De magische geuren in de maand december!

Geuren, ik heb verschillende parfums die ik voor speciale gelegenheden behoud. Ja, call me crazy.. maar J’adore is toch écht mijn kerstgeur + die van mijn zus! Of kaneel wat in het huis ronddwaalt en als een deken om je heen valt als je ergens gaat zitten. GODDELIJK. Maar zo heb ik meerdere geuren die ik kan linken met de maand december. Van arganolie tot aan kruit.

bijkomen van oud en nieuw

Kruit? Why?! Vuurwerk. Hallo, ik mag dan wel bijna in de twintig zijn, maar vuurwerk is en blijft toch wel mijn ding met oud en nieuw. Het is nog steeds geweldig om dingen de lucht in te schieten of “per ongeluk” iets opblazen. Daarnaast is het opblazen van spullen soms best een goede manier van recyclen.

2

Het reviewen van producten gaat het hele jaar door, ook zo de arganolie die ik uitgebreid tijdens oud en nieuw aan het gebruiken was. Lavendel met arganolie op de handen, niet alleen van mij, maar alle homeboys had ik er voor gebruikt. Bedankt nog voor de hulp! Maar dat was een hot item, want in de koud staan met je aansteker is geen succes. Koop daarom aansteeklonten, serieus is echt een uitkomst.

Kaneel, omdat mijn moeder daar altijd mee de kerstspullen mee besprenkelt. Zodra we de decembermaand naderen ruik ik de geurstokken van kaneel alweer in het huis. In de gang, de woonkamer en dan vooral bij de open haard. ME LIKE.

Karton met een aparte geur – vuurwerkverpakkingen – ook écht amazing. Ik steek het liefst mijn hoofd in de tas – wat ik ook doe – als ik mijn vuurwerk ga verdelen. Nooit alles in één tas doen, want anders ya screwed als er iets in valt. Gebeurt elk jaar, maar leer er eens van, haha!

oud en nieuw tag

De verse dennenboomgeur die wordt afgestoten van de echte kerstbomen, of de kersttakken die moeders in huis heeft gesleept voor de prachtige kerststukken op tafel, in de vensterbank of over het dressoir heen.

Zodra de deuren openzwaaien of jijzelf het raam opent voor wat frisse lucht, zal je merken dat het heel anders ruikt in de zomer. Vooral als het gaat sneeuwen! Een zachte, maar vooral een hele heldere geur die herkenbaar is. Wist je dat ze dit niet in een parfum kunnen namaken? Ze kunnen het wel nabootsen, maar niet tot in de puntjes.

Verse soep kan nooit lekkerder ruiken op een ijskoude dag, dat het snot zich omzet tot een bevroren substantie. Of de heerlijke koekjes die worden gebakken. NEE. De kerstvoorbereidingen van het voedsel, kerstachtiger + decembersmell kan het niet!

oud en nieuw tag

Dit zijn toch wel de decembergeuren voor mij, nu ben ik heel nieuwsgierig naar jouw ultieme geur in de feestmaand. Heb jij ook altijd kaneel in huis? Of is het vanille? Laten we de kruidnoten niet vergeten van de Sint, want die ruiken ook goddelijk!

Wat is jouw ultieme decembergeur?


23 Comments

 • beautyfabriek

  21/12/2012

  Super grappig, als je de geuren omschrijft, ruik ik ze meteen! haha, stuk voor stuk heerlijke geuren.. maar een hoofd in een zak vol vuurwerk steken.. zie ik mezelf nog niet snel doen:p

  Reply
 • Jorinde

  21/12/2012

  Jaa, ik steek mijn neus ook graag in de kerst takken die ik op mijn schouw heb staan. Of ik steek de geurolie van lampe berger aan in de geur Orange cinnamon :-)

  Reply
 • Mme Sophistique

  21/12/2012

  Kaneel is voor mij ook een typische wintergeur, en don’t get me started on die heerlijke dennenboomgeur, love it!

  Reply
 • Liliane

  21/12/2012

  Kaneel <3
  En ik houd van geurkaarsen, dus heb standaard een kaneelkaars thuis staan.

  Reply
 • Nina

  21/12/2012

  de denneboom en kaneel geur vind ik de lekkerste!

  Reply
 • muakissandmakeup

  21/12/2012

  Kaneel en vanille horen er voor mij echt bij :-)

  Reply
 • Irma

  21/12/2012

  oh my, toen ik je intro las, had ik al wat geuren bedacht, en jij hebt zo ongeveer dezelfde! kaneel; echt een sinterklaas-geur, dennengeur; van onze echte kerstboom, vuur; van de openhaard en kaarsjes en qua parfum: Davidoff Cool Water Woman want die heb ik vorig jaar voor Sinterklaas gekregen ((:

  Reply
 • Arletta

  21/12/2012

  Kaneel en kerstboomgeur zijn toch wel mijn ultieme geuren.xx

  Reply
 • happyannanas

  21/12/2012

  Kaneelstokjes hebben we altijd en daar knabbel ik altijd aan als ik naast de kachel zit :-D
  De geur van zelfgebakken pepernoten vind ik ook heerlijk!
  xx

  Reply
 • Deb

  21/12/2012

  Wat een prachtige foto’s heb je uitgekozen!Geuren die ik associeer met december zijn toch wel kaneel, vuurwerk geur en de geur van een versgebakken appeltaart.

  Reply
 • Judith

  21/12/2012

  Wat een leuk artikel!
  Vooral de kaneel- en dennenboomgeur vind ik ook echt decembergeuren :)

  Reply
 • Yak Man

  21/12/2012

  kaneel ruikt zo lekker en vanilla ook haha

  Reply
 • Laura

  21/12/2012

  Door het bos lopen als het net heel hard geregend heeft :) Dan ruikt het altijd ZO lekker! En kaneel en vuurwerk zijn inderdaad ook echte wintergeuren!

  Reply
 • Lotte

  21/12/2012

  Leuk om te lezen! Mijn ultieme kerstgeur is de geur van de kerstboom!

  Reply
 • martinaa89

  21/12/2012

  mmm de geur van de kerstboom!

  Reply
 • dppz

  21/12/2012

  Kaneel en appel, zo ruikt mijn huis momenteel nog steeds na het bakken van de flappen.

  Reply
 • Elize

  21/12/2012

  Vuurwerkverpakkingen, hier moest ik wel even om lachen :D
  xx

  Reply
 • Tessa

  21/12/2012

  wat een lekker geurtjes allemaal, en ook hele speciale geurtjes.
  xx

  Reply
 • lifestylecornelia

  21/12/2012

  Sommige geuren begrijp ik wel dat je ze lekker vind hoor, ik vind het ook fijn om de verse kerstboomgeur in ons huis te hebben! Gelukkig hebben we altijd een echte kerstboom, dus elk jaar weer een verse kerstboomgeur in ons huis. Ook hebben wij vuurwerk, maar ik kijk er sinds 2 jaar eerlijk gezegt helemaal niet meer mee om. Ik vind het leuker om met oud en nieuw gezellig met me vrienden te zitten en plezier te maken, in plaats van langs de weg vuurwerk te bekijken. Ik kijk wel in de verte toe hoe andere hun mooie vuurwerk afsteken, kan ik ook wel van genieten! Wel grappig dat jij de geur van karton van vuurwerkverpakkingen is opgevallen, ik heb er zelf eigenlijk nooit echt aan geroken of iets dergelijke hihi! De geur van verse oliebollen, appelflappen enzo zijn ook echt heeeeerlijk! Gewoon alle lekkernijen bij elkaar! Ik vind de geur van verse taarten ook lekker, of de geur van verse cake heerlijk in de maand december komen deze natuurlijk net wat meer voor! Verse soep is natuurlijk altijd lekker om van op te warmen, daar heb je gelijk in en het smaakt dan ook nog eens super lekker! Ik vind Indian chai thee ook echt super lekker om te drinken in deze koude dagen!

  Liefs

  Reply
 • Jaaaaaaaa!!! Van die lekkere dikke wintersoep! Heerlijk gewoon. En kaneel is ook zo’n typische geur die je aan de winter linkt!

  Reply
 • hmarieke

  23/12/2012

  Ik kan me hier helemaal in vinden! Soepen, kaneel, dennen, kruit: álles!
  Deze winter is gember het ook helemaal voor mij. Sinds ik wat spulletjes uit de Ginger Sparkle lijn van the body shop heb ben ik er helemaal verliefd op.

  Leuk lijstje!

  Reply
 • hereismai

  23/12/2012

  erg leuk om te lezen! mijn decembergeur heb ik niet.. njaa ik kan het niet een twee drie bedenken haha

  Reply
 • ChellesBlog

  23/12/2012

  Kaneeeel, sowiesoo! X

  Reply

Geef een reactie