TALK: Artikelen, wanneer schrijf ik ze? Schrijf ik ze überhaupt wel?

Nachten doorhalen omdat ik last heb van een enorme inspiratieboost die geuit moet worden in het schrijven van artikelen. De laatste tijd kreeg ik steeds vaker de vraag wanneer ik ze nou eigenlijk schreef, of waar ik de tijd vandaan haalde om ze te schrijven. True that! Wanneer flik ik dit nou allemaal? Flik ik dit alleen? Of zijn er nog anderen?

Artikelen

Nee, me, myself and I! Het hangt er vanaf, maar meestal oké, bijna altijd in de avond. Overdag ben ik naar school/stage, waardoor ik in de namiddag aan de slag ga met fotograferen, het maken van looks – wat nu meestal in het weekend gebeurd – en op de tijden dat ik even “vrij” ben, doe ik inspiratie op, op websites zoals Pinterest, Weheartit of mijn favo one Tumblr. Ik probeer ook nog de producten uit, zodat ik tot eerlijke reviews kom, maar dat speelt zich altijd af, zowel dag als nacht. Het is ook belangrijk dat je leuke onderwerpen hebt verzameld met de juiste informatie natuurlijk.

Artikelen

Voorheen – ergens in het begin van mijn blog – schreef ik de artikelen ook al in de avond, inmiddels is dat avond en nacht geworden. Ze worden wat langer, dus ook meer research, veel meer verschillende producten en ze krijgen meer diepgang. Ook moet ik de variatie erin houden, niet alleen in de artikelen + de onderwerpen, maar ook in mijn schrijfstijl + de woorden die ik gebruik.

artikelen

Daarnaast wilde ik mijn laptop niet verlaten, ik moest en zou ze achter het beeldscherm schrijven. Op één of andere manier gaf mij dat de “juiste concentratie”, wat ook alweer verleden tijd is. Wel de concentratie + inspiratie, maar tegenwoordig schrijf ik ze overal. In de trein, bij of in de bus, soms tijdens het fietsen. Gevaarlijk! Niet doen, want je weet nooit, soms stop ik ook even om het op te schrijven of tijdens de schoollessen of mijn pauzes. Ben ik aan het wachten en ik heb ineens een idee? Dan werk ik het meteen uit, net zolang totdat ik het even niet meer “weet” of niet meer verder kan, ook nog een reden is dat ik word afgeleid, maar ik stop wel met voldoende informatie, zodat ik er altijd weer op kan inhaken.

Artikelen

Vaak schrijf ik meerdere artikelen tegelijk, minimaal twee, anders wordt het een chaos. Multitasken, ik verveel mij gewoon snel. Daar kan ik zelf ook niks aan doen, maar wat ik wel kan doen is de variatie er voor mijzelf in houden, daarom geniet ik nog steeds zo van het bloggen! Je kan doen wat JIJ zelf wilt en het niet moeten doen, omdat een ander dat zeg. Leef voor jezelf, anders doet een ander dat wel voor jou.

Wanneer kan jij je het beste concentreren?


45 Comments

 • Dat jij in de avond/nachtelijke uurtjes schreef wist ik *klikt bouwlamp aan* hihi
  Ik schrijf vaak in de middag of heel laat in de avond. Ik kan mezelf het beste concentreren als ik alleen thuis ben. Dus overdag pak ik de tijd als het rest van mijn gezin is werken of naar school is, Of als ze in bed liggen.

  Reply
 • Rachel Janssen

  17/09/2012

  Ik probeer altijd een moment op de dag te pakken, dan ga ik er ff voor zitten en ga ik inspiratie opdoen en dan kan er zomaar een artikel uitrollen, of ik werk mijn concepten uit. Zodra ik inspiratie krijg zet ik het vrijwel altijd meteen in me telefoon.

  Reply
 • Christel

  17/09/2012

  Nog een nachtuil. haha! Ik schrijf ook meestal ’s nachts of ’s avonds laat maar tegenwoordig ook wel meer overdag. in de bus of trein inderdaad;)

  Reply
 • Nicolien

  17/09/2012

  Ik schrijf ze meestal ’s avonds of ’s nachts, maar in de trein komen er soms ook ideeën op die ik dan meteen uitwerk. In weekenden kan ik soms de hele tijd bezig zijn en de rest van mijn klusjes vergeten. Huiswerk? Wat is dat ook alweer… Ik moet oppassen dat ik niet doorsla en mijn studie eronder gaat lijden haha.

  Reply
 • amyandnickyblog

  17/09/2012

  Ik schrijf meestal gewoon wanneer ik er inspiratie voor heb, wat dus meestal ’s avonds laat is bij mij. Dan blijven de ideeën maar komen :P

  Reply
 • Esmay

  17/09/2012

  Ik schrijf thuis, op school of waar ik ook maar mijn laptop + internet heb haha! En ik doe het dus ook all by myself. En de inspi krijg ik de hele dag door, dan schrijf ik het gelijk op. Anders vergeet ik het haha

  Reply
 • Jorinde

  17/09/2012

  Ik kan mij het beste concentreren voor artikelen, als ik alleen thuis ben!

  Reply
 • dppz

  17/09/2012

  In alle stilte. Ik ben wat dat betreft een autist en kan niet tikken als er muziek om mij heen is van de radio of tv. Verder heb ik ‘ s ochtends het meeste geduld. S avond schrijf ik meestal mijn ideeën op die ik dan overdag uitwerk.

  Reply
 • fleursbeautytips

  17/09/2012

  Haha, ja ik had al gezien dat je graag ’s nachts schrijft (twitter). De laatste maand heb ik ook de neiging dat te doen… ik lig soms een tijdje te malen en niets is dan lekkerder om de inspiratie die door mijn hoofd springt op papier (laptop) vast te leggen. Ik had last een serieuze writersblock… was het bloggen ook echt even zat geraakt. Moet eigenlijk prioriteit leggen bij afstuderen, maar het liefst ben ik de hele dag met bloggen bezig. En de beste artikelen, teksten etc. die komen ’s nachts wanneer bijna heel de stad al op 1 oor ligt. Dat is alleen ook weer gevaarlijk, want als ik wil zou dat dus wel bijna elke avond (nacht) doen. Ik ben heeeeeeeeel snel afgeleid en doe van alles steeds tegelijk (klusjes raken vaak niet af haha) waardoor ik veel concepten aanmaak met leuke inspiratie (met inleiding) maar lang niet altijd de blogposts ook uitwerk. Ik heb geen ADHD, maar soms vertoon ik wel een beetje symptomen ervan hihi. Ik herken het wel wat jij schrijft. Op de gekste momenten kan ik ineens een leuk idee hebben, dan schrijf ik het in een mail en als ik weer verder moet dan mail ik het snel naar mezelf. Kan ik het later knippen en plakken en online zetten nadat ik het heb aangepast, aangevuld en de foto’s erbij heb gezet. Schrijven is het leukste van bloggen en alles er omheen is ook leuk, maar het schrijven is wel echt een must. Jezelf steeds uitdagen er iets unieks van te maken en vooral jezelf te blijven =) (en nu ga ik weer aan de slag, zit te veel op bloglovin’ tijdens pauzes en kan me daarna soms maar moeilijk losrukken van leuke blogs).

  Reply
  • Beauty Koning

   25/09/2012

   Haha, herkenbaar hoor! :) Het is soms heel vervelend als je snel geprikkeld raakt om ergens over te schrijven, maak je maar nieuwe artikelen aan, wat soms moeilijk is om weer af te ronden. Schrijven is inderdaad leuk, maar filmen ook en looks maken ook.. damn. xD

   Reply
   • fleursbeautytips

    25/09/2012

    Lol, schreef je weer eens laat in de nacht =P Ja, ik heb wel 35 concepten in mijn wordpress zitten. De een met inleiding, de ander alleen maar titel omdat het een goede nieuwe rubriek is. Ik probeer altijd origineel te zijn. Wat niet altijd lukt hoor, want soms ontkom ik er niet aan om eens een idee over te nemen (fotodagboek bijv.). Maar de invulling maakt je wel altijd weer uniek denk ik dan maar =) Ik vind t knap hoe je het doet, zo vaak tot diep in de nacht en dan normale tijd weer opstaan om naar studie te gaan. Ik ben daar niet zo goed in. Dus ik moet leren inplannen zodat ik niet meer tot diep in de nacht zit te typen =)

    Reply
 • Miranda

  17/09/2012

  ’s avonds laat heb ik ook de meeste inspiratie , niet echt handig ;p Leuk om te lezen hoe jij te werk gaat.

  Reply
 • deijsprinses

  17/09/2012

  Toch echt wel ’s ochtends. In de middag is de concentratie vaak zoek. Ik probeer meestal te schrijven als ’t Lief eens niet kan en dan probeer ik dan direct ook meerdere artikels te schrijven zodat ik die kan inplannen. Choas, talk to me about it ;)

  Reply
 • Op de fiets??? Dat mag je echt niet doen…zegt mama Peggy :) Ik schrijf het makkelijkst ’s ochtends, in de middag krijg ik meestal een klop, en als ik niet te moe ben kan ik soms tegen een uur of 20h nog effe doorgaan!

  Reply
  • Beauty Koning

   25/09/2012

   Ja, soms! Ok, zal het wel niet meer doen. :’) Wauw, incredible hoor Peg. :)

   Reply
 • Yak Man

  17/09/2012

  Haha, dat deed ik vroeger ook wel, gewoon mijn blogpost oo schrijven op papier. Nu doe ik dat niet meer. Weijo, nog in de nacht bezig met typen?! Ik schrijf mijn blogpost in het weekend of na mijn huiswerk-of beter gezegd, wanneer ik vind dat ik genoeg huiswerk heb gemaakt:’)-

  Reply
 • redhotjillypeppers

  17/09/2012

  Ik doe dit meestal op zondag en bereid door de week ’s avonds mijn foto’s en research al voor :)

  Reply
 • Debby

  17/09/2012

  Ohh wat grappig.. Ik ben precies hetzelfde, ik heb ’s nachts altijd inspiratie teveel! En dan ben ik het meest productief :)

  Reply
 • Irma

  17/09/2012

  Ik maak mijn huiswerk meestal ’s avonds of ’s nachts, omdat ik dan het beste kan nadenken en inspiratie heb om bijvoorbeeld verslagen te schrijven. overdag heb ik school of zit ik achter mijn laptop.

  Reply
 • Josephine

  17/09/2012

  Whut, heel anders dan ik! Ik heb wel een boekje bij waar ik al mijn ideetjes inschrijf, in steekwoorden, maar die werk ik niet uit. Ik werk altijd vooruit voor de hele week in het weekend, dan kan ik tijdens de schoolweek concentreren op school!

  Reply
 • theBlondBeauty

  17/09/2012

  Heel leuk en interessant artiekel, ik schrijf wat ideeën in mijn agenda op school, en werk het thuis (meestal in het weekend) uit voor heel de week :) ik ben een echte planner :)

  Reply
 • joycelysanne

  17/09/2012

  ligt bij mij heel erg aan hoeveel tijd ik heb, maar het liefst niet ’s avonds! dan moet ik huiswerk maken enzo, dus vaak doe ik het overdag :)

  Reply
 • Zoe_Olea

  17/09/2012

  Ik schrijf ook meestal ’s avonds, hoewel ik nu vakantie heb, dan schrijf ik gewoon wanneer ik inspiratie heb :) Ik update niet elke dag, dus hoef niet per se elke dag een post te maken. Dat is iets minder stressvol en zou blijft het leuk voor mezelf :)

  Reply
 • anneliemajlen

  17/09/2012

  Leuk om te lezen. Ook dat iedereen een verschillende manier heeft :)

  Reply
 • beautyxkusjex

  17/09/2012

  Ik schrijf ook ’s avonds of ’s nachts :) gewoon omdat ik de rest van de dag zeker geen tijd heb.

  Reply
 • Kayla

  17/09/2012

  Leuk artikel! Ik kan me het beste ’s ochtends concentreren, ’s avonds heb ik altijd zin om lekker te niksen..

  Reply
 • Anne vdh

  17/09/2012

  In de nacht? Maar wanneer slaap je dan?:D
  Ik maak op woensdag (als ik tijd heb, is mijn vrije dag) en zaterdag of zondag vaak foto’s. De rest van de woensdag/zaterdag/zondag schrijf ik dan artikelen. En doordeweeks ’s avonds check ik blogs en schrijf ik vaak ook nog artikelen of bewerk ik de foto’s.
  Doordeweeks heb ik overdag nooit thuis want dan werk ik altijd:)

  Reply
  • Beauty Koning

   25/09/2012

   Ik slaap meestal in het weekend uit, waardoor ik zoveel mogelijk slaap probeer in te halen. :’) Oh my, vervelend is dat soms he? Als je weinig tijd hebt, dan lukt het niet altijd.

   Reply
 • Malou]

  17/09/2012

  Wat een leuk artikel :)

  Reply
 • Amanda

  17/09/2012

  Vind het zo knap dat jij lang kan doorhalen! Ik zou het echt niet kunnen hoor haha. Respect voor jou schattie <3

  Reply
 • beautyforgirls

  17/09/2012

  Leuk artikel. Ik schrijf zelf ook altijd s’avonds, dan kan ik me rustig concentreren op de artikels. Meestal doe ik de winter altijd kaarsjes aan.
  Liefs, xxx

  Reply
 • comemoda

  17/09/2012

  Leuk om te lezen!

  Reply
 • marchingonthebeat

  17/09/2012

  Best herkenbaar! Hmm ik kan het eigenlijk elk moment van de dag wel, als ik maar tijd heb..

  Reply
 • pretty beauty land

  17/09/2012

  ik heb ook altijd last van die enorme inspiratie boosten!

  Reply
 • Leuk om te lezen! Bij mij werkt het ongeveer hetzelfde, werk ook veel vlotter ’s nachts. Overdag krijg ik echt niks geschreven haha.

  Reply
 • Joyce

  18/09/2012

  Leuk om te lezen! Ik probeer altijd vooruit te schrijven, maar meestal lukt ’t niet, haha. Dan zit ik ’s nachts nog te werken!

  Reply
 • Femke

  18/09/2012

  Heel leuk om te lezen + om dit te weten te komen! Ik schrijf het ook meestal ’s avonds, héél soms (echt heel soms) tik ik ’s nachts in mijn bed nog een artikel, haha! Maar meestal is het gewoon in de avond, dat vind ik het fijnst en makkelijkst werken!

  Reply
 • Jasmine

  18/09/2012

  Interessant om te lezen, het hele schrijfproces enzo. Je artikels zijn altijd heel mooi geschreven en ook met je foto’s erbij. Inderdaad dat je daar tijd voor vind is echt knap.

  Reply
 • Madelon

  22/09/2012

  Ik heb ook op de gekste momenten inspiratie. Ik typ het dan maar in WP op mijn telefoon als concept haha.

  Reply
 • Gerrianne

  23/09/2012

  Wanneer kan jij je het beste concentreren? Heel makkelijk; als ik geen verplichtingen heb, de tijd heb en fijn de tijd kan besteden aan een artikel. Dan heb ik mijn inspiratie! Ik ben school echt beu, haha. Daarom was ik volgens mij ook één van diegene die jou deze vraag stelde, waar je die tijd nou zo vandaan haalde. Weet ’t niet zeker meer, maar volgens mij! Nachten doorhalen dat je doet, respect. Power womannnnnn, that’s you!

  Reply
 • Anne Solveig

  25/09/2012

  Wanneer ik me het beste kan concentreren? ’s Nachts. Als ik ALLANG moet slapen omdat de wekker heel vroeg gaat..

  Reply

Geef een reactie