Kerstmis in de zon.. Eh.. sneeuw?!

Heel Nederland gaat uit zijn plaat zodra de eerste sneeuwvlokken uit de grijze lucht dwarrelen. Niet alleen van blijdschap, maar ook het gevloek en duidelijk getierd is hoorbaar. Waarom? De winter met sneeuw en het openbaar vervoer gaat helaas niet samen, maar het is een zorg minder tijdens de feestdagen in .. een warm land?! Kerstmis in de zon? Voel jij ook de zonnestralen op je huid schijnen? Of is het de overload aan kerstlampjes in de boom? Jij zegt het!

Zonnestralen, een frisse bries door je haren, de heerlijke zeegeur in je neus en de korrels zand tussen je tenen. Beter kun je het niet in de zomervakantie hebben vindt men, het liefst brengen ze het hele jaar door in het tropische land. Maar de vraag is, hoe zit dat met de feestdagen?

Laten we eerlijk zijn, zodra er met kerst geen sneeuw op de grond ligt, of de zon schijnt zijn wij lichtelijk gedesoriënteerd en weten we niet zo goed wat we met het weer op dat moment aan moeten. Ga je voor je bikini? Of wordt het toch je huispak met de gevoerde crocs, gewikkeld in een fleece deken met een goddelijke kop chocolademelk.

Met kerstmis moet het sneeuwen! Dat hoort er bij, maar de witte vlokken moeten wel als sneeuw – HAHAHA – voor de zon smelten zodra het oud en nieuw is, anders gaat mijn vuurwerk niet af , you know what I’m sayin’ bru. Kerst met regen of gewoon van dat gurige donkere weer, amazing. Het geeft toch net die extra sfeer aan de gezelligheid.

Optutten en vooral mij extra opdoffen met nieuwe producten vind ik ge-wel-dig om te doen! Ondanks dat ik niet altijd weg ga – lovely! – wil ik wel dat mijn make-up le gorgeous zit en mooi combineert met mijn joggingbroek. Kerstmis is puur relaxen, opdoffen en rotten op de bank met la mia famiglia. Wind en regen op de achtergrond en heerlijk nommen. Goodlife.

Mijn vraag aan jou is, wat vind jij er nou van? Vier jij het liever in de sneeuw? Of ga je lekker op vakantie naar een warm land? Houd je van de tropische temperaturen tijdens de feestdagen en leg uit waarom. Ik ben nieuwsgieruuuuuuuug! Oh ja, ik bestel even het weer voor kerstmis, want dit weer buiten heb ik niet besteld. Heb jij dit weer besteld?

Sneeuw of zon tijdens de kerst?

Bron foto’s:  Pinterst.com

32 Comments

 • pixelsbyemilia

  23/11/2012

  Nee Kerst moet echt in de kou gevierd worden, anders is de hele sfeer eraf. Een vriendin van me was vorig jaar in Australie met Kerst, die heeft het op het strand gevierd. Dat lijkt me zo raar! Ik wil dat het buiten donker is tijdens het kerstdiner, zodat alle kaarsjes aan en de lampjes in de kerstboom een kunnen haha, dat maakt het meteen een stuk gezellig op de een of andere manier :)

  Reply
 • Laura

  23/11/2012

  In 2009 ben ik met kerstmis in Miami geweest, waar het dus nog gewoon zo’n 30 graden was :’) dat is echt super bizar! Overal staat kerstbomen, kerstversiering etc, maar het lijkt wel zomer. Voor 1x was het leuk, maar met kerstmis hoort het inderdaad te sneeuwen en koud te zijn! :D

  Reply
 • Jasmine

  23/11/2012

  Zon is er in de zomer, geef mij dan maar sneeuw! Vindt sneeuw echt heerlijk als ik ernaar kijk achter het raam in mijn warme trui. Snap ook niet wat die gekke zweden en finnen nou gaan zwemmen in de winter als het sneeuwt, crazy.

  Reply
 • Marjolein

  23/11/2012

  Kerstnacht sneeeeeuw en op de kerstdagen vrieskou met zon en 1 meter sneeuw. I love it!

  Reply
 • jlovesbeauty

  23/11/2012

  Ik vind sneeuw met kerst iets romantisch hebben. De koude en sneeuw hoort gewoon bij de hele ‘Kerstsfeer’. En ik zou het heel vreemd vinden om Kerst te vieren wanneer het buiten 30° is..

  Reply
 • dppz

  23/11/2012

  Ik zeg zon. Ik haat sneeuw. Ik vind het koud en ben altijd als de dood dat ik uitglij wat niet zo bijzonder goed plan is met mijn nek. Nee ik wil zon

  Reply
 • beautiesatwork

  23/11/2012

  hier moet even diep over nadenken xD

  Reply
 • Mariska

  23/11/2012

  Wat een prachtige foto’s! Ja ik weet het niet zo goed, ik ben op zich een koukleum, maar echt te warm vind ik ook niet tof.

  Reply
 • xaveenia

  23/11/2012

  Ik ga absoluut voor sneeuw! Kerst + sneeuw = gezelligheid en een knus gevoel. Lekker binnen zitten met kaarsjes aan :)

  Reply
 • theBlondBeauty

  23/11/2012

  Super leuk artikel! Ik vind het ook: Kerst = sneeuw/slecht weer. Het hoort er gewoon bij. Ik kan me niet voorstellen dat ik met de kerst in mijn bikini’tje rond loop en cola drink inplaats van een (verukkelijk) kopje chocomelk. Nee, het zonnetje mag van mij wel weg tijdens te kerst. (maar als ik naar school moet fietsen en het is overal spek glad op de weg denk ik daar weer anders over) x

  Reply
 • Maaike

  23/11/2012

  Sneeeeeeuww! :D Dat geeft al zoveel meer feeling aan de feestdagen, als er een pak sneeuw ligt met kerst vindt ik het past echt kerst! Heb er nu al zin in ! ♥

  Reply
 • LounaBeauty

  23/11/2012

  Lastig hoor,, ik ben namelijk echt een zon mens. Maar volgens mij klopt dat gevoel niet echt. Misschien moet ik het eens proberen, gewoon domweg op een eiland gaan zitten in de kerst. hahhaa.. Het lijkt me namelijk wel heeeeeeeerlijk haha. Maar als ik die prachtige plaatjes weer zie, dan vind ik de sneeuw ook heel mooi. Maar na de kerstvakantie moet het echt wel over zijn, omdat het gewoon ook heel veel nadelen heeft. :) hihi. xoxo

  Reply
 • natasjablogt

  23/11/2012

  Sneeuw ofcourse! Maar wel pas op Kerst, anders kom ik niet eens bij mijn familie want dan raakt de NS weer in paniek haha. :D

  Reply
 • lonnie101

  23/11/2012

  Tijdens de holidays heb ik toch wel het liefste sneeuw , het hoort er gewoon bij . Het liefst ga ik tijdens de herfstvakantie op vakantie naar een warm land . <3

  Reply
 • Lotte

  23/11/2012

  Sneeeeuw, definately! Het hoort gewoon lekker te sneeuwen buiten. Zo kan je het binnen extra gezellig maken met kaarsjes enzo. Als het buiten kei warm is en de zon volop schijnt zijn kaarsjes niet echt nodig, haha.

  Reply
 • Sophie

  23/11/2012

  Ik ben ook dit jaar weer in Miami te vinden met kerst dus voor mij absoluut de zon – alhoewel beter gezegd – Amerika met kerst. Zoveel leuker, de sfeer, de mensen.. en natuurlijk de sale die op 26 december begint haha :) Al heeft de sneeuw ook wel wat, als je binnen zit, maar het is verschrikkelijk in Nederland als je moet werken en het openbaar vervoer rijdt weer eens niet… voor mij dus een zonnige kerst dit jaar!

  Reply
 • Xan

  23/11/2012

  Ik moet zeggen dat ik de sneeuw wel wat vind hebben. Het is mooi, maar ik vind het verschrikkelijk als het smelt. Ik heb zelf tot m’n 9de alleen een zonnige kerst gekend. Dus toen ik voor het eerst sneeuw zag(in het echt) was het van waaaaaaaat… =P Maar ik moet zeggen dat ik de zonnige kerstdagen af en toe wel mis. Mayb de sfeer erom heen ook. Ook oud en nieuw vind ik in Suriname (waar ik vandaan kom) geweldiger. Nu al voel je aankomen dat er iets gaat gebeuren. Kerstliedjes worden al vollop gedraaid en dat mis ik hier stiekem wel. Dus tja…de sneeuw heeft zijn mooie kanten, maar de zon blijft het lekkerst =D
  Love,

  Reply
 • Sneeuw! Hoewel ik normaal niet zo’n fan van sneeuw ben, vind ik dat het toch wel echt bij kerstfeest hoort :)

  Reply
 • Josephine

  23/11/2012

  Sneeuw hoort bij kerst, het is koud, maar zo gezellig! Ik heb eens kerst/nieuwjaar gevierd zonder sneeuw en koud, in Hong Kong, maar dat voelt dan net iets anders. Chocolademelk drinken met als excuus ‘het sneeuwt en het is koud!’ kan dan niet meer. Al lijkt het mij tof om een keer in de volle zon kerst te vieren, ben benieuwd hoe dat uitpakt! En bah, vandaag regent het al de hele dag, me no likey!

  Reply
 • redhotjillypeppers

  23/11/2012

  Doe mij maar sneeuw ! Kerst vieren in een warm land zou echt niet hetzelfde zijn :)

  Reply
 • joycelysanne

  23/11/2012

  SNEEUW!

  Reply
 • Lindy

  23/11/2012

  Hmm.. Denk ik aan kerst dan denk ik aan de kerstboom, kaarsjes aan, lekker eten, filmpje aan, dekentje op de bank en buiten sneeuw en kou! Maar een keer kerst vieren in the beach? Uhh.. Ja dat zou ik ook wel eens prima vinden^^

  Reply
 • Lindy

  23/11/2012

  On the beach;)

  Reply
 • Deb

  23/11/2012

  Ik vind een witte kerst heel mooi, maar dan blijf ik wel lekker binnen.. natuurlijk ff sleetje rijden met de kleine. Maar ik heb een keer in Peru kerst gevierd in mijn korte broek en dat is toch heel apart. Er was een mega grote kerstboom op een plein en dat had toch ook wel wat.. ;-)

  Reply
 • Anita

  23/11/2012

  Ik vind sneeuw heel leuk, als het zo hoog ligt dat je er niet uit kan!! Geef mij maar zon heerlijk! Maar met kerstmis is het natuurlijk hartstikke leuk als het sneeuwt!

  Reply
 • Jorinde

  23/11/2012

  Haha..hoe toevallig. Ben Gister kerstplaatjes wezen opsnorren om binnekort artikel over te maken :-) Ik hou van de kou en sneeuw tijdens de kerst. Ben daar sowiezo meer van, dan van de zon!

  Reply
 • michelleeeex

  23/11/2012

  Ik vind sneeuw heel leuk en aardig maar niet als je elke dag heen en weer naar school moet… In het begin is die frisse, knisperende witte sneeuw geen probleem maar na een dag of 3 is die sneeuw veranderd in een bruingrijze prut! En daar doorheen lopen/fietsen is niet cool!

  Reply
 • Jana

  23/11/2012

  Zeker sneeuw :D xx

  Reply
 • Moest ik kunnen, ik vlieg naar een warm land, zeker weten! Maar kan m’n huisdieren en mijn werk niet achterlaten, spijtig!

  Reply
 • Lies

  23/11/2012

  Ik vind het koude weer met sneeuw enzo geweldig. Alleen dan wel echt met de feestdagen zelf, want daarbuiten is het minder prettig met mijn werk op het leerlingenvervoer als er sneeuw op de weg ligt. Zoals een tijd geleden dat er zoveel sneeuw in Januari lag was het gewoon verschrikkelijk toen deden wij 3,5 uur over een route van 1,5 uur en dan worden de kids onrustig en gaan zich vervelen of ze raken in paniek als je wat wegglijd met de bus, dus nee op die momenten vind ik de sneeuw niet mooi haha. Wat ik er zo mooi aan vind met feestdagen is vooral sfeer als alles buiten wit is en je dan met dierbare mensen samen in een warm huisje zit met alle lampjes, kaarsjes en glinsterende versieren. Dat is wel echt iets waar ik van kan genieten.

  Reply
 • Irma

  24/11/2012

  ik ga voor sneeuw (:
  ik houd zowel van de winter als de zomer, maar bij kerst hoort gewoon sneeuw.
  dan mag het bij Oud en Nieuw weer weggaan en in januari of februari weer terugkomen ((:

  Reply
 • Juudith

  06/12/2012

  Met kerst moet het echt sneeuwen! heeeerlijk! ik vind sneeuw zowiezo leeuk!!

  Reply

Geef een reactie