TALK: Plastische chirugie, zou jij het doen?

Bijkomen van het onzinnige medische gelul, een betere omschrijving de laatste schoolopdrachten voor dit schooljaar! Hangend op YouTube, opzoek naar mijn geliefde dragqueens. Serieus, ik houd van dragqueens, maar zij tekenen hun lip zo enorm vol. I WANT THAT TOOO! 

 

Ja, ik ben een voorstander van plastische chirurgie. Zelf mag jij bepalen wat jij met JOUW lichaam wilt doen. Het van jezelf, gemaakt door anderen, maar nog steeds ben jij in het bezit van your own body. Vergroot je boobs, corrigeer je heupen, laat het vet wegzuigen en zet het om naar cosmetische ingrediënten voor Mexico. – Dit was een nieuwsbericht enkele jaren geleden – maar dat neemt niet weg dat het niet fout kan gaan. Jij wilt er anders uitzien, moet je ook de consequenties omarmen.

Het bullshit gedeelte hebben we gehad, maar hoe denkt men over plastische chirurgie? Onder het ‘normale volk’ wordt er al snel geroezemoes over het feit dat iemand even wat heeft laten fiksen bij de chirurg. Terwijl Hollywood er niet eens meer van opkijkt, tenzij je de moord steekt of dat er een ingreep mis is gegaan.

 

Wil jij je laten verbouwen? Ik zeg doen! Als jij daardoor je zelf meer van gaat accepteren, of voel jij je dan lekkerder in je vel. Waarom niet? Waarom zou zo’n vertekend beeld je dan tegen houden? Natuurlijk moet je even goed je research doen, maar als je het echt graag wilt. Why not?! 

Tegenwoordig draait het niet meer om het wegzuigen van vet – nog steeds – maar men richt zich voornamelijk op de kleinere dingen, denk hierbij aan het veranderen van je voet. Whut? Ja, dat kan serieus. Je kunt je voeten een maatje laten verkleinen, maar ook een golfbal kin, fillers in je voeten en ook het uitdunnen van je kuiten. Hierdoor lijken ze gespierder.. I know right. Ga gewoon naar de sportschool.

 

Veel operaties zijn niet eens noodzakelijk, want je hebt natuurlijk ook plastische chirurgie voor de medische gevallen. Daarvoor is de plastische chirurgie eigenlijk gevonden, voor de soldaten die gewond raakte op het slagveld. Maar ook hazenlippen werden hersteld, hoe mooi is dat? Je verandert niet alleen het uiterlijk, maar voor men zelf kan dit gewoon een nieuw leven betekenen.

De plastische chirurgie heeft twee werelden, de medische en de Hollywood wereld. Beide vind ik prima, doe je ding, verander wat jij wil, maar ga niet de chirurg de schuld geven dat JIJ bent doorgeslagen. Tegenwoordig kunnen ze wel heel veel, kortom, I don’t mind aaand I’m loving it! Ik vind het top dat het er is, vooral als jij er zelf mee zit en er toch wat aan kan doen, denk hierbij wel aan een medische ingreep, maar ook voor je zelfvertrouwen qua het vergroten van je boobs. No problem.

Wat is jouw mening over plastische chirurgie? Zou jij zelf een behandeling ondergaan?


40 Comments

 • Élena

  19/07/2013

  Ik zeg doen! Haha, maar dat wist je al van mijn blog.
  Mensen moeten tot op zekere hoogte zelf weten wat ze met hun lichaam doen en PC kan zeker een uitkomst bieden voor een hoop mensen. Wat ik wel belangrijk vind is dat men zich van te voren goed inleest, de risico’s begrijpt en om de juiste redenen kiest voor een operatie, dus echt omdat je het zelf wilt en niet voor een ander en met een realistische verwachting erbij.

  Reply
 • Beautydagboek

  19/07/2013

  Ik ben zelf geen voorstander van plastische chirurgie, probeer eerst te kijken waar het psychische probleem vandaan komt. En mocht het fysiek gewoon te doen zijn er er verandering in te brengen, dan kun je lekker gezond gaan eten en gaan sporten. Mocht het echt niet lukken om je lichaam te veranderen of je blijft psychische problemen erdoor houden, dan zeg ik: ga eens goed informeren bij een betrouwbare plastisch chirurg. Dus eigenlijk als laatste redmiddel. Tegenwoordig stapt men te gemakkelijk en snel naar de plastisch chirurg, terwijl je eerst beter het onderliggende (psychische) probleem kunt oplossen. Goed nadenken en er eerst alles aan gedaan te hebben om het probleem anders op te kunnen lossen zeg ik :). Je snijdt toch in een gezond lichaam..

  Reply
 • Kimberly

  19/07/2013

  Je voet een maatje kleiner maken? Bizar zeg haha! Ik vind zelf dat als je het zelf wilt, er geen probleem moet zijn, je moet er zelf wel helemaal achterstaan. Zelf weet ik niet of ik het ooit zou doen, ik ben dan weer bang dat het mis gaat

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  19/07/2013

  Ik kan me voorstellen dat wanneer je ergens heel ongelukkig mee bent, plastische chirurgie een oplossing is. Ik zou het wel overwegen als ik bv last zou krijgen van overhangende oogleden ofzo :)

  Reply
 • Xan

  19/07/2013

  Ik zou het zelf niet doen (tenzij ik ernstig verbrand bent ofz. (medisch) maar ik ben er ook niet tegen. Ik denk dat mensen zelf moeten weten of ze het wel of niet doen. Ik vind het inderdaad alleen jammer als mensen erin doorslaan en 3/4x in het jaar (als het niet meer is?) bij een chirurg te vinden zijn. Ik vraag me dan af of ze zich nog wel goed voelen of er onzekerder van worden. En ja, als het medisch is dan moet het wel.
  Love,

  Reply
 • Amanda

  19/07/2013

  Ik zeg niet nooit nooit, van ik ben 100% tegen of voor, maar ik vind wel als het om kleine dingen gaat dat je wel eerst moet proberen om er zelf mee te leren om gaan. Niet van mijn ene neusvleugel wijkt 1 mm af van die andere, mijn leven is verwoest. Niemand die het waarschijnlijk ziet… als je er psygisch last van gaat krijgen is het een ander verhaal. Dan zeg ik doen, maar niet om aan iemand ANDERS zijn schoonheidsideaal te voldoen. Je moet het voor jezelf doen,..

  Reply
 • Lotte

  19/07/2013

  Ik vind ook dat mensen het zelf moeten weten, maar ik vind wel dat sommige mensen doorslaan én dat meisjes er al veel te vroeg bij zijn. Maar goed, dat moeten ze zoals ik al zei zelf weten. Persoonlijk zou ik het niet doen.

  Reply
 • Sheela

  19/07/2013

  hmm, wat je zegt klopt wel, als je je er beter door voelt dan vind ik het wel ok maar ik zou het nooit doen. Je weet ook niet zeker of je daadwerkelijk blij gaat zijn met het resultaat. x

  Reply
 • modegek

  19/07/2013

  ik zou het zelf niet zo snel doen, maar je moet het natuurlijk zelf weten!

  Reply
 • Mirjam - Jewelyz

  19/07/2013

  Ik ben eigenlijk hartstikke tegen plastische chirurgie, ténzij het is om medische redenen.
  Ik vind het zo zonde dat veel meiden (en mannen) aan een bepaald schoonheidsideaal willen voldoen, terwijl dit gewoon niet bestaat. Er is geen schoonheidsideaal wat mooi is en hoe jij moet zijn. Dit bepaal jij zelf en niemand anders. Het is zonde om in een gezond lichaam te snijden als het niet nodig is, terwijl andere meiden ernstig ziek zijn en allerlei operaties móeten doorstaan zonder dat zij een keuze hebben!

  Ik heb jaren lang ook gedacht aan plastische chirurgie, omdat ik echt heel kleine borsten heb. Ik voelde me zo ongelukkig, niet vrouwelijk, en droeg vaak wijde shirtjes zodat het maar niet zou opvallen. Nu ben ik soms nog steeds onzeker, natuurlijk dat zal altijd wel lichtelijk blijven, maar voor het grootste deel heb ik mijzelf geaccepteerd en durf ik voor het eerst in topjes en bikini te lopen! Halleluja, nooit gedacht! Who cares, het zijn mijn borsten, en lekker boeiend wat de rest ervan vindt! En ik ben er trots op dat ik dit kan zonder chirurgie.

  Het wordt tegenwoordig misschien steeds ‘gewoner’ maar ik blijf het geen goede oplossing vinden. Schoonheid zit van binnen, tussen de oren, en alleen jij zelf bepaald dat, je lichaam kan je van alle s aan veranderen maar het zit echt van binnen, je denkwijze moet anders en daar moet je aan werken. Als je dan kiest voor plastische chirurgie is dit (vind ik) een ontwijkings mechanisme.
  En wat ik vaak het meest treurige vind, is dat veel meiden kiezen voor plastische chirurgie vanwege vrienden of hun vriendje. Dat is zó zonde! Hallo, wakker worden, het is jouw lichaam! Als zij jou niet mooi vinden met een grote neus of een vetkwabje daar, dan is dat toch hun probleem? Daar moet jij niet voor aan jezelf gaan sleutelen!
  Hoppa, lang leve je eigen lichaam!

  Reply
  • Mirjam - Jewelyz

   19/07/2013

   Oops, wel een heel lang verhaal zie ik haha. Lucht wel op, thanks ;-)

   Reply
   • CynthiaKoning

    22/07/2013

    Haha, alleen maar goed lady! Je hebt een punt, dat zeker. Goed dat je je eroverheen hebt gezet, want het zit inderdaad vaak tussen de oren of de opmerking die iemand ooit een keer maakt. Maar het is jou lichaam, dus doe wat je niet laten kan. :)

    Reply
 • Dionne

  19/07/2013

  Nee, ik denk dat ik snel naar de plastische chirurg zal stappen.
  Dat past niet bij me

  Reply
 • Mijn mening is exact zoals de jouwe! :)

  Reply
 • Jorinde

  19/07/2013

  Iedereen moet lekker zelf weten wat hij wel en niet laat doen. Zelf zou ik het denk ik alleen doen als ik er psychisch last van zou hebben of bijvoorbeeld ernstig hangende oogleden waardoor ik slecht of vermoeid zicht krijg!

  Reply
 • Kiss & Make-up

  19/07/2013

  Ik ben er absoluut niet tegen. Sowieso vind ik plastische chirurgie om medische redenen of om bijvoorbeeld de schade van een ongeluk recht te zetten prima. Maar ook de puur esthetische plastische chirurgie vind ik oke. Zolang de motivatie erachter maar juist is. Als je het doet voor jezelf en als je er gelukkig van word, dan mag je het van mij gerust doen. En dan maakt het geen knijt uit wat anderen ervan vinden.

  Reply
 • Nathalie

  19/07/2013

  Ik ben zelf noch voorstander noch tegenstander. Het is nogal moeilijk om je daarover uit te spreken, vooral als je niemand uit je omgeving kent die daadwerkelijk aan plastische chirurgie doet (en vooral als je de motivatie erachter niet kent). Het hangt natuurlijk ook een beetje af van de graad waarin men aan plastische chirurgie doet. Heel veel mensen laten zich verleiden tot botox, maar dat is meestal maar iets tijdelijks. kan ik perfect mee leven. Om jezelf te gaan verbouwen, dat is natuurlijk je eigen zaak. Al zie ik mijzelf dat nooit doen. Iedereen heeft zo wel een aantal minpuntjes waaraan kan worden ‘gewerkt’, maar de vraag is dan, waar leg je de grens? Ik kan me best inbeelden dat het erg verslavend werkt, en daarom zeg ik persoonlijk al nee tegen plastische chirurgie.

  Reply
 • femketje

  19/07/2013

  ik zou het pas doen als het om iets gaat waar ik geestelijk of lichamelijk gek van word, maar voor nu heb ik nog niet zoiets dat ik onder het mes moet :3

  Reply
 • ChantalAngel

  19/07/2013

  Ik ben het helemaal met je eens. en als er geld in het laatje zou liggen zou ik het zeker doen. o.a. borstvergroting maar ook de lelijke acne littekens bij mijn kin zou ik weghalen. Het gekke is dat ik een giga litteken op mijn wang heb en daar dus minder snel wat aan zou laten doen…jaja ik ben apart haha

  Reply
 • Kelly Caresse

  19/07/2013

  Zelf zou ik het echt niet zomaar doen, komt ook wel omdat ik bang ben voor operaties en messen enzo, vind dat maar eng. Maar ik snap het in een aantal gevallen wel dat mensen hiervoor kiezen, vooral wanneer dit het zelfvertrouwen verbeterd en iemand zich er echt beter door gaat voelen. Ik ben er daarom zeker niet op tegen

  Reply
 • Charlotte

  19/07/2013

  Ik ben voorstander. Plastische chirurgie maakt het mogelijk om mensen die onzeker zijn over hun uiterlijk, ze wat zekerder te doen voelen. Ik vind dat je het moet doen als je vindt dat je het moet doen. Zelf zou ik ook wel wat willen veranderen aan mijn lichaam, maar ik zou er nu nog wel niet onmiddellijk een plastische chirurg bijhalen, maar zeg nooit nooit he ;)

  Reply
 • Make Up For Women

  19/07/2013

  Ik zeg doen! Als het je gelukkiger maakt en het blijft binnen de perken, waarom niet dan?:)

  Reply
 • Lidewij

  19/07/2013

  Ik zeg: live and let live. Als iemand anders het wil doen, prima. Ik kan daar niet mee zitten. Juist het geld dat omgaat in de plastische chirurgie is heel goed voor de economie, dus dat is alleen maar mooi meegenomen. Verder ken ik iemand die vroeger heel onzeker over zichzelf was en toen een oogcorrectie heeft laten doen. Persoonlijk zag ik niet veel verschil, maar ze is wel ontzettend zelfverzekerd nu. Als je dat kunt bereiken met een operatie, prima. Ik hou alleen niet zo van mensen die doorslaan in plastische chirurgie. Enough is enough, toch?

  Reply
  • Lidewij

   19/07/2013

   Uhh ik weet niet waarom ik oogcorrectie schreef, haha! Het was een oorcorrectie ;)

   Reply
 • Ayla

  19/07/2013

  Ik ben ook wel pro plastische chirurgie hoor! Kijk naar Patricia Paaij, hallo, zo wil ik ook wel 60 zijn!

  Reply
 • Natiza

  19/07/2013

  Ik zal het zelf denk ik niet doen (je weet het maar nooit he ;) ) maar als iemand er beter door voeld heb ik geen probleem mee :)

  Reply
 • Anouk

  19/07/2013

  Ik heb echt geen idee of ik het zal doen of niet! Als ik echt enorm gek en onzeker van iets word zou ik het zeker overwegen.

  Reply
 • Nicool

  19/07/2013

  Medisch gezien natuurlijk gewoon altijd en als het echt je leven vergald als je het laat ook. Maar niet om eruit te zien als een barbie. Voor nu denk ik dat ik het nooit zou doen ;)

  Reply
 • Jasmine

  19/07/2013

  Voor medische redenen zou ik het zeker doen, maar om kleinigheidjes die men normaal niet eens opmerkt-zelf zou ik dat niet doen. Zolang mensen anderen niet lastig vallen met hun operaties, vindt ik het allemaal prima.

  Reply
 • Nina

  19/07/2013

  Ik zou het misschien later wel doen. Ik vind dat iedereen mag bepalen hoe hij zijn/haar lichaam wilt. Ik weet dat ik nog jong ben, namelijk 15, maar ik wil al jaren mijn ‘borsten’ laten vergroten. Nu denk je misschien dat dat overdreven is, maar ik zit er al járen mee. Echt ik schaam ervoor dat ik nog gewoon niets heb. Ik wil gewoon (grotere) borsten omdat ik dan gelukkig ben, ik zou het nooit voor anderen doen. Ik zit er echt gewoon psychisch mee. Zwemmen is ook altijd een probleem geweest. Opeens kan ik het niet meer verbergen. Normaal draag ik van die ‘two cups bigger maximizers’, maar die zitten nooit echt lekker. Ik vergelijk mezelf ook altijd met andere meiden, ik zou zo graag zelfvertrouwen willen uitstralen en zou zo ontzettend blij zijn als ik gewoon normale borsten had en geen cup aa(a)? Dus ik denk dat ik ze wel ga laten vergroten. Maar toch blijft het een moeilijke beslissing..

  Reply
 • Joliefie

  19/07/2013

  Ik zou het zelf niet doen, enkel en alleen uit medische redenen :d

  Liefs
  JOLIEFIE

  Reply
 • Hanna

  19/07/2013

  Wat een interessante blogpost! Persoonlijk vind ik inderdaad dat je dat onderscheid heel heel duidelijjk moet maken. Ik ben namelijk een voorstander van plastische chirurgie, maar niet van cosmetische chirurgie! (de hollywoodvorm). Cosmetische chirurgie vind ik eng. Niet omdat ik het zo griezelig vind als iemand opeens een maatje grotere borsten heeft, dat is helemaal aan diegene. Maar het is belangrijk om je te realiseren waar we nu eigenlijk mee bezig zijn. We veranderen onze lichamen, maar hoe ver gaat dit door? In Australie kun je nu al embryo’s helemaal naar wens aanpassen door injecteren van genen/DNA. Hierdoor kun je zelf kiezen wat voor kleur ogen jouw ongeboren kind krijgt, wat voor haar enzovoort. Dat is eng. Dat is een ver doorgeschoten vorm van plastische chirurgie. Moeten we dat willen? Waar ligt de grens? Dan kom je op allerlei ethische vragen en dilemma’s uit en als je daarover na gaat denken is vind ik het moreel onverantwoord mensen naar blieven wat aan hun lichaam op zo’n manier te laten veranderen, omdat het grenzen opschuift en dat is gewoon niet goed.
  Mag ik, als je je voor dit onderwerp interesseert, het boek ‘Uglies’ van Scott Westerfeld aanraden? Het gaat over een stad waarin je zodra je 16 wordt een operatie krijgt waardoor je het perfecte uiterlijk krijgt. Het is een spannend boek in een Hungergames-achtige stijl geschreven, maar het levert ook interessante maatschappelijke kritiek en ik zou het zeker zeker aanraden!
  Nu is deze reactie wel weer lang genoeg haha! En dankjewel voor je lievelievelieve reactie op mijn blog, je bent geweldig haha!
  Liefs!

  Reply
 • Jana

  19/07/2013

  Hmm..Het is echt niet voor mij , maar het is wel je eigen keuze vind ik :)x

  Reply
 • Olijfje

  19/07/2013

  Ik denk dat ik het niet zou doen. Eerder nog vet laten wegzuigen of een borstvergroting of verkleining dan iets aan mijn gezicht. Ik denk dat als je eenmaal begint met iets wat je niet mooi vind en het veranderd, en dat mooi vind, sneller de stap zet voor nog een ingreep omdat je hoopt op net zo’n resultaat. Ik zou voor mezelf bang zijn dat ik dan alles aan mezelf zou willen veranderen wat niet mooi is. Ik denk dat ik moet accepteren hoe ik eruitziet en misschien als dat heel erg goed zit, dat ik dan wel een ingreep qua lichaam, en niet hoofd zou willen doen omdat ik het dan niet doe omdat ik mezelf of dat punt niet mooi vind maar omdat ik het onprettig vind of het me onzekerder maakt.

  Reply
 • Deb

  20/07/2013

  Zelf ben ik er geen voorstander van. Ik zou het denk ik alleen doen wanneer ik ergens last van krijg zoals hangende oogleden.. ik denk dat ik meer niet aan durf.. bang voor die consequenties als een uitdrukkingsloos gezicht door alle botox injecties. Iedereen moet het inderdaad zelf weten en de consequenties (good or bad) wel acceptereren.

  Reply
 • Maxime

  20/07/2013

  Ben ’t wel met je eens!
  Vind alleen zonde hoe sommige mensen het doordraven en blijf ook denken ‘je bent wie je bent, en daar moet je t mee doen’. Maar denk wel als ik later hier en daar wat ontevreden begin te worden dat ik ook wel dingen zou laten doen

  XO

  Reply
 • Irma

  21/07/2013

  Ik vind plastische chirurgie helemaal prima. Ik weet niet of ik zelf ooit iets zou laten doen, maar ik vind dat je wel moet accepteren als iemand anders het doet

  Reply
 • Yak Man

  23/07/2013

  Ik ben niet echt een voorstander er van, maar je moet doen wat je wilt doen hahaha. Ik kijk bijna elke dag Koreaanse serie met minstens 3 persoon die iets heeft gedaan. Sinds het zowat normaal is geworden om van eerste verdient geld iets te laten doen… Dan bedoel ik niet alleen vrouwen maar ook mannen. Heel vaak laten van die sites hier in NL foto’s zien van vrouwen terwijl mannen het ook gewoon doen :’)..

  Maar ik zou niets aan mijzelf willen veranderen. Misschien een strakker buikje maar daar voor moet ik alleen maar meer bewegen haha XD

  Reply
 • Beautytalk

  23/07/2013

  Ik ga hier misschien reacties op krijgen.. maar eerlijk is eerlijk.. ik heb 5 jaar geleden al een ingreep ondergaan.. puur cosmetisch en voor mijn zelfvertrouwen.. ik laat in het midden wat ik precies heb laten doen.. maar het was mijn beste beslissing ooit.. en ik had het al 10 jaar eerder moeten doen.. ik laat ook regelmatig botox spuiten.. ik had enorme “kraters” van fronsrimpels en die zijn nu weg.. love it :)
  Eefje

  Reply
 • Andrea

  04/11/2013

  Ik ben voor plastische chirurgie zolang je het puur en alleen voor jezelf doet, om jezelf beter te gaan voelen, en niet omdat je er goed uit wilt zien voor een ander.

  Reply

Geef een reactie