Tips voor telaatkomers!

Te laat komen op schooldagen is niet zo erg als bij een belangrijke afspraak, maar het is wel verdomd irritant als jij staat te wachten op je maatje. Terwijl jijzelf het negen van de tien keer ook doet, stiekem afgeven op de ander. Been there, done that! Inmiddels kom ik negen van de tien keer op tijd en is het mogelijk om op tijd te komen. Bro, als ik het kan, kan jij het ook! Ik deel wat tips met je!

large-4

Nummer één. Treuzel niet, maak het jezelf gemakkelijk. Leg al je kleding de vorige avond klaar, bedenk hierbij alvast je make-uplook + leg je accessoires erbij. Boeken in je tas, laptop erbij en het is mogelijk om je lunch al een avond van te voren te bereiden. Kortom, organiseer van te voren en bereid je voor.

tumblr_m1uo90B6pI1qb1ofao1_1280_large

Nummer twee. Ga je te laat slapen? Zet je wekker eerder dan normaal. Als ik om zeven uur eruit moet, omdat mijn school rond negen uur begint, dan zet ik mijn wekker soms rond kwart voor zeven of zelfs rond half zeven. Hierdoor kan ik hem nog even snoozen als dat echt nodig is, maar het beste is om meteen op te staan. Hoe moeilijk dit ook is, als je eenmaal op gang bent, dan gaat het prima!

tumblr_mkad6041Ym1qcakyqo1_500

Nummer drie. Pak niet te groot uit als je later bent, een simpele knot met behulp van wat leuke armbandjes en hippe oorbellen is ook voor een keer goed. Het is heus niet zo dat jij er elke keer bij moet lopen alsof je de fashion runway opgaat. Houd je hier wel van? Zie het dan als motivatie om vroeger op te staan. YOU CAN DO THIS.

large-1

Nummer vier. Ben jijzelf wel altijd op tijd? Maar je vriend of vriendin niet? Dumpen, je ziet ze wel op school! Als je altijd maar door hen te laat komt en zij willen hier niets aan veranderen, meet ze op de afgesproken plek en ga gewoon bijtijds weg. Jij moet niet te laat komen, zij doen het zelf. Heb geen schuldgevoel, want dat hebben zij ook niet. Anders kwamen ze wel eerder opdagen. Wil je niet alleen naar school? Ga gewoon eerder naar hen toe, zodat zij denken dat het al zo laat is en gaan opschieten. Zo kom je toch nog op tijd!

large-3

Nummer vijf. Een zeikende wekker in de ochtend is niet fijn, maar een leuk liedje wat je wakker zingt kan al helpen! Zo heb ik Sleeptimer, works like a charm. Soms. Het maakt je eerder wakker of op de tijden dat je wakker moet worden in de lichtste fase van je slaap. Hierdoor schrik je niet zo verdomd erg uit je slaap. Geen ochtendhumeurtje, of nouja, minder erg!

large-2

Nummer zes. Vermijd dingen zoals de computer, smartphone en noem alle andere afleiders maar op. Als je gewoon je routine snel doet, zonder te treuzelen, zonder afleiding, heb je kans dat je tijd over hebt en vervolgens enkele minuten kan doorbrengen achter je telefoon. Tijdens het ontbijt bijvoorbeeld!

Tegenwoordig heb ik ruim de tijd als ik gewoon opsta nadat mijn wekker is afgegaan – soms lukt dat niet altijd, maar de zomervakantie komt eraan.. die geef ik de schuld, moehaha! – maar ook gewoon vanwege mijn verantwoordelijkheden. Bij belangrijke afspraken ben ik nog niet te laat geweest, vanwege mijn eigen inbreng, wel door het openbaar vervoer, maar dat vind ik lang niet zo erg, omdat ik zo nodig langer moest slapen of noem maar op. Het voelt goed om op tijd te komen, want dan mis je ook minder! GOOD LUCK!

Kom jij vaak te laat? En heb jij nog tips?

Bron foto’s: Weheartit.com

33 Comments

 • Beautytalk

  17/06/2013

  Handige tips.. ik probeer steeds overal op tijd te komen :)
  Eefje

  Reply
 • martina

  17/06/2013

  ik ben juist altijd te vroeg ;)

  Reply
 • Sofie

  17/06/2013

  Dit zijn echt perfecte tips voor iemand zoals ik :D

  Reply
 • femketje

  17/06/2013

  Ik kom juist altijd overal te vroeg XD

  Reply
 • Juliette

  17/06/2013

  grappig artikel.. :-)

  Reply
 • Jorinde

  17/06/2013

  Ik ben juist meestal te vroeg. Moet ook al om 7:00u op mijn werk zijn dus mijn wekker staat op tijd :-)

  Reply
 • Simone

  17/06/2013

  Leuk artikel. Zelf ben ik altijd te vroeg haha

  Reply
 • pretty beauty land

  17/06/2013

  haha handige tips!

  Reply
 • Joyce

  17/06/2013

  Handige tips! Ik kan echt niet te laat komen haha ik ben juist altijd te vroeg.

  Reply
 • Amanda

  17/06/2013

  Ik kom echt bijna noooit te laat. Kan er niet tegen als mensen te laat komen haha, tenzij ik er niets aan kan doen door treinvertraging ofzo

  Reply
 • Ik haat te laat komen, ben liever een halfuur te vroeg dan 2 minuten te laat:P
  wij hebben ook een wakeup light, erg handig dat hij steeds lichter wordt en de muziek steeds harder gaat:)

  Reply
 • Lotte

  17/06/2013

  Hahaha, goede tips! Ik kom zelf heel af en toe ook te laat, maar niet als ik iets heel belangrijks heb. En het organiseren de avond van tevoren doe ik zeker, dat is echt de beste tip ooit! Ik leg altijd mijn outfit al klaar en zorg dat mijn tas al gepakt is. Scheelt zoveel tijd in de ochtend!

  Reply
 • Ayla

  17/06/2013

  Haha ik ben ook erg goed in te laat komen, maar bij belangrijke dingen zorg ik gewoon dat ik twee wekkers heb staan en dat ik inderdaad alvast de avond van te voren alles heb klaar gelegd. Make-up doe ik in de trein en voila, je hebt maar 15 min nodig in de ochtend om je klaar te maken (ja, ik ben echt snel hoor, krijg je als je altijd te laat bent :P)

  Reply
 • Handige tips, maar ik ben geen laatkomer ;-)

  Reply
 • Charlotte

  17/06/2013

  Haha, handige tips!

  Reply
 • Kiss & Make-up

  17/06/2013

  Ik ben altijd en overal te vroeg, of er moet iets serieus misgelopen zijn :-)

  Reply
 • Danielle

  17/06/2013

  Ik ben vaak op tijd, maar als het regelmatig is. Zoals stage of school. Dan ben ik de eerste weken op tijd, maar na een paar weken kom ik steeds later. Ik zet mijn wekker een half uur van te voren. Dan kan ik nog een half uur blijven liggen. Alleen is half zeven zo vroeg. Ik kan er dan echt niet uitkomen en ik heb een stomme wekkertoon. Ik schrik echt wakker, niet fijn. Sleeptimer zei je? Hmm, dat ga ik even opzoeken.

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  17/06/2013

  Ik heb gelukkig niet echt de gewoonte om te laat te komen maar het lijken me wel interessante tips.

  Reply
 • Beautyjuf

  17/06/2013

  Alles klaarleggen voor de volgende dag scheelt mij enorm veel tijd! :-) Hierdoor ben ik minder gehaast & chaotisch. Heerlijk om zo relaxt de ochtend te starten :-)

  Reply
 • Leonie

  17/06/2013

  Wat een handige tips! Ik ben eigenlijk vrijwel altijd op tijd maar wel handige tips.

  Reply
 • Sofie

  17/06/2013

  Ik zet mijn wekker ook altijd een twintigtal minuten vroeger dan wanneer ik op wil staan. :) gotta love snoozing :d

  Reply
 • Sylvia

  17/06/2013

  Haha, handig ;) Leuke afbeeldingen erbij ook :)

  Reply
 • Kimberly

  17/06/2013

  Ik kan echt nooit te laat komen, athans bijna niet haha. Ik kom overal altijd te vroeg en als ik moet opstaan om bijvoorbeeld 7 uur, word ik altijd 6 uur al wakker, te vaak gebeurd al haha

  Reply
 • Handige tips..Ik ben zelf ook altijd te laat (behalve als t echt belangrijk is dan..) Maar op de een of andere manier ben ik nooit zo snel als ik denk dat ik ben hahah

  Reply
 • Britt

  17/06/2013

  Hele handige tips! Ik heb er wel een hoop aan, ik ben er zo eentje die vaak in tijdnood komt, hopen dat het met deze tips minder erg wordt, vooral van je make-up look en je sieraden alvast van tevoren uitzoeken vind ik een handige tip!

  Reply
 • LifeOfBun

  17/06/2013

  Ahhh super leuk artikel. :D Zelf slaap ik meestal super licht de nacht voor een belangrijk event omdat ik ZO bang ben om te laat te komen. >_<

  Reply
 • Maxime

  17/06/2013

  Hahaha goeieeeee
  Ik denk dat ik het nooit zal leren :P

  XO

  Reply
 • Nadia

  17/06/2013

  Spreek af met de telaatkomer om 7 uur, als je om kwart over 7 weg wilt.

  Reply
 • Jana

  17/06/2013

  Hele handige tips voor mij xp xx

  Reply
 • SarahDiiamonds

  17/06/2013

  Handige tips, ik durf wel eens te laat komen maar bij een echt belangrijke afspraak ben ik meestal veel te vroeg. Wat een logica! ;-)

  Reply
 • Vanessa

  17/06/2013

  Leuke tips! Ik kom ook liever iets te vroeg dan te laat.

  Reply
 • Angelique

  17/06/2013

  Goede tips! Zelf kom ik bijna nooit te laat, soms dankzij ons oh zo fijne ns/openbaar vervoer.. Maar ik zorg er altijd voor dat ik altijd op tijd vertrek!

  Reply
 • Hanna

  17/07/2013

  Deze tips zijn handig voor mij :)

  Reply

Geef een reactie