TIP: Oogschaduws als highlighters!

Glanzende producten op de wangen, alsof je met Swarovski over de jukbeenderen bent gegaan. Oh, wat zal men jaloers kijken naar jouw schitterende – letterlijk en figuurlijke – wangen. Ik zou ook graag het blingbling effect van Kim K. op mijn gezicht willen laten shinen. Helaas heb ik nog niet de juiste highlighter gevonden, maar wel.. oogschaduw!

IMG_7092

Ik weet het nog zo goed, het was op een woensdagmiddag toen ik de Sephora binnenwandelde en oog in oog stond met de palette. Voor het eerst legde ik een flinke duit geld neer en liep met een big smile naar buiten. Enkele maanden verder sprongen de tranen in mijn bij het zien dat ik diep in de crème had lopen diggen. Een lichte highlighter voor in de binnenste ooghoeken voor een groter oogopslag.

3 GOCRAZY

Voor een Meets Cynthia had ik een glanzend item nodig voor op de jukbeenderen, maar geen gezichtshighlighter in mijn stash die zich liet zien. PING. Waarom zou een oogschaduw daar niet voor kunnen dienen?! Ik wilde niet teveel product kapen, dus ging ik voor een stippling brush met wat vleugjes Silk Teddy.. en daar begon mijn verslaving.

1-inl

De eerste foto met de highlighter op mijn wangen. It was so damn pretty! Ik weet nog hoe mijn gezicht stond toen ik de gloed zag weerkaatsen in de spiegel, heavenly. Geen shoptripjes speciaal meer voor highlighters, maar gewoon even graaien in de stash.

1-bi

Tegenwoordig duik ik diep in de kast om te zoeken naar de perfecte shimmery oogschaduw die niet te dekkend is, maar juist een lichte finish achterlaat met een subtiele kleur. Met nog maar één officiële gezichtshighlighter in mijn collectie, is eigenlijk alles vervangen door oogschaduws.

1-bu1

Hoe moeilijk is het om je eigen highlighter vinden die precies bij jouw huidskleur past en ook nog eens jouw ondertoon én in jouw smaak? I know right en door middel van een oogschaduw kun je gemakkelijk het toevoegen aan je make-uproutine en er nog steeds fab uitzien.

3-birthday

Je kunt elke oogschaduw gebruiken die je maar wilt, maar je moet rekening houden met de finish. Een matte oogschaduw zal niet zo mooi uitpakken als een shimmery variant, deze spreken toch meer en probeer ze zo licht mogelijk aan te zetten. Als je meer van de luchtige variant bent, gebruik dan ook een stippling brush. Je kunt namelijk altijd opbouwen!

2-v

Je hebt natuurlijk losse en vaste oogschaduws, maar de compacte werken iets moeilijker dan de pigmenten. Met behulp van de stippling brush kun je gemakkelijk doseren en in laagjes werken is altijd beter. Dus hay, gebruik die oogschaduws die helemaal niet zo lekker gepigmenteerd zijn en be glamorous! 

Gebruik jij weleens een oogschaduw als highlighter?


35 Comments

 • Laura

  07/10/2013

  Wat leuk en handig! Zelf gebruik ik gewoon een highlighter die speciaal daarvoor bedoeld is. Echt super mooi al die foto’s met verschillende looks en dan die prachtige highlighter! :)

  Reply
 • Beautytalk

  07/10/2013

  Handig, doe ik ook soms!
  Eefje

  Reply
 • Sofie

  07/10/2013

  Wat een fijne tip, thanks!

  Reply
 • Amanda

  07/10/2013

  Ik doe dit inderdaad zelf ook regelmatig! Vooral met Ivory Gold van Make Up Studio.

  Reply
 • Eline

  07/10/2013

  Heel erg handig artikel, wat een schitterende ooglooks heb je telkens!

  Reply
 • martina

  07/10/2013

  erg mooi! handige tip :)

  Reply
 • Selena

  07/10/2013

  Heel handig artikel. Ik heb nu een oogschaduw en highlighter in een van Rituals. Prachtige palet :)

  Reply
 • Goed idee :) Af en toe moeten we eens wat out of the box denken :)

  Reply
 • Jammer dat mijn oogschaduw in van die kleine potjes zitten, maar wel een heel goed idee. Lekker veel keuze ook!

  Reply
 • beauties

  07/10/2013

  nog nooit geprobeerd eigenlijk :)

  Reply
 • femketje

  07/10/2013

  ik gebruik heel vaak oogschaduws als highlighter :D ook veel makkelijker om mee te nemen als je een keer weg van huis bent ^^

  Reply
 • Marissa

  07/10/2013

  Ik gebruik regelmatig oogschaduw als highlighter voor op mijn jukbeenderen. Vandaag trouwens ook nog gedaan.

  Reply
 • Deb

  07/10/2013

  Wow!! Die highlighter doet z’n werk echt goed op je foto’s . Geweldig effect. Ik gebruik ook vaak oogschaduws als highlighters. My home is my sandcastle van Catrice (lekker budget ook) doet het prima als highlighter.

  Reply
 • Wendy

  07/10/2013

  Wat een leuk artikel!
  Grappig ik heb laatst ook een oogschaduw van Essence als highlighter gebruikt en werkt als een tierelier!

  Reply
 • Angelique

  07/10/2013

  amazing shine zeg! Dat je dat kunt bereiken met een oogschaduw, thanks voor de tip lady

  Reply
 • Xan

  07/10/2013

  Handigw tip. Zwlf gebruik ik zelden een highlighter. Basis erop en wegwezen. Hahah maar ik zal deze tip zeker gebruiken. Ff mijn oogschaduw stash in duiken.
  Love,

  Reply
 • robin

  07/10/2013

  ik denk dat Shroom van MAC ook perfect is als highlighter :D

  Reply
 • Kiss & Make-up

  07/10/2013

  Dat durf ik ook wel eens doen :-) Gotta think outside the box!

  Reply
 • Eline

  07/10/2013

  Handige tip die ken ik nog niet!

  Reply
 • Jorinde

  07/10/2013

  Ja mijn favoriete highlighter is een oogschaduw uit het naked palet van too faced :-)

  Reply
 • Manon

  07/10/2013

  Fijn artikel en wat heb je dat prachtig gedaan!!

  Reply
 • Jana

  07/10/2013

  Handige tip, dat ziet er mooi uit :D x

  Reply
 • Marloes

  07/10/2013

  Ziet er altijd zo mooi uit bij jou! Ik gebruik ook regelmatig een oogschaduw als highlighter! Werkt id prima!

  Reply
 • Wat heb jij toch veel heerlijke plaatjes om naar te kijken :)

  Reply
 • Evelientje

  07/10/2013

  Handig artikel!

  Reply
 • De Dotties

  07/10/2013

  Geweldige ooglooks!

  Reply
 • Saskia

  07/10/2013

  Wat een geweldige tip!!

  Reply
 • Liliane

  07/10/2013

  Yes, ma’am, dat deed ik!
  Totdat ik een goede highlighter tegenkwam ;)

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  08/10/2013

  Ik heb het nog niet geprobeerd maar het resultaat is erg mooi !

  Reply
 • Kimberly

  08/10/2013

  Ik gebruik Silk Teddy heeel vaak als highligter voor me gezicht, its perfect <3

  Reply
 • Irma

  08/10/2013

  Ik heb 1 echte highlighter, maar die vind ik iets te chuncky glitters hebben. Ik gebruik nu meestal een highlighter pen (:

  Reply
 • Mieke

  09/10/2013

  Ja, super! Dit doe ik ook, momenteel is ConeHead uit de essence me & My Icecream collectie m’n favorieten highlighter!

  Reply
 • Joyce

  14/10/2013

  Wat is deze kleur práchtig als highlighter! <3 Deze mag zeker in het rijtje samen met de Kardashian highlighter – die je toch écht nog aan moet schaffen hoor. Zeker omdat de oogschaduws in het palette ook al zo mooi zijn!! ;)

  Reply
 • My Linh

  15/10/2013

  Dit klinkt zó logisch, maar ik heb er nog nooit zo over na gedacht.. Wat een goed idee! Ik ga dit in mijn volgende look toepassen. Ik weet zelfs al welke oogschaduw ik hiervoor ga gebruiken ;)

  Reply
 • Lien

  26/05/2015

  Welke oogschaduw heb je op op foto 3? Die roze met glitters, staat echt heel mooi!

  Reply

Geef een reactie