How to: Vuurwerk veilig overleven (+Tips om de make-up te behouden!)

Morgen is het zo ver, de dag dat je officieel vuurwerk mag afsteken! Zelf sta ik de gedurende dag buiten, wat ook ongelukken met zich kan meebrengen. Serieus, het is en blijft gevaarlijk. Niet omdat je ermee stunt – wat ook zal gebeuren! – maar kledingkeuzes en alle beauty gerelateerde dingen. Tijd om de veiligheidstips te delen + enkele topgeheimen om de hele nacht door te kunnen!

Mijn haar gaat in de krul, maar waarschijnlijk zal ik niet de enige zijn. Je haar voorzien van allerlei flamberende producten, haarmousse en een goede dampende wolk aan haarspray. Pas hiermee op, want zo’n heb je de kans om snel vlam te vatten! Brandende stukken haar heb ik voorbij zien komen, helaas heb ik haar nooit meer gezien. Of was ze kaal en herkende ik haar niet meer.. in ieder geval. Pas op met de haarlak + andere haarproducten. Of let gewoon op wat je die avond doet en blijf uit de buurt van brandende voorwerpen.

Een schitterend nylonjurkje, maar oh zo gevaarlijk! Helemaal als je buitenhuis bent, binnen heb je hooguit de kans op een sigarettenburn, maar een loerend kaarsje zal er ook van willen snoepen. Dat geldt trouwens ook voor de panty’s, polyester en kledingstukken waar plastic in is verwerkt. Capuchons zijn ook echt voor mensen met een deathwish.

Buiten op je hakken? Marcheren door de hoge drappen van de rode klapper, denkend dat het de loper is die ze hebben uitgegooid, blijkt het gewoon een mat te zijn geweest. Geen slimme actie, want jij bent juist degene die niet ken wegrennen als er een pot omvalt. Believe me, als dat gebeurt, verbrand je meteen een oliebol. Goede sport, levensgevaarlijk. Neem een paar schoenen mee in de hand, zodat je veilig kunt weglopen!

Je zult waarschijnlijk veel mensen een nieuwjaarskus geven, waardoor de wangen kunnen gaan slijten. Goed primen is een must, geldt ook voor de rest van je gezicht + je ogen en natuurlijk ook de lippen. Wil je het de gedurende nacht behouden? Let op dat je goed de huid voedt, maar haar ook voorziet van een basis. Niet teveel, anders gaat het weer creasen.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk, niet drinken tijdens het afsteken! Wees voorzichtig, denk na voordat je iets doet en benuttig de alcohol pas nadat je het “gevaarlijke” deel hebt gehad. Drink met mate, anders zit je overmorgen met de kater! Haha, funny Cynth. Funny.

Ik wil jullie een hele fijne jaarwisseling toewensen en geniet van de laatste feestdag van het jaar!

Wat zijn jouw veiligheidstips?

Bron foto’s: Weheartit.com

29 Comments

 • TimeForBlues

  30/12/2012

  Vuurwerk kan zo mooi zijn he! <3
  x

  Reply
 • pixelsbyemilia

  30/12/2012

  Ah goed artikel! En heel leuk geschreven weer. Ik ben zo bang voor vuurwerk dat ik m’n huis eigenlijk niet uit durf. Ik moet alleen ’s middags wel van m’n werk naar huis fietsen, maar dan zorg ik wel voor een jas zonder capuchon haha.

  Reply
  • pixelsbyemilia

   30/12/2012

   En jij ook een heeeele fijne jaarwisseling natuurlijk Cynthia! Have fun!

   Reply
 • Denise

  30/12/2012

  fijne jaarwisselling! Ik heb nog steeds het dillema of ik op hakken ga of niet! sowieso flatjes mee!

  Reply
 • nienloves

  30/12/2012

  haha ik moest wel lachen om de titel, heel serieus “veilig vuurwerk overleven” en dan toch nog tips om je makeup te behouden! :) leuk artikel!

  Reply
 • Jorinde

  30/12/2012

  Fijne jaarwisseling. Ik ga mezelf niet optutten. Moet 1 januari om zes uur op voor work, dus wil ‘snachts meteen mijn bed in kunnen rollen als ik weer thuis ben :-)

  Reply
 • lonnie101

  30/12/2012

  Alvast een heel geukkig & gezond 2013 Cynthia (en de rest !)! Brr ik vind vuurwerk altijd zo eng , ik geef er dan ook 0,0000 euro aan uit !

  Reply
 • Amy

  30/12/2012

  Ik moet altijd hard op lachen van jou blogposts, waardoor ik hier thuis raar aangekeken wordt haha!

  Happy new year cynth!

  Reply
 • kelly

  30/12/2012

  Goede tips. Fijne oud en nieuw!

  Reply
 • xxxsophia

  30/12/2012

  Fijne jaarwisseling iedereen!
  Zelf ga ik geen vuurwerk afsteken want ik ben een mietje. Maar mijn broertje heeft grootse plannen, vuurwerkbommen maken van astronautjes enzo, bah. Nee, geef mij maar heeel veel oliebollen en siervuurwerk (om naar te kijken ^^)

  Reply
 • Monique

  30/12/2012

  allemaal redenen waarom ik binnen blijf en het vuurwerk veilig binnen bekijk. Ik ben sowieso bang er voor dus kom echt niet in de buurt! maar verder handige tips om te prime (alsof we schilders zijn) En ik weet zeker dat veel mensen niet nadenken hoe ontvlambaar sommige dingen zijn! dus handige tips

  Reply
 • muakissandmakeup

  30/12/2012

  Ik vind vuurwerk heel mooi maar ik ben er tegelijk ook wel een beetje bang van. Graag van op een flinke afstand voor mij dus :-)

  Reply
 • femketje

  30/12/2012

  alvast een happy new year :D

  Reply
 • Irma

  30/12/2012

  Ik vind vuurwerk heel mooi om naar te kijken, maar het hoeft niet per se mijn vuurwerk te zijn (: verder doen wij niet echt iets speciaals met Oud&Nieuw, dus ik zie wel wat we morgen gaan doen

  Reply
 • Josephine

  30/12/2012

  We vieren het dit jaar weer niet uitgebreid, baal ik zo van. Ik mag ook niet weg van thuis. Wordt thuis met mijn broertje ik hou van holland kijken met jip en janneke champagne, haha. Goede tips, jij ook alvast een fijne jaarwisseling toegewenst :D

  Reply
 • Kimberley

  30/12/2012

  Haha wat een geweldig artikel weer. Je hebt een leuke eigen invulling gemaakt. Ik blijf lekker thuis, lekker kijken naar al dat verspilde geld aan (illegaal) vuurwerk van mensen haha. :D

  Reply
 • beautyforgirls

  30/12/2012

  Inderdaad een goede, uitkijken met haarproducten.
  Wij hebben dit jaar wat siervuurwerk.
  Liefs, xxx

  Reply
 • marijeeee

  30/12/2012

  Wow, zo heb ik er eigenlijk nog nooit over nagedacht, dat je haar in de fik kan vliegen door producten :’) Ik dof met nooit zo op voor Oud & Nieuw, kan dan gewoon makkelijker over straat lopen. En wat vuurwerk afsteken! Hahaha, wat een mooie slogan Cynth! “Drink met mate, anders zit je overmorgen met de kater!” Fijn Nieuwjaar, ik wens je het allerbeste!

  Reply
 • theBlondBeauty

  30/12/2012

  Goede tips cynth! Ik ga nieuwjaar nu zeker wel overleven :) x

  Reply
 • Jana

  30/12/2012

  Leuk om te lezen :D Alvast een Gelukkig Nieuwjaar <3 xx

  Reply
 • Allissa

  30/12/2012

  Let op die handen van je, haha. Ik ga geen vuurwerk afsteken dit jaar. Ik kijk wel altijd buiten vanaf de oprit oid. Zo vaak dat er iets omvalt en dan is het echt rennen voor je leven :’)

  Reply
 • redhotjillypeppers

  30/12/2012

  Leuke tips :) Ik heb schrik van vuurwerk dus ik blijf lekker binnen en bekijk het wel vanop een afstand.

  Reply
 • Sandra

  30/12/2012

  Fijne jaarwisseling!!

  Reply
 • Deb

  30/12/2012

  Goeie tips! Beste tip.. gewoon lekker binnen blijven en genieten van al het moois wat je buiten ziet ;-) dit zegt Mrs Chickensh*t ;-) Ik ben niet zo’n held met vuurwerk.. ik geef het toe. Ik moest ff lachen dat je zei dat als je buiten staat dit ongelukken met zich mee kan brengen..als je weer zo geschminkt bent als met Halloween dan schrikt iedereen zich het apelazer*s ;-) Oh shame voor dit taalgebruik.. maar wat ik verder tegen je wil zeggen is; have fun, take care en vooral veel genieten!! Hele fijne jaarwisseling!!!!

  Reply
 • Hanna

  30/12/2012

  Wat een goede tips! Ik had eigenlijk nog helemaal niet nagedacht over dat haarlak een gevaar kan vormen omdat het zo brandbaar is! liefs.

  Reply
 • Cornelia

  30/12/2012

  Leuke tips, goed beschreven! Ik had 2 jaar geleden een lawinepijl langs me gezicht gekregen en voelde de vuurspetters op mijn gezicht, en ik had zo’n pijn in me oren. Gelukkig geen schade opgelopen, maar sindsdien ben ik veel voorzichtiger geworden met vuurwerk, en eigenlijk vermijd ik vuurwerk meerendeels. Morgen ga ik wel langs mensen om een gelukkig nieuwjaar te wensen, dus dan moet ik wel even uitkijken voor al het rondschietende vuurwerk !
  Ik wens je een fijne jaarwisseling,
  Liefs,

  Reply
 • Arletta

  31/12/2012

  Haha superleuk die van die Hakken !

  Reply
 • Sanne

  31/12/2012

  Wat een leuk artikel! Ik ga vanavond op mijn balerina’s :) xx

  Reply
 • Renate

  31/12/2012

  Hele goede tips! maar ik ga vandaag lekker binnen zijn met het vuurwerk haha (: en jij ook een fijne jaarwisseling!

  Reply

Geef een reactie