How to: Filmavond organiseren.

Samen op de bank onder het genot van een goede film + wat te bikken, of het nou met je beste vriendinnen is, of een groepje klasgenoten, vrienden, alleen met de boyfriend/girlfriendof een avondje home alone. Een filmavond is nooit verkeerd! Nog nooit een avondje georganiseerd? Misschien heb je iets aan deze tips, of ontdekt jij wel nieuwe ideeën!

Negen van de tien keer organiseer ik de filmavonden, omdat je dan zeker weet dat er niets mis gaat. Nee, ik ben geen control freak, maar je wilt dat iedereen komt toch! Begin met het prikken van een datum + tijd. Wanneer zijn de leden die komen beschikbaar? En hoe laat wil je gaan beginnen? Tussen half acht en half negen is een prima tijd trouwens!

Meestal neemt iedereen een taak aan, zoek iemand uit of geef jezelf op voor het regelen van de films die kunnen worden bekeken. Zorg voor enkele dvd’s, geen twee, maar een stuk of twintig tot dertig, zodat je zeker weet dat iedereen ruim kan kiezen. Verschillende genres van horror tot aan komedie, zodat je het enge weer kunt weglachen!

Zodra je filmavond roept, hoor je de menigte om je heen juichen en schreeuwen de lekkerst dingen om je oren. Die maakt brownies, andere gaan voor versierde cupcakes met een overload aan topping + chips en laten we het belangrijkste niet vergeten popcorn! Food is geregeld.

MAAR! Is het niet leuker om zelf een dagje in de keuken te staan? En wat ga je maken? Cupcakes zijn altijd goed, net zoals pizza + nacho cheese. Chocoladetaart met veel chocoladetopping + een goed glas ijskoude cola. Of ga voor healthy en maak sushi! Of kleine hapjes, zoals mini bladerdeeghapjes. Schakel over naar het drinken, smoothies, alcoholvrije cocktails of met drank, of gewoon van die sangrita’s

Meestal ben ik de organisator als het draait om het in elkaar zetten van een avond vol met gezelligheid, daarnaast neemt iedereen wat mee. Dan komen we meteen bij punt één aan, wie neemt wat mee? Iemand kan wat lekker maken, of neemt de frisdrank mee, maar dat kunnen ook gezonde cocktails zijn, denk aan hippe smoothies, of zonder alcohol!

Zorg voor comfort, pak de lekkere dekentjes erbij – zorg dat het in de wasmachine kan, stel je voor dat er iets overheen valt – gezellig de kaarsjes aan, lampen wat dempen voor het extra horror + jankeffect en laten we eerlijk zijn, dat brengt altijd sfeer. Genoeg stoelen, kan iedereen overal bij? Tijd het uitstallen van alles, wees op tijd en zorg voor de hoeveelheid aan roddels die je kunt delen, een avondje zonder gossip is geen filmavond!

De tijd heb je geregeld + de dag, inclusief de films en het eten + drinken, alles staat klaar en de gezelligheid heb je naar voren gehaald. Mis je nog iets? Jap, de people! Maar als het goed is, zijn die dan onderweg. Makkelijk, goedkoop en toch is het een avondje om niet te vergeten. Ga desnoods in je pyjama geef de filmavond een dresscode, HEERLIJK! Enjoy!

Houd jij weleens een filmavond? Deel je gouden tips in de comments!


34 Comments

 • Belllezza

  17/02/2013

  Leuk artikel! Zelf heb ik niet zo vaak filmavondjes, want ik ben niet zo’n filmmens haha. Ik kijk liever series en kijk die wel altijd standaard met vrienden en vriendinnen. Net zoals jij beschreef neemt iedereen dan wat mee haha. Flink vreetfestijn XD

  Reply
 • martinaa89

  17/02/2013

  Eigenlijk nog nooit gedaan, tenminste niet met meerdere mensen !

  Reply
 • bonjourSophie

  17/02/2013

  Handige tips! Ik heb nu al meteen zin om eeb filmavond te organiseren met een heleboel voedsel :)

  Reply
 • Beautydagboek

  17/02/2013

  Leuke tips! Ik hou eigenlijk nooit filmavonden. Ik kijk meestal spontaan een film die op tv is of kijk een serie die ik volg. Wel superleuk om een keer te doen!

  Reply
 • Sofie

  17/02/2013

  Toffe tips! ik hou van filmavonden :)

  Reply
 • Josephine

  17/02/2013

  Dan zijn goede tips! Eten hoort bij zo’n filmavondje, hmmm popcorn of pizza.

  Reply
 • Mme Sophistique

  17/02/2013

  Ik ben gek op filmavonden, nu heb ik er weer helemaal zin in.

  Reply
 • Kimberly

  17/02/2013

  Ik hou van filmavonden! Lekker met veel dekens, leuke films, VEEL lekkere hapjes en gezelligheid! <3

  Reply
 • beautiesatwork

  17/02/2013

  die eerste foto is so true xD

  Reply
 • Suzanne

  17/02/2013

  Yeah! Ik hou van dit soort avondjes!

  Reply
 • Amanda

  17/02/2013

  Ik vind een filmavond met vrienden helemaal niets haha. Ze kiezen altijd films die ik niet leuk vind en praten door de film heen.. nee dan kijk ik het liever thuis met mn mannetje haha

  Reply
 • Make Up For Women

  17/02/2013

  Krijg al onmiddellijk zin in een filmavondje!:D Leuke tips meid!

  Liefs

  xoxo

  Reply
 • femketje

  17/02/2013

  ik doe zo om de 4-6 weken een filmavond met al mijn weekendhulp-collega’s bij mij thuis (omdat ik de enige ben die niet meer thuis woont XD) altijd super gezellig en we maken dan altijd allemaal wat hapjes :3

  Reply
 • Kiss & Make-up

  17/02/2013

  Aaaah filmavond, zo leuk! Ik deed het vaak met mijn broer en met mijn beste vriend, maar nu we verhuisd zijn, gebeurt dat dus niet meer. Eigenlijk wel jammer als ik er nu aan denk…

  Reply
 • Vera

  17/02/2013

  Super leuk artikel! Wij hebben hier thuis elke zaterdagavond filmavond haha :)

  Reply
 • Lotte

  17/02/2013

  Haha, leuk artikel Cynth! Het is eigenlijk heel logisch hoe je zo’n avond kunt organiseren maar je geeft toch wel goede tips waar ik dan weer niet aan zou denken. Ik heb er helemaal zin in gekregen!

  Reply
 • Jasmine

  17/02/2013

  Ben echt helemaal dol op filmavonden, lekker verstand op nul en er op los lachen! Meestal organiseer ik ook alles, maar dan wel met een mededeling naar de rest dat voedsel meenemen zeker mag. Trouwens al die films op de foto gezien behalve The blind side.

  Reply
 • Ayla

  17/02/2013

  Lang geleden dat ik een filmavondje heb gehouden. Zin in! :)

  Reply
 • TimeForBlues

  17/02/2013

  Ik kende die quote haha zooo grappig! Echt de bittere realiteit ;)
  Leuke post meid! xx

  Reply
 • Lies

  17/02/2013

  Heel leuk artikel! Een echte filmavond heb ik nog nooit gehouden, maar ik heb wel regelmatig dat ik een hele avond films kijk met mijn moeder en dan hebben we ook altijd wel iets lekkers in huis om bij de films op te eten.

  Reply
 • Veerle

  17/02/2013

  Erg leuk artikel! x

  Reply
 • Irma

  17/02/2013

  Je brengt me op leuke ideeën! Ik ga straks even aan wat vrienden vragen of ze deze vakantie kunnen filmkijken (:
  Ik ben ook meestal de organisator, maar dat vind ik wel prima.

  Reply
 • Kayla

  17/02/2013

  Leuke tips! Ik hou wel van een film avondje zo af en toe. Lekker op de bank hangen met een zak chips!

  Reply
 • cellamaassen

  17/02/2013

  Leuke tips, dat eerste plaatje.. dude walk me to the bathroom! haha ken ik maar al te goed!

  Reply
 • Anne Solveig

  17/02/2013

  Aaaaah super leuk zeg <3

  Reply
 • Gerrianne

  17/02/2013

  Filmavonden zijn altijd zo gezellig! Alleen áls er alcohol in het spel is niet meer, whaha. Met klasgenoten wilden we het binnenkort nog een keer gaan doen, dus ya- good tips! En popcorn, dat MOET altijd van de partij zijn. Alleen dan is het altijd nog gezeur; zout of zoet. Joehoe, good good! Films zijn altijd leuker om met meer mensen te kijken!

  Reply
 • Just a Girl ...

  17/02/2013

  Super leuk artikel !! Ik had zo’n drie weken geleden een meidenavond !! We hadden lekkere hapjes gemaakt en we hadden verkleedkleren meegenomen !! dat is echt een aanrader want we hebben ontzettend toffe foto’s gemaakt !! En natuurlijk erg veel lol gehad !! haha !!
  We waren eerst van plan ook nog een film te gaan kijken, maar daar zijn we helemaal niet aan toe gekomen ;)

  Liefs, Maaike xx

  Reply
 • Jana

  17/02/2013

  Heel leuk artikel ik wil is zo een filmavond doen :D x

  Reply
 • Nicky

  17/02/2013

  wat een leuk artikel! ik heb in jaren geen filmavonden met vriendinnen gehad maar wel geregeld met manlief. Altijd gezellig!

  Reply
 • LounaBeauty

  17/02/2013

  Whaa heerlijk.. i love filmssss :) Ennnnnnn heb nu wat meer tijd hiervoor. :D

  Reply
 • LounaBeauty

  17/02/2013

  Wauwie,, i love filmsss!!! :) Ik heb nu ook wat meer tijd hiervoor..!! <3

  Reply
 • Jiildou

  17/02/2013

  Ik houd van films, maar een filmavond heb ik echt al in geen tijden meer gedaan :O

  Reply
 • Tessa

  17/02/2013

  Dit artikel moet ik goed bewaren en dan kan ik het een keer gaan uitvoeren!
  xx

  Reply
 • danique

  17/02/2013

  bij mij is het eten altijd het belangrijkste haha :’)
  op de vrienden na dan natuurlijk hihi
  xoxo

  Reply

Geef een reactie