TALK: PRO-HOMO en antihomowetten. (+Schokkende video!)

Naast dat Facebook een publiekelijke website is waar gezamenlijk geklaagd wordt over het dagelijks leven, verschijnen er ook belangrijke berichten die gedeeld moeten worden. Over sommige ideeën twijfel je, maar bij enkele weet je het honderd procent zeker. Dit moet ik delen en vandaag is het zo’n dag. Homorechten

0628-gay-marriage-alabama_full_600

8581345

In Nederland is het normaal dat een koppel van hetzelfde geslacht elkaar het ja-woord geven in het bijzijn van vrienden en familie! Ondanks dat is het bij ons ook niet al te best, maar hey! Wij hebben wel onze Gay Pride Parade, waar men jaarlijks naar uitkijk. Zelfs Amerika is eraan gaan geloven, want in California is de wet erdoorheen. Men mag ook daar nu officieel trouwen! Dat geldt ook voor Arizona, Nevada, Colorado, Oregon, Washington, Michigan, maar ook New York en enkele anderen. YAY!

large-2

Maar in Rusland is het anders, want men wordt daar nog steeds gediscrimineerd. Zo werd het in 1917 goedgekeurd om in 1933 weer te worden gecriminaliseerd. Eindelijk werd dit weer rechtgezet in 1993, waar homoseksualiteit weer werd toegestaan. Toentertijd kwam T.A.T.U – wie kent de dames nog? – voorbij schuiven, waardoor al het stof weer opgelaaid werd. 

A huge rainbow flag is unfold during the

In Rusland heeft Poetin weer de homorechten aangescherpt en komt hij met antihomowetten. Juist in 2013, komt de kale imbeciel met zijn antihomowetten, waarin duidelijk wordt dat als je een voorstander bent, het aanprijst, een verspreider of je voortplant dat je een geldboete krijgt. Daarnaast worden homoseksuelen regelmatig omgebracht, vanwege hun geaardheid. 

gay-pride-2012

Door de antihomowetten van Poetin, schenken de homobars in Chicago, Florida, Los Angels en New York geen Russische wodka meer. Binnenkort is de Gay Pride in Amsterdam en ook daar zijn ze van plan om de Russische wodka weg te laten. Gurl, do ya thang! 

Pas op, de video bevat schokkend materiaal. 

Tijdens mijn ronde op Facebook, spotte ik de bovenstaande video. Toen ik het zag, viel mijn mond letterlijk open – als ik hetzelfde deed niet, inkoppertje! – maar het maakt zo enorm veel duidelijk. Zelf ben ik hetero, maar ik vind dat iedereen gewoon met elkaar mag trouwens. Liefde is liefde, je doet er niets aan. En nee, homo zijn is geen fase. En nee, dat je op het andere geslacht valt is geen ziekte.

Yeap, ik ben pro-homo en ik ben er trots op! Leven en late leven, beeld jij je eens in hoe het is om niet bij je geliefde te zijn? Verander je nu al van gedachte? Zo niet, schaam je diep! 

Wat vindt jij ervan dat Rusland over is gestapt naar de antihomowetten? En ga jij naar de Gay Pride?

Bron: Google.com, Wikipedia +  het nieuws.

26 Comments

 • Beautydiamonds

  30/07/2013

  Oké die video :(:(:(Maar ik vind dat iedereen moet zijn hoe die is! Ik heb er helemaal niks tegen en vaak zijn homo’s super gezellig en knap ahah

  Reply
 • Linda

  30/07/2013

  Wow inderdaad heftig filmpje!!
  Super dat he dit bericht post! Ik ben helemaal pro homo’s! De familie van mijn vriend is Amerikaans en zij zijn ook helemaal tegen homo’s (mijn vriend is trouwens pro!) wat voor flink wat discussies heeft gezorgd toen we daar waren!!!!
  Vreselijk wat er in Rusland gebeurt! :(

  Reply
 • Kimberly

  30/07/2013

  Ik kon het filmpje niet kijken, ik kan namelijk niet zo goed tegen bloed maar wat een heftig filmpje, brr! Ik ben zelf ook hetero maar ben ook pro-homo! Ik vind dat iedereen moet zijn zoals hij/zij is en met degene mag zijn waar hij/zij van houdt, of dat nou een man of vrouw is, WHO CARES? ik vind het echt niet kunnen wat er in Rusland gebeurd.. brrr

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  30/07/2013

  Wat kan er nu mis zijn met twee mensen die elkaar graag zien ?

  Reply
 • femketje

  30/07/2013

  ik ben ook 100% pro-gay, in welke vorm dan ook. alleen maar mooi als mensen van elkaar houden <3 zou iedereen moeten doen of je nou straight, gay of bi bent!

  Reply
 • Mams

  30/07/2013

  Ik ben zo trots op je!

  Reply
 • Alyssa

  30/07/2013

  100% Pro-Homo. Mensen die discrimineren moeten zich heel diep schamen. Ik voel plaatsvervangende schaamte als ik denk aan al die haters. Brrrr.

  Reply
 • acrazylady

  30/07/2013

  absoluut pro. mijn oom is homo en ik heb er absoluut geen problemen mee. ik gun een ieder geluk en of je nu gelukkig bent met een man of een vrouw maakt mij helemaal niks uit.
  blij dat amerika nu daarin tolleranter is nu nog de rest van de wereld. dat wat Rusland doet vind ik niet kunnen.

  Reply
 • Beautydagboek

  30/07/2013

  Goed dat je dit artikel hebt geschreven! Laat iedereen toch zijn eigen leven leiden, of je nou homo of hetero bent. Niemand die er last van heeft toch? En als het je irriteert dan is er iets mis met jezelf. Het is liefde tussen twee mensen en dat zouden we moeten toe juichen. Heel cliché maar hierin geldt echt; ‘Make love not war’.

  Reply
 • shirley

  30/07/2013

  Ik ben pro LGBTQ (Lesbian, homosexual, bisexual, trangender, questioning). Anti homo zijn is net zoiets als anti zwarte mensen zijn. Het is stom. Ze kiezen er niet voor EN doen niemand kwaad ermee. Zo wel, dan zijn het verkrachters en die komen in alle seksualiteiten en rassen.

  Reply
  • CynthiaKoning

   06/08/2013

   Gurl.. dit moet een quote worden. AMEN!

   Reply
 • Xan

  30/07/2013

  Ik vind het jammer dat er, anno 2013, een anti-homo wet is. Homo’s kunnen er niets aan doen dat ze zo zijn. Zelf ben ik getuige van een lesbisch stel. Ze doen geen vlieg kwaad en als je ziet dat ze van elkaar houden… Wie ben ik dan om nee te zeggen? Iedereen verdient het om gelukkig te zijn en te leven.
  Maar wat de wet betreft: vroeg of laat zullen er meerdere mensen in opstand komen die hoogstwaarsch. gepaard zullen gaan met rellen en noem maar op. En uiteindelijk zal die wet afgeachaft worden. Het lijkt wel of men pas iets leert als er ernstige geneurtenissen hebben plaatsgevonden.
  Love,

  Reply
 • Vanessa

  30/07/2013

  Goed dat je hier aandacht aan besteed! Mij maakt het niet uit of iemand homo of hetero is, als hij/zij maar gelukkig is. Zolang er maar liefde is!

  Reply
 • LifeOfBun

  30/07/2013

  Die video maakt wel een statement :/ goh kan er met mn hoofd niet bij hoe wij mensen functioneren soms. Aandacht besteden aan same sex – rechten tegenhouden maar dierenleed en armoede kunnen we dan toch ff geen tijd besteden. Grrrrr.

  Reply
 • Nicool

  30/07/2013

  Waauw echt goed dat je hier zo over schrijft! Ik vind dat iedereen gewoon lekker zijn eigen leven moet kunnen leiden, als je maar gelukkig bent!

  Reply
 • Sheela

  30/07/2013

  omg dat filmpje :s
  ik moet toegeven vroeger vond ik homo’s maar vreemd en ik dacht dat het iets was in hun hoofd en dat het gewoon niet kon. Maar ik heb nu een aantal homo vrienden en ik heb heel veel respect voor hen. Ik ben er absoluut niet tegen. Het zijn zo toffe mensen! Je moet gewoon bij je geliefde kunnen zijn x

  Reply
 • Judith

  30/07/2013

  Erg mooi dat je hier over schrijft! Zelf vind ik het belachelijk van Rusland dat ze nu een antihomowet hebben, liefde is toch gewoon liefde? Het zou echt niet moeten uitmaken of dit nou tussen twee mensen van hetzelfde geslacht is of niet…

  Reply
 • natiza

  30/07/2013

  Bbrrrr die video… Ik vind zelf wel liefde is liefde ook al ben je homo of liesbie niemand kan beslissen waar je verliefd op word toch?

  Reply
  • CynthiaKoning

   06/08/2013

   AMEN.

   Reply
 • Liz

  30/07/2013

  Wat een fucking heftig filmpje. Ik kreeg compleet kippenvel.

  Reply
 • Renate

  01/08/2013

  brr ik wil het filmpje niet zien, ik vind het eng! Maar ik heb zelf ook niks tegen homo’s, waarom zou je? ik ken genoeg homo’s en lesbische ( best wel een aantal in mijn familie zijn het ) en ik vind die Poetin maar raar. Ik heb pas een documentaire over hem zitten kijken ( geen idee waarom ) en toen kwam ik er toch wel achter dat hij niet zo leuk is ( en dat is nog zacht uitgedrukt ) een geldboete voor om homo’s te mogen, pff kijk naar belangrijkere zaken, het gaat gewoon nergens over.

  Reply
  • CynthiaKoning

   06/08/2013

   Inderdaad, zonde van je tijd btw. :p Maar ergens besef je nu wel meer dat het een hufter is. Hij is altijd zo’n stille gluiperd, walgelijke man. Haha, je maakt een mooi punt. Heeft die ouwe dan geen belangrijkere zaken?

   Reply
 • Lisanne

  01/08/2013

  Wat mooi dat je hier aandacht aan besteed!! Echt super! Ik ben blij dat we in Nederland wonen, mijn vriendinnetje en ik hebben ons van de week verloofd. Ik besef me maar al te goed dat dit niet overal in de wereld kan…

  En die rare Rus mogen ze van mij….. nou ja, je snapt me wel. ;)

  Reply
  • CynthiaKoning

   06/08/2013

   Hahaha, AMEN! Wauw, gefeliciteerd Lisanne! :D

   Reply
 • Irma

  02/08/2013

  Ik ben ook helemaal voor. Ik vind het ook vreselijk als mensen zeggen: je doet echt gay of als ze anderen uitschelden als flikker. Niet iedereen snapt dat je daar anderen pijn mee kan doen.

  Reply
 • Britt

  03/08/2013

  Ik vind dat iedereen zelf mag en moet beslissen wat hem of haar gelukkig maakt. Wat mij echter op momenten wel kan storen zijn de overdreven dingen eromheen. Gay pride prima, het zou alleen wel raar zijn wanneer er ineens een hetero pride zou zijn. Echt hoor, ik respecteer ieders keuze en geaardheid maar het hoeft er niet zo dik bovenop t liggen…

  Reply

Geef een reactie