Too Faced Natural Eye Palette Vs. Sleek Au Naturel!

Producten die het tegen elkaar moeten opnemen zijn voor mij het interessant, omdat je nooit weet welke gaat winnen. Betaal jij liever de volle mep ervoor, terwijl de budget variant perfect mee gaat? Mij niet gezien! Tijdens de Tinychat met mijn bezoekers – LOVELY PEOPLE! – kwam er een nieuw idee mij binnen schieten, meteen schreef ik hem op en vandaag is het tijd voor de battle. Sleek versus Too Faced.

1 VS

Oké, ze zijn het niet precies, maar er zijn veel vergelijkingen. Zoals de Silk Teddy highlighter uit de Too Faced Natural Eye Palette en Taupe uit de Au Naturel Palette van Sleek. Zodra je ze met het blote oog ziet, zou je mij uitlachen, wacht maar totdat je de swatch ziet.. it will blow your mind.

2 VS

3 VS

Beide palettes gebruik ik dagelijks voor mijn wenkbrauwen, waardoor er al aardige pans zijn geraakt. De Too Faced Palette kocht ik ergens in het begin van mijn blog, heb hem zo’n ruim een jaar in bezit en ben er elke dag nog trots op. De Sleek palette had wat moeite om in mijn routine te komen, misschien omdat Too Faced al mijn behoeftes vervulde, totdat ik voor lichtere brows ging. De oogschaduws komen ook steeds vaker voorbij in mijn make-up looks.

4 VS

5 VS

De Au Naturel palette van Sleek bevat 12 verschillende oogschaduws, van neutrale matte tinten tot aan glanzende eyecatchers. Daarnaast zit hier één van de zwartste oogschaduws uit mijn hele stash hierin + de andere Sleek palette. Nog nooit heb ik zo’n gepigmenteerde variant gevonden, behalve de 120 Palette, maar de rest viel in het niets met Sleek! Sleek is goedkoop, levert perfecte kwaliteit + bevat een grote spiegel, maar helaas niet gemakkelijk verkrijgbaar, maar alleen op het internet.

6 VS

Bij Too Faced tel ik zo’n negen oogschaduws, waarvan ik twee als highlighter op mijn jukbeenderen gebruik, omdat ze op mijn oogleden niet mooi uitpakken – mijn keuze! – maar verder ontzettend goed gepigmenteerd. Waanzinnige kleurencombinaties, zowel voor overdag als diep in de nacht. Je krijgt make-up kaartjes erbij voor een eenvoudige look. Helaas is Too Faced wel een stuk duurder dan Sleek en ook niet overal verkrijgbaar, binnenkort helemaal niet meer omdat de Sephora uit Nederland verdwijnt.

7 VS

8 VS

We beginnen de battle met de Velvet Revolver van Too Faced en Cappuccino van Sleek, maar hier is geen swatch voor nodig, omdat Cappuccino exact hetzelfde is, alleen een tintje lichter. Een lichte taupekleur met een matte finish. Ideaal voor de brows. Velvet Revolver is bijna op, NIGHTMARE.

9 VS

10 VS

Sexpresso – lijkt wel op een espresso, ook qua kleur! – van Too Faced en Bark van Sleek. Twee donkerbruine kleuren met beide een extreem goede pigmentatie, wat het aanzetten van de oogschaduw nog weleens moeilijk kan maken. Ben je klaar voor de battle?!

11 VS

Zou jij hebben gedragen dat Sexpresso aan de linkerkant van de foto zat? Die is een stuk donkerder, maar als je Bark blijft aanzetten krijgt de oogschaduw precies dezelfde intensiviteit, best een match right?

12 VS

13 VS

Oké, dat is een hele oude foto van Silk Teddy, inmiddels is hij al bijna op, maar anders kon je geen inzicht krijgen in de kleur. Smoesjes, ik wilde hem vol zien. Taupe in de bovenste hoek van de Sleek Palette en eerlijk gezegd had ik nooit verwacht dat het een succesvolle match zou worden.

14 VS

MIND IS BLOWN RIGHT. De buitenste kleur is Push Up, want ik moest even kijken of die eerst aansloot bij Taupe, maar ik had het aardig mis. Silk Teddy vulde de lege ruimte naast Sexpresso op, twee schatjes van Too Faced. Pure perfectie die twee, ik heb het natuurlijk over Taupe en Silk Teddy!

15 VS

Naast Bark – op foto vijf – bevindt zich Mineral Earth die ik moest vergelijken met Cocoa Puff. Ondanks dat de gouden shimmers niet in de Sleek palette zitten, deed de pure kleur van de aarde mijn ogen de das om.

16 VS

De onderste twee aardetinten zijn werkelijk twee druppels water, doordat de gouden shimmers wegvallen kun je ze nauwelijks van elkaar onderscheiden. Links is Cocao Puff van Too Faced en rechts bevindt zich de Mineral Earth van Sleek. WAUW.

Het zijn al zeker vier tinten die op elkaar lijken, behalve de gouden oogschaduw  Too Faced en de paarse van Sleek komen ze dicht in de buurt. Ben je opzoek naar Velvet Revolver? Silk Teddy en Cocoa Puff? Oh en niet te vergeten Sexpresso? Dan is de Au Naturel van Sleek best een goed alternatief, maar wil je de oogschaduws van Too Faced, dus Erotica en ook Heaven + Honey Pot? Dan is de Too Faced palette beter voor jou, of neem ze gewoon allebei!

De Too Faced Natural Eye Palette is verkrijgbaar bij de Sephora voor €40 – dat was hij toentertijd! – en de Sleek Au Naturel Palette komt bij Alice&Jo vandaan voor €9,99.

Welke palette heb jij in bezit van Sleek en Too Faced? Heb je ook een favoriet?

55 thoughts on “Too Faced Natural Eye Palette Vs. Sleek Au Naturel!

 1. Sleek is in inderdaad een goed en fijn palette met heerlijke kleurtjes! Maar ik denk dat ik uiteindelijk toch ook wel een keer zwicht voor het too faced palette haha

 2. Prachtige palettes allebei, ik ben gek op die natuurlijke tinten. Als ik moest kiezen zou ik denk ik toch voor die van Sleek gaan, maar dat is dan alleen omdat ik die zwarte verpakking zo mooi vind haha. Want qua inhoud lijken ze me allebei super!

 3. Leuke vergelijking!! :) ik wil ze eigenlijk gewoon allebei. haha! Sleek is wel lekker budget, maar Too Faced is nu nog lekker makkelijk te koop. EN een mooi palette!!

 4. Ik heb het Au Naturel palette zelf ook en vind het een heel fijn palette om mee te werken. Wil zeker nog meer Sleek paletten aanschaffen, al lijkt het me ook leuk om een keer een wat exclusiever palette te hebben, als van Too Faced bijvoorbeeld.

 5. Haha wat cool, ik heb het au naturelle palette ook maar ik had nooit gedacht dat het zo overeen zou komen :) en je hebt ze goed gebruik zeg!

 6. Wat toevallig ik wil ook nog een battle met deze twee paletten gaan doen. Ik heb ze zelf ook allebei, gelukkig nog nergens de pan geraakt ( terwijl ik ze vaak gebruik) Wat ik echt ontzettend jammer vind is dat we straks nooit meer iets van Too Faced in de winkel kunnen kopen en natuurlijk zit in de prijs ook een groot verschil.

 7. Ik vind ze er beide erg mooi uitzien! Zelf zou ik sneller voor het palette van Sleek gaan, maar dan vooral voor de prijs. Ik kan niet zoveel oogschaduw gebruiken en dan vind ik het toch zonde om een duur palette aan te schaffen als die maar heel af en toe gebruikt zal worden.

 8. Ik heb ze allebei en ik ben ook op beide stapelverliefd! De matte bruine kleur uit Au Naturel gebruik ik voor m’n wenkbrauwen, vind het daarom juist heel handig dat ‘ie goed is op te bouwen. Silk Teddy uit Natural Eye is mijn grote liefde, prachtige highlighter!

 9. Gaaf om te zien dat een paar kleuren zo erg op elkaar lijken! Ik heb het Au Naturel palette van Sleek, love it! Goede tip trouwens dat jij Cappucino gebruikt voor je wenkbrouwen, dat ga ik ook een keer proberen :D

 10. Het sleek palet heb ik al, en oh wat wil ik graag die van too faced! haha
  Zit er al zo’n jaar over te twijfelen of ik hem nou moet kopen of niet, maar denk dat ik binnenkort toch maar een tripje naar de sephora maak. (:

 11. Hé, ik heb deze ook allebei maar ik heb ze nog nooit echt met elkaar vergeleken, leuke post! Ik vind het Sleek palette erg goed, maar de textuur van de oogschaduw en de fall out zorgen ervoor dat ik het Too Faced palette toch beter vind.

 12. Ik ben gek op Sleek, mooie oogschaduw voor een mooie prijs, maar toch.. alleen het uiterlijk van too faced al. ik heb deze paletten beiden (nog) niet maar denk toch als mijn budget het op dat moment toe zou laten ik voor too faced zou gaan.

 13. Mooie palettes, vooral die van Too Faced! Ik heb ze geen van beiden maar het too faced palette zou ik toch ook eens aan mijn stash willen toevoegen vooral omdat ik weet dat de kwaliteit belachelijk goed is!

 14. Ze lijken inderdaad erg veel op elkaar. Ik heb zelf het Too Faced Love Sweet Love palette gekocht, mooie natuurlijke kleuren. Zou Sleek ook wel willen proberen maar heb dan het gevoel dat de ingrediënten minder goed zijn omdat het goedkoper is?

  1. Oh my, sounds good Lis! Ik heb geen idee, ook nooit naar de ingrediënten gekeken, behalve het mica gehalte. :’) Bad, I know. De verpakking gooide ik pas laatst weg – als het goed is – anders ga ik er nog even naar opzoek. :)

   1. Bedankt voor de tip over mica. Staat er dan mica bij de ingrediënten? Ben dat nog nooit ergens tegengekomen, maar ik zag dat het veel beter is dan talk, wat in veel minerale oogschaduw zit.

    1. Ja, Mica staat op nummer één! Ik heb ook pure mica pigments, daarmee kun je oogschaduws maken. :) Talc staat op de tweede plek, wat eigenlijk wel te merken is, want ze zijn wel poederig.

     1. Bedankt voor het uitzoeken :). Ja jammer dat er vaal talc in zit. Bij Lavera is het ook het eerste ingrediënt en zonder talc.

 15. Oeh ik denk dat ik Sleek au naturel maar eens moet gaan halen! Het is trouwens niet alleen op internet te koop, maar ook op de Albert Cuyp Markt in Amsterdam. Daar is een afrowinkel die Sleek producten verkoopt, heb er ook mijn Storm palette vandaan. :)

 16. Het zijn allebei mooie palettes, zie inderdaad wel wat kleine verschillen ja! Sowieso wil ik het Natural palette nog erg graag hebben, dus daar ben ik sowieso al fan van.

 17. Ik heb ze allebei niet, maar ik denk dat het Too Faced palette me iets meer aanspreekt. De kleuren vind ik net iets mooier en het palette zelf is echt een plaatje (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *