De magie van olijfolie!

Huis-tuin en keukenspullen, het is nou eenmaal handig. Waarom? Je hebt het vaak al in huis, zonder dat je het door hebt! Natuurlijk heeft je moeder nog wel een middeltje staan om de vlekken eruit te krijgen, of juist net die vetvlek op je kleding – afkomstig van de lipgloss natuurlijk! – maar soms moet je wat producten bij één schrappen. Tijdens het reinigen van mijn gezicht popte er iets in mijn hoofd. Wie weet de magie van olijfolie eigenlijk?

Laten we beginnen met de basis, waar komt olijfolie oorspronkelijk vandaan? Van de olijfboom, waar de vruchten worden geplukt – de olijfjes – vervolgens worden die geperst, waardoor je een plantaardige olie krijgt. Dit zijn de grove lijnen hoe het multifunctioneel product wordt samengesteld. Olijfolie wordt zowel gebruikt tijdens het koken, vroeger nog voor lampen, tegenwoordig ook in medicijnen en enkele in verlichting – binnenkort hier meer over! – maar ook in de huidverzorging!

Een korreltje zout of een schepje suiker, een druppeltje olijfolie erbij en je hebt de welbekende scrubs die iedereen weleens heeft gemaakt. Zo niet? Tijd om het goedje te ondervinden, goddelijk zeg ik je! Een aantal lepels in een bakje, verwarmen in de magnetron – lala – een verwarm haarmasker. Pas op! Niet te heet, anders bye bye lokken + hoofdhuid en handen.

Olijfolie wordt ook in bepaalde verzorgingsproducten verwerkt, zoals in bodylotions, body butters en in verschillende zeepsoorten. Sommige merken hebben ook een hele collectie waarin de plantaardige olie in is verwerkt.

Heb je weleens van die dagen dat geen één make-upremover helpt tegen je hardnekkige eyeliner? Of een waterproof mascara die er niet vanaf wilt? Herken je de Manga Meets Cynthia nog? Op dat soort momenten zit ik met mijn handen in het haar, want hoe ga je het er in godsnaam afhalen? Een opdroogde eyeliner die kleeft in de brows? Of de schmink die op een oliebasis is? OLIJFOLIE!

Hoe ga je te werk? Breng wat olie aan op een wattenschijfje, maar doordrenk hem niet. Even erop laten weken, vervolgens kan je met een handomdraai het grotendeels verwijderen! Bye bye Manga Eyes! Houd Beauty Koning in de gaten..

Droge handen? Even ze goed scrubben van te voren, een laagje olijfolie royaal aanbrengen, handschoenen aan, laat het even intrekken. Soft hands! Dit geldt ook voor je voeten. Heb je hobbit voeten? Dan is olijfolie een aanrader! Weg met de velletjes op de lippen, de schrale plekken op het lichaam die allemaal zijn gereinigd met olijfolie!

Gebruik jij olijfolie als make-upremover?


34 Comments

 • Lis

  04/12/2012

  Geweldig artikel! Ik hou zelf echt van olie, je kan het overal voor gebruiken en is ook nog eens supergezond..

  Ben benieuwd naar het volgende artikel, gaat dat over de medicinale werking van de olie? Helaas mag je daar vanaf 14 december voor zover ik het begrijp?!? niks meer over publiceren tenzij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit het heeft goedgekeurd.

  Waarom zou dit zijn? Dit komt niet goed! Daar gaat onze vrijheid van meningsuiting.

  Reply
 • beautiesatwork

  04/12/2012

  olijfolie als make-up remover? nog niet getest :D

  Reply
  • Amanda

   04/12/2012

   Ik ook nog nooit!

   Reply
  • v.vermeer

   08/12/2012

   Ook nog nooit gebruikt misschien wel iets om binnenkort met de kerstdagen enzo eens te proberen

   Reply
 • redhotjillypeppers

  04/12/2012

  Ik gebruik het ook af en toe om lastige kleefresten van stickers te verwijderen :)

  Reply
 • Josephine

  04/12/2012

  Oh genious! Ik las altijd dat je make-up eraf kon halen met olijfolie, maar dat las ik en dacht ik niet meer aan. Jij doet er nog je voorbeeld van Manga erbij en nu blijf ik her herinneren. Toen ik het mondriaankunstwerkje op mijn gezicht had gemaakt, wilde het er niet af, zo frusterend! Uiteindelijk had ik dus olijfolie moeten gebruiken, neem ik mee voor de volgende keer.

  Reply
 • pixelsbyemilia

  04/12/2012

  Heerlijk spul inderdaad! Alleen een beetje jammer dat het meestal zo stinkt haha. Maar goed, dat is maar één nadeeltje.

  Reply
 • dppz

  04/12/2012

  ik gebruik atlijd olijfolie in de keuken, maar nooit voor mijn gezicht eigenlijk. Goede tip om het remover te gebruiken!

  Reply
 • BeautyFrique.com

  04/12/2012

  Je hebt weer een heel leuk artikel geschreven Cynth!
  Eigenlijk nog nooit geprobeerd om m’n makeup te verwijderen met olijfolie. Ga ik eens doen! x

  Reply
 • Michelle

  04/12/2012

  Ja lekker ik gebruik het ook vaak! Alleen make-up verwijderen durf ik er niet zo goed mee haha.

  Reply
 • Mme Sophistique

  04/12/2012

  Ik heb het nog nooit gebruikt als makeup remover, maar ik gebruikt het wel vaak in mijn haar als treatment :)

  Reply
 • Natasja

  04/12/2012

  Ik wist al dat je het inderdaad voor zoveel verschillende dingen kan gebruiken. Vet handig! :)

  Reply
 • Jorinde

  04/12/2012

  Ik gebruik niet puur olijfolie, maar mijn oogmake-up removers heb ik wel vaak op basis waar ook olie inzit. Haald zo makkelijk je make-up eraf :-)

  Reply
 • lonnie101

  04/12/2012

  Handig artikel ! Het lijkt me niet echt fijn als make-up remover ik houd niet zo van olie-remover’s .

  Reply
 • mysupersweetlife

  04/12/2012

  Ik heb nog nooit olijfolie als verzorging of voor het verwijderen van make up gebruikt, nu ik dit gelezen heb ga ik het zeker een keertje doen!
  Liefs

  Reply
 • muakissandmakeup

  04/12/2012

  Ik geef klanten die geen waterproof make-up remover hebben wel eens de tip om olijfolie te gebruiken :-) Zelf doe ik het niet.

  Reply
 • shirley

  04/12/2012

  Mijn Dr. Organic creme lijn is met olijfolie. Ik heb het nog niet als make-up remover gebruikt.

  Reply
 • Allissa

  04/12/2012

  verdeurie dat is best slim! heb vaak ruzie met eyeliner dat niet weg wil. Ik gebruik eigenlijk alleen olijfolie als kookmiddel :d

  Reply
 • pretty beauty land

  04/12/2012

  ik ben gek op olijfolie!

  Reply
 • beautyforgirls

  04/12/2012

  Het is zo functioneel. Zelf gebruik ik het zelden.
  Liefs, xxx

  Reply
 • Erg handig!
  Ik gebruik zelf nooit olijfolie als make-up remover, maar het klinkt eigenlijk best slim :)

  Reply
 • Irma

  04/12/2012

  Ik weet dat dit een superhandig middeltje is, maar ik heb telkens geen zin om eerst helemaal naar de keuken te lopen en dat ik dan pas mijn make-up eraf kan halen. Ik ben ook niet zo’n fan van een vettig gevoel op je huid, want dat duurt altijd zo lang voordat het weer weg is :S

  Reply
 • makeupxaholics

  04/12/2012

  ik hou ook van olijfolie, honing doet het bij veel dingen ook goed!

  Reply
 • theBlondBeauty

  04/12/2012

  wauw, handig artikel zeg. Ik wist dat allemaal niet, ik dacht dat olijfolie je huid alleen vettig maakte, helemaal mis dus.. haha x

  Reply
 • Lotte

  04/12/2012

  I love olijfolie! Sowieso eet ik héél graag olijven, ik vind ze zó lekker! Maar true, de olie doet echt heel veel voor je huid en haar. Zelf maak ik die welbekende scrub ook vaak, haha.

  Reply
 • Jana

  04/12/2012

  Het lijkt me erg handig om te gebruiken =D xx

  Reply
 • xaveenia

  04/12/2012

  Ik maak altijd scrub met olijfolie en suiker, maar als make-up remover heb ik olijfolie nog niet gebruikt. Dat ga ik zeker testen als ik weer eens een hardnekkige eyeliner heb die er niet af wil! Leuk en informatief artikel, thanks!

  Reply
 • Arletta

  04/12/2012

  ik heb het nog nooit gebruikt als make-up remover hihi!
  xx

  Reply
 • beautylovesbe

  04/12/2012

  Ik heb ooit wel eens olijfolie als oogreiniger gebruikt. Eerlijk gezegd is me dat niet goed bevallen, kreeg zo een blurry waas in mijn ogen. Maar ik vind olijfolie wel lekker en ik kook en eet er regelmatig van. Ben ook dol op olijven, kan er echt van blijven snoepen!

  Reply
 • Ik heb het enkel nog maar als haarmasker gebruikt, werkt fijn! En ja, natuurlijk ook om te koken :)

  Reply
 • Deb

  05/12/2012

  Olijfolie gebruik ik eigenlijk alleen om te koken en ik eet ook graag olijven in een Grieks-Hollands huishouden mag olijfolie echt niet ontbreken.. it would be a sin!

  Reply
 • Anne vdh

  05/12/2012

  Ik moet zeggen dat ik het alleen gebruik om te koken ;) Maar stel ik ben een keer out of make-up remover dan weet ik vanaf nu dat ik hem er bij kan pakken:D super handig! Want stel je slaapt bij iemand, iedereen heeft wel olijfolie!

  Reply
 • Christel

  05/12/2012

  Heel bijzonder wat het voor je uiterlijk allemaal kan doen :D Super!

  Reply
 • Leuk artikel! Vol met fijn tips en inderdaad, iedereen heeft wel olijfolie in huis. :)

  Reply

Geef een reactie