Lowlands 2013, het verslag + vlog!

Een mooie afsluiter van mijn zomervakantie. Lowlands 2013 was vorig jaar al meteen een feit, maar nu is het een mooie herinnering. Helaas is het voorbij, maar damn.. terugblikken is toch wel heel gezellig! Even de sfeer opnieuw proeven, alles herbeleven en terugkijken naar de leukste en gekste foto’s. Ben jij klaar voor het artikel + le vlog?!

IMG_7779

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Zwetend aangekomen op Lowlands, bloedje heet. Liever smeltend warm, dan regen en vieze drab. Hollend naar de bandjes automaten, rennend de gangen door om de brug over te wandelen voor Tom Odell. Helaas hebben wij de blonde knaap net op zijn blonde lok gemist, want de kluis moest worden veroverd.

IMG_7819

Op de kruising besefte wij dat het niet meer mogelijk was om Odell te zien, dus op naar de cocktailbar waar wij de goddelijkste koude drankjes evur haalde. Munten in de pocket en sjokken naar de Alpha waar Seasick Steve optrad. Mijn homie WJ tipte mij dat ik een kijkje moest nemen. God no, de oude knaap met zijn aparte instrumenten die ook op Pinkpop speelde, was op LL! Hoogtepunt nummer 1! Thanks MC Young. 

IMG_7802

Van de Alpha berg naar de tent van de Grolsch, een spot achterin, in de tent, recht voor het podium. Goede plek, alles was te zien + het beste optreden van heel Lowlands 2013. Ik kon hem nog vaag van ‘vroeger’, maar BITCH DONT KILL MY VIBE. Kendrick Lamar was BAAS. Een tent vol met dansende en springende mensen, lekker warm en zeer vermakelijk.

IMG_7808

Vrijdag was een druk programma met Tom Odell – gemist – maar wel met awesome Seasick Steve, Kendrick Lamar en de Jeugd van Tegenwoordig die vodka uitdeelde in het publiek. Eh, geen zorgen. Speciaal voor Lowlands had ik vodka met skittles gemaakt. En lekker dat het was, pff! Mierzoete alcohol, puur voor de diehards, gemixt voor de gezellige drinkers. Willen jullie hier een DIY van zien? Let me know in tha comments. 

IMG_7817

Een knaller van een afsluiter met Nine Inch Nails – die ik overigens niet kon. Sam wilde hen even bezoeken, niet wetend dat zij zo’n godsgruwelijke lasershow hebben. Mind was blown! Een spectaculaire manier van entertainen, helaas heb ik hier niets van gefilmd, maar het is wel op YouTube te vinden!

IMG_7829

Naast dat ik bijna op de vuist ging, was ik een fotografe voor een groepje knapen. Maar natuurlijk moest ik ook mee op de foto, maar hey! We hadden wel mooi sushi gebikt + een goede regenbui die alles wegspoelde. Tijdens DJVT begon het te stromen van de regen! Gelukkig was het zaterdag grotendeels opgedroogd en zakte je niet tot je enkels in de modder, want wij moesten naar Imagine Dragons!

IMG_7809

Bazen op het podium, vol in de brandende zon die weer aanwezig was – lekker kleurtje opdoen! Over bazen gesproken, the Opposites heb ik nu al zo’n drie keer gezien, maar elke keer weten zij waar het feestje is. Een goede harde bass – die de Jeugd ook altijd heeft, vooral als zij samen optreden! – zo laten zij even voelen hoe het ‘voelt’ om echt te lezen. Me like.

IMG_7781

We pikten het concert van the Lummers mee, voordat we naar Major Lazer gingen. Gurl, daar moest je gewoon zeker door een crowd van tienduizend man heen die alleen al buiten de tent stonden. Het hele pad was weg, men stond overal, hing in palen en op balkonnetjes van tenten. GEKKENHUIS! Gek genoeg ging iedereen los, shirts gingen uit en de zwaaisessie werd ingezet. Onderweg spotte wij nog Dolf Janssen die ook onderweg was naar Major Lazer.

IMG_7784

Van de Grolsch naar de Alpha weer, vanwege the Editors die ik graag wilde zien. De man met de diep tastende stem, vol met warmte en zuiverheid. Uniek om hen te zien, nadat ik ze had gespot op Pinkpop moest ik ze ook op LL zien!

IMG_7836Bij de cocktailbar spotte ik de tattoo van de knaap.. WAUW. WAUW. WAUW. WAAAUW.

Fall Out Boy mocht niet worden gemist, voorheen was ik best een fan. Nouja, eerlijk gezegd van enkele nummers, die stonden regelmatig op repeat. Een gemiste kans als ik ze niet had gespot! Net zoals de Alabama Shakes die pretty fun waren, maar ook de Titty Twister waar je een lezing had met schrijvers. Zo was er een jongeman die hilarische gedichten schreef. Hij was zo grappig dat de tranen half onder mijn zonnebril gleden.

Schermafbeelding 2013-09-02 om 01.48.10

Voordat wij de bookstore ingingen spotte wij nog een bruiloft! Natuurlijk bleven wij even peeken om te kijken wat er gebeurde en wat zag de bruid er mooi uit. Gorgeous! We maakte nog een wandeling voordat we naar het volgende concert gingen, waar wij ook nog eens Vieze Freddy spotte. We zagen de knaap de vorige keer ook al, natuurlijk even geknikt van ‘hey bro!’ en ditmaal glimlachte hij weer. JA. WIJ KENNEN HEM.. .. ..

IMG_7803

Lowlands 2013, zevende editie, de bandjes waren rood met wit en zwart. Mijn gok was paars met oranje, maar helaas mocht dat niet baten. Zou het volgend jaar die kleur hebben? Oh, ik doe een wedstrijd, winactie lala. Wie de kleur van volgend jaar raad, wint een .. cadeautje. Het is nog onbekend, maar waarschijnlijk make-up. Een palette? Dat is nog niet bekend, maar hey, Lowlands 2014 staat op de planning! Op naar nog zo’n goddelijk weekendje met veel gezelligheid, goede muziek, overheerlijke drank en de Lowlandspizza!

Wat voor een kleur denk jij dat de bandjes worden voor 2014? Vermeld wel in de comment dat je meedoet, anders doe je niet mee.


12 Comments

 • Laura

  27/09/2013

  Wat leuk om te zien! Ik ben naar appelpop geweest en volgens mij hebben ze daar dezelfde tent. ;) Ik gok paars met groen. :p

  Reply
 • Sofie

  27/09/2013

  Tof dat je naar Lowlands bent geweest. Leuk verslag :)

  Reply
 • femketje

  27/09/2013

  Ik gok op groen roze en blauw XD

  Reply
 • Tjuly

  27/09/2013

  leuk, en wat een prachtige tattoo heeft die gozer!!!

  Reply
 • Kiss & Make-up

  27/09/2013

  Heel leuk verslag! Wat schrijf je toch grappig :-) Bitch don’t kill my vibe, lol…

  Reply
 • Leuk om te zien! Ben er nooit geweest maar de sfeer lijkt mij super daar :D

  Reply
 • Selena

  27/09/2013

  Leuke verslag!

  Reply
 • martina

  27/09/2013

  aaah HEERLIJK!!

  Reply
 • Linda

  27/09/2013

  Ziet er leuk uit ^^

  Reply
 • Irma

  27/09/2013

  Oooh, jaloezie heerst hier! Major Lazer, Kendrick Lamar, the Opposites, Imagine Dragons en DJVT ö
  Klinkt als een goed feestje.
  Btw: Ik denk dat de kleuren van volgend jaar oranje en groen zijn (:

  Reply
 • delphine

  27/09/2013

  En, tot welk team behoorde jij? team Hanneke, of team Mark? :p

  Reply
 • Marita

  27/09/2013

  HEEY GUURL, LEGEN……… DARY!
  Ik doe mee, ik denk dat het blauw met geel wordt hahaha

  Reply

Geef een reactie