Too Faced Shadow Insurance Vs. Etos Eyeshadow Underbase.

Persoonlijk vind ik de battles tussen verschillende producten interessant om te lezen. Gaan we voor het high end product? Of is de budget variant ook gewoon uitstekend? Mist er iets? Of doet de goedkope geur je de das om? Zijn de oogschaduws wel gelijk? Missen we een pigment? We zitten in de buurt, want vandaag gaat het namelijk wel om twee oogschaduwprimers. Too Faced Vs Etos Primer.

Mijn allereerste basis is afkomstig van de Hema, maar even later werkte die toch niet meer zo fijn, schakelde over naar die van de Etos. Toevallig zag ik hem bij een andere mede make-upper voorbij komen en schafte hem op aanrader aan. Oké, dit was toch een stukje ingewikkelder, maar toen ik er eenmaal mee leerde werken, werd het een favoriet!

Too Faced Shadow Insurance is perfect, moet je proberen!” Le zuster verscheen ermee, uiteindelijk bij mijn Too Faced Natural Eye Palette kreeg ik een sample mee, toen veranderde van alles. Oké, ik vond hem niet speciaal. Laten we eerlijk zijn, maar toen hij eenmaal op was, begon ik hem deels te missen. AANSCHAFFUUH.

De blauwe verpakking is van de Too Faced Shadow Insurance. Een handige knijptube waarmee je moet oppassen dat je niet de Hulk bent en de helft op je hand, inclusief de grond ligt. Doseert voldoende, zolang je voorzichtig bent.

De Etos Eyeshadow Underbase werkt met een applicator, een voordeel is dat je geen overtollige dosering krijgt, maar helaas krijg je niet alles uit de flacon. Je kunt hem doorknippen, maar dan droogt hij weer snel uit. Het sponsje is trouwens wel zacht, geen stuk schuurpapier.

De Too Faced Shadow Insurance bevat 11G en op de Etos primer staat het niet aangegeven, of is het misschien eraf gesleten. Er zat wel aardig wat in, zeker 8G denk ik? In ieder geval goed gevuld, over naar de structuur. Die toevallig hetzelfde is, alleen is de Etos variant wat voller, maar qua samen smelten met de huid en het gevoel daarna is exact hetzelfde. De Too Faced Shadow Insurance lijkt op een huidkleur, de Etos primer oogt wat oranje.

Smooth en zeer egaal, een perfecte basis om op te beginnen met je oogschaduw. Zoals je ziet drogen beide primers transparant op en verschilt de droogtijd enorm. De nattigheid van de TFSI is al vrij snel verdwenen, helemaal droog is hij niet. Bij de primer van de Etos duurt het wat langer, misschien omdat de substantie voller is. Zodra de oogschaduwbasissen helemaal opgedroogd zijn, merk je er niks meer van.

Etos Primers – in het midden is geen basis aanwezig – Too Faced Shadow Insurance

 Etos primer.

De intensiviteit van de kleuren verschilt nauwelijks, misschien poppen ze bij de Shadow Insurance meer, maar dat ligt waarschijnlijk ook aan het lichtval. Het versterken van de kleuren gaat beide goed af, maar bij de TFSI lijken ze wat helderder.

Too Faced Shadow Insurance.

Gedurende dag bleef mijn make-up uitstekend zitten, niks was gaan creasen of vervagen. Mijn wenkbrauwen waren nog helemaal intact en de oogschaduw zat nog prima op zijn plek. Ik moet toegeven dat de Etos Primer mijn binnenste ooghoek iets heeft laten vervagen, maar verder top!

Ja, het is een goede vervanger van de Too Faced Shadow Insurance! Maar, het liefst gebruik ik de TFSI, omdat de kleuren hier net wat mooier op uitkomen. Het zit wat beter op het ooglid. Bij de Etos Primer zijn ze wat donkerder van kleur, maakt niet uit of hij droog is, of nog nat. Zeker een fijne budgetprimer, maar mijn voorkeur gaat toch naar de Too Faced Shadow Insurance!

De Etos Eyeshadow Underbase is verkrijgbaar bij de Etos voor ongeveer €3 à €4.
De Too Faced Shadow Insurance is verkrijgbaar bij de Sephora voor €16,50.

Welke oogschaduwbasis heb jij in bezit?


62 Comments

 • Viee

  17/10/2012

  Ik heb ook de TFSI! Vind hem echt geweldig en ben na een half jaar nog steeds pas bij mijn eerste tube. Is echt zuinig in gebruik, mijne is nog lang niet op!

  Reply
 • pixelsbyemilia

  17/10/2012

  Ah leuk, een battle! Fijn dat de primer van Etos bijna net zo goed is :)

  Reply
 • debby

  17/10/2012

  Jeetje wat goed zeg! Ik heb ze primer voor het gezicht van de etos welke me erg goed bevalt. Ik werk zelf met verschillende primers voor mijn ogen. Zo heb ik er 1 van Essence en een aantal Paint pots.

  Reply
 • Paola

  17/10/2012

  Leuke battle! Ik wil die van de Etos wel gaan proberen..

  Reply
 • Olga

  17/10/2012

  Voor het kleine verschil zou ik opteren voor etos primer!!

  Reply
 • joycelysanne

  17/10/2012

  ziet er goed uit!

  Reply
 • Lifesplash

  17/10/2012

  Oh, die van de Etos is nog best goed ook! Joehoe. Hij is qua prijs natuurlijk 10x aantrekkelijker dan TFSI, haha. Die van Etos wil ik nu ook wel proberen, lijkt mij toch wel fijn!

  Reply
 • Yak Man

  17/10/2012

  Misschien moet je een look maken met 1 oog etos en anderw too faced :D? Die van etos ga ik maar.is naar kijken als mijn ELF primer.op is :)

  Reply
 • Lisa

  17/10/2012

  Die van Etos lijkt inderdaad iets donkerder te zijn, maar fijn dat ‘ie zo goed is! Ik gebruik zelf een primer van Catrice.

  Reply
 • Bo

  17/10/2012

  Mooie battle! Had ik om eerlijk te zijn niet verwacht van de eyeshadow underbase van Etos. Misschien toch maar eens een kijkje nemen.

  Reply
 • Mayara Esther

  17/10/2012

  Ik heb een sample van UB eentje van Essence en eentje van Hema. :)

  Reply
 • Esmay

  17/10/2012

  Too Faced Shadow Insurance for the WIN!!!

  Reply
 • Laura

  17/10/2012

  leuke battle zeg! Ik heb er zelf nu eentje van Essence, maar die is niet echt super :’)

  Reply
 • essthervdheuvel

  17/10/2012

  Leuke blog heb je.
  Ik ben je gaan volgen op bloglovin!
  Liefs, esther.

  Reply
 • Michelle

  17/10/2012

  Ik heb toevallig vorige week TFSI besteld, met een sample van de gewone primer. Van mn zusje gebruik ik af en toe de basis van essence maar toch merk ik dan niet super veel verschil qua hoe lang mijn make up blijft zitten, dus hoop dat ik met TFSI wel tevreden ben! Heb ze trouwens op eBay besteld, zo is het testen toch wat goedkoper.

  Reply
  • Beauty Koning

   18/11/2012

   So true! Mijne komt ook van eBay hoor! :) Ben benieuwd hoe je ze vindt.

   Reply
 • Laura

  17/10/2012

  Ik wil de TFSI ook echt heel graag hebben! Ik heb het helemaal gehad met mijn Hema oogschaduwbasis.. Een vriendinnetje van mij heeft laatst ook de TFSI gekocht en je ziet echt duidelijk verschil hoe de kleur er uit ziet op haar oog. Hebben hebben hebbennnn!

  Reply
 • Josephine

  17/10/2012

  Battles zijn inderdaad interessant ja! Oh, wat fijn dat er een budget oogschaduwbasis is. Het ziet er beide erg goed uit en ik ben nu heel benieuwd naar de Too Faced oogschaduwbasis, iedereen heeft het erover. Ik heb momenteel de E.l.f. oogschaduwbasis, die helaas aan het einde van zijn leven komt.

  Reply
 • lifestylelou

  17/10/2012

  Ik gebruik de UD primer potion, i LOVE that one!

  Reply
 • Deb

  17/10/2012

  Mooie battle! ETOS komt helemaal niet slecht uit de verf eigenlijk ;-) Ik heb zelf UDPP maar wil hierna ook voor de gein eens een budget primer kopen omdat ik volgens mij helemaal niet zo’n dure nodig heb omdat ik geen vette huid heb. Dat is ook gelijk een leuke test!

  Reply
 • Lotte

  17/10/2012

  Leuk, zo’n battle! Ik vind dat zelf ook altijd leuke artikelen, vooral als het over budget en luxe gaat. Nice dat de primer van Etos bijna even goed is, dat is leuk nieuws voor de meiden die wat minder te besteden hebben. Zelf gebruik ik het liefst de primer van Urban Decay.

  Reply
 • beautiesatwork

  17/10/2012

  supergoeie dupe, alleen jammer dat ze hier in Belgie geen Etos hebben xD

  Reply
 • Arletta

  17/10/2012

  Leuke battle!
  ik denk dat ik dan toch maar eens de primer van Etos ga aanschaffen, die anderen ligt way buiten mn budget voor een ;primer ;)
  xx

  Reply
 • redhotjillypeppers

  17/10/2012

  Ik gebruik ook die van Too Faced en vind hem echt super !

  Reply
 • pretty beauty land

  17/10/2012

  wat een leuke vergelijking!

  Reply
 • Miranda

  17/10/2012

  Wat een leuke battle ;D

  Reply
 • Madelon

  17/10/2012

  Ik gebruik een oogschaduwbasis die eigenlijk geen oogschaduwbasis is haha. Gewoon een Paint Pot van MAC, Soft Ochre. Werkt hier perfect :)

  Reply
 • lonnie101

  17/10/2012

  Leuke battle ! Ik ben nogsteeds blij met mijn Essence eyeshadow base .

  Reply
 • Ik heb ook de primer van Too Faced, ook de fijnste in mijn ogen, nog fijner dan die van UD. Al moet ik toegeven dat ik hem amper gebruik, alleen als ik uit ga :)

  Reply
 • ValleyDoll

  17/10/2012

  Ik zie geen verschil tussen beide maar die van Too Faced zou ook mijn voorkeur wegdragen.

  Reply
 • beautyblogangelique

  17/10/2012

  Klinkt heel bekend! Heb ik dus ook, heb er 1 van essence en 1 van urban decay, essence is ook heel fijn maar ik grijp toch liever naar mijn UD:P

  Reply
 • Hanna

  17/10/2012

  Wat goed van etos dat hij toch zo mooi uit de bus komt! liefs.

  Reply
 • Jasmine

  17/10/2012

  Wat een leuk artikel en nu weet ik ook gelijk wat ik bij de Etos ga kopen.

  Reply
 • snakesinthebasket

  17/10/2012

  leuke battle!
  die van de etos werkt voor mij helaas niet, die van too faced gelukkig wel :)

  Reply
 • Irma

  17/10/2012

  leuke battle! echt onwijs handig dit!
  ik ga misschien die etos primer wel een keer proberen (:

  Reply
 • Malou]

  17/10/2012

  Leuke review!

  Reply
 • Silke

  17/10/2012

  Goede review! Ik gebruik zelf de MAC paint pot of de jumbo pencil van NYX vaak als een basis. TF heb ik nog nooit gebruikt, maar ben er erg benieuwd naar!

  Reply
 • Bodi

  17/10/2012

  Leuke battle! Ik gebruik zelf die van Essence: I Love Stage. Vind hem wel prima!

  Reply
 • Nena

  17/10/2012

  Ik gebruik altijd de essence I Love Stage, maar hij is bijna op dus ik ga eens kijken wel ik nu ga kopen, deze lijken alvast fijn! X

  Reply
 • jlovesbeauty

  17/10/2012

  Leuk zo’n battle! Ik gebruik het liefst de eyeshadow base primer potion van Urban Decay

  Reply
 • Joyce

  17/10/2012

  Je ziet inderdaad wel dat de kleuren net wat beter uitkomen met de Shadow Insurance. Toch vind ik die van de Etos een hele goede budget dupe. De kleur is dan wel niet zó intens, maar nog steeds hartstikke gepigmenteerd! Leuk dat je ze met elkaar hebt vergeleken :D

  Reply
 • Anne Solveig

  17/10/2012

  Ik vind die van Urban Decay er zo mooi uit zien!

  Reply
 • missjustpretty

  17/10/2012

  Die van de Etos heb ik zelf ook, ik vind hem erg fijn. Leuke vergelijking trouwens!

  Reply
 • Jorinde

  17/10/2012

  Ik gebruik zelf de eye shadow base van urban decay, maar wil als die op is de too faced shadow insurance proberen :-)

  Reply
 • Amanda

  17/10/2012

  Ik heb deze ook allebei gehad, maar op den duur kwamer bij de Etos primer toch lijntjes in mijn oogschaduw! Zo zonde, op het begin had hij dit niet zo erg, pas echt op het einde. Bij de TFSI heb ik hier geen last van, nooit dus die staat bij mij op 1!

  Reply
 • femketje

  17/10/2012

  die van etos doet het zeker niet slecht :D zelf vind ik die van essence super goed!

  Reply
 • Jana

  17/10/2012

  Erg handig, Goed dat etos zo fijn is :D x

  Reply
 • Wauw, ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat die van de Etos zo goed zou zijn!

  Reply
 • BeautyGlitter

  17/10/2012

  Ze lijken echt heel erg op elkaar, wat fijn zo’n budget variant! Ik gebruik nu haast elke dag mijn zelfgemaakte eyeshadow primer, werkt perfect :)

  Reply
 • marijeeee

  17/10/2012

  Yes, battles! Ze lijken zo te zien best wel op elkaar… Misschien de Etos eens proberen als mijn Essence oogschaduwbasis op is!

  Reply
 • bibibianca

  17/10/2012

  Ik vind mijn too faced shadow insurance ook onmisbaar! Leuke battle!

  Reply
 • LounaBeauty

  17/10/2012

  Oke…………. ik ga nu HEEL eerlijk zijn! Ik heb één oogschaduwbasis van elf…….. en één die uit het nakedpalette komt!! hahahahahahaha, schandalig!!!! Ik moetttttt echt dit product gaan aanschaffen en elke dag gaan gebruiken. ik merk namelijk wel echt verschil wanneer ik die uit het Naked palette gebruik! hihihihiih.. oepsie! X

  Reply
 • Annelie

  17/10/2012

  Leuk dat je ze tegenover elkaar hebt gezet! Ik gebruik er nu eentje van essence maar daar ben ik niet zo positief over. Misschien dat die van etos een goede vervanger is en niet zo duur :)

  Reply
 • modegek

  17/10/2012

  wow, dat zijn moooie producten! vooral die oogschaduw is erg mooi

  Reply
 • Mme sophistique

  17/10/2012

  Wauw wat een verschil in prijs voor zo weinig verschil in real life. Ik gebruik momenteel een mini van het bekende primer potion van urban decay, die vind ik ook wel top, maar ik heb zelf geen ervaring met TFSI of etos.

  Reply
 • Sanne

  17/10/2012

  Goede review! Mij lijkt de etos primer wel wat, zeker voor de mensen met een wat lager budget :) xx

  Reply
 • Ik kocht afgelopen zaterdag mijn derde tube Too Faced! Ik ben super fan ervan!

  Reply
 • Ruth

  17/10/2012

  Altijd leuk, battles :-) Ik hou het voor nu bij de TFSI, maar ik houd die van Etos in mijn achterhoofd en als aanrader voor mijn moeder. Die wilde eerst eentje proberen en die van Essence vond ik echt niks. Goede review!

  Reply
 • Anne vdh

  18/10/2012

  Too Faces Shadow Insurance whohooooo!
  Mijn oogleden gaan snel kriebelen van sommige primers en van die niet, dus ik vind hem echt heel fijn! Hij is bijna op alleen noooo!

  Reply
 • charile

  20/10/2012

  Goede battle! Ik heb die van de etos ook gehad, maar de verpakking is wel vervelend ;)

  Reply

Geef een reactie