Le lipstick, le plak, le gloss? Le school!

Een gierende lachbui omdat de gebeurtenissen van je vriendin die in de pauze worden meegedeeld hilarisch zijn. Je draagt de perfecte lipstick dus je tanden lach je goed bloot. Well hello gorgeous red lipstick.. ON YA TEETH! Denk je dat je je high school crush in je ooghoeken voorbij ziet komen en wil je een zwoele hairflip doen maar blijft het overgrote deel plakken in je lipgloss? Charmant.

1 LIPGLOSS

Lipsticks draag ik nauwelijks naar school toe, omdat het bijwerken teveel werk kost. Geef toe, we zijn allemaal urenlang aan het woord, ondanks dat je stil moet zijn. Ik praatte dan maar al te graag, smoezen en fluisteren. Leraren horen je altijd! Ja, toentertijd had niemand nog whatsapp jongens!

2 LIPGLOSS

Tijdens de pauzes moest je alles bijwerken, omdat je in de les daarvoor op je klote kreeg. Snapte niemand het dan?! Lippen moeten in de verf blijven staan, want je laat het toch ook niet van de muur blakeren? Althans, not mah. Ik erger mij er al aan als ik één millimeter buiten de lijn ben. OVERNIEUW. Oké, in die tijd – oh, oldschool! – ging het stiften niet zo gemakkelijk, kan ik je vertellen.

3 LIPGLOSS

Zelfs nu draag ik geen lipstick naar school – heel af en toe, maar echt zelden. Het gaat in de lijntjes trekken, zit niet perfect op zijn plek, terwijl als ik een look maak voor le blog, zit het negen van de tien keer top. Misschien meer concentratie? Ontspanning? Hihi, dat zeker. Rofl, ik ben een nerd, want ik begon te glimlachen.

4 LIPGLOSS

Over naar de lipglosses, die draag ik met een gerust hart! Alleen niet op de fiets, want ik zie de spinnen al jaloers kijken wat ik met mijn goddelijke plaklippen heb gevangen in de muggenwolk. Serieus, het is weleens gebeurt dat er een bug op mijn lip bleef plakken – never again. Kauwgom en muggen zijn ook niet top.

5 LIPGLOSS

Breng daarom ook altijd je lipgloss aan als je op school bent. Ben je niet zo getraind in het snel stiften van je lippen? Doe dit ook op school, maar dan in de pauze. Of fiets extra hard, zodat je er eerder bent en gerust de tijd kunt nemen. Of ga gewoon voor een lippotlood, want dan zit je altijd goed! Lipstains werken trouwens TOP!

Draag jij een lipstick of een lipgloss naar school? Of ga jij voor safe en kies je voor het potloodje?


44 Comments

 • Nien

  10/04/2013

  Ik draag zelf vaak een gloss naar school :)

  Reply
 • Tessa

  10/04/2013

  Ik draag vaak alleen een lipbalsum met soms een gloss erover maaar bijna nooit een lipstick! Meestal is het er al afgevaagd als ik van de fiets kom (10km)
  x

  Reply
 • redhotjillypeppers

  10/04/2013

  Ik gebruik door de week enkel lipbalsem naar het werk. Te veel gedoe om een lipstick de hele dag bij te werken :)

  Reply
 • Lotte

  10/04/2013

  Hahaha ew, een mug in je kauwgom! Maar al deze ergernissen ken ik ook wel (wie niet?!), vooral de haren die in je lipgloss plakken en je lipstick die alleen nog maar als lipliner om je mond heen zit… Hatelijk! Ik draag daarom ook bijna nooit lipproducten (behalve lippenbalsem) als ik op school/stage ben. Thuis ga ik dan helemaal los, haha!

  Reply
 • martinaa89

  10/04/2013

  Ik draag op mijn werk meestal een getinte lippenbalsem.. Juist als ik een studiedag heb dan draag ik liever een lipstick

  Reply
 • Sofie

  10/04/2013

  Ik draag heel soms op het werk en school lipstick waarvan ik zeker weet dat die mooi blijft zitten. Ik ga toch liever voor safe met lipgloss :)

  Reply
 • Jorinde

  10/04/2013

  Ik draag op mijn werk lippenbalsem :-)

  Reply
 • Beautydagboek

  10/04/2013

  Ik draag liever lipstick omdat dat het minste plakt en goed blijft zitten :)

  Reply
 • beautyjuf

  10/04/2013

  Wat een hilarisch artikel :-) Een geweldige woordkeuze! Ik ben een beelddenker en zag het één en ander voor me en heb ik vreselijk om moeten lachen :-) Maar, ehh ik ben toch echt wel een lipstick-lady. Het blijft beter zitten en mijn haren blijven er niet in plakken. Al wil ik in de lente toch wat meer een lipgloss pakken: wat luchtiger en wat zachtere kleuren.

  Reply
 • Kimberly

  10/04/2013

  O bah zo’n vlieg of mug in je lipgloss lijkt me nou niet echt lekker, brrrr!

  Reply
 • jlovesbeauty

  10/04/2013

  Haha die mug was hilarisch! Wel als ik korte schooldagen van 2 lesuren heb durf ik mijn lippen wel in de verf te zetten met een knallende lippenstift. Maar meestal draag ik voor school enkel een lippenbalsem of een licht kleurtje lippengloss.

  Reply
 • bonjourSophie

  10/04/2013

  Haha, ik zie al helemaal voor me hoe er een zwarte vlieg op je lip blijft plakken :’). Daarom doe ik altijd maar een lippenbalsem of lipstick op. En heel soms lipgloss, als er nergens vliegjes zijn te bekennen. ;)

  Reply
 • pretty beauty land

  10/04/2013

  hahaha ik zie je al fietsen met al die beestjes op je lippen. Hilarisch!

  Reply
 • Ayla

  10/04/2013

  Ik draag lippenstift eigenlijk alleen met uitgaan omdat het nooit langer dan een paar uur meegaat en gloss draag ik eigenlijk niet, die haren die blijven plakken inderdaad, omg het is geen doen. Haha door die hairflip moest ik trouwens aan een filmpje denken van een serie van vroeger maar hij staat helaas niet op youtube.

  Reply
 • beamingbeauty

  10/04/2013

  Ik draag vrijwel nooit lippenstift of lipgloss naar school. Gewoon omdat ik het vergeet bij te werken, en met lippenstift is dat niet zo’n goed idee! Lipgloss ben ik niet zo gek op.

  Reply
 • BeautyChef

  10/04/2013

  Haha, leuk! Ik draag sowieso eigenlijk nooit lipgloss, alleen lippenstift. Ik vind lipgloss zó irritant. Vooral op de scooter en dan blijft m’n haar zo eraan plakken, ieeeh zo vervelend haha.

  Reply
 • beautyshades

  10/04/2013

  Mooie foto’s.
  Meestal draag ik een liglossje, maar ja vaak zit mn haar erin haha

  Reply
 • charlotte

  10/04/2013

  Ik draag eigenlijk bijna elke dag alleen maar lipbutters. Af en toe als ik er zin in heb een lipgloss of lipstick.

  Reply
 • Miranda

  10/04/2013

  Wat een leuk artikel. Ik draag eerder lipgloss, aangezien ik het makkelijk vind met het aanbrengen. Ik had zo vaak dat ik op de scooter reed en dat ik dan muggen of mijn haren in mijn lipgloss zat ;(

  Reply
 • Liesbeth

  10/04/2013

  Ik draag liever lipstick en lipbutters dan lipgloss omdat het zo irrii plakt en je haar blijft er dan inplakken, gewoon nietts voor mij lipgloss. En wauw! Wat je weer een prachtige look gemaakt! staat je echt heel erg goed! :) x

  Reply
 • femketje

  10/04/2013

  ik zit zelf niet meer op school maar naar mijn werk wissel ik het altijd een beetje af, soms een lipstick en soms een gloss :3

  Reply
 • themakeuphotspot

  10/04/2013

  Ik draag meestal lippenstift of soms een lipgloss, lipgloss alleen als het niet zo hard waait want anders blijven al mijn haren aan mijn lippen plakken bij het fietsen wat echt vreselijk irritant is!

  Reply
 • makemydayalovely

  10/04/2013

  Ik draag meestal gewoon lipbalsem, heel soms lipstick of lipgloss.

  Reply
 • ChantalAngel

  10/04/2013

  Hahaha zo herkenbaar doet me gelijk weer aan vroegah denken. Ik droeg dus geen lipstick op school. Ik was toen nog alleen van de oogpotlood (waterlijn) en mascara.

  Reply
 • Jeanine

  10/04/2013

  Hahahahaha grappig hoe je dat omschrijft maar echt ZO true! Toen ik nog op de middelbare school zat deed ik hoogstens een beetje roze lipgloss op. En dan het liefst een die nog niet echt gepigmenteerd was ook, meer voor het glansje. Alles om maar niet te veel op te vallen. Op het HBO was echter het hek van de dam, ik hoefde niet meer te fietsen dus geen plak haar gevaar en lipstick was toen echt mijn ding. Jammer genoeg was daar na de eerste pauze al niks meer van over….hahaha

  Xxx

  Reply
 • Amanda

  10/04/2013

  Ik draag het allebei wel, maar uit luiheid eerder een lippenbalsem haha. Het is of Catrice Victoria of dan een nude gloss zodat ik geen spiegel nodig heb ;)

  Reply
 • Kiss & Make-up

  10/04/2013

  Oh meid, wat schrijf je toch leuk :-) Ik draag meestal gewoon getinte lippenbalsem. Of ik meng lippenstift met lippenbalsem.

  Reply
 • Josephine

  10/04/2013

  Daar heb ik nooit over nagedacht eigenlijk! Ik draag geen lipgloss, vind ik niet fijn. Met fietsen is dat ook niet handy,al dat haar dat waait. Lipstick daarentegen wel. Of ik werk het niet bij (dan is het aan het einde van de dag licht gestaint zonder randje), of ik werk het bij.

  Reply
 • proudbeautywd

  10/04/2013

  haha leuk artikel!
  Ik draag op mijn werk alles wel maar net waar ik zin in heb

  Reply
 • Jewelyz

  10/04/2013

  Heel leuk geschreven, ik heb moeten lachen ;-)
  Ik draag nooit of nauwelijks lipgloss/lippenstift. Ik vind het maar vervelend voelen en haal het er steeds vanaf hihi.

  Reply
 • Lidewij

  10/04/2013

  Haha, wat een heerlijke post! Muggen en lipgloss zijn inderdaad geen topcombi >< ik draag gewoon van alles, ondanks dat ;) ik zit maar eventjes op de fiets en de rest in de bus & trein, dus dat scheelt! En als het heel hard waait of er veel enge beesten vliegen, dus ik het op bij de bushalte ;)

  Reply
 • Jana

  10/04/2013

  Leuk om te lezen, ik draag meestal een neutrale lipgloss :D x

  Reply
 • ValleyDoll

  10/04/2013

  De smashbox lipgloss is ZO mooi !

  Reply
 • Irma

  10/04/2013

  ik draag meestal gewoon lippenbalsem en anders een nude lipstick. bij uitzonderingen draag ik naar school wel eens gloss, maar dat komt niet vaak voor.

  Reply
 • shirley

  10/04/2013

  Ah de vliegebeestenvangers, been there, done that. Ik geef de voorkeur aan lipbalm, lipstains en van die langhoudende troep. :P

  Reply
 • LifeOfBun

  10/04/2013

  Lipstains zijn ubertop!

  Reply
 • Leonie K

  11/04/2013

  ik wil dat wel steeds vaker doen, lipstick of lipgloss dragen naar school. Maar veel mensen verwachten dat op de een of andere manier toch niet helemaal van mij. :P

  Reply
 • Evelien

  11/04/2013

  Hahaha wat leuk geschreven! Ik weet nog goed dat ik zo’n lipgloss had, met zo’n rollertje als applicator. En aardbeien smaak :’) Mijn hemel, inderdaad van die taferelen had ik, die jij in de intro beschrijft. Schan-de-lijk. Maar ja, toentertijd was lipstick iets voor oude vrouwen, en lipstains bestonden nog niet. Wat hadden we het toch moeilijk hé vroeger :P

  Reply
 • Sarah

  11/04/2013

  Ik draag meestal niets naar school op mijn lippen, buiten een lippenbalsem. Vind het altijd z’on gedoe om het daar bij te werken :-)

  Reply
 • Deb

  12/04/2013

  Ik draag beiden naar mijn werk en werk het bij op toilet. Ik kan het écht niet zonder een spiegel zonder mezelf onder te smeren.

  Reply
 • Bo

  12/04/2013

  Gelukkig zijn mijn leraren niet heeeeel alert dus kan ik mijn make-up gewoon bijwerken tijdens de les (onder grote ergernissen van mijn klasgenoten, maar daar maak ik me niet zo druk om). En beestjes in je lipgloss/kauwgom.. Here’s an expert talking. :(

  Reply
 • cellamaassen

  12/04/2013

  aaah, lijkt me zo vies een beest in je lipgloss. ik heb een keer n vlieg in mn neus gehad tijdens t fietsen… zoooo vies..

  Reply
 • B.T

  13/04/2013

  je bent echt een bloedmooi meisje !

  Reply
 • Estrella

  14/04/2013

  Ik heb toevallig de lipglosses afgezworen, ik kan er minder strak mee werken en ik háát dat plakkerige en het mierzoete smaakje die de meeste glosses hebben. Doe mij dus maar lipstick :)

  Reply

Geef een reactie