Maak je eigen heat protector.

Sinds de laatste jaren ben ik anders met mijn blonde lokken omgegaan. Het haar is wat kwetsbaarder geworden na de overdosis aan waterstofperoxide, maar grotendeels is de boel weer hersteld. Ondanks dat ben ik er nog zuinig op, maar mijn nieuwe krultang schreeuwde om aandacht. Mijn haar wilde ik niet blootstellen aan de hitte, vandaar dat ik even het internet ging afstruinen voor een zelfgemaakte heat protector!

NYX Professional Makeup Stay Matte Not Flat Liquid Foundation

Opzoek naar de hittebestendige haarproducten vond ik verschillende recepten om het zelf te maken. Simpel, makkelijk en zeer eenvoudig om het zelf te maken. Je hebt in totaal maar drie ingrediënten nodig om de lokken te beschermen, namelijk conditioner, water en haarlak!

2

De benodigdheden voor de heat protector:

 • Een sprayflacon
 • Conditioner
 • Haarlak
 • Water

3Mijn fixeerspray was bijna op en het einde was al snel inzicht. Tijd om hem te gebruiken voor de DIY! De flacon bevat 100 ml, maar ik vul hem niet helemaal.

4Ik pakte de conditioner die ik al jaren gebruik, namelijk die van de Kruidvat. Werkt trouwens top!

5En als laatste een haarlak van Elnett.

6De lege flacon vulde ik met zo’n 30 ml aan koud water.

7Conditioner erbij. Niet te veel, ga voor zo’n één tot twee centimeter.

8Je hebt vloeibare haarlakken – dat je de top eraf kunt schroeven – maar met de Elnett spray ging het prima. Houd hier ongeveer één centimeter aan.

9Nu kun je precies de lagen zien, water onder. In het midden de conditioner, het lijkt veel, maar het is minder dan het water en dan nog eens de haarlak op de oppervlakte.

10Goed schudden voor gebruik!

11Tada, en je hebt je homemade heat protector!

Doordat de conditioner beschermt voelen je lokken ook niet krokant aan, ondanks dat het haarlak in is verwerkt. Ik had verwacht dat mijn haar zou verbranden door de haarlak, but no! De conditioner lijkt het in balans te brengen en het water maakt het vloeibaarder. Voor het krullen erin sprayen en even laten drogen, krullen maar! Let wel op de houdbaarheid, omdat het water kan gaan rotten en dan zit je met een kop vol stinkkrullen.

Heb jij een heat protector? Of gebruik jij ze niet?


41 Comments

 • moonalisanl

  22/02/2013

  Wat een handige DIY! Mijn haar breekt ook snel af, dus deze heat protector ga ik zeker eens proberen!

  Reply
 • Belllezza

  22/02/2013

  Wat handig zeg! Ik wist niet dat daar DIY van waren hihi.

  Reply
 • miss073

  22/02/2013

  leuk!! misschien ga ik het wel een keer proberen!

  Reply
 • martinaa89

  22/02/2013

  Lekker creatief Cynthia!

  Reply
 • Jasmine

  22/02/2013

  Zo innovatief bezig! Had geen weet van deze DIY, maar had dan ook niet echt een Heat protector nodig. Gebruik nu de enkele keer in het jaar een middeltje waar op staat beschermt tegen warmte, goed toch? =]

  Reply
 • pixelsbyemilia

  22/02/2013

  Handig! Ik gebruik eigenlijk al jaar geen föhn/stijltang/krultang meer, omdat ik daar m’n haar ooit helemaal mee heb verpest. Maar deze tip ga ik onthouden voor als ik het ooit weer aandurf haha.
  En wat ben je weer hilarisch, ‘dan zit je met een kop vol stinkkrullen’, hahaha.

  Reply
 • Amanda

  22/02/2013

  Dit is super handig! Wist niet eens dat je dit zelf kon maken haha

  Reply
 • femketje

  22/02/2013

  super handig zeg :D

  Reply
 • Sofie

  22/02/2013

  Wat een leuk idee! En fijn voor je portemonnee haha :)

  Reply
 • Mme Sophistique

  22/02/2013

  Supergoede tip! Ga ik eens maken als mijn grote fix + fles leeg is :)

  Reply
 • Yak Man

  22/02/2013

  Wat een gave diy! Ik ga hem aan mijn zusje laten zien :)

  Reply
 • naelisa

  22/02/2013

  Super handige tutorial! Ik heb van dat zijde spul dat tegen warmte beschermd, maar dat is best wel duur dus ik ben web blij met deze tutorial!

  Reply
 • Kimberly

  22/02/2013

  Super handig! k vind die protector sprays vaak best prijzig, vooral als je het niet veel gebruikt, dus dan is dit echt een geweldige oplossing!

  Reply
 • Esther van Boggelen

  22/02/2013

  Wauw echt super handig! Ik heb nog niet echt een fijne heatprotector gevonden, dus ik ga dit maar een keer proberen!

  Reply
 • cellamaassen

  22/02/2013

  Wat handig om dat zelf te maken, heb ik niet eens over nagedacht.. ik gebruik zelf n leave in spray die ook beschermd tegen hitte

  Reply
 • beautiesatwork

  22/02/2013

  nog nooit van gehoord :D

  Reply
 • Irma

  22/02/2013

  Wow, nooit geweten dat je dit zelf kon maken! Voor het krullen of föhnen doe ik altijd wat beschermende haarolie in mijn haar, maar dan heb je echt van die vieze plakhanden. Ik ga dit vanmiddag nog uitproberen! (:

  Reply
 • xxxJudith

  22/02/2013

  Wat handig!
  Hoewel ik mijn haar eigenlijk bijna nooit krul of stijl, ga ik dit wel zeker onthouden :)

  Reply
 • AreyouShir?

  22/02/2013

  Woah, toen ik de ingrediënten zag dacht ik: dit kan nooit goed gaan! Had nooit verwacht dat er zulke dingen in een heat protector zouden zitten. Eerlijk gezegd gebruik ik ook liever niet zo’n spray, maar argan olie voordat ik aan de slag ga met hitte. Heb tóch het gevoel dat dat dieper voedt en beschermt!

  Reply
 • Sophia

  22/02/2013

  Wat handig! Ik gebruik zelf bijna nooit hitte en als ik het gebruik, doe ik eerst wat serum in mijn haar. Ik ga dit zeker proberen, thanksss! :D

  Reply
 • Sarah

  22/02/2013

  Ik gebruik altijd een heat protector. Ik gebruik er momenteel één van Pantene en die gaat echt al heel lang mee aangezien ik hem toch bijna dagelijks gebruik.
  Maar handige tip! ik ga het ook eens proberen, heel handig ook dat het eigenlijk ingrediënten zijn dat je meestal wel in huis hebt!

  Thanks voor de tip cynth!

  Reply
 • Miranda

  22/02/2013

  Ik kende het helemaal niet , maar wat leuk ;D

  Reply
 • Gerrianne

  22/02/2013

  Ik gebruik het eigenlijk nooit, maar dit is een héél handige tip! Alleen nog een lege spray flacon, en de rest is in huis haha. Gelukkig is m’n haar nu in een goede conditie en is dit niet nodig. Maar echt één goede tip! :D

  Reply
 • pretty beauty land

  22/02/2013

  ooehh handig!

  Reply
 • joycelysanne

  22/02/2013

  wat slim zeg!

  Reply
 • Estrella

  22/02/2013

  Leuke tips, maar ik gebruik toch liever een bestaand product. Ik gebruik al een paar jaar de Chi Silk Infusion in combinatie met mijn Chi stijltang, werkt super, ik ben erg zuinig op mijn haar en omdat het ook wat kwetsbaarder is door oplichten, zorg ik er heel goed voor. Vandaag toevallig nog een filimpje gezien wat er kan gebeuren als je heel poreus haar zonder bescherming met een krultang gaat bewerken (breekt af), dus daar kijk ik wel voor uit!

  Reply
 • Josephine

  22/02/2013

  Dat is purfect! De producten heeft iedereen wel in huis en het is easypeasy. Thanks for sharing :D

  Reply
 • Jorinde

  22/02/2013

  Wat leuk. Ik gebruik momenteel de unique one all in one treatment :-)

  Reply
 • Lily's

  22/02/2013

  Ah superleuke DIY! Daar kan een mens wat mee :-) Ik gebruik zelden stijltangen / krultangen / haardrogers dus de kost van een heat protector valt niet te verantwoorden ;-) Dit is een geweldig alternatief!

  Reply
 • BeautyFrique.com

  22/02/2013

  Handyyyy! Ik gebruik altijd een heat protector van Andrelon. En m’n mousse heeft ook iets van heat protection in zich.,. Ik durf niet meer zonder want ik merk echt dat m’n haar minder snel beschadigt nu..

  Reply
 • Kiss & Make-up

  22/02/2013

  Ik gebruik meestal de Flat Liner van Osis, die vind ik erg goed. Het zelf maken is natuurlijk NOG interessanter :-D Alleen vraag ik me af of het ook even efficiënt is. If so, top.

  Reply
 • Eline

  22/02/2013

  Haha wat cool zeg! Ik heb een heat protector van syoss die is ook goed :)

  Reply
 • Wauw, handig! Het zou nooit in me opgekomen zijn maar werkt vast prima :)

  Reply
 • Renate

  22/02/2013

  Wat handig dat je het zelf kan maken! Ik heb een heat protector van een kapperszaak, maar ik gebruik het eerlijk gezegd nooit – oeps – maar ik krul en stijl mijn haar amper, dus zo nodig is het bij mij niet hihi!

  Reply
 • Jana

  22/02/2013

  Wow wat handig! x

  Reply
 • Xaviera

  22/02/2013

  Wat een handige DIY! Ik gebruik eigenlijk nooit een heat protector, toch maar eens gaan doen!

  Reply
 • fashionyourlove

  23/02/2013

  Geweldige tip. Ga ik zeker proberen!

  Reply
 • maloubeld

  23/02/2013

  Wat handig :D

  Reply
 • Marie Beauty

  23/02/2013

  Wat handig! Ga ik zeker en vast zelf ook eens proberen ! :)

  Reply
 • Lies

  23/02/2013

  Zelf gebruik ik nooit echt een speciale heat protector. Ik heb ook nog nooit een stijltang of krultang gebruikt en met fohnen gebruik ik alleen wat haarschuim die al een beetje beschermd tegen de warmte. Wel heb ik hier een krultang liggen die toch wel begint te schreeuwen dat die een keer gebruikt wil worden Ik ga dit dus zeker een keer zelf maken, want het is ook best een goedkope oplossing om toch een heat protector te hebben.

  Reply
 • Bo

  23/02/2013

  Oh wauw, op de laatste foto heb je supermooie blauwe ogen. Thanks, leuke en originele DIY!

  Reply

Geef een reactie