Visagie opleiding en Cynth.

Spectaculaire looks, maar vooral bij de uitbundige varianten krijg ik het steeds vaker te horen. In de comments duikt de vraag vaker op, maar ook word ik er regelmatig over gecontacteerd. Tijd om wat dingen op te heldere en wat duidelijkheid te scheppen. “Dus Cynth, vertel eens.. waar heb jij je visagie opleiding gedaan?” Nou..

aardetinten make-up

Niet. OH! Nee, ik heb geen visagie opleiding gevolgd, om te creëren wat ik nu kan. Maar ik snap waarom de verwarring is geschept, omdat ik wel het vak op school heb gehad. Stapt u in, we gaan twee tot drie jaar terug. Op mijn vorige opleiding schoonheidsspecialiste kreeg ik visagie, zeer talentvolle lessen wat enorm inspirerend werkte voor niemand. Er werd geen les gegeven, mijn belabberde ooglooks werden als voorbeeld genomen en daar bleef het bij. Wel kreeg ik een certificaat dat ik het deel had afgesloten, maar of ik er iets heb geleerd? Nee.

2 SIk heb hem hier en daar wat gepaint, maar dit is het bewijs!

Mag ik mij nu een visagiste noemen? Ik vind van niet, dat ben je pas als je echt voor shoots wordt gevraagd, modellen opmaakt, maar tegenwoordig wordt dat ook met een korreltje zout genomen en ben je visagiste als je iemand anders opmaakt. Diploma, certificaat of niet, het draait uiteindelijk om je skills. Maar hoe kan het dan?!

basic bitch

Ik begon met het fotograferen van mijn make-uplooks, waardoor ik de kritische punten kon gaan benadrukken, verbeterde ze net zo vaak als het nodig was, totdat ikzelf tevreden was. Misschien is dat laatste ook wel het belangrijkste geweest. Ik heb er nog steeds ontzettend veel plezier in en vind het totaal niet erg om minimaal anderhalf uur over een make-uplook te doen. De tijd ervoor nemen en genieten, hoe fijn is dat? Gewoon tot rust komen en je mind helemaal laten gaan!

persoonlijk artikel

Fotograferen en elke keer een stapje hoger gaan. Het leven blijven opkrikken totdat jijzelf ook tevreden bent. Neem er net zolang de tijd voor, want je moet niet haasten. Lukt het niet? Dan zal het de volgende keer beter gaan, want je moet van je fouten leren. Kijk naar wat je mis doet, misschien kan je het de volgende keer verbeteren. Niet iedereen zal het mooi vinden wat je maakt, zolang jij er maar blij mee bent!

basic bitch

Snel samenvatten! Opleiding gedaan? Nee. Vak op school? Ja en behaald. Fouten gemaakt? Check. Nog steeds plezier in het opmaken? Double check. Oefening baart kunst, ondanks dat het proces ergens naar toe ook mega lang kan duren, geniet er altijd van! Je leert er veel van als je op jezelf gaat reflecteren. Goood luck en hopelijk heeft dit veel geruchten uit de wereld geholpen!

Heb jij een visagie opleiding gedaan?


70 Comments

 • beautyfizz

  15/01/2013

  echt dubbel respect wat je jezelf hebt aangeleerd you rock girl! Zelf ga ik 2 maart wel beginnen met een thuis studie professionele visagie, jaja, maar dat is puur om dat basis op papier te leren, de looks leer ik van het internet, jhoethoebe maar stiekem ook van mijn grote inspiratie zoals jij<3 Ga zo door meis<3

  Reply
 • Velaija

  15/01/2013

  Ik heb geen visagieopleiding gedaan, maar ik ben er van overtuigd dat je met wilskracht en vooral ook perfectionisme al een heel eind komt :D!

  Reply
 • Tessa

  15/01/2013

  Ik zit nu nog op de middelbaren school in de derde klas, volgend jaar heb ik hopelijk mijn GTL dimploma gehaald en dan ga ik waarschijnlijk de schoonheidsspecialist opleiding doen. xx

  Reply
 • redhotjillypeppers

  15/01/2013

  Jij hebt die opleiding niet nodig want je bent van jezelf een natuurtalent :)

  Reply
 • Josephine

  15/01/2013

  Ah joh, opleiding of niet, je doet het INSANE en daar mag je heeeeeul trots op zijn :D

  Reply
 • Lotte

  15/01/2013

  Haha, ik kan me wel voorstellen dat veel mensen denken dat je een visagie opleiding hebt gedaan – je bent ook gewoon heel goed, je make-up ziet er altijd prachtig uit!

  Reply
 • Beauty Sparkles

  15/01/2013

  Wat knap dat je zulke mooie looks kunt maken zonder visagie opleiding, you go :)

  Reply
 • Lifesplash

  15/01/2013

  Aaaah, you go Cynth! Ik ben het helemaal met je eens: ervaring is soms de beste leraar evah.

  Reply
 • Mme Sophistique

  15/01/2013

  Zolang jij er maar plezier in hebt en keer op keer die geweldige skills van je bovenhaalt!

  Reply
 • Anne Solveig

  15/01/2013

  Wat Redhotjillypeppers zegt, jij hebt het niet nodig!

  Reply
 • Jorinde

  15/01/2013

  Zo’n 100 jaar terug, toen ik nog op de middelbare school zat, had ik als keuzevak uiterlijke verzorging. Daar moesten we ook make-uppen, maar ik heb er nooit wat geleerd. we klungelden maar wat aan. Van blogs lezen en zelf oefenen heb ik meer geleerd haha.

  Reply
 • femketje

  15/01/2013

  Ik heb er geen gedaan omdat de enige die ik wil volgen bij mieke petit exteem duur is XD

  Reply
 • Amanda

  15/01/2013

  Ik wil er wel een gaan doen in de toekomst als ik 3000 euro heb gespaard haha. Duurt nog heel lang dus. Heb wel over 2 weken een shoot en morgen ga ik even oefenen. Eens kijken wat daar uit komt :)

  Reply
 • martinaa89

  15/01/2013

  Zou je wel shoots willen doen?

  Reply
  • Beauty Koning

   02/04/2013

   Ja, maar dan wil ik wel beter zijn in het opmaken van modellen. Op dit moment heb ik geen fijne modellen om op te werken, omdat niemand even drie uur stil wil blijven zitten en ze klagen snel. :’) Mijn skills qua make-up wil ik nog verbeteren op een ander, want ik wil goed werk leveren. :D

   Reply
 • pattybeekwilderp

  15/01/2013

  ik ben het helemaal met je eens. Ik wil wel graag een visagie opleiding doen, maar tot die tijd maak ik ook gewoon modellen op zonder papiertje :P

  Reply
 • beautiesatwork

  15/01/2013

  ik heb geen opleiding gevolgd :) ik leer het ook aan mezelf

  Reply
 • tinkerbelline

  15/01/2013

  Zeer inspirerende post! :D

  Reply
 • Beautydagboek

  15/01/2013

  Ik vind dat talent en ervaring een hele grote rol speelt of je visagist bent of niet. Zelf vind ik dat jij erg mooie en inspirerende looks maakt, dat getuigt van talent! Zelf heb ik een visagie opleiding gedaan (voor de fun!) en heb ook een diploma gehaald, maar ik moet zeggen dat er niet heel veel ruimte was voor echt meer fashion en experimentele looks. Wat ik heel erg jammer vond! Maar goed, als je zelf de drive hebt om verder te komen en je talent ontwikkelt, kom je er ook wel!

  Reply
  • Beauty Koning

   02/04/2013

   Zeker weten, ik denk ook de passie die je moet hebben + motivatie. Want je eyeliner zit er na 20 keer nog steeds niet mooi op. :’) Dankjewel!

   Reply
 • debby

  15/01/2013

  Geen opleiding, maar als ik er 1 zou willen doen is het de b academie. Maar goed jij bent een natuurlijk talent lady.

  Reply
 • lonnie101

  15/01/2013

  Knap van je !

  Reply
 • daniellespringer

  15/01/2013

  Wat super van je! Ik doe media vormgeving, maar deze opleiding leek me ook nog wel wat. Heel wat anders, haha.

  Reply
 • Silke

  15/01/2013

  Ik denk dat jij nog wel een keer ontdekt word en ook op shoot mag gaan makeuppen! Ik heb wel een opleiding visagie gevolgd en ben nu bezig voor makeupartist en grimeren. Heb al een aantal shoots gedaan en het is gewoonweg geweldig. Ik weet zeker dat jij dat ook zal vinden.

  Reply
 • Monique

  15/01/2013

  Inderdaad, dat vak op school is niet veel helaas. Ik mag mezelf visagist noemen, maar doe dat niet graag. Ondanks de ervaring heb ik zeker niet de kennis en skiles die daarvoor nodig zijn.. maar blijven leren doe ik graag en daar kom je ook een end mee :)

  Reply
 • nienloves

  15/01/2013

  gaaf hoor, ik denk dat je geen opleiding nodig hebt!

  Reply
 • Kayla

  15/01/2013

  Soms denk ik ook dat je jezelf ook al heel veel kunt aanleren op make up gebied. Zoals jij ook al zegt! Er is zoveel informatie te vinden op het internet.. Enne.. jij hebt ook helemaal geen visagie opleiding nodig! Jouw looks zijn zo mooi!

  Reply
  • Beauty Koning

   02/04/2013

   So true, tegenwoordig kan YouTube je veel leren! Dankjewel Kayla!

   Reply
 • Allissa

  15/01/2013

  Ik vind sowieso dat zo’n papiertje nou niet altijd wat hoeft te betekenen. En je bent hoe dan ook ons visagisje. haha.

  Reply
 • Suzanne

  15/01/2013

  Ook ik ben er van overtuigd dat je zonder dat papiertje verder kan komen. Als jij laat zien wat je in je hebt en wat je kan. Absoluut. Hoe vaak zie je niet om je heen dat mensen totaal iets anders doen dan wat er op hun papiertje staat. You go girl.

  Reply
 • Kelly

  15/01/2013

  Wat een leuk stukje, ik vind het knap hoor, ik kan nog lang niet zulke mooie ooglooks maken!

  Reply
 • Irma

  15/01/2013

  Dit wist ik stiekem al, maar het is toch leuk om te lezen (:
  Visagist worden lijkt me wel leuk, maar ik doe nu VWO en ik denk dat ik misschien toch eerder wil studeren dan dat.

  Reply
 • Judith

  15/01/2013

  Leuk om te lezen!
  En erg knap dat je dit jezelf grotendeels hebt aangeleerd, je ooglooks zien er namelijk allemaal erg professioneel uit! :)

  Reply
 • Ik heb geen opleiding gedaan, maar ik heb wel eens een bruidje en haar familie opgemaakt. Was hartstikke leuk om te doen en het resultaat was erg mooi. Maar weet je? Waarom heb je een papiertje nodig om verder te gaan met wat je het allerleukste vindt om te doen? Als jij er goed in bent hoeft zo’n papiertje helemaal niks te zeggen. Dus: gewoon doen wat je leuk vindt en go with the flow.

  Reply
 • Eline

  15/01/2013

  Nee maar het lijkt me wel leuk om een cursus te doen als ik een keer tijd heb, ik doe uni maar als ik een vmbo dimploma had ipv vwo had ik vast wel zoiets gekozen haha :)

  Reply
 • ValleyDoll

  15/01/2013

  Leuk ! Ik zou graag zelf es zo’n opleiding willen volgen, lijkt me super interessant !

  Reply
 • shirley

  15/01/2013

  Ik was er vast van overtuigt dat je een visagie opleiding deed. xD Geen idee hoe dat in mijn hoofd is gekomen. Des te meer respect voor je zelfstudie, je bent enorm goed!

  Reply
  • Beauty Koning

   02/04/2013

   Ja, meerdere dachten dat, dus moest even de boel ophelderen. Ik waardeer het compliment zeker, dankjewel!

   Reply
 • Make Up For Women

  15/01/2013

  Wat leuk dat je toch zo’n mooie looks kan maken zonder echt visagist te zijn!:D Ikzelf heb een opleiding gedaan met rechten, dus helemaal niets beautygerelateerd:p Liefs xoxo

  Reply
 • Jana

  15/01/2013

  Erg goed van je :D ik wil die opleiding erg graag doen :D x

  Reply
 • Beautydiamonds

  15/01/2013

  Jou looks zijn AMAZING maar dat heb ik al zo’n 100 x gezegd haha.

  Reply
 • Kimberley

  15/01/2013

  Wat leuk om te lezen! Het verbaast me eerlijk gezegd wel dat je geen opleiding hebt gedaan, behalve op school dan, waar je blijkbaar niet veel hebt geleerd haha. Je moet echt trots zijn op jezelf. Je kunt zelf zulke prachtige looks wegzetten, wow. Ik, en vast vele andere, zijn jaloers op je haha! You go girl! :D

  Reply
 • Nicky

  15/01/2013

  Leuk om te lezen dat je zoveel plezier in het creeren van een ooglook hebt. Zolang je het leuk vind, zul je er totaal open voor staan en dus veel ervan leren.
  Je maakt prachtige looks, ik persoonlijk denk niet dat een opleiding je nog veel meer kan leren dan dat je van jezelf zou kunnen leren door het te blijven doen.

  Reply
 • Marije

  15/01/2013

  Ik wist wel vaag dat je geen opleiding had gedaan en het je allemaal zelf hebt aangeleerd, maar het is nu fijn om te lezen hoe het precies in elkaar zit! Je hebt een opleiding helemaal niet nodig, je looks zijn prachtig, knallen van het scherm af en laten je ogen echt prachtig uitkomen! Je bent een perfect voorbeeld van ‘oefeningen baart kunst’! Ik zou vooral zeggen: ga zo door en geniet ervan!

  Reply
 • Arletta

  15/01/2013

  Knap dat je dat zelf allemaal hebt aangeleerd girl! Ik doe altijd je tutorials na als ik een amazing ooglook wil! Ik heb je how to: Ooglook met silk teddy gevolgd, iets andere tintjes zodat de look matchte met mn gala jurk en ik kreeg superveel complimentjes. Ik ga dus gewoon lekker door met jouw how to’s volgen en mezelf ook proberen te verbeteren. Al zal ik nóóit zo geweldig kunnen blenden als jouw!
  xx

  Reply
  • Beauty Koning

   01/04/2013

   Wat leuk om te horen Arletta, dankjewel! :) Hihi, you made my day!

   Reply
 • Bertine

  15/01/2013

  knap hoor, je maakt altijd zulke gave ooglooks!

  Reply
 • beautyforgirls

  15/01/2013

  Erg knap. Sommige mensen hebben gewoon talent.
  Liefs,xxx

  Reply
 • Je maakt echt mooie looks, ik snap de verwarring ^^ Spijtig dat je nooit echt les hebt gehad in de visagieles, mss is het iets voor de toekomst?

  Reply
  • Beauty Koning

   01/04/2013

   Dankjewel! Na, ik vind de opleidingen niet leuk, of het moet heel creatief zijn, want eigenlijk kan ik dat nu al uiten op mijn blog. :D

   Reply
 • Lindy

  16/01/2013

  Oefening baart kunst, daar ben ik van overtuigd! Kijk vaak met bewondering naar je prachtige looks:)

  X

  Reply
 • Juudith

  16/01/2013

  Echt knap hoe jouw looks zijn zonder ook maar enige normale les! je looks zijn echt wauuwhhh! Yup oefening baard kunst! ik zie het bij me zelf wel!

  Reply
 • Sharon

  16/01/2013

  Heel knap cynth! Je looks zien er echt uit alsof je ‘geschoold’ bent. Complimenten! :)

  Reply
 • BeautyFrique.com

  17/01/2013

  Cyntch, je moet echt iets doen met je visagie kunsten! Want ik weet zeker dat je hier erg mee mee zal komen! Als er een tv-programma zou zijn “Hollands Next Visigist” zou jij em zeker winnen :).

  Ik heb zelf geen visagie opleiding gevolgd, maar dat is ook wel te zien aan de ooglooks die ik maak. Haha.

  Reply
 • Gerrianne

  18/01/2013

  Geduld, hooow, jij hebt geduld! Ik dacht ook écht dat je de opleiding had gedaan, maar nee dus gheghe. Het komt waarschijnlijk gewoon door je geweldige looks & skills. Grootste compliment ever, lijkt me toch, dat iedereen dat zo opvat! Trots mag je wezen, want je kan zoveel! Misschien toch ooit iets mee doen. met visagie? Of chrime in ’t theater? Echt iets voor jou!

  Reply
  • Beauty Koning

   01/04/2013

   Ja, grime lijkt mij zo vet! Maar ik wil wel graag de make-up op mijzelf houden, klinkt heel gek, maar de tutorials vind ik geweldig om te doen. :)

   Reply
 • charlottebax

  21/01/2013

  Visagieopeleiding… Nee. Ik studeer muziek ^_^ Maar heb op de middelbare school wel een cursus make-up en visagie gehad waar ik de basics heb geleerd, dat was wel gaaf. Verder leer ik veel van beautyblogs :)

  Reply

Geef een reactie