What to do with tha blues?! De wat?

In de beginnende herfstfase zijn vele knolrapen onder ons ziek, zwak en depressief. Tegenwoordig kijkt men niet eens raar op als je somber bent gedurende periode. Waarom niet? Door de koude maanden en nauwelijks zon wordt de winterbluesmodus geactiveerd, waardoor je last krijgt van de..Winter blues!

Laten we beginnen met hoe het ontstaan? Heel simpel namelijk, de biologische klok is verstoord! De tijden kloppen niet meer met het daglicht – uur langer slapen, JEUJ! – maar ook minder lang licht – crap, weinig tijd voor het maken van looks, fotograferen, filmen, eigenlijk de belangrijkste dingen – maar ook minder zon. Dat betekend weer dat het lichaam niet de juiste hoeveelheid aan vitamine D – wordt deels door de zonnestralen aangemaakt in het lichaam.

Hoe kun je het herkennen? Vaak als je moe bent, en dan niet na een hectische of een uitputtend dagje neusharen epileren denken dat je de winter blues hebt, maar dat lusteloze uch-geen-zin-gevoel.  Gewoon niet actief zijn, geen trek hebben in de lekkerste dingen op earth, of het gene waar jij juist zoveel van houdt.

Misschien reageer je wel heel heftig? Of ben je ontzettend prikkelbaar, of een ergere dramaqueen dan voorheen? Of bang voor alles, durf je ineens veel minder dan voorheen? Ook een symptoom van de blues.

Wat eten we vandaag?” Whut, het ging over de blues. Lala, le music. Joke, maar concentratieproblemen zijn namelijk ook één van de blues symptomen. Nauwelijks tot niet kunnen opletten. Misschien had je er voorheen geen last van en nu ineens wel? Zou een optie kunnen zijn!

Of! Wat ook nog kan is vermoeidheid. Soms sta je vroeg op, maar ga je weer extreem laat naar bed, maar nog steeds dat juch-omg-terrible-gevoel na een week goed te hebben geslapen? Ondanks je fijne en uitgeruste nachtrust, kan je vermoeid blijven. Je energievoorraad is niet aan te vullen, ondanks dat je meer slaapt dan voorheen. Again, blues symptoom.

Dikke nombuien? Well hello, winter blues! Gek dat de winter blues een teken van de nommeritus is. Dan heb ik dus ook winter blues in de zomer? Dabuck. In ieder geval meer eten of gewoon drie keer het dubbele eten van wat je normaal eet, kan ook wijzen tot de blues. Gewichtstoename hoort daar namelijk ook weer bij.

Nu we de symptomen hebben gehad, moeten we de pijn voor het niet hebben van de zon wat verzachten. Ga zoveel mogelijk naar buiten als de le sun schijnt! Pik elk zonnestraaltje mee, hit de buurman omver omdat JIJ die zonnestraal wilt pakken! Maak het je zelf ook niet zo moeilijk, probeer gewoon veel vitamines binnen te krijgen, eet veel fruit, groentes en maak desnoods fruitsmoothies. Ten eerste heel gezond en ten tweede damn tasty!

Slaap daarnaast ook voldoende, klinkt gek, maar teveel slapen is ook niet goed voor je. Binnenkort daar meer over, als er iemand iets weet van een onregelmatig slaapritme ben ik dat wel, haha! Zoals ik al vertelde moet je het jezelf niet moeilijk maken, even afspreken met wat homegirls en homeboys, gezelligheid is ook belangrijk!

Oké, helpt niks? Je hebt nog lichttherapieën! Speciaal om de winter door te komen, maar het kan je er ook vanaf helpen. I know right. Diegene die zoiets verzint verdiend een lintje. Lampen die de juiste stralen afgeven, waardoor je weer wat lekkerder in je vel voelt. Een maskertje, beautymiddag, chocolade en een lekker drankje doen trouwens ook wonderen!

Heb jij last van de winter blues? En heb je nog tips voor je mede-bluers?


39 Comments

 • Teri

  19/10/2012

  Ik heb er elk jaar last van. Ik heb een gruwlijke hekel aan de kou hier en het feit dat er een pak minder licht is en dan begin ik me dus slechter te voelen. Heel herkenbaar dit artikel daarom, lol. Het is een kwestie van genoeg bezig te zijn, genoeg leuke dingen doen en ernaast helpt een kuur vitamine D nemen ook nog eens :).

  Reply
 • pixelsbyemilia

  19/10/2012

  Ik heb zelf nooit echt last van de winterblues (vooral omdat ik heel erg van de herfst en de winter houd, dat scheelt), maar ik wordt wel instantly depressief als het net begint te regenen als ik de deur uit moet. Chocola en beautymiddagjes doen inderdaad wonderen :).
  Bij Bagels & Beans hadden ze vorige winter trouwens lichttherapiebrillen, die je gratis 10 minuten op mocht als je iets te eten nam. Hoe leuk!?
  X

  Reply
 • Esmay

  19/10/2012

  De winterblues, I’ve got them.. Ik blijf echt het liefst binnen bij de kachel, met chooclademelk (hot met veel slagroom) en chocolate chip cookies. En films. En sloffen.
  Maar goed, om mezelf op te beuren doe ik .. geen idee. Ik laat het welzo.

  Reply
 • Josephine

  19/10/2012

  Ik heb vooral last van vermoeidheid, blegh! Ik slaap al heel lang (zo’n 8/9 uur) en toch wordt ik moe wakker, not good. Naar buiten vind ik dan inderdaad heerlijk, heerlijk de frisse lucht :D Dat vind ik ook zo fijn aan bloggen. Ik heb vandaag dan bijv. een blogdagje, maar dan ga ik ook outfitfoto’s maken…. buiten! Heerlijk vind ik dat. Dat brengt mij trouwens tot het volgende punt Cynth…. wannneer. komt. het. outfit. artikel. ? :D

  Reply
  • Beauty Koning

   18/11/2012

   Hij komt eraan hoor! Ik moet even kijken wat ik aan doe enzo. Daarnaast zat ik te denken – moet heel wat reacties bijwerken – wat ik eigenlijk met kerstmis aan doe. xD

   Reply
 • theBlondBeauty

  19/10/2012

  Ik heb er zelf alleen last van met slapen. Ik slaap sowieso nooit echt goed maar als de winter begint word het een hel. Dan kan slaaptabletten, slaap thee of andere dingen nemen, maar niks helpt dan. Gelukkig duurt dat slechts een maand of 2 en dan is het weer over :)

  Reply
 • redhotjillypeppers

  19/10/2012

  Ik heb er ook elk jaar last van. Ik neem dan extra vitamine D en probeer toch voldoende te slapen en af en toe een flinke wandeling te maken. Jouw blog lezen helpt ook want je brengt me elke keer weer aan het lachen :)

  Reply
 • Irma

  19/10/2012

  ik heb denk ik niet echt last van de blues. wel van weinig slaap, concentratieproblemen en nommeritus, zoals je dat zo mooi noemt ^^ maar volgens mij heb ik dat ook gewoon in de zomer (:

  Reply
 • debby

  19/10/2012

  Ik kan heel slecht tegen de winter en zeg dat ook vaak dat ik in het verkeerde land ben geboren. Ik hoor in een warm oord thuis. We zitten er dan ook over na te denken om in december nog een vakantie te pakken naar een zonnig land

  Reply
 • Maaike

  19/10/2012

  oh ik weet wel zeker dat ik hier last van heb & mijn vader het meest ^^ Wij kunnen er niet tegen zo weinig zon te zien, ons lichaam niet maar humeur ook niet. Daarom gaan we meestal in de herfstvakantie nog even naar de zon. Ik kan er ook zo slecht tegen om in het donker op te staan, dat voelt heel raar. Maar dat ik moe ben van alles, dat is al een hele tijd zo :S En verkouden zijn.. dat ben ik gronisch in de herfst/winter!
  Goed stuk Cynth!

  Reply
  • Beauty Koning

   18/11/2012

   Thanks a lot Love! Het is vervelend als je het nodig hebt, de zon dan. Uch, snot.. herkenbaar. Goed je neus in blijven smeren, die gaat anders flink pijn doen. xD

   Reply
 • Laura

  19/10/2012

  Ahh men, ik heb tha blues. Ik vind winter heel leuk wanneer de zon schijnt, maar helaas is dat in Nederland niet zo vaak. Word mega chagrijnig van dat donkere vieze weer! Ik ben echt een buiten mens, het liefst doe ik alles met de fiets, maar nooo way dat ik ga fietsen in de regen :’)

  Reply
 • Milou

  19/10/2012

  Haha leuk artikel, wat heb je het weer heerlijk geschreven! Ik heb nooit zo’n probleem met de donkere, koude dagen. Ik vind ze fijn!

  Reply
 • marijeeee

  19/10/2012

  Oja, oja… Herkenbaar. Ik vind de winter heerlijk, zo knus en gezellig, maar toch blijf ik dit houden. Ik ben niet energiek, enthousiasme is weg en de koude maanden gaan eigenlijk allemaal in een waas voorbij.

  Weer superleuk geschreven, Cynth!

  Reply
 • beautiesatwork

  19/10/2012

  ik tel gewoon af tot het weer lente is xD

  Reply
 • Arletta

  19/10/2012

  Superleuk geschreven weer!
  Ik had twee jaar geleden enorme winterblues! Maar dan ook echt enorm. En toen was het Mei en was het alsof ik nooit ergens last van had gehad.
  Afgelopen jaar had ik alleen last van nommeritus en enorme gewichtstoename(jammer genoe) Dit jaar ga ik lekker helemaal nergens aan toegeven
  nanana.
  hihixx

  Reply
 • Fijne tips! En weet je wat vandaag? Het zonnetje schijnt zo zalig! Ik ben een gelukkig mens!

  Reply
 • Lotte

  19/10/2012

  Vandaag is er geen sprake van blues, het is vet lekker weer! Maar I know the feeling, winterblues zijn rot. Ik heb het elk jaar weer! Vooral wanneer het net zomer is geweest en het opeens helemaal omslaat naar regen, kou en storm.

  Reply
 • Nikita

  19/10/2012

  ik heb daar heel veel last van, ik hou echt van de herfst en de winter. maar toch heb ik heel weinig energie enzo achja we zien wel

  Reply
 • xlieke

  19/10/2012

  Leuk artikel ! En mooie foto’s ! Echt om van te genieten ! Liefs

  Reply
 • pretty beauty land

  19/10/2012

  ik heb soms wel last van de winter blues ja :P

  Reply
 • Juudith

  19/10/2012

  Leuk artikel!! ik heb er gelukkig niet zo’n last van!! vind de winter heeeerlijk! vroeg donker sneeuw en ijs kom maar op hihi!

  Reply
 • jlovesbeauty

  19/10/2012

  Ik heb er ook een beetje last van, maar na een lange wandeling op een mooie herfstdag is die ‘blues’ weer helemaal vergeten.

  Reply
 • Malou]

  19/10/2012

  Ik heb er zelf eigenlijk niet echt last van.

  Reply
 • lonnie101

  19/10/2012

  Haha leuk artikel ! Ik zelf heb erg eigelijk geen last van , ik word wel wat sneller moe maar meer niet !

  Reply
 • Hanna

  19/10/2012

  Ik heb er absoluut geen last van! Haha je schrijft zo leuk he, ‘hit de buurman omver’, dat was echt heel erg grappig (:
  Liefs!

  Reply
 • beautyblogangelique

  19/10/2012

  Super leuke plaatjes & post :-)

  Reply
 • missrenate

  19/10/2012

  Goede tips en leuk dat je over zo iets schrijft! Ik weet niet of ik de winterblues heb haha. Ik ben ook heel vermoeid, maar bij mij komt het denk ik helaas door dat ik iets aan me lever heb en daarvoor zonlicht nodig heb, but where’s the sun?!! ik heb wel altijd in de herfst/winter dat ik me heel depri kan voelen. Ik heb alleen niet dat ik veel meer eet, eigenlijk juist minder haha. En ik heb nu echt zin in een fruitsmoothie! Wat ik dadelijk zeker ga maken! <3

  Reply
 • Beautyraiseplace

  19/10/2012

  Ik kan altijd moeilijk mijn bed uitkomen poeehh maar aan de andere kant is het ook wel altijd lekker knusjes bij de openhaard die ik niet heb haha,
  En warme chocomel :) Leuk artikel girl!

  Reply
 • Jorinde

  19/10/2012

  Nope. Ik wordt juist eerder depressief tijdens de zomer. De miezerige regen van vandaag vind ik heerlijk :-)

  Reply
 • Jasmine

  19/10/2012

  Oh ’s ochtends opstaan is echt een oorlogje met mezelf: nog tien minuutjes liggen in mijn heerlijk knus, warm bedje of de koude lucht nu om me heen voelen en tien minuutjes tijd voor een beetje make-up. Foto’s maken vind ik nu ook wat langer duren, veel minder licht, veel grijzer en grauwere foto’s, Aargh. Maar gelukkig fleuren de kleurige herfstbladeren me wel wat op.

  Reply
 • Jana

  19/10/2012

  Ik heb er wel wat last van :p x

  Reply
 • Behalve het vroeg opstaan ’s ochtends heb ik gelukkig niet echt last van winterblues :)

  Reply
 • Lisa

  19/10/2012

  Haha, ik herken dit echt zo erg :p Ik heb hier altijd last van in de winter, op sommige dagen ben ik gewoon niet meer vooruit te branden.

  Reply
 • Sanne

  19/10/2012

  Ik heb er ook weer elk jaar last van, ik ben gewoon echt een lente/zomer type :) xx

  Reply
 • Gerrianne

  20/10/2012

  In de winter ben ik depressief. Soms heel erg, maar soms ook niet. Ik heb ook voor niets fibromyalgie, het woord klinkt raar om te zeggen. Héel veel herken ik dan ook . Het ergste wat ik in de winter vind is dan ook nog mijn handen. Die zijn dan sneller ; paars, rood, wit of blauw. Mwiiiii, not pretty. Daarbij eet ik ook echt als een varken, echt bakken vol voer. Not normal. Ik kan zeuren, heel erg. Weinig concentratie, yup ook herkenbaar. Echt, winter / herfst? Niet voor mij weggelegd. Behalve als het vriest en heel erg, dan ga ik schaatsen. Ik wil zo graag de 35 km weer doen, dan ben ik echt heel blij!

  Reply
 • Bodi

  20/10/2012

  Ik heb er ook last van, maar niet zo heel erg, ik probeer gewoon door te gaan en denk er niet teveel overna!

  Reply

Geef een reactie