Ah, rode lippen?! Tips + tricks.

Blauwe oogschaduw is niet voor dagelijks gebruik, althans niet overdag naar het werk. Waarom rode lippen wel? Natuurlijk kijkt men op naar de knalkleur on tha lips, maar dat heb je eigenlijk hetzelfde wat je met de blue eyes zou hebben. Op één of andere manier zijn rode lippen HOT STUFF. Amen for that guuuurl. Tips + tricks en natuurlijk een overload aan de hot mess!

1 RED

Laatst zei ik het al, lipstick wordt vaak ook gebruik als redmiddel als je te laat bent. Verslapen? Een lipstick doet wonderen, geldt ook voor mascara of wat concealer/foundation. Een subtiele arcadeboog met een kaarsrechte winged eyeliner en de perfecte rode lipstick. Hoe vind je die nou? En waar moet je opletten?

2 RED

Je huidskleur speelt een grote rol, ben je bleek? Of juist donker? En welke ondertoon heb jij, want ook dat kan de lipstick heel anders over laten komen op de lippen. Welke lipstick wil je hebben? Mat, glans of een lipgloss? Lipstain en dan heb je ook nog de ondertonen daarin. En natuurlijk een budget wat je daaraan wilt uitgeven.

3 RED

4 RED

5 RED

Laten we het houden op een normale rode lipstick met gewoon een rode ondertoon of blauw. Vorig jaar schreef ik een artikel over hoe je de blauwe ondertoon kon spotten, die vind je hier! Swatch een rij lipsticks, ga ze allemaal af, net zolang totdat hij niet naar roze neigt, maar de oranje kant op – pas op, hierdoor kunnen je tanden geler lijken – of dé echte kersrode kleur. Moeilijk te vinden, maar die van Sleek, een Pout Paint, is bloedrood. I LIKE.

6 RED

Hoe breng je het aan? Verzorg eerst je lippen, laat dit intrekken en hap vervolgens de overtollige laag weg. Je kunt een lipliner of lipstain gebruiken om nog langer van de kleur te kunnen genieten. Blijf binnen de lijnen, maar neem wel je hele liplijn mee. Lipstick aanbrengen, zelf doe ik dit met een lippenseel, afhappen, opnieuw aanbrengen en weer afhappen. Je kunt je lippen nog een keer corrigeren met een foundation of concealer. TADA, done.

Gebruik jij al een rode lipstick, maar wil je wat anders? Ga eens voor een ombre lip, buitenste mondhoeken donker en licht aan de binnenkant. Of de bovenlip donker en dan een lichtere verloop naar de onderkant. Een touch of highlighter in het midden! Vergeet niet dat je lipsticks ook kunt mengen met elkaar! Donkerrood of juist een lichtere variant.

De truc met rode lippen is dat je er even de tijd voor moet nemen, rustig zitten en goed je eigen lippen bekijken. Trek desnoods met een totaal andere kleur je eigen liplijn die jij mooi vindt en ga er vervolgens met een rode lipstick overheen. Glanzende lippen, maar wil je ze mat hebben? Tissue eroverheen, poederkwast goed door de gezichtspoeder heen halen en er voorzichtig overheen deppen. Tada! Wear it with proud!

Heb jij nog tips voor rode lippen?


37 Comments

 • ChantalAngel

  16/04/2013

  Normaal breng ik lipstick gewoon aan, maar met rood en dat soorr kleuren gebruik ik zelee een kwastje. Fijne tips.

  Reply
 • Sofie

  16/04/2013

  Super handige tips! Ik draag het liefst rood op mijn lippen :)

  Reply
 • naelisa

  16/04/2013

  Loooove the ombre lips!

  Reply
 • martinaa89

  16/04/2013

  Ik draag veel te weinig rode lippen….

  Reply
 • Lois Lorinde

  16/04/2013

  Wauw, rode lippen staan je echt super!

  Reply
 • jlovesbeauty

  16/04/2013

  Wat een handig artikel! Ik blijf rode lippen geweldig vinden.

  Reply
 • femketje

  16/04/2013

  Rood staat je zo pretty!

  Reply
 • Lotte

  16/04/2013

  Jij kan echt als de beste rode lippen hebben! Ik vind ’t zelf ook heel erg tof, héél af en toe ben ik zelfverzekerd en stoer genoeg om het te dragen. Mijn moeder is er nooit zo’n fan van (die vindt dat veel te heftig bij me), maar ik doe het lekker toch af en toe.

  Reply
 • edithmeijer

  16/04/2013

  Handige tips, ik draag bijna nooit rode lipkleuren.

  Reply
 • bibibianca

  16/04/2013

  Ik draag nu viva glam nicki 1, maar rode lippen vind ik ook mooi! :)

  Reply
 • cellamaassen

  16/04/2013

  ik heb n stuk of 3 rode kleuren, en ik draag ze echt bijna nooit, terwijl ik dus heel vaak roze kleurtjes draag

  Reply
 • beamingbeauty

  16/04/2013

  handige tips!

  Reply
 • charlotte

  16/04/2013

  Handige tips. Ik draag alleen heel af en toe maar is rode lippen. Zou het wel vaker willen proberen.

  Reply
 • makemydayalovely

  16/04/2013

  Ik draag echt nóooooit rode lippen & denk dat het in de krant komt als ik het wel ga doen. :)

  Reply
 • Amanda

  16/04/2013

  Ik ben hier zooo slecht in. Mijn liplijn is heel onduidelijk dus of je ziet die lijn en als ik erover heen ga heb ik van die dikke lippen haha. Ik vind het wel mooi staan!

  Reply
 • Jill

  16/04/2013

  Ik heb sinds kort een knalrode matte lipgloss en daar moet ik echt nog even aan wennen! Ik heb em thuis wel eens op maar ik ben er nog niet mee naar buiten geweest haha *watje*. Bedankt voor de tips!

  Reply
 • Anne Solveig

  16/04/2013

  Op de eerste foto staat het heel erg mooi! Allemaal wel. Maar de eerste het mooiste!

  Reply
 • sarahdiiamonds

  16/04/2013

  Handige tips! Ik hou echt van rode lippen, zeker met een subtiele ooglook en een mooie wing. Het kan zo classy staan! Of als je gewoon niet veel met je make-up doet is een rode lip echt een boost! :D

  Reply
 • Josephine

  16/04/2013

  De variaties zijn handig! Ik hou van rode lipstick :)

  Reply
 • beautyshades

  16/04/2013

  fijne tips, i love red lipstick!

  Reply
 • lieke

  16/04/2013

  Handige tips :) Ik draag zelf eigenlijk nooit rode lippenstift of iets dergelijks.

  Reply
 • Irma

  16/04/2013

  Ik vind dat echt altijd zo mooi staan!
  Ik heb zelf die Apocalyps van Rimmel, die vind ik wel heel classy (:

  Reply
 • Maxime

  16/04/2013

  Meid wat heb je toch mooie ogen!
  En de rode lipsticks zijn ook amaze :)

  XO

  Reply
 • Ilse

  16/04/2013

  Ik vind rode lipstick zo mooi, maar het staat me gewoon niet. Ik heb al zo veel geprobeerd maar ik vind het er gewoon niet uit zien bij mezelf. Misschien wel omdat ik het niet gewend ben, laat ik eens een lipstick de hele dag dragen als ik thuis ben haha.

  Reply
 • laura

  16/04/2013

  Ik vind het zo mooi maar ik draag het bijna nooit :(

  Reply
 • Estrella

  16/04/2013

  Goed artikel! Ik ben sinds een tijdje aardig verliefd aan het raken op rode lipstick, ik vond het eerst best lastig om netjes aan te brengen omdat je elk foutje ziet, maar inmiddels lukt dat meestal wel prima.

  Reply
 • Jeanine

  16/04/2013

  Wow goed artikel en waanzinnig leuke foto’s met je red lips :-D
  Rode lippen is bij mij ook nog steeds dikke liefde!

  xxx

  Reply
 • Jana

  16/04/2013

  Heel handig om te lezen, staat je mooi :) x

  Reply
 • Kiss & Make-up

  16/04/2013

  Leuk artikel. Jij staat echt geweeeeldig met rode lippen :-) Zelf ga ik altijd voor rood met oranje or warmroze ondertonen.

  Reply
 • Liesbeth

  16/04/2013

  Bij fellere kleuren lipstick gebruik ik altijd een kwastje. Weer een ontzettend leuk artikel met handige tips & tricks. De looks die erin voorkomen vind ik ook super mooi! Wat ben je goed! xx

  Reply
 • beautiesatwork

  16/04/2013

  ik heb helaas nog geen rode lipstick gevonden die bij me past

  Reply
 • redhotjillypeppers

  16/04/2013

  Eens je de juiste kleur gevonden hebt, is rood best draagbaar. Staat je prachtig trouwens !

  Reply
 • Suzanne

  16/04/2013

  Love it! Ik moet alleen nog een perfect lippotlood zien te vinden

  Reply
 • Amy

  16/04/2013

  Fijn deze tips. Zelf hou ik echt wel van felle make-up maar dan vooral op mijn ogen. I dunno why maar ik denk dat ik er gewoon echt aan moet wennen om wat fellere kleurtjes op mijn lippen te dragen. Het enige rood dat ik erg vaak gebruik is Viva Glam Cyndi van MAC.

  Reply
 • Anne vdh

  16/04/2013

  Goede tips!:D
  Ik heb een hele tijd gedacht dat ik rode lippen maar niks vond bij mezelf. Maar toen ik met een lippotlood de binnenkant van mijn lippen open hield waardoor een beetje een gradient effect ontstand was ik ineens fan:D Ik vond het altijd zon plat rood vlak ofzo, maar door dat potlood niet meer. YAY potlood ftw!

  Reply
 • Deb

  17/04/2013

  Goed artikel en OMG die ooglook van jou met je blauwe make-up gorgeous!! Ik gebruik heel weinig rode lipstick, ik vind het te opvallend, mijn lippen zijn best groot en dan voel ik me er niet prettig bij. Maar.. als ik het doe dan let ik er altijd op dat ik het niet per ongeluk op mijn voortanden heb gesmeerd dat staat zo vreselijk trashy vind ik ;-)

  Reply
 • Sophia

  05/05/2013

  Wat een goede tips! Rode lippen staan je geweldig :D

  Reply

Geef een reactie