Make-up opbouwen. Foundation in etappes?

Make-up opbouwen in verschillende lagen, om de kleuren te versterken, de pigmentatie beter over te laten komen, kortom bekend terrein voor ons. Maar met foundation? Breng jij die ook in verschillende etappes aan over elkaar heen? Hoe doe jij dat? Drie lagen foundation? SAY WHUT.

Ik gebruikte zo een drie lagen foundation.” Pokerface. Wa, NEVUR. De eerste vraag die meteen in mijn hoofd opduikt is: “Hoe the heck krijg je dat voor elkaar?” Veel foundation, tijd + het vele werk, ademt je huid dan nog wel? Of is het net zoals in het moeras? Die bellen uit de grond.? Ik hoorde het op school voorbij komen, schrok mij een hoedje. Mijn foundation is niet eens mooi met één laag – gelukkkig de laatste tijd wat beter, het was namelijk mijn voornemen – maar laat staan met drie pappoopoolagen on tha face?!

Het interesseert mij wel, ik ben benieuwd hoe zij dat dan doen. Helaas begon de les, waardoor ik er niet over door kon gaan, maar drie lagen? Zelfs ik vind dat veel, soms verlies ik mijn realiteit al bij één laag, laat staan drie van die plakken. Wow, ben je dan niet snel door je foundation heen? Geen puistenaanval? Of juist weer het vette huid effect?

Kunnen jullie je de allergische reactie nog herinneren? Een vuurrood gezicht, nauwelijks dekking van mijn foundation, afschuwelijk was het. Ik gebruikte ontzettend veel foundation + groene concealer om de roodheden naar de achtergrond te brengen. Afpoederen en ik vond het al vies voelen bij nummer 1. Hoe zou je dan drie lagen op je gezicht kunnen houden? AAAH!

Soms voel je je make-up gewoon niet zitten, dat is echt zo, maar zodra je met drie laagjes op het gezicht rondloopt merk je toch wel iets? Zouden ze het laten drogen? Opnieuw aanbrengen? Drogen en net zolang, totdat alles bedekt is? Afgepoederd of weg geplammuurd? Sowieso een fixeerspray touch op het einde, hierdoor blijft het beter zitten, het verdwijnt de poeder laag voor de zon!

Meerdere lagen oogschaduw? Ja, maar dat geldt toch echt niet voor de foundation. Ik moet er niet aan denken, gek hé? Terwijl ik het wel prettig aan vind voelen, zodra alles op het gezicht zit, een vrij dikke substantie. Nog wel met wat luchtgaatjes, geen pijnlijke knolrapen op mijn kin!

 Heb jij ooit iets extreem/raars gedaan met make-up?


34 Comments

 • redhotjillypeppers

  20/09/2012

  Drie lagen lijkt me ook wel wat veel van het goede :)

  Reply
 • debby

  20/09/2012

  wow wtf! 3 lagen foundation nee ik pas! Lijkt me echt teveel en ook niet nodig. Je hebt tegenwoordig goede dekkende foundations. Zelf ik mijn mijn couperose huid draag echt geen 3 lagen. Oogschaduw opbouwen of lipstick ja dat snap ik dan weer wel, doe het zelf ook!

  Reply
 • Anne

  20/09/2012

  Wow! Dat is inderdaad behoorlijk veel :o Ik had op de middelbare school een klasgenoot die zo veel foundation droeg dat er een oranje rand aan de binnenkant van haar witte jas zat. Yuk! Ik vind foundation soms heel mooi, maar houd echt niet van plamuur…

  Reply
  • Beauty Koning

   25/09/2012

   Haha, dat heb ik ook! xD Maar dat komt door de foundation in mijn hals, inclusief bronzer. :’) Plamuren is voor op de muur, niet op het gezicht toch!

   Reply
 • jlovesbeauty

  20/09/2012

  brr als ik 3 lagen foundation zou dragen loop ik de volgende dag rond met een hoofd vol puisten. Geef me maar een foundation die in 1 laagje dekt en die mijn huid doet ademen. Geen plamuurgezicht voor mij!

  Reply
 • shannara

  20/09/2012

  fijn artikel :)

  Reply
 • Yak Man

  20/09/2012

  Drie lagen?! Dat is wel heel erg veel.. Ik had voor gala 2 en dat vond ik al meer dan genoeg..

  Reply
 • ValleyDoll

  20/09/2012

  Denk dat het er van afhangt hoe dik je de lagen smeert. Ik gebruik altijd een erwtje foundation en als dat niet voldoende is of er op plaatsen niet genoeg zit, breng ik lokaal nog wat aan. Maar geen 3 volle lagen nee :d

  Reply
 • Amanda

  20/09/2012

  3 is wel erg veel ja!

  Reply
 • Mayara Esther

  20/09/2012

  Wow, ik vind 3 lagen heel erg veel.
  Ik gebruik meestal BB cream omdat die lekker dun is.

  Reply
 • Rachel

  20/09/2012

  3 lagen foundation lijkt me wel beetje vies, terwijl paar laagjes mascara of ogenschaduw voor ons best normaal is.

  Reply
 • femketje

  20/09/2012

  drie lagen is voor mij overkill XD ik draag sowieso bijna nooit een fullface make-up met foundation en vind vaak 1 laag al teveel, lol

  ik vind less is more altijd beter, voor mij persoonlijk wel in ieder geval :)

  Reply
 • beautiesatwork

  20/09/2012

  jezus xD drie lagen! daar zou ik wel eens een foto van willen zien :p

  Reply
 • Miranda

  20/09/2012

  3 lagen vind ik ook wel heel veel.

  Reply
 • deijsprinses

  20/09/2012

  3 lagen? Ik gebruik zelfs geen een volledige laag ;)

  Reply
 • beautyxkusjex

  20/09/2012

  Bahbah 3 lagen, op school lopen er best veel meisjes met plamuursellagen echt vreselijk!

  Reply
 • Debby

  20/09/2012

  Dan maar een minder egaal huidje, 3 lagen foundation gaat te ver!

  Reply
 • beautyshades

  20/09/2012

  Wow, 3 lagen is too much
  Wat ik wel doe is heel veel mascara aanbrengen, iig allemaal laagjes met verschillende mascara’s (a)

  Reply
 • Jorinde

  20/09/2012

  3 lagen? Dacht het niet haha!

  Reply
 • Laura

  20/09/2012

  3 lagen is wel way to much, ik draag meestal gewoon niks :)

  Reply
 • Malou]

  20/09/2012

  Leuk artikel, 3 lagen lijken me een beetje te veel van het goede :)

  Reply
 • Josephine

  20/09/2012

  WHUT?! Dat is insane veel. Oké, ik draag niks, maar dannog is het veel. Lipstick en oogschaduw en al het andere kun je best opbouwen, maar foundation? Naaah.

  Reply
 • Irma

  20/09/2012

  ik gebruik niet dagelijk foundation, maar op het moment is mijn huid best slecht en gebruik ik zo 2 lagen foundation en 2 lagen concealer. maar foundation gebruik ik alleen in het midden van mijn gezicht, dus mijn neus en daar een beetje omheen. concealer gaat over rode plekjes en 2 laagjes op mijn donkere kringen, maar die zijn gewoon niet te bedekken.
  goed blenden, en klaar is kees.

  Reply
 • Jana

  20/09/2012

  Ow 3 lagen is echt veel te veel :p x

  Reply
 • Kayla

  20/09/2012

  Ik hou ook niet van veel lagen foundation, het liefst zo naturel mogelijk!

  Reply
 • Sophie

  20/09/2012

  Wow, drie lagen is inderdaad super veel! Als ik soms wat meer poeder op heb vind ik dat al veel! Haha :)

  Reply
 • joycelysanne

  20/09/2012

  ik doe altijd alleen wat bbcream!

  Reply
 • Hanna

  20/09/2012

  Ik snap het ook niet, echt niet. Bij mij op school lopen er echt meisjes rond met een milimeters dikke foundationlaag, echt walgelijk en zo nep. Vooral als ze de verkeerde kleur hebben, echt, brrrrrr.
  Liefs!

  Reply
 • Ik wil die jonge meiden hun huid zien als ze 30 zijn…of 35. Wss halen ze het er toch niet goed af.

  Reply
 • Jasmine

  21/09/2012

  Euhm toch wel een beetje overdreven, maar als ze dat prettig vinden voelen, oke. Ik zou daar alleszins niet tegen kunnen. En gekke dingen, jah nog wel maar dan wanneer ik met make-up speel en niet om naar school te dragen =]

  Reply
 • Jeanine

  22/09/2012

  Hahahaha grappig geschreven!
  Ja ik vind het ook wat veel, maar misschien hebben ze een foundation die gewoon niet dekt en vinden ze het fijn om dan maar gewoon te blijven smeren….
  I dunno

  Xxx

  Reply
 • Sal

  25/09/2012

  Het is een beetje overdreven, maar ik kan me er lichtelijk wat bij voorstellen als je een minder dekkende foundation hebt. Ik draag over het algemeen niet vaak foundation. Maar als ik het draag, draag ik 1 laag minder dekkende foundation over mijn hele gezicht en een tweede laag onder mn ogen en over mn wangen, vanwege de aanwezige sproeten en de dikke wallen die zo nu en dan mijn metgezel zijn. Maar over m’n hele gezicht zou ik het niet doen, eng idee.. Vind een hele dekkende foundation al een eng idee.

  Reply

Geef een reactie