Fix+ vs. Mixing Medium!

Het waterige goedje waarmee je oogschaduw kan laten spreken. Serieus doordat watertje maken ze hele conversaties, niet te geloven. Het popt mooier, blijven beter op het oog zitten en bij sommige kleuren verbetert de structuur. Ja, dames en heren! Ik heb het over de mixing medium van TheBodyNeeds. Wat is nou een mixing medium? En wat is er nou zo speciaal aan?

1 FM

Hoe vaak ik hem wel niet in mijn looks laat terugkomen, of in de video’s om de kleuren beter of vloeibaar op het oog te krijgen. Dat kunnen wij inmiddels ook niet meer op tweeën handen tellen. De oogschaduw nat aanbrengen op het ooglid of een winged eyeliner maken, doordat je de oogschaduw om hebt gezet in een waterige vloeistof.

2 FM

Voorheen gebruikte ik de MAC Fix+ daarvoor – beter bekend als de fixeerspray in mijn woordenschat –. De fixeerspray staat erom bekend dat hij je make-up fixeert, logisch Cynth. Nee, hij laat serieus je poeder oplossen. Gone with the powder. Een stralende glow krijg je er voor terug en het behoud je make-up net wat langer dan normaal.

3 FM

Een mixing medium kan je echt alleen op je ogen gebruiken. Het wordt vaak geleverd in een glazen potje met daarin een pipetje, of een flesje waar je een druppel uitkrijgt. Verder ben ik ze niet in een sprayflacon tegen gekomen.

4 FMLinks: Fixeerspray + Rechts: Mixing Medium.

Het verschil bij een fixeerspray en een mixing medium is de droogtijd. De fixeerspray droogt echt binnen een razendsnel tempo op, maar dan is hij kurkdroog. Het tegenovergestelde is bij de mixing medium. Daar gebeurt dat namelijk niet, ik moet er ook bij vermelden dat dit een wat meer olieachtige substantie is. Zodra ik hem op mijn huid aanbreng, zie ik de druppels zich wat verspreiden, wat olie ook altijd doet. De fixeerspray heeft dat weer niet. Daarnaast is de droogtijd van de mixing medium een stuk langer en droogt hij niet volledig op.

5 FMLosse oogschaduws mengen zich het beste met de vloeibare goedjes, vooral als ze al van zichzelf spectaculair goed zijn gepigmenteerd. Je kunt dan ook zeker een spetterend eindresultaat verwachten!

6 FMNYX Jade gemengd met een fixeerspray.

7 FMNYX Yellow Gold verdund met een mixing medium.

8 FMWat een verschil hé? Links met de fixeerspray en rechts met een mixing medium.

Zie je dat de gouden kleur verschilt qua warmte? De mixing medium – die zit in het midden – lijkt hem wat donkerder van kleur te maken. Zou dit komen doordat hij wat meer naar de oliekant neigt? Schitterend resultaat, sprekende kleuren, maar wat is nou mijn favoriet?

8 FM

9 FM

Het verschilt! Ga ik voor een oogschaduw die ik nat aanbreng vanuit een palette, dan kies ik de fixeerspray, omdat die opdroogt. Een mixing medium blijft te lang vochtig, maar voor een eyeliner, neem ik hem wel. De fixeerspray “breekt” op bepaalde plekken, een mixing medium heeft dat effect weer niet. Beide zijn dus gewoon top, maar de mixing medium overtreft zichzelf als het gaat om de oogschaduws!

De Fix+ is gewoon verkrijgbaar in de Mac Store voor €16,50. Een mixing medium is op meerdere plekken te krijgen, sowieso heb je er eentje bij de Make Up Store en INGLOT, maar die ikzelf in bezit heb is van TheBodyNeeds 15 ml en is verkrijgbaar voor $2,99!

Gebruik jij een mixing medium? Of heb jij liever de fixeerspray?


54 Comments

 • redhotjillypeppers

  05/02/2013

  Ik gebruik mijn fix+ elke dag :)

  Reply
  • trendymommynl

   05/02/2013

   Same here!
   Tenminste, als ik foundation etc gebruik.

   Reply
 • Tessa

  05/02/2013

  Ik gebruik nog niet zulke producten, dat komt later allemaal nog wel ;)
  x

  Reply
 • Sofie

  05/02/2013

  Wow, echt een super groot verschil! Fijne review :)

  Reply
 • Josephine

  05/02/2013

  Wow, dat is inderdaad een groot verschil! Eigenlijk net zoiets als lipstick gebruiken als blush. Een multifunctioneel product dus, wat handig! Ziet er heel goed uit, het popt helemaal.

  Reply
 • Beautydagboek

  05/02/2013

  Eerlijk gezegd gebruik ik beide niet. Maar zo’n mixing medium lijkt me wel wat, ik wil binnenkort eens naar Inglot hiervoor!

  Reply
 • Anne Solveig

  05/02/2013

  Wow. het knalt echt echt echt heel erg!

  Reply
 • Kimberly

  05/02/2013

  Wat een verschil! Die mixing medium is inderdaad wat meer olieactig, ideaal voor eyeliner! Goede vs review :)

  Reply
 • Jorinde

  05/02/2013

  Ik gebruik het beide niet, maar wat een verschil zeg!

  Reply
 • cellamaassen

  05/02/2013

  Wist niet dat er echt zon verschil tussen zat, zelf gebruik ik de fixing spray.

  Reply
 • beautiesatwork

  05/02/2013

  ik moet nog altijd de fix+ kopen :)

  Reply
 • Ayla

  05/02/2013

  Wauw, dat maakt echt een verschil! Die groene kleur is super mooi!

  Reply
 • martinaa89

  05/02/2013

  Ik gebruik geen van beide al zou ik de fix + grasgroenst gaan proberen!

  Reply
 • jlovesbeauty

  05/02/2013

  Wauw wat een verschil! Die gouden kleur is echt prachtig

  Reply
 • femketje

  05/02/2013

  wauw :D zeker een massive verschil!

  Reply
 • Maaike

  05/02/2013

  Ik ben helemaal niet bezig met dit soort dingen, maar het effect is wel super ! :D

  Reply
 • Amanda

  05/02/2013

  Ik heb er zelf eentje van de Inglot, maar heb die laatste met de fotoshoot ook gebruikt voor op de lippen. Echt een ideaal goedje!

  Reply
 • LounaBeauty

  05/02/2013

  Wauwie… wat een verschil zeg. Super gaaf om te zien. !! :)

  Reply
 • pretty beauty land

  05/02/2013

  wat een verschil! wauw!

  Reply
 • Suzanne

  05/02/2013

  Ik gebruikte altijd een spray, maar ben nu toch wel erg nieuwsgierig geworden..

  Reply
 • AreyouShir?

  05/02/2013

  Nice! Ik had ooit een fixing spray van Essence maar dat was een LE, dus helaas niet meer te krijgen :-( Verder nooit meer een fixer tegengekomen die zo sterk is als die andere was.

  Reply
 • beautyforgirls

  05/02/2013

  Ik vind beide wel erg top.
  Liefs, xxxx

  Reply
 • Irma

  05/02/2013

  Ziet er allebei mooi uit! Ik moet eerlijk toegeven dat ik eigenlijk nooit mijn oogschaduw nat aanbreng :S
  Moet ik toch maar gaan doen, denk ik (:

  Reply
 • dppz

  05/02/2013

  Ik gebruik de fix+ vaak voor mijn losse pigmenten, De mixing medium ken ik zelf niet.

  Reply
 • joycelysanne

  05/02/2013

  whaoo, wat een verschil!

  Reply
 • Hanna

  05/02/2013

  Wauw, geweldig dat verschil! Mooie knalkleuren ook! liefs.

  Reply
 • Jasmine

  05/02/2013

  Spetterend resultaat, wow inderdaad het popt gewoon van mijn beeldscherm! Eigenlijk gebruik ik geen van beiden.

  Reply
 • Shelly

  05/02/2013

  Het lijkt erop alsof iemand gewoon gouden verf op je arm heeft gesmeerd haha! Wel mooi hoor. ^_^

  Reply
 • Mayara Esther

  05/02/2013

  De effect van Mixing Medium is heel leuk maar ik blijf toch liever bij een fix+

  Reply
 • Lies

  05/02/2013

  Je ziet inderdaad wel veel verschil. Ik heb ze zelf nog geen van beide gebruikt. Waar mijn voorkeur naar uitgaat weet ik daarom niet, maar het resultaat ziet er bij beide wel erg mooi uit.

  Reply
 • Jana

  05/02/2013

  Je ziet duidelijk het verschil :D x

  Reply
 • Make Up For Women

  05/02/2013

  Wat een verschil seg! Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik héél zelden een fixing spray gebruik..maar daar moet ik dan maar eens verandering in brengen;)!

  Liefs
  xoxo

  Reply
 • Kelly

  05/02/2013

  Ik gebruik beide producten niet op dit moment maar ben wel nieuwsgierig nu!

  Reply
 • Sal

  05/02/2013

  Ik wil al een tijdje de Fix+ halen, maar het komt er maar niet van. Ik denk dat ik er nu wel voor ga! Ik wist namelijk niet dat je het ook voor je oogschaduw kon gebruiken! Multi product, yeahhh!

  Reply
 • Kiss & Make-up

  05/02/2013

  Wat een goeie uitleg, echt een handig artikel :-)

  Reply
 • Deb

  05/02/2013

  Ik wist niet van de verschillen tussen fixeerspray en mixing medium. Ik heb dezelfde mixing medium en die bevalt prima. Je kunt em makkelijk zelf ook maken alleen in deze van TBN zit conserveringsmiddel
  dus kun je er langer van genieten. Ik vind het effect met mixing medium mooier maar de spray is idd voor sommige toepassingen beter geschikt, goeie uitleg girl!!

  Reply
 • Eva

  05/02/2013

  Fijne post!

  Reply
 • invitetobeauty

  05/02/2013

  Wauw, prachtig! Wat een verschil!

  Reply
 • arletta

  05/02/2013

  Wauw wat een resultaat met die fixeerspray! fijne review thanks.x

  Reply
 • Bertine

  05/02/2013

  wow je ziet echt een goed verschil! wat een goed middel, moet ik ook hebben!

  Reply
 • Wendy

  05/02/2013

  Handig artikel!
  Ziet echt verschil!

  Liefs Wendy (proudbeauty)

  Reply
 • Frauke

  05/02/2013

  Superhandig artikel! Ik ga mij eens FIX+ aanschaffen denk ik! :D

  Reply
 • shirley

  05/02/2013

  1 deel glycerine en 3 delen water = diy mixing medium. ;)

  Reply
  • lovelylife

   05/02/2013

   ik gebruik hetzelfde, maar dan geen gewoon kraanwater maar gedestilleerd water :)

   Reply
  • Beauty Koning

   17/03/2013

   Dankjewel Shirley, ik ga het eens uitproberen!

   Reply
 • lovelylife

  05/02/2013

  Ik maak ook altijd zelf mijn mixing medium. Budgetproof en heel erg handig.

  Reply
 • Imke

  06/02/2013

  Ik heb duraline van Inglot. Moet hem alleen nog grondig testen. Maar ik hoop dat hij zijn geld waar is.

  Reply
 • Nikki

  06/02/2013

  Wauw, heel cool! Ik heb je trouwens genomineerd voor de Liebster Blog Award, check mijn blog even. Liefs, Nikki

  Reply
 • Renate

  06/02/2013

  Wauw wat een verschil! Ik zelf heb pas een mixing solution van Kiko gekocht. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar word er nu wel erg nieuwsgierig naar!

  Reply
 • Mme Sophistique

  08/02/2013

  Ik gebruik mijn fix+ altijd en gewoon op alles, gezicht, ogen, zelfs mijn haar! :D

  Reply
  • Beauty Koning

   17/03/2013

   Je haar? En wat doet het daarvoor? Nu ben ik nieuwsgierig!

   Reply
 • Beautydiamonds

  10/02/2013

  Dat mixing medium ding haha kost 2,50 tot dat de verzendkosten erbij komen Bam 10,- haha maar goed hij is wel heel erg mooi<3

  Reply

Geef een reactie