2012

  geef mij maar de zomer :)

  Reply
 • beautyforgirls

  07/09/2012

  Films kijken, dat doe ik veel in de herfst.
  Liefs, xxx

  Reply
 • Shelly

  07/09/2012

  Mijn heerlijkste herfstmoment is mijn verjaardag! hahaha!

  Reply
 • beautyxkusjex

  07/09/2012

  Ik vind het altijd heerlijk om voor de kachel te zitten, lekker knus met een kop warme chocolademelk met slagroom jammmm!

  Reply
 • Erg leuk artikel!
  Lemony Snicket is inderdaad een fantastische film die mij ook aan de herfst & winter doet denken, ik heb hem volgensmij al zo’n 5x gekeken met mijn familie :)

  Reply
  • Beauty Koning

   09/09/2012

   Wow, haha geweldig! Het blijft ook een leuke film, echt een movie die je samen moet kijken. :)

   Reply
 • missjustpretty

  07/09/2012

  Ik hou van de herfst!
  Het is zo leuk als de blaadjes vallen en het ruikt naar regen…
  Ben al benieuwd naar je halloween looks

  Reply
 • comemoda

  07/09/2012

  Ik hou niet zo van de herfst eigenlijk

  Reply
 • Josephine

  07/09/2012

  Ik heb dus totaal NIETS met de herfst haha! Ik vind het er wel mooi uitzien met alle blaadjes etc. maar voor de rest niet veel. Alleen de trends op het gebied van kleding vind ik dit jaar leuk, dus daarom vind ik de herfst oke :D

  Reply
 • Mijn ultieme herfstmoment is/wordt mijn verjaardag :D

  xx

  Reply
 • beautyshades

  07/09/2012

  Mijn ultieme herfstmoment is lekker op bank hangen, filmpie kijken en warme choco met slagroom <3
  Heb ook erg veel zin in kerst, het enige nadeel vind ik die kou =(

  Reply
  • Beauty Koning

   09/09/2012

   Jap, true story! Guur weer is leuk, als je binnen bent. xD Yaaaay, ik heb ook zin in kerstmis!

   Reply
 • daydreamers1

  07/09/2012

  Ik vindt het heerlijk om met een beetje regenachtig weer films te kijken. Leuke blog heb je, we volgen je via bloglovin! :D
  liefs, Christel

  Reply
 • Amanda

  07/09/2012

  Ik heb dan Cyn om heftige Halloween looks te gaan maken, heb wel ideeën. Maar geen tijd momenteel en de puf ook niet… maar heb er wel zin in de herfst!

  Reply
  • Beauty Koning

   09/09/2012

   Haha, die Cyn, geweldig! xD God, ik stroom over.. heb 1 Halloween look al opgenomen, maar heb er nog twee om te doen.. Ja.. ik moet meer tijd hebben. Ben heel benieuwd naar jouw looks Aman, weet zeker dat je er ook een mooi iets van gaat maken! :) Doe je wel rustig aan? Is belangrijk hé? ;o

   Reply
 • Kayla

  07/09/2012

  Heerlijk de herfst! Ik hou ervan om dan lekker een filmpje te kijken met een warme chocolademelk..

  Reply
 • Yak Man

  07/09/2012

  Haha, van herfst ga je opeens naar Kerst :’). Naja, pepernoten liggen nu ook al in de winkels, wat ik zoals gewoonlijk raar vind.. In de bos foto’s gaan maken in de herfst is altijd zo mooi <3. Mijn herfst moment.. niet nat worden geregend als ik naar school/huis fiets lol ;')

  Reply
  • Beauty Koning

   09/09/2012

   Haha, jaaaa! Koud, bladeren, is gewoon kerstmis. :””) Ik heb de pepernoten al genomd hoor, goddelijk! Heb ze echt gemist. :’) Oh, so true lady! .. neem de bus de volgende keer. :’)

   Reply
   • Yak Man

    14/09/2012

    haha, als ik met de bus wil, moet ik eerder mijn bed uit komen :’).

    Reply
 • Irma

  07/09/2012

  whaaat? heb jij een snuggie?! ö volgens mij zijn die dingen zo heilig!
  ik vond herfst vroeger altijd een stom seizoen. koud, nat en niet zo knus als de winter. maar ik vind de herfst eigenlijk wel wat rustgevends hebben (: en toch ook wel knus.

  Reply
  • Beauty Koning

   09/09/2012

   Jaaaaa! Ooit waren ze volgens mij eens bij de Action, meteen meegenomen. Ik heb hem trouwens in het paars. ^^ Zit echt goddelijk, droeg laatst weer een aantal dagen, nu kan hij even in de was, zodra je hem omdoet, denk woensdag, wordt het retekoud, ruik je een goddelijke wasmiddelgeur en dan koud en guur weer.. amazing combination! :p Houd de Action in de gaten, you never know!

   Reply
   • Irma

    10/09/2012

    ooh, thanks voor de tip! ik MOET er echt een hebben (:

    Reply
 • Jasmine

  07/09/2012

  Het ultieme herfstmoment voor mij is naar school fietsen met een guur windje en een flauw zonnetje, maar toch genieten van de gekleurde bomen en de kleurige blaadjes die ronddwarrelen =]!! Lemony Snicket is echt leuk, zo jammer dat er niet meerdere filmen van zijn. Grote mensen waren er zo dom, maar Jim Carrey was dan wel geweldig =]

  Reply
 • Les jolies filles

  07/09/2012

  Wat een zalig ontspannend artikeltje. De herfst, ach ieder seizoen heeft echt zijn charmes vind ik. De herfst is zo leuk, als je in het bos loopt, heerlijk aan niks denken en één zijn met de natuur. Ik hou er echt van! Ook de herfstkleuren, ouh, leuk, romantisch, gezellig.

  Liefs

  Reply
 • marchingonthebeat

  07/09/2012

  De kleuren in de herfst zijn toch altijd wel mooi! Die bladeren… zolang het nog niet geregend heeft haha

  Reply
 • Zonder flauw te willen doen..laat de herst nog maar een paar maanden waar ie is. Ik wil nog zomer!

  Reply
 • MissEvie.nl

  08/09/2012

  Ahh ja ik krijg alweer helemaal het herfstgevoel te pakken met je artikel! Ook al is het dit weekend nog prachtig weer ;-) Lekker met kaarsjes aan, kopje chocomel filmpje kijken en tegen lief aankruipen.

  Reply
  • Beauty Koning

   09/09/2012

   Hihi, jeeeej! :) Ja, morgen nog even warm, maar daarna kaarsjes aan, inderdaad Eef. Die ben ik gewoon helemaal vergeten!

   Reply
 • Steffie Coense

  11/09/2012

  Mijn ultieme herfstmomentje was vandaag! De eerste regen op de al gevallen blaadjes geeft echt die herfstgeur heerlijk! Ik ben blij dat de zomer voorbij is.. Niets voor mij die warmte XD laat de kou maar komen ^^

  Reply
 • Chantall

  02/10/2012

  Wat een heerlijk artikel!
  Ik geniet van elk seizoen, maar het idee dat het ‘bijna’!! Kerst is maakt me zoo happy.

  Reply

Geef een reactie