Dé Beauty Koning blendtruc!

Lala, een dikke oogschaduwlaag hier en eentje daar. Netjes in de arcadeboog, totdat je blending blush versleten raakt. Een stompje hout of plastic wat je over houdt. Oké, een beetje overdreven, maar niet elke oogschaduw blend als boter of vervaagd als sneeuw voor de zon. Maar tegenwoordig kunnen wij de kleuren wel een handje helpen, of eerlijk gezegd onszelf. De Beauty Koning BLENDTRUC!

1

Blendtruc, blendtrick, blendtrucje, dingetje, geheim wat ik mij in de afgelopen jaren heb ontwikkeld. Eigenlijk kwam het tijdens één van de looks naar voren. Het is al een flinke tijd geleden – niet alleen mijn leeftijd verjaart blijkbaar.. – maar elke keer voegde ik een highlighter als eerste toe. Waarom? Geen idee, routine? Totdat ik ontdekte dat oogschaduws daardoor beter vervaagde. BAM.

2

Dat was de druppel voor het nieuwe idee, blendtruc! Totdat het ineens een hot item werd, mensen er naar gingen zoeken op Google – ik zag het! – en het ook nog eens werd herhaalt in de comments. Ik moest er een artikel over schrijven, want wat is de blendtruc nou precies?

3

Het is enorm simpel! Je brengt een oogschaduw onder je wenkbrauw aan, dus op het wenkbrauwbot, maar die laat je doorlopen tot aan en in je arcadeboog. Hierdoor is dat gedeelte dus al bedekt. Een basis, maar doordat er een andere oogschaduw overheen gaat, vervaag je hem gemakkelijker, door de basis! TADA, blendtruc!

4Hier zie je het pas duidelijk!

Dit kan met elke oogschaduw, licht of donker, zelf kies ik regelmatig voor een crèmekleurige oogschaduw, of juist mat wit. Het is met elke kleur mogelijk, zolang je de oogschaduwbasis hebt.

Hoe makkelijk was dat? Maar het maakt zo ontzettend veel verschil, omdat je de basis al hebt aangelegd kan er niets gaan vlekken of dat je er een zichtbare rand in krijgt. Een lichte kleur op het wenkbrauwbot + de blendtruc tot aan de arcadeboog, of er net ietsjes in en tada! Wat ook nog weleens wilt helpen is het snel even vervagen met een blending brush, zodat je weet dat alles egaal is!

Gebruik jij de blendtruc weleens?


71 Comments

 • beautytipscelebs

  19/02/2013

  Ik ga het morgen uitproberen!

  Reply
 • lindabeautyties

  19/02/2013

  Leuk artikel! Ik breng ook altijd eerst een lichte kleur aan onder mijn wenkbrauwen maar laat hem nooit doorlopen tot de arcadeboog! Morgenvroeg gaat hij in de test :)

  Reply
 • Belllezza

  19/02/2013

  Ik doe dit ook al jaren, echt fijn he!

  Reply
 • Charlotte

  19/02/2013

  Goede tip, ga ik eens testen!

  Reply
 • redhotjillypeppers

  19/02/2013

  Dat doe ik ook altijd ! :)

  Reply
 • pixelsbyemilia

  19/02/2013

  Oeh slim! Nou gebruik ik eigenlijk nooit oogschaduw, maar aangezien ik van plan was toch maar eens een mooi palette aan te schaffen (jouw schuld, met al die mooie paletten en ooglooks van je haha), ga ik deze tip wel even onthouden :).

  Reply
 • Sofie

  19/02/2013

  Nog nooit geprobeerd, maar wat een leuke truc! Ik ga het zeker uitproberen :)

  Reply
 • Josephine

  19/02/2013

  Wat een goede tip! Ik heb heul veul ruimte tussen mijn wenkbrauw en crease, waardoor het er minder mooi uitziet, maar ik geef het nog een kans, als dat het blenden makkelijker maakt.

  Reply
 • Desiree

  19/02/2013

  Goede tip. Zo “werk” ik ook altijd!

  Reply
 • Esther

  19/02/2013

  Ik deed dat altijd al

  Reply
 • Kimberly

  19/02/2013

  Dit is slim! Hier had ik nooit aan gedacht eigenlijk. Ik ga het voortaan ook doen, thanks voor de tip! :D

  Reply
 • Tessa

  19/02/2013

  Dat is echt een goede tip
  Dankje, blenden lukt mij namelijk nooit.
  xx

  Reply
 • cellamaassen

  19/02/2013

  Dit ga ik proberen! vind het soms nog moeilijk om de harde randen weg te krijgen tussen 2 kleuren! ik doe altijd wel een highlighter op mijn wenkbrauwbot, maar niet verder door naar de arcadeboog.. zo maar eens uitproberen!

  Reply
 • Beautydagboek

  19/02/2013

  Ik gebruik de blendtruc altijd als ik oogschaduw aanbreng, het werkt geweldig! Goed dat je hem uitlegt!

  Reply
 • BeautyFrique.com

  19/02/2013

  Kan niet zonder de blend truc! Maakt echt een verschil! Anders kan je blenden tot je een ons weegt, maar de lijnen blijven zichtbaar ;)

  Reply
 • martinaa89

  19/02/2013

  Ik doe dit heel vaak

  Reply
 • Anne Solveig

  19/02/2013

  Je hebt echt hele mooie ogen!

  Reply
 • beautiesatwork

  19/02/2013

  ga ik zeker eens uitproberen :)

  Reply
 • Amanda

  19/02/2013

  Ik moet bekennen dat ik hem ook al heel lang gebruik. Ik denk al sinds ik mijn 28 neutral palette kreeg en mij meer ging verdiepen in make up. Je ziet dat die kleur ook het meest is gebruikt van het hele palette haha

  Reply
 • DennaMichelle

  19/02/2013

  Toch eens tijd om dat te gaan uitproberen!

  Reply
 • robin

  19/02/2013

  handig! en wat ben je toch mooi! x

  Reply
 • Irma

  19/02/2013

  Echt een ontzettend handige truc, ik gebruik hem zelf ook regelmatig met dank aan jou (:

  Reply
 • daniellespringer

  19/02/2013

  Wat een slimme truc. Je maakt je ogen altijd echt super mooi op! Elke look staat mooi bij jou.

  Reply
 • Monique

  19/02/2013

  Ik gebruikte de truc soms, tot jij het eens zij in een filmpje, toen ben ik er op gaan letten en het werkt echt! dus sinds dien gebruik ik de truc elke dag :)

  Reply
 • femketje

  19/02/2013

  ik doe het best wel vaak zo XD of de oogschaduw moet van zichzelf al zo lekker blenden dat je pas naderhand een blend/highlight kleur aanbrengt :3

  Reply
 • Mme Sophistique

  19/02/2013

  Supergoeie tip! Ga ik heel snel eens proberen, want jij ziet er echt altijd fantastisch mooi opgemaakt uit.

  Reply
 • Lotte

  19/02/2013

  Jaaa, gotta love de blendtruc! Die pas ik zelf ook altijd toe, dat maakt de wereld van make-up een stuk makkelijker hoor.

  Reply
  • naelisa

   19/02/2013

   Kijk.. Dit artikel is dus echt goud waard. Ik ga het zeker uitproberen!

   Reply
 • Sarah

  19/02/2013

  Ik laat hem nooit echt doorlopen, dat ga ik ook eens proberen!
  Maar jij blijft toch de Queen in blenden hoor! :D

  Reply
 • AreyouShir?

  19/02/2013

  Ik kende hem nog niet! Maar ik gebruik eigenlijk alleen maar oogschaduw met feestjes, dus… Bedankt voor de tip! ;)

  Reply
 • Natasja

  19/02/2013

  Die tip van jou moet ik toch eens gaan gebruiken Cynthia, je looks zijn altijd prachtig! ^^

  Reply
 • Sophia

  19/02/2013

  Ik gebruik de blendtruc nu ook al een tijdje, werkt geweldig! :D

  Reply
 • Estrella

  19/02/2013

  Ik heb dat ook al een paar keer opgemerkt, maar eigenlijk nooit zo bij stil gestaan dat het echt dáár door kwam dat de oogschaduw beter blendt, nu weet ik het dus zeker :)

  Reply
 • Miranda

  19/02/2013

  Ik doe dit ook al jaren en ik vind het ook ideaal :D

  Reply
 • Kayla

  19/02/2013

  Handig trucje!

  Reply
 • Kiss & Make-up

  19/02/2013

  Een goede basis is inderdaad heel belangrijk! Bedankt om te delen :-D

  Reply
 • Wendy

  19/02/2013

  Leuke artikel!
  En leuke tip! Deed dit altijd al gaat echt veel makkelijker inderdaad:)
  Jij maakt echt altijd toffe make-up looks<3

  Reply
 • laura

  19/02/2013

  Handige tip, ik ga hem gebruiken :))

  Reply
 • Xaviera

  19/02/2013

  Wat een handige tip, dat ga ik zeker proberen!

  Reply
 • Just a Girl ...

  19/02/2013

  Oeh nice !!
  Zelf gebruik ik eigenlijk nooit oogschaduw, alleen voor een feestje.
  Maar dan is dit zeker een goede tip !! :)

  xx

  Reply
 • pretty beauty land

  19/02/2013

  ik gebruik dit trucje inderdaad heel vaak. werkt echt top!

  Reply
 • charlottebax

  19/02/2013

  Ik ga dit zeker uitproberen! :)

  Reply
 • Nicky

  19/02/2013

  Wowww.. prachtige looks! Ik gebruik zelf geen oogschaduw en blenden doe ik dus ook niet :-)

  Reply
 • Gerrianne

  19/02/2013

  Ik gebruik de blendtruc nu ook al een hele tijd! Enne, ik kan niet meer zonder hoor! Weg met die vage strepen, lijntjes en vage dingen die er niet horen. Gewoon dat egale, dat hoor je te zien. Nu je er een artikel erover maakt, echt top! Want heel veel zouden er wat aan hebben, you know it. Het is een echte truc! :”D

  Reply
 • Jana

  19/02/2013

  Hele goede tip, zo probeer ik het het eens :) x

  Reply
 • Deb

  19/02/2013

  Deze truc heb ik vandaag nog toegepast! Prachtig het kleurenverloop op de onderste foto! Het geeft een soort gradient effect! En die eerste foto; helllloooo gorgeous! Je ziet er zo stralend uit met je klassieke pin-up look!

  Reply
 • Frauke

  19/02/2013

  Handige tip! Ga ik eens proberen :D

  Reply
 • Esther van Boggelen

  19/02/2013

  Leuke tip! Ik ga het ook een keer proberen.

  Reply
 • Lies

  19/02/2013

  Wat een fijne uitleg! De volgende keer als ik oogschaduw opdoe ga ik deze tip zeker gebruiken.

  Reply
 • Tara

  19/02/2013

  Handig artikel, maar het is niet zo handig als je jezelf beauty koning noemt en je een meisje bent, haha!

  Reply
  • Beauty Koning

   17/03/2013

   Ik heet Koning van mijn achternaam, vandaar dat het Koning is geworden. ^^

   Reply
 • Sally

  19/02/2013

  Wauw wat ben je mooi! <3
  Neem je ook een kijkje op mijn blog, hihi? Ik volg je vanaf nu!

  Reply
 • Oh, ik doe dat altijd, maar wist niet dat het eigenlijk anders hoorde haha! Maar idd, werkt fijn :)

  Reply
 • Juudith

  20/02/2013

  Handige tip!! ik ga het eens even proberenn!

  Reply
 • evelien

  20/02/2013

  en wat is precies hoe-krijg-je-die-geweldige-eyeliner-truc? Ik vind jouw eyeliner altijd zo mooi, hoe doe je dat?

  Reply
  • Beauty Koning

   17/03/2013

   Jaaaaa, nou.. ik draag de laatste tijd bijna geen eyeliner meer, dus ik moet even weer in de ik-draag-eyeliner-mood komen en dan neem ik een tutorial op! Die komt eraan Evelien! Bedankt voor je complimentje. ^^

   Reply
 • ValleyDoll

  20/02/2013

  Dat is idd een handige tip !

  Reply
 • Yak Man

  20/02/2013

  haha, ik zag je het al een paar keer doen in je filmpjes, ik heb het ook geprobeerd werkt erg goed moet ik zeggen :D

  Reply
 • Renate

  21/02/2013

  Ik kende de blendtruc nog niet! Ik doe wel altijd eerst een lichte kleur aan onder mijn wenkbrauwen, maar nooit tot mijn acardeboog. Dit ga ik zeker proberen!

  Reply
 • Allissa

  22/02/2013

  Gebruik ‘m altijd. Meestal met Blanc Type van MAC (:

  Reply
 • Fijn artikel Cynthia! Met een basis gaat her inderdaad heel wat makkelijker, en al helemaal als je een primer gebruikt!

  Reply

Geef een reactie