Kerstelijke beauty voorbereidingen!

Tradities, ze zijn er altijd! Helemaal rond de feestdagen, want alles moet er piekfijn uitzien. Niet alleen de kerstversiering rondom het huis, het menu wat je samen hebt gesteld voor de feestdagen, maar ook jijzelf. Mijn traditie schaaf ik elk jaar weer bij, ook dit jaar pas ik enkele punten aan! Tijd om aan de kerstvoorbereidingen te beginnen!

1

We beginnen met het moeilijkste, het haar! Vele verven het tegenwoordig en om tegen een landingsbaan aan te kijken tijdens het eten is geen pretje. Hup, verven die hap! Opnieuw in de kleur en verzorg je haar meteen met een voedend masker. Aangezien je toch nog bezig bent! Een haarmasker is niet mis + een nieuwe coupe – aka – het knippen van de dode punten is ook niet verkeerd.

2

Tijdens het uitspoelen van je haar, of gewoon een normale douchebeurt kun je goed gaan scrubben met een voedende scrub voor het lichaam. Het is wat kouder buiten, dus je huid een handje helpen mag dan wel. Olijfolie met suiker of zout en je hebt je eigen scrub. Shave those legs, want waarschijnlijk draag je een panty. Heel fijn om dan een soort van piekhaartjes erdoorheen zien prikken, kappen!

3

De hobbitvoeten mogen ook weleens verzorgd worden door een pedicure waar je meteen de teennagels in een vrolijk kerstkleurtje lak. Een lekkere olie of een voetencrème waarmee je ze weer zo zacht maakt als een babybil.

4

Haar gedaan, voeten verzorgd, benen gekapt, nu nog over naar het lakken van de handnagels. Voordat ik dat doe, ga ik eerst even multitasken, namelijk een gezichtsmasker aanbrengen. Hierbij let ik op de puisten die aanwezig moeten zijn of een droge schilferige huid. Pas even het masker aan wat je nodig hebt + breng hem aan op een gereinigd gezicht. Je kunt de huid nog even oppeppen met een scrub, masker en als laatst een voedende serum + een crème.

5

Nagels in de lak, natuurlijk is een basecoat, kleurlak en dan weer een topcoat om de extra glanslaag te benadrukken. Het is nou eenmaal kerstmis, dus het moet wat meer shinen + glinsteren in het gezellige sfeerlicht. Morgen komt de Picasso Challenge update!

6

Zelf scrub ik ook nog eens mijn lippen – want die zijn er altijd terrible aan toe! – moisturize ik ze met een lippenbalsem. Epileer je wenkbrauwen bij, maak ze mooi kloppend en geen wildernis waar iemand tijdens het kerstdiner in verstrikt kan raken.

7

Het zijn de kleine dingetjes die je beter laten voelen, hierdoor begin ikzelf te stralen. Gewoon een momentje voor jezelf, puntjes op de i zetten en voornamelijk genieten dat het bijna kerstmis is. Een kerstfilm op, of een heerlijk kerstmuziekje om in de stemming te komen! Geniet ook eens van de weg ergens naar toe, want meestal is dat leuker dan het hele gebeuren zelf.

Wat zijn jouw beauty voorbereidingen voor de feestdagen?


14 Comments

 • pixelsbyemilia

  24/12/2012

  Ah heerlijk geschreven weer. Ik heb niet echt een beautyroutine voor kerst, maar ik ga vanavond lekker uitgebreid in bad met een gezichtsmaskertje, haarmaskertje en een pot thee. En aangezien in vanmiddag even naar Rotterdam ga, vrees ik dat ik m’n portemonnee ook nog even open trek bij Lush. Een bad is natuurlijk niet compleet zonder bruisbal.
  Hele fijne kerst alvast!

  Reply
 • Jasmine

  24/12/2012

  Hmm ongeveer hetzelfde als de jouwe. Om er ietswat prim& proper uit te zien, moeten zeker die nagels verzorgd en zeker mijn bodylotion gebruiken. Verder een gavere huid, ja dus zoals jouw vorbereidingen =]

  Reply
 • Jorinde

  24/12/2012

  Afgelopen zaterdag bij de kapper geweest voor knippen en verven. Gister wenkbrauwen bij gesnoeid. Vanmorgen haarmasker gedaan en straks nog even nagels lakken. Volgens mij lig ik al aardig op schema :-)

  Reply
 • Arletta

  24/12/2012

  Haha niet veel extra’s! Gewoon een lekker maskertje op m’n face en m’n haar even goed föhnen en stijlen, mooi make uppie op en I’m ready to go haha!

  Reply
 • Irma

  24/12/2012

  ik had hier eigenlijk nog helemaal niet over nagedacht! eerst douchen, kleding aan, haar opsteken, nagels lakken, wenkbrauwen epileren en dan make-up. geen flauw idee of ik nu iets vergeten ben, maar dat merk ik morgen dan wel (:

  Reply
 • muakissandmakeup

  24/12/2012

  Ik verander niet zo heel veel aan mijn gewoonlijke routine eigenlijk. Al spendeer ik wel een beetje meer tijd aan mijn make-up.

  Reply
 • Kelly

  24/12/2012

  De voorbereidingen. Gelukkig houd ik het rustig dit jaar. Fijne feestdagen.

  Reply
 • theBlondBeauty

  24/12/2012

  Ik doe vanavond nog een maskertje op en morgen ochtend snel mijn nagels even in de lak :) x

  Reply
 • nienloves

  24/12/2012

  ik heb nog helemaaal geen voorbereidingen gedaan, misschien moet er maar eens aan beginnen als ik dit zo lees haha

  Reply
 • marijke04

  24/12/2012

  Mijn lijstje ziet er ongeveer hetzelfde uit :-)

  Reply
 • sheela

  24/12/2012

  Leuk artikel! x

  Reply
 • Leuke tips! Iemand trouwens enig idee welk lakje dat is, hij is prachtig!

  Reply
 • ChellesBlog

  24/12/2012

  Morgen maskertje, scheren, handen verzorgen en nagels lakken en wenkbrauwen epileren. X

  Reply
 • Juudith

  27/12/2012

  Leuk artikel!! ik doe eigenlijk het zelfde al altijd haha! niets speciaals!

  Reply

Geef een reactie