Fix+ vs. Mixing Medium!

Het waterige goedje waarmee je oogschaduw kan laten spreken. Serieus doordat watertje maken ze hele conversaties, niet te geloven. Het popt mooier, blijven beter op het oog zitten en bij sommige kleuren verbetert de structuur. Ja, dames en heren! Ik heb het over de mixing medium van TheBodyNeeds. Wat is nou een mixing medium? En wat is er nou zo speciaal aan?

1 FM

Hoe vaak ik hem wel niet in mijn looks laat terugkomen, of in de video’s om de kleuren beter of vloeibaar op het oog te krijgen. Dat kunnen wij inmiddels ook niet meer op tweeën handen tellen. De oogschaduw nat aanbrengen op het ooglid of een winged eyeliner maken, doordat je de oogschaduw om hebt gezet in een waterige vloeistof.

2 FM

Voorheen gebruikte ik de MAC Fix+ daarvoor – beter bekend als de fixeerspray in mijn woordenschat –. De fixeerspray staat erom bekend dat hij je make-up fixeert, logisch Cynth. Nee, hij laat serieus je poeder oplossen. Gone with the powder. Een stralende glow krijg je er voor terug en het behoud je make-up net wat langer dan normaal.

3 FM

Een mixing medium kan je echt alleen op je ogen gebruiken. Het wordt vaak geleverd in een glazen potje met daarin een pipetje, of een flesje waar je een druppel uitkrijgt. Verder ben ik ze niet in een sprayflacon tegen gekomen.

4 FMLinks: Fixeerspray + Rechts: Mixing Medium.

Het verschil bij een fixeerspray en een mixing medium is de droogtijd. De fixeerspray droogt echt binnen een razendsnel tempo op, maar dan is hij kurkdroog. Het tegenovergestelde is bij de mixing medium. Daar gebeurt dat namelijk niet, ik moet er ook bij vermelden dat dit een wat meer olieachtige substantie is. Zodra ik hem op mijn huid aanbreng, zie ik de druppels zich wat verspreiden, wat olie ook altijd doet. De fixeerspray heeft dat weer niet. Daarnaast is de droogtijd van de mixing medium een stuk langer en droogt hij niet volledig op.

5 FMLosse oogschaduws mengen zich het beste met de vloeibare goedjes, vooral als ze al van zichzelf spectaculair goed zijn gepigmenteerd. Je kunt dan ook zeker een spetterend eindresultaat verwachten!

6 FMNYX Jade gemengd met een fixeerspray.

7 FMNYX Yellow Gold verdund met een mixing medium.

8 FMWat een verschil hé? Links met de fixeerspray en rechts met een mixing medium.

Zie je dat de gouden kleur verschilt qua warmte? De mixing medium – die zit in het midden – lijkt hem wat donkerder van kleur te maken. Zou dit komen doordat hij wat meer naar de oliekant neigt? Schitterend resultaat, sprekende kleuren, maar wat is nou mijn favoriet?

8 FM

9 FM

Het verschilt! Ga ik voor een oogschaduw die ik nat aanbreng vanuit een palette, dan kies ik de fixeerspray, omdat die opdroogt. Een mixing medium blijft te lang vochtig, maar voor een eyeliner, neem ik hem wel. De fixeerspray “breekt” op bepaalde plekken, een mixing medium heeft dat effect weer niet. Beide zijn dus gewoon top, maar de mixing medium overtreft zichzelf als het gaat om de oogschaduws!

De Fix+ is gewoon verkrijgbaar in de Mac Store voor €16,50. Een mixing medium is op meerdere plekken te krijgen, sowieso heb je er eentje bij de Make Up Store en INGLOT, maar die ikzelf in bezit heb is van TheBodyNeeds 15 ml en is verkrijgbaar voor $2,99!

Gebruik jij een mixing medium? Of heb jij liever de fixeerspray?

54 thoughts on “Fix+ vs. Mixing Medium!

 1. Wow, dat is inderdaad een groot verschil! Eigenlijk net zoiets als lipstick gebruiken als blush. Een multifunctioneel product dus, wat handig! Ziet er heel goed uit, het popt helemaal.

 2. Nice! Ik had ooit een fixing spray van Essence maar dat was een LE, dus helaas niet meer te krijgen :-( Verder nooit meer een fixer tegengekomen die zo sterk is als die andere was.

 3. Ziet er allebei mooi uit! Ik moet eerlijk toegeven dat ik eigenlijk nooit mijn oogschaduw nat aanbreng :S
  Moet ik toch maar gaan doen, denk ik (:

 4. Je ziet inderdaad wel veel verschil. Ik heb ze zelf nog geen van beide gebruikt. Waar mijn voorkeur naar uitgaat weet ik daarom niet, maar het resultaat ziet er bij beide wel erg mooi uit.

 5. Ik wil al een tijdje de Fix+ halen, maar het komt er maar niet van. Ik denk dat ik er nu wel voor ga! Ik wist namelijk niet dat je het ook voor je oogschaduw kon gebruiken! Multi product, yeahhh!

 6. Ik wist niet van de verschillen tussen fixeerspray en mixing medium. Ik heb dezelfde mixing medium en die bevalt prima. Je kunt em makkelijk zelf ook maken alleen in deze van TBN zit conserveringsmiddel
  dus kun je er langer van genieten. Ik vind het effect met mixing medium mooier maar de spray is idd voor sommige toepassingen beter geschikt, goeie uitleg girl!!

 7. Wauw wat een verschil! Ik zelf heb pas een mixing solution van Kiko gekocht. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar word er nu wel erg nieuwsgierig naar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *