Mijn zelfgemaakte facecharts!

Goede voornemens zijn om je grenzen te verleggen, je doelen te behalen die jij hebt opgesteld, maar ook om grotendeels discipline te weken. Wie kan zich nog de facechart challenge nog herinneren? Zo ja? Shame on you! Of eerder moet ik mij schamen, omdat die keihard faalde. Inmiddels houd ik sommige looks bij, kijk je mij naar de prachtige van Gogh creaties?

1 FACECHART

Wat houdt een facechart in? Je maakt als het ware jouw make-up look op papier. Je werkt de kleuren uit, net zolang totdat ze bij elkaar passen. Kiest een heftige of juist neutrale lipkleur uit, wat nepwimpers of niet? Eyeliner? Een soort schets van de look die jij op dat moment op je gezicht gaat aanbrengen. Zoals de bovenstaande foto hoort een facechart eruit te zien.

2 FACECHART

Schermafbeelding 2013-08-29 om 00.39.13

Juist, dit is die van mij. Wat het is? Dat is een goede vraag, maar zodra je de foto van Saw – klik hier voor het artikel – ernaast ziet, verandert de zaak. Een pijl naar beneden, zodat de bloeddruppels gingen zakken. Maar een voordeel is, is dat je niet alles hoeft toe te passen zoals er staat vermeldt. Hoge puntige wenkbrauwen, donkere ogen, heftige mond met een smile. Wanna play a game?

3 FACECHART

3-sno

Het begon eigenlijk met de bovenstaande tekening, een facechart kan ik het eigenlijk niet eens noemen. Het snel neerkrabbelen van een look, omdat het in mijn hoofd zit. Voordat ik het weet draai ik mij om en ben ik hem totaal vergeten. Thank god hebben wij Paint! Een make-up look die mijn hoofd binnenvloog, nadat ik de foto had gespot.

4 KONINGINNEDAG

5 KONING

Bang om de naam te vergeten? Noteer die gewoon in de zijkant of er naast, maar het is ook mogelijk om het gewoon op de lippen zelf te noteren. Een vlag als driedubbele winged eyeliner en een wenkbrauw. Inspiratie voor de Koningsspelen en de laatste Koninginnedag van Bea!

5 KONINGINEDAG

Nagels, die tellen ook met de feestdagen! Voor Koninginnedag moest ik nog iets unieks verzinnen en ineens kreeg ik een ingeving om splatternails te maken. Verf die erop is gegooid, spetters alsof een kind met een kwast heeft staan zwaaien. Vervolgens maakte ik er een tutorial van!

6 KONINGINNEDAG

Een look die niet is gepubliceerd, hij haalde de deadline net niet. Helaas, pindakaas! Maar hey, misschien is het wat voor volgend jaar? Dan is het Koningsdag? Want ik spot een snor, waarom heb ik die gemaakt? In ieder geval, ya feeling me dawg?

7 FACECHART

MIjn zus zal trots op mij zijn als de rastalook verschijn op de website. Madam is namelijk helemaal in to the reggae, waardoor Bob met open armen wordt ontvangen. Niet alleen zijn muziek, maar ook de kleuren vallen bij le moi in de smaak! Oké, soms valt zijn muziek in de smaak.. Coming soon.

8 FACECHART

Geloof het of niet, maar toen ik nieste en Naab ‘PIKA’ van te voren zei, werd ik geïnspireerd. Pikachu? Really? Yeap, lame, maar enkele gewaagde kleuren die i maar al te graag met elkaar wil combineren. Oranje, rood, bruin en geel? Try me! Coming soon. 

9 FACECHART

Mijn hoofd zit al in de decembermaanden, deels nog in Halloween, maar het liefst droom ik al van de kerstdagen. Vandaar de blauwe petrol kerstlook met een gouden shimmer en nude lips. Rode lippen? Roze lippen? Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Coming sooon..

10 FACECHART

Ja, ik wilde wat minder standaard gaan met kerstmis. Op de overdosis glitters en rode lippen na, maar groen is ook niet verkeerd! Groen met goud en een stel nepwimpers? Nude lips? Of een vampire tone? Coming soon with Christmas!

Zowel gepubliceerde als facecharts die nog in aantocht zijn. Mijn Halloween facecharts zijn nogal uitbundig met rood versierd, wat voor vele geen verrassing is. Maar hey, zijn jullie ook zo nieuwsgierig wat er dit jaar allemaal op Beauty Koning verschijnt? En heb jij nog leuke ideeën? Laat ze achter in de comments!

Maak jij weleens een facechart of teken jij je look weleens uit?


33 Comments

 • Angelique

  10/09/2013

  grote Picasso hiero haha! leuk om te zien en kleurrijk ook!

  Reply
 • Sofie

  10/09/2013

  Leuk en creatief! Ik moet ook maar weer eens aan de slag gaan met facecharts :)

  Reply
 • Laura

  10/09/2013

  Ik maak nooit facecharts, ik doe altijd maar wat, haha! Ik ben wel benieuwd naar het resultaat on your face! ;)

  Reply
 • Leuke post! :)

  Reply
 • martina

  10/09/2013

  hahaha, mooi!

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  10/09/2013

  Ik heb eens een keer een facechart gemaakt tijdens een workshop. Erg leuk maar de wimpers tekenen vond ik het moeilijkst :)

  Reply
 • Mieke

  10/09/2013

  Kom maar door met die looks en inspiratie! :D

  Reply
 • Amanda

  10/09/2013

  Ik heb ze wel eens gemaakt, maar het kostte veel tijd. Als ik het beeld al in mijn hoofd heb hoef ik het niet meer op papier te zetten. Een enkele keer schrijf ik de volgorde in kleuren op zoals ik ze op mijn ogen zou aanbrengen.

  Reply
 • Ayla

  10/09/2013

  haha, heel leuk en creatief! ik doe het zelf niet, het lijkt me zo veel werk, haha, and i’m so lazyyyyy!

  Reply
 • Lotte

  10/09/2013

  Hahaha, ik dacht; nu komen er allemaal supermooie facecharts, kom je met je paint creaties! Girllll, hahaha. Wel handig om te doen alsnog, mij overkomt het nog vaak zat dat ik een heel tof idee heb en het later weer ben vergeten.

  Reply
 • Selena

  10/09/2013

  Hele leuke post, ik zou echt goed moeten oefenen wil ik een keer een mooie facechart maken haha

  Reply
 • Beautydagboek

  10/09/2013

  Wel erg leuk om te doen lijkt me! Ik maak nooit facecharts, puur omdat ik er geen tijd voor heb. Maar het is wel een zen-momentje denk ik :)

  Reply
 • Tjuly

  10/09/2013

  Kunstig hoor! Wel slim, om zo te bedenken wat je gaat doen!

  Reply
 • Laura

  10/09/2013

  Hahaha, gelukkig zijn je makeup-skills beter dan je paint-skills ;) ik maak nooit facecharts, de laatste tijd gebruik ik jouw blog voor inspiratie voor ooglooks :)

  Reply
 • Jasmine

  10/09/2013

  Nou wat een creatieve krabbels. Toch knap hoe je uit je tekeningen prachtige looks kunt halen =]! Ja kom maar op met de kerst(vakantie).

  Reply
 • Robin Louisa

  10/09/2013

  Haha erg leuk om te zien!

  Reply
 • Kiss & Make-up

  10/09/2013

  Haha, heel leuk, Cynthia’s versie van een face chart! :-D

  Reply
 • Judith

  10/09/2013

  Wat leuk om te zien!
  Je hebt wel echt paint-skills hoor :’)

  Reply
 • :D Zo leuk om te zien. Ik teken mijn look eigenlijk nooit uit..Wel denk ik vaak van te voren wat ik allemaal qua make-up de aankomende week wil haha, misschien moet ik dat toch eens gaan uittekenen (dan onthoud ik het ook beter haha).

  Reply
 • Allissa

  10/09/2013

  Ziet er goed uit Cynth.
  Leuk dat je het zo doet met paint!

  Reply
 • Manon

  10/09/2013

  Super leuk om te zien!!

  Reply
 • Shelly

  10/09/2013

  Hahaha wat leuk om te zien!

  Reply
 • Keytothefuture

  10/09/2013

  Hihi creatief hoor :D

  Reply
 • Deb

  10/09/2013

  Hihi you’re so creative baby! Ik ben heel benieuwd naar de blauwe petrol kerstlook .. ik zie nog niet echt uit naar kerst, maar wel naar je look.. dat maakt het vooruitzicht van koude en donkere avonden al iets minder erg!

  Reply
 • Leuk om te zien ^^

  Reply
 • pamela

  10/09/2013

  leuk!!! lekker creatief, daar houden we van. geen perfectie we weten zelf toch wel wat we bedoelen.

  Reply
 • Jana

  10/09/2013

  Haha leuk om te zien :D x

  Reply
 • Linda

  10/09/2013

  Ziet er leuk uit! Ik teken het wel eens, maar ik heb nu heel wat voorbeelden uitgeprint waar ik met pastelkrijt eens lekker op ga kliederen :D

  Reply
 • Marissa

  10/09/2013

  Haha, grappig om te zien. Ik moet ook eens bepaalde looks ‘vast gaan leggen’.

  Reply
 • Irma

  11/09/2013

  Ik ken niet zoveel mensen die facecharts maken, wel heel cool! Ik denk er over om er eentje een keer op papier te maken. Ik ben trouwens heel erg benieuwd naar je aankomende looks (:

  Reply
 • rosita

  12/09/2013

  Face charts zijn erg handig! Ik heb ze ook gebruikt tijdens mijn opleiding en examengedeelte.

  Reply
 • Nicool

  13/09/2013

  Wat een geweldige artistieke creaties ;) Haha. Mooi om te zien! Welk lettertype gebruik je voor die titels in je plaatjes?

  Reply
 • lisa

  21/09/2013

  Haha jouw face charts zijn zelfs op deze manier stukken beter als de mijne!

  Reply

Geef een reactie