Filmpje: How to make Macarons!

Macarons, wie kent ze niet? Ik! Van naam en uiterlijk, maar nog niet van smaak. De luchtige snacks waren een enorme hype, popte in allerlei smaken, geuren en kleuren uit de grond. Vanuit het Franse kookwereldje ging het internationaal, iedereen schoof er een aantal naar binnen. Wonder boven wonder waren de pakketten ineens in Nederland verkrijgbaar. Waar? Bij de Action, my friend!

Klik hier als je het filmpje niet kunt bekijken.

Wat? Ging toch hartstikke goed?! Oké, op twee eieren verder en een verkeerde start na, maar verder verliep het top. Hoe smaakte ze? Best lekker! Het is alleen mierzoet, daar moet je echt van houden. De structuur is vrij apart, luchtig, maar ook heel machtig. De geur lijkt op suikerspinnen en aardbei!

De ingrediënten + de benodigdheden:

 • Macarons mix: Macaronsmengel en het crèmepoeder
 • Kom waar je in gaat mengen
 • Handmixer, inclusief kloppers
 • Melk – één eetlepel
 • Drie eetlepels: 1 voor de melk, 2 voor het maken van de Macarons
 • Bakpapier + bakplaat
 • Twee eieren die gesplit moeten worden, dus ook twee bakjes
 • 50 gram zachte boter
 • Oven eerste 20 minuten op 50 graden, vervolgens 15 minuten op 150 graden

Het was zéér vermakelijk om de Macarons te maken, ben er een tijdje zoet mee geweest en ondertussen was ik een “project” aan het uittesten. Wat dit is, zal je horen in de nieuwe Q&A, of in één van de filmpjes die nog online moeten komen. Stiekem ben ik wel benieuwd naar andere smaken! Aho, word ik nou een Macaroon-addict?

Heb jij ze wel eens gemaakt? En wat gebruikte jij?


50 Comments

 • Esmay

  23/09/2012

  I liiiike macarons, ze mislukken bij mij alleen altijd! De eerste keer zagen ze er bij mij ook uit haha. Tweede keer was IETSJE beter :P Maar ik blijf lekker bij cupcakes en taart haha, Iets meer my style.

  Reply
 • theBlondBeauty

  23/09/2012

  macarons zijn zóó lekker! ik hou er echt van ( van eigenlijk alles dat mierzoet is) Leuk filmpje, hahah :)

  Reply
 • redhotjillypeppers

  23/09/2012

  Ik heb ze zelf nog niet gemaakt maar ik eet ze wel erg graag :)

  Reply
 • Els & Liesbeth

  23/09/2012

  Heb me er zelf ook nog niet aan gewaagd, maar het lijkt inderdaad wel doenbaar. Ben toch beter in ze opeten dan in het maken denk ik :-D

  Reply
 • Amanda

  23/09/2012

  Ik heb ze zelf ook nog nooit gegeten haha. Misschien moet ik ze maar een x met Jo maken als we tijd hebben :)

  Reply
 • happyannanas

  23/09/2012

  Aaaaaahhh, heel leuk om te zien! Het zag er echt lekker uit en ik hou van zoet ..
  eigenlijk best makkelijk, ik had verwacht dat je er uren mee bezig zou zijn. Ok ik heb dus npg nooit macarons gegeten, daar moet verandering in komen!

  Reply
  • Beauty Koning

   25/09/2012

   Ik was er een uurtje mee bezig, inclusief het voorbereiden, maken en het bakken. Ook neem ik nog op, dus denk zo een anderhalf uur. :)

   Reply
 • Miranda

  23/09/2012

  wat leuk om te zien:D

  Reply
 • Elise

  23/09/2012

  Macarons, yummy! Ik maak ze soms ook (zelf, zonder pak) en ze lukken wel aardig. Ze zijn in ieder geval superlekker en ze maken iedereen blij (je had mijn moeders gezicht moeten zien toen ik met een mega bak macarons aan kwam zetten toen ze in het ziekenhuis lag).

  Reply
 • jlovesbeauty

  23/09/2012

  Leuk zo’n filmpje! Heb er mij eigenlijk nog nooit aan gewaagd om macarons zelf te bakken, alhoewel ze zo lekker zijn :p

  Reply
 • Bodi

  23/09/2012

  Ik heb een keer macarons gegeten in Parijs, toen vond ik ze wel lekker maar ik was er niet helemaal weg van…
  Toch lijkt het me superleuk om ze zelf te maken, dus dit ga ik zeker een keer proberen!

  Reply
 • isabel

  23/09/2012

  Als ik het doe zien ze er altijd nog véél erger uit :P Maar ach, zolang het lekker is…. :P

  Reply
 • Lotte

  23/09/2012

  Ik heb dus echt nog nooit macarons gegeten, haha. Ik zie ze de laatste tijd zoveel verschijnen, ik ben er echt heel benieuwd naar! Leuk filmpje Cynth, lekker duidelijk. En je zag niet dat het mis ging, toch? Of heb ik dat gewoon gemist? Haha, anyway, als het echt naar suikerspinnen ruikt ben ik bij voorbaat al fan!

  Reply
  • Beauty Koning

   25/09/2012

   Haha, dat had ik eruit geknipt hoor! Was al in het begin en tijdens het splitsen van mijn egg, dus moest ik opnieuw beginnen, maar uiteindelijk kwam het goed. :)

   Reply
 • martinaa89

  23/09/2012

  yum!!!! duidlijke uitleg :)

  Reply
 • beautiesatwork

  23/09/2012

  prachtig kleur :)

  Reply
 • Sherr

  23/09/2012

  Ik heb nog nooit macarons gegeten :O! Ik heb die pakjes ook in de action zien staan. Gaan Xan en ik toch maar eens uitproberen dan :D

  Reply
 • deijsprinses

  23/09/2012

  Zalig filmpje meid!

  Reply
 • Josephine

  23/09/2012

  Oehlalala suikerspinnen?! Dat ruikt zo lekker, ik wil dit eens proberen. Heb nog nooit macarons gemaakt of geproefd, maar ben er zo benieuwd naar. Helaas ben ik geen keukenprinses *snik*

  Reply
 • BeautyGlitter

  23/09/2012

  Die kant en klare bakdingen van de Action zijn geweldigg! Ik ga binnenkort ook cake pops maken nom nom. Ondanks dat ze iets misvormd zijn, zien ze er wel leuk uit hoor cynth :D

  Reply
  • Beauty Koning

   25/09/2012

   Haha, ik moest hier echt om lachen. So true, ze zijn niet echt.. ja.. ze lijken er niet op. xD Behalve de bovenste. :’) Bedankt hoor lady! CAKEPOPS! Serieus. dat is pokkeveel werk. :’) Ze waren bij mij ook nog eens mislukt. :’) Good luck! Ben benieuwd.

   Reply
 • Irma

  23/09/2012

  mjam! ziet er heerlijk uit! ik ben dol op zoetigheid, maar ik heb nog nooit macarons gegeten. jammer genoeg zit er geen action bij mij in de buurt, maar ik ga wel even bij wat andere winkels zoeken (:

  Reply
 • Erg leuk filmpje!
  Macarons zijn echt delicious, ik heb ze een keer in Utrecht gekocht en vond ze echt heerlijk :)

  Reply
 • snakesinthebasket

  23/09/2012

  leuk filmpje! heb nog nooit macarons gegeten.. ze zien er we erg lekker uit!

  Reply
 • beautyxkusjex

  23/09/2012

  Oohh die heb ik ook een keer gemaakt met het pak van de Xenos, maar de macarons uit frankrijk zijn nog steeds het lekkerste!

  Reply
 • Nicolien

  23/09/2012

  Oh het ziet er zo lekker uit! ik heb nog nooit macarons gegeten of gemaakt :$ misschien snel maar een keer doen dan ;)

  Reply
 • ikbenelise

  23/09/2012

  Nog nóóit gehad en ze lijken me ook eigenlijk helemaal niet lekker :’)

  Reply
 • Manon

  23/09/2012

  Aaaah je bent een held, hier was ik nou net naar op zoek. Gewoon een duidelijk filmpje.. Ze lijken mij zo lekker <3

  Reply
  • Beauty Koning

   25/09/2012

   Yaaaay, dankjewel! Good luck met het maken van je Macarons. :)

   Reply
 • Angelique

  23/09/2012

  Klinkt super lekker! Ga ook maar eens weer wat lekkers maken!

  Reply
 • Jana

  23/09/2012

  Ik wil ze zo graag proeven :D x

  Reply
 • joycelysanne

  23/09/2012

  jaa, jaamm!

  Reply
 • Hanna

  23/09/2012

  Ziet er zoooo goed uit, ik wil mijn beelscherm opeten haha.
  Liefs!

  Reply
 • Aaah nu wil ik ze echt opeten haha!
  Ik zie ze overal op foto’s en in Parijs…

  Reply
 • Rachel Janssen

  24/09/2012

  Ik heb ze nog nooit gemaakt, en nog nooit gegeten. Ik ben heel benieuwd hoe ze smaken!!

  Reply
 • Madelon

  24/09/2012

  Ik haakte af bij mierzoet haha. Ik ben geen zoetekauw. Al zou mijn man ze waarschijnlijk heerlijk vinden :P

  Reply
 • Anne vdh

  24/09/2012

  Ik vind 1 macaron altijd wel lekker, en vooruit 2 ook wel. maar daarna ben ik dat mierzoete een beetje zat:D Wel geniaal dat je het gewoon bij de Action vind!

  Reply
 • Deb

  24/09/2012

  Hihi macaron’s zijn heerlijk! Ik ben me tijdens de vakantie ook weer te buiten gegaan aan die zooi want de Fransen kunnen er wat van ohlala! Ze hadden zelfs hartige macarons maar ik koos toch voor de zoete.
  Leuk filmpje!! Cynth, make-upped niet alleen maar is ook een keukenprinses ;-) You have many talents!! Alleen er is een puntje van kritiek.. de vorm komt niet helemaal overeen met de vorm op de doos haha!! Daar hadden ze wel ff een vormpje oid voor bij mogen geven die knieperds van de Action ;-) !!!

  Reply
  • Beauty Koning

   25/09/2012

   Haha, ze lijken er toch op Deb?! Komen niet eens in de buurt, ze gingen helaas niet de lucht is en rond zijn ze ook niet bepaald. De bovenste is wel goed gelukt, alleen niet qua hoogte. Verder waren ze best lekker hoor! ^^ Haha, keukenprinses? Noooo, ik ben echt slecht erin. :”)

   Reply
   • Deb

    29/09/2012

    Gelukkig waren ze best lekker en heb je vooral ook veel lol gehad in het maken ervan.

    Reply
 • Madeline

  25/09/2012

  Dat zag ik ook al staan bij de Action! Op Masterchef zag ik hoe lastig het is om ze te maken (dan doen ze natuurlijk een eigen recept) dus heb het nog niet geprobeerd, maar nu ben ik wel heel benieuwd :)

  Reply
 • Inge

  27/09/2012

  Dat is wel een ietwat bizar receptje. Ik heb eentje gekregen van een patissier, en het werkt altijd perfect, ook moeten ze maar 18-20 minuten in de oven op 150 graden (met de deur van de oven op een kier).
  Ah, voor ze de oven ingaan, ook een 10-tal minuten laten drogen, dan barsten ze niet open.
  Een mix heb je eigenlijk ook niet nodig, gewoon amandelpoeder en je bent er mee weg…
  Voor de vulling: zeker je boter niet smelten, die moet gewoon zacht zijn.
  (dit was mijn eerste poging http://waarblijftdatzwembad.blogspot.be/2012/08/les-macarons-de-paris.html)

  Reply
  • Beauty Koning

   27/09/2012

   Oh ok, bedankt voor je tips! Dit zijn toptips, net de kleine dingen die je moet meenemen. Wat zijn ze trouwens mooi joh.. eerste poging.. god. xD Ik ben er jaloers op! Nu wil ik ze nog een keer gaan maken. ^^ Bedankt Inge! :D

   Reply
 • Inge

  28/09/2012

  Als je wilt, dan stuur ik het recept eens door!
  En ja, het zijn inderdaad die kleine dingetjes die het vaak doen, ik heb ze één keer niet laten drogen, en toen waren ze ook hier en daar aan het openbarsten.
  Ondertussen ben ik aan het experimenteren met smaakjes, vorige week was het violetjessmaak, zalig lekker :D

  Reply
  • Beauty Koning

   01/10/2012

   Oh my, dat lijkt mij echt enorm gaaf! Violetjessmaak? Wauw, dat is volgens mij apart. Het klinkt overigens heel lief en zoet. xD

   Reply

Geef een reactie