Wat te doen in de vakantie!?

Mijn hoofd slaat negen van de tien keer op til als ik hoor dat we bijna de vakantieperiode naderen. Niet door dat ik vrij ben – het leven gaat door! – maar leuke dingen tussendoor plannen is toch wel één van mijn favorieten bezigheden als we de vrije uurtjes tegemoet gaan. Rottend ice cream eten met wat homeboys, gezellig op de bank, of toch net wat anders.

Heb je geld te besteden? Ga dan eens naar de stad toe, misschien het eigen centrum, of zoek het eens buiten je eigen hometown. Amsterdam, Utrecht of een onbekend dorpje op de kaart. Hang de Nederlandse kaart op de muur en gooien met de dartpijl – gebruik een dikke viltstift, werkt ook! – bezoek de stad met je camera op zak. Goede oude tijden voor later!

Lasergamen, paintballen of gewoon een avondje bowlen. Zorg ervoor dat je met een grote groep gaat, meestal krijg je groepskorting. Trommel een aantal vrienden op, of enkele familieleden en neem hen mee naar de gladde banen of juist de donkere padjes!

Ga naar de schoonheidsspecialiste of een spa met een vriend(in), gezellig bijkletsen over de laatste gebeurtenissen in je leven + de sappige roddels die moeten worden gedeeld. Manicures of pedicures die moeten worden uitgevoerd, of je wilt de huid weer op je benen zien door middel van een stevige wax.

Geen geld te besteden? I feel your pain, maar weet je dat je met een klein beetje creativiteit je ook al heel ver kunt komen? Doe gewoon de pedicure thuis, een heerlijk beautymiddagje of juist avond voor de nachtelijke vrienden onder ons. Nagels in de verf, handen in de smurk en natuurlijk een goddelijk maskertje op het gezicht!

Filmavond! Huur wat leuke lachfilms, jankfilms, enge horrors waardoor je tegen het plafond zit, maar je wel gedurende nacht wakker houdt, perfect. Lekker met wat popcorn of de zelfgemaakte cupcakes met een flinke frosting. Bakken met ijs en chocoladesaus, hoe Amerikaans wil je het hebben!

Wil je gewoon alleen zijn, maar toch aan de slag? Filmavond kan ook prima alleen! Het heeft zijn voordelen, je hebt meer food. Jij mag de films kiezen + je hebt de beste plek voor de televisie. Hoeft niet op te staan, kan alles bij je houden en er bagger uitzien, zonder dat iemand dat opmerkt. Masker op je toet heb je ook nog eens de beautyavond erbij!

Pak de oude stapel magazines er weer eens bij, blader door de laatste trends, of die van vorig jaar. Misschien vind jij iets nieuws wat weer teruggebracht kan worden met de hippe tierelantijntjes. Vind je nog een leuke do it yourself? Ga dan gewoon aan de slag, vermaak wat kleding, vraag je moeder om hulp en herontwerp je garderobe!

Ruim je kamer op, stof alles af en haal een sopje over de planken in je boekenkast. Mest de boel uit, breng wat weg naar het goede doel, zorg ervoor dat je je karma wat opkrikt tijdens het opruimen van de bende. Een verfrissende kamer met een schoon bed, waarin je lekker aan je bureau kan zitten met een opgeruimde make-upstash. Ja, ook die mag je onderhanden nemen!

Stap de keuken in, maak een lekkere maaltijd! Of gewoon de regenboogcupcakes die je al wekenlang wilt creëren. Koekjes van vroeger, recepten van je moeder met het geheime ingrediënt van oma. Een nommable dessert? Een heel gangenmenu? Kokkerellen is een fijne bezigheidstherapie.

Zo kun je toch aan de slag in de vakantie met of zonder geld, alleen of met een groep vrienden. Er is altijd wel wat te doen, zoals het overtollige huiswerk wat ligt weg te rotten? Een tip voor de vakantie, maak dat als eerste, zit je nergens tegen aan te hikken! Alvast fijne vakantie allemaal, geniet ervan!

Heb jij nog tips voor in de vakantie?


34 Comments

 • beautiesatwork

  12/02/2013

  leuke ideeën =) harry potter movie marathon met popcorn

  Reply
 • pixelsbyemilia

  12/02/2013

  Oeh leuke ideeën! Ik krijg door jouw enthousiasme meteen zin om een groep vriendinnen op te trommelen voor een potje lasergamen of een dagje spa. Duurt helaas nog een paar weken voor ik vakantie heb haha.

  Reply
 • Sofie

  12/02/2013

  Leuke tips! Gelukkig heb ik altijd genoeg in de vakantie te doen, ik kom altijd nog tijd tekort :)

  Reply
 • Tessa

  12/02/2013

  Leuke tips, ik ga waarschijnlijk een weekje op vakantie.
  xx

  Reply
 • martinaa89

  12/02/2013

  Als ik nog schoolvakanties zou hebben zou ik gelijk een reisje boeken :)

  Reply
 • Beautydagboek

  12/02/2013

  Ooh, is het momenteel ‘vakantie’? Haha, was ik niet van op de hoogte :) Maar ik vermaak me ook altijd wel in de vakantie, lekker relaxen, shoppen, afspreken met mensen!

  Reply
 • Ayla

  12/02/2013

  Leuk, ik heb hier ook zin in! Helaas heb ik geen vakantie tot juli :(

  Reply
 • Jorinde

  12/02/2013

  Ik heb al wat plannen gemaakt. We gaan met de familie bowlen en uit eten, mich zijn verjaardag vieren, op kraamvisite en in huis dingen doen waar ik nooit aan toe kom (kledingkast opruimen bijvoorbeeld). Ik zal me in ieder geval niet vervelen.

  Reply
 • Kimberly

  12/02/2013

  Leuke tips! Ik heb zelf al veel dingen die ik kan gaan doen, vooral lekker bloggen, maar ook lekker shoppen, veel films en series kijken (The vampire diaries<3) en lekker bakken in de keuken

  Reply
 • Mme Sophistique

  12/02/2013

  Leuke tips! Ik ben gek op move/beauty avonden in één.

  Reply
 • Amanda

  12/02/2013

  Klinkt allemaal super, maar ik heb bergen met huiswerk en ik moet nog heel veel looks gaan maken. Van mijn vakantie komt niets terecht :( Misschien dat ik wel nog een film ga kijken ofzo :D

  Reply
 • cellamaassen

  12/02/2013

  Ik heb niet echt vakantie, maar ik ga over n maand wel naar valencia met mn werk, ook leuk om naar uit te kijken!

  Reply
 • Josephine

  12/02/2013

  Shoppen, dat wil ik nog een dag doen! Ik ga zelf de komende dagen foto’s maken met vriendinnen, voor mijn portfolio. En boeken voor school lezen, haha.

  Reply
 • Lies

  12/02/2013

  Heel leuk artikel! Ik zit ook echt af te tellen naar vrijdag dat ik vakantie heb, want ben er wel even aan toe weer haha. Ik ga sowieso eind volgende week even lekker een dagje shoppen met me ma en misschien even bij de kringloop rondsnuffelen of er nog een paar leuke dingetjes te scoren zijn. Voor de rest vermaak ik mij prima met films kijken, creatief bezig zijn en boeken lezen. Al mag het uitslapen ook zeker niet ontbreken, want dat vind ik altijd zo lekker aan het vrij zijn dat mijn wekker niet om 6 uur gaat haha.

  Reply
 • pretty beauty land

  12/02/2013

  super leuke ideeën!

  Reply
 • sylvana

  12/02/2013

  Leuk, ik werk dus geen vakantie;) wel goede tips

  Reply
 • Jasmijn

  12/02/2013

  Leuke tips!

  Reply
 • bonjourSophie

  12/02/2013

  Ik ga zelf skiën in de vakantie, dus ik ga deze tips niet gebruiken (hoewel er wel een paar leuke bij zitten voor de volgende vakantie!). Voor mensen die niet op vakantie gaan zijn dit wel goede tips :)

  Reply
 • xxxJudithh

  12/02/2013

  Erg leuke ideeën!
  Ik heb volgende week vakantie en hij is al aardig volgepland, maar ik heb er wel echt superveel zin in :)

  Reply
 • BeautyFrique.com

  12/02/2013

  Leuke ideeën zeg! Ik ga vanaaf eens een manicure en pedicure doen. En wen maskertje. Hihi, dankzij jou op t idee gebracht :)

  Reply
 • Anne Solveig

  12/02/2013

  Super leuk :)! Ik ga winkelen in Antwerpen!

  Reply
 • Kiss & Make-up

  12/02/2013

  Extra me-time is altijd een goede vakantietip :-) En cocktails maken/drinken. Zomer of winter, maakt niet uit!

  Reply
 • Kayla

  12/02/2013

  Leuke tips! Ik heb nu al zin in de vakantie!

  Reply
 • AreyouShir?

  12/02/2013

  Voor mij is het elke dag vakantie, haha :P I’m the time-filler master!

  Reply
 • Irma

  12/02/2013

  Oh, wat leuk!
  Dat met die dartpijl wil ik echt gaan doen :D
  Ik verveel me altijd maar een beetje in de vakantie, maar dat gaat nu zeker niet gebeuren!

  Reply
 • Make Up For Women

  12/02/2013

  Hele leuke tips! Helaas heb ik momenteel geen vakantie meer maar een fulltime job, bummer! Maar voor degene die wél vakantie hebben, geniet ervan!

  Liefs

  xoxo

  Reply
 • Kaylani

  12/02/2013

  Ik ga kijken of ik een dagje primark overleef haha! En donderdag en vrijdag lekker naar Den Haag, eens kijken wat daar te beleven valt ;)

  Reply
 • Gerrianne

  12/02/2013

  Een tip heb ik, enjoyy! Gewoon lekker genieten, haha. Ik heb nu al zo’n zin als ’t vakantie is. Nog een weekje ghgihi! Dan heerlijk genieten, dingen doen, weg gaan, bakken, ohalala, helemaal weer zin in. Goede tips, Cynth! :D

  Reply
 • ValleyDoll

  12/02/2013

  Nou, ik weet wel altijd wat te doen in de vakantie ! Hmm ik kan al niet meer wachten om aan een zwembad te liggen in de zon, heerlijk !

  Reply
 • Jana

  12/02/2013

  Hele leuke tips :D x

  Reply
 • Juudith

  12/02/2013

  leuke tipss! haha ik moest zo lachen om het stukje van een filmavondje in je eentje haha!

  Reply
 • malu

  12/02/2013

  leuke tips! :)
  xx

  Reply
 • ChellesBlog

  13/02/2013

  Leuke tips! Zal ik onthouden voor volgende week. X

  Reply
 • Deb

  13/02/2013

  Vakantie lijkt me heerlijk! Ik kan er alleen maar over dromen want voor mij zit er voorlopig geen vakantie in.

  Reply

Geef een reactie