Serious Request 2012!

Geld inzamelen voor goede doelen, het levert je een goede karma op. Zolang je er geen misbruik van maakt, maar bij Serious Request heb ik nog nooit dat gevoel gehad! Het is eindelijk zo ver, de drie Dj’s – Gerard, Giel en Michiel – zijn het glazenhuis binnengestapt en de eerste dag zit er al weer voor hen op. Maar god, ik wacht hier al sinds de zomervakantie op. Waarom? Nou..1

Vorig jaar schreef ik ook al een artikel over Serious Request, omdat ik het concept incredible vindt, maar ook omdat het reuzegezellig is om naar te kijken. Inmiddels is mijn verslavingsdrang toegenomen en kijk ik het liefst de hele dag door SR – wat ik misschien ook wel doe – maar het is zeer amusant op de achtergrond tijdens het schoonmaken of alle andere activiteiten.

De negende editie in Enschede draait om de baby’s die ieder jaar onnodig sterven – wat er zo’n 5,5 miljoen per jaar! zijn – en natuurlijk bezoekt Eric Corton weer de aangedane plekken. Ondanks dat die all over the world zijn. Wat een topman is dat toch, geef hem een lintje 3FM! Hij verdient het!

Zeven dagen zonder eten, levend op vieze sapjes met rare ingrediënten, hooguit enkele uren slaap en dagelijks bekeken worden door de duizenden bezoekers die voorbij schuiven + televisie kijken. Daarnaast vervullen zij de wensen die worden opgegeven aan de telefoon, via de website of bij de brievenbus, waar je een plaatje kunt aanvragen.

4

Je kunt ook doneren! Of zelfs iets kopen op de veiling, wil je de kersttrui van Ome Frans? Een workshop van Hans Klok? Kaarten voor Lowlands? Of een hippe Masterclass met Junkie XL? De sjunk die met Elvis speelt! Oh Oma toch, het blijft een mooie uitspraak!

Doneren kan door een plaat aan te vragen, kies een muzieknummer die jij op dat moment wil horen en doneer daar een geldbedrag voor! Of blijf sms’en. Stuur gekke dingen op televisie, bijvoorbeeld over duiven. Hoe vaak ik dat wel niet voorbij heb zien komen, lachwekkend is het zeker!

Zet jij je in voor Serious Request?

Bron foto’s: Npo3fm.nl/seriousrequest

10 Comments

 • Emilia

  20/12/2012

  Ah tof dat je hier een artikeltje over schrijft, het is inderdaad een geweldig concept! Ik lees net dat ze gisteren al ruim 9 ton hebben opgehaald, echt incredible!

  Reply
 • Beautydiamonds

  20/12/2012

  Jeetje ik vind het zooo knap dat hun dit doen eh! en ik lees net snel bij Emilia 9 ton??!! wat goed!

  Reply
 • Jorinde

  20/12/2012

  Het geeft altijd zo’n gezellige sfeer om te kijken :-)

  Reply
 • Judith

  20/12/2012

  Erg mooi dat je hierover schrijft!
  Omdat het Glazen huis dit jaar in mijn stad staat hebben we op mijn school allerlei inzamelingsprojecten gedaan, dus ik heb zelf ook geld ingezameld voor Serious Request :)

  Reply
 • Jasmine

  20/12/2012

  Wat gaaf dat ze dit doen! In Belgie hebben we ook zoiets voor een goed doel± Het glazen huis (geloof ik).

  Reply
 • Renate

  20/12/2012

  Leuk dat je er een artikel over schrijft! Ik vind het ook erg goed wat ze doen voor het goede doel, alleen ik vond er vroeger niks aan.. ik snapte ook echt niet wrm mensen het zo geweldig vonden haha, tot dat ik het dus 2 dagen geleden toen ze in het glazen huis gingen heb zitten kijken, stiekem is het toch wel leuk.. haha! Maar ik ben – nog – niet zo verslaafd dat ik het de hele dag kijk of naar luister!

  Reply
 • Irma

  20/12/2012

  Ik wil echt heel graag een keer naar het glazen huis toe, maar het is steeds niet bij mij in de buurt ): Ik volg het verder alleen via tv.

  Reply
 • Sophia

  20/12/2012

  Ik vind serious request zo’n goede actie! Leuk dat je erover schrijft. :) Ennnnnn volgend jaar gaan ze naar leeuwarden, yesssss dat is bestwel dichtbij voor mij :D

  Reply
 • ChellesBlog

  20/12/2012

  Leuk dat je er een artikel over schrijft. Het is inderdaad een great concept. Ik vind het ook erg leuk om te kijken. X

  Reply
 • nienloves

  20/12/2012

  ik weet nog dat het bij ons in de stad was, dat was echt zoo gezellig!

  Reply

Geef een reactie