HOW TO: B@W.

Video after video after video. Tijd om eens was wisseling erin te gooien en terug te komen op een oude how to. Mag ik eerlijk toegeven dat ik hier best wel wat van heb geleerd? Het is ontzettend moeilijk – vind ik – om meerdere kleuren op het ooglid te gebruiken. Vandaag heb ik een fototutorial voor jullie met de oud-bekende look van BeautiesAtWork!

No hate ok? Ik weet het, dit is nog een oude zomerlook, maar omdat het mij heeft geholpen om meerdere kleuren op het ooglid te krijgen, moest ik hem met jullie delen! Hij werd geproduceerd in een bloedhete week en nog in de zomers. Yieks, snel beginnen!

Om er voor te zorgen dat de oogschaduw op zijn plek blijft en meer spreekt, breng ik een oogschaduwbasis aan. De basis die ik gebruik is afkomstig van Too Faced, de Shadow Insurance. In mijn binnenste ooghoek ga ik voor een Eyeshader 01 van de Hema.

Le blendtruc en Glamour van GOSH in mijn binnenste ooghoeken. Wel is de oogschaduw natgemaakt met een mixing medium van TheBodyNeeds.

Teal van MAC – die ik echt fullsize moet gaan halen – in mijn arcadeboog.

Met de beroemde blending eye brush van ELF vervaagde ik de kleur, zodat hij er goed rokerig uit kwam te zien. Vervolgens zette ik de kleur weer aan, om hem extra te laten poppen zoals een maiskorrel in de magnetron.

Copper van GOSH ook in de vloeibare modus en op de rest van mijn ooglid.

Om het wat gladder in elkaar te laten over lopen, blend ik ook de vochtige oogschaduw met de rest van de kleuren op het ooglid. Je moet er licht overheen vegen en dan wat over de andere oogschaduws heen.

Teal ging ook ook onder het oog en die verbond ik met Glamour in de binnenste hoeken.

Een winged eyeliner met de Catrice gelliner Black Jack with Jack Black en mijn wimpers die gekruld moesten worden met een krultang van de Etos. Toentertijd gebruikte ik nog een budgetmascara van Essence – die overigens perfect werkte – genaamd Maximum Definition Volume Mascara.

Nu denk je vast: “Cynth, zoveel kleuren zijn het toch niet?” Dat klopt, maar alsnog vond ik het moeilijk om meerdere tinten in elkaar te laten over vloeien. Het gaf mij net die extra push om natte oogschaduws te gebruiken. Waarom? Zodat je al deels weet waar je moet beginnen, best handig!

Gebruik jij meerdere oogschaduws op het ooglid? Zo ja, hoe breng jij ze aan?


50 Comments

 • allissaa

  28/10/2012

  Weer prachtig gedaan! Mooi kleurtje ook, die Teal (:

  Reply
 • lifestylelou

  28/10/2012

  Cynthia, het is weer eens prachtig geworden! Wat weet je het toch altijd leuk te combineren :-)

  Reply
 • Lifesplash

  28/10/2012

  Oh wauw, heel erg mooi! Jij kan alles altijd heel goed combineren qua kleuren, complimenten haha. Ik vind het echt heel erg mooi. :D Tael is echt een mooi kleurtje, ahw pretty!

  Reply
 • Els & Liesbeth

  28/10/2012

  Mooie kleuren! Het is inderdaad niet makkelijk op totaal verschillende kleuren toch mooi te blenden. Echt een kwestie van in stapjes te werken, maar het is je perfect gelukt!

  Reply
 • Esmay

  28/10/2012

  Wauw, die combi is echt gaaf ! Die groene tint in je crease vind ik erg mooi!

  Reply
 • theBlondBeauty

  28/10/2012

  wauw heel erg mooi! Gaaf gedaan!

  Reply
 • Jorinde

  28/10/2012

  Wat een mooie kleuren. Heb je weer prachtig gedaan en goed uitgelegd!

  Reply
 • beautiesatwork

  28/10/2012

  ik vind hem nog altijd prachtig!

  Reply
 • Miranda

  28/10/2012

  Erg mooi gemaakt.

  Reply
 • Daily lifestyles

  28/10/2012

  Wow gave look. Ik vind het een super mooie kleuren combinatie!

  Reply
 • Amanda

  28/10/2012

  Hij blijft mooi!

  Reply
 • Laura

  28/10/2012

  Mooi hoor! Jij kan echt alle kleurtjes hebben :)

  Reply
 • michellesnoeks

  28/10/2012

  Wow echt super mooi. Ik had laatst ook goud met turqoise gecombineerd, het staat echt mooi :)

  Reply
 • Mme sophistique

  28/10/2012

  Supermooie look! Die teal kleur is echt prachtig, ik zou bijna zelf naar de winkel rennen om ‘m te gaan halen (en dat is helemaal richting antwerpen, dus toch wel ettelijke kilometers voor de boeg).

  Reply
 • Anne Solveig

  28/10/2012

  Waauw! Heel mooi!

  Reply
 • Lotte

  28/10/2012

  Heel erg mooi! Inderdaad wel een zomerlook, maar hé, zoiets kun je prima ook nog nu het koud is dragen hoor. Mooi zeg, die combinatie van teal en goud, staat je natuurlijk weer prachtig! Inderdaad moeilijk om twee totaal verschillende kleuren mooi in elkaar te laten overlopen, but you did a great job.

  Reply
 • Beautyraiseplace

  28/10/2012

  Is copper van gosh nog steeds te koop?
  En wauw, girl I like it, ik heb echt bewondering voor jou jij bent samen met beautygloss mijn grootste inspiratie bron kwa ooglooks.
  Hoe verzin je elke keer zoiets?
  Super mooi!

  Reply
  • Beauty Koning

   17/11/2012

   Ja, volgens mij wel! :) Oh my god, dankjewel. Wat ontzettend lief zeg!

   Reply
 • jlovesbeauty

  28/10/2012

  Ik blijf die combinatie kleuren echt prachtig vinden

  Reply
 • Juudith

  28/10/2012

  Toffe kleuren combie zegg! me likess!!

  Reply
 • Anne vdh

  28/10/2012

  Zo leuk om te zien hoe die kleuren echt netjes naast elkaar liggen:D
  Voor mij is dit net iets te veel shimmer;)

  Reply
 • Jasmine

  28/10/2012

  Erg mooie kleurrijke ooglook! Gebruik je eigenlijk vaak vocht bij je oogschaduws voor wat extra BAM effect?

  Reply
 • Irma

  28/10/2012

  wauw, drie hele verschillende kleuren en toch lopen ze zo smooth over in elkaar! knap, hoor! (:

  Reply
 • Arletta

  28/10/2012

  Waauw dit heb je weer zo mooi gedaan. Goed utigelegd ook trouwens, al kan ik t met jou uitleg nog steeds niet maar ik faal gewoon haha.
  Teal is echt een prachtige kleur trouwens.xx

  Reply
 • Esther

  28/10/2012

  Dat ziet er prachtig uit!

  Reply
 • Leuk om te zien, hij is nog steeds erg mooi! :)

  Reply
 • Suzanne

  28/10/2012

  Freaking prachtig!

  Reply
 • marijeeee

  28/10/2012

  Ik vind het wel veel kleuren hoor, haha. Maar dat is misschien omdat ik oogschaduw ‘lastig’ vind. Het is nog steeds een prachtige look, de kleuren passen zo goed bij elkaar!

  Reply
 • TimeForBlues

  28/10/2012

  Ik vind hem echt geweldig! Bij mijn gezicht zou dit noooooit staan, maar jij rockt die felle kleuren! Ik ben dol op je blog!
  Wat een super gave look! WAUW!

  Reply
 • debby

  28/10/2012

  Oh my wat prachtig weer meid. Erg leuk zo’n fototut. Vaker doen!

  Reply
 • Prachtige look! Door zo’n looks mis je de zomer wel, al passen de kleuren ook perfect bij de herfst :)

  Reply
 • Josephine

  28/10/2012

  Zo’n ouderwetse how to vind ik ook hartstikke awesome, je legt alles weer goed uit. Ik vind de look mooi, pretty colours :D

  Reply
 • Jana

  28/10/2012

  Prachtige kleurtjes heb je gebruikt, een mooie look :D x

  Reply
 • joycelysanne

  28/10/2012

  wauw cynthia, prachtigprachtigrpachtig!

  Reply
 • Teri

  29/10/2012

  Hij is prachtig! Ik vind zo’n meerdere kleuren altijd stunning om te zien, het is idd niet altijd simpel, maar wow, het is echt de moeite waard!

  Reply
 • Mariska

  29/10/2012

  Cynthia, ik hou van je ooglooks mhhihi x

  Reply
 • Silke

  29/10/2012

  1 woord: WAUW!
  Je ooglooks zijn altijd zó mooi! En ik heb het al eerder gezegd, maar ik wil serieus een keer een mini battle met je aan gaan. Misschien dat ik je binnenkort maar gewoon even ga mailen als ik wat meer tijd heb. HA!

  Reply
  • Beauty Koning

   17/11/2012

   Het lijkt mij ook een grote uitdaging ja! Yessir, daarvoor moet je mij mailen, anders komt het er niet van. :)

   Reply
 • Jeanine

  29/10/2012

  Mooi! Die teal kleur is echt to die for! Staat je ook super!
  En die wing…..jaloezie neemt bezit van mij als ik die prachtige eyeliner van jou zie! ;-P

  Xxx

  Reply
 • Bodi

  29/10/2012

  Weer prachtig gedaan! Heel mooi die kleuren zo.
  Volgens mij kun jij trouwens echt de raarste kleurcombinaties nog steeds rocken!

  xx

  Reply
 • beautyblogangelique

  30/10/2012

  Wauw prachtige kleurrijke look! Daarnaast wist ik helemaal niet dat dit met mix & medium kon, ik had dat alleen gekocht voor mijn depot filmpjes maar ga het nu ook hier voor gebruiken, thansk voor je post meis!

  Reply
 • Deb

  30/10/2012

  Geweldig dat wat een beetje water voor je oogschaduw kan doen, het wekt de kleur tot leven.. awesome! Teal is gorgeous! Ik ga deze look zeker uitproberen, de kleuren die je naast Teal gebruikt, heb ik niet maar wel soortgelijke tinten. Ik vind dit ook een perfecte look voor kerst!!

  Reply

Geef een reactie