TALK: Depotten of noh? Hoe doe je dat?

Hoe ouder je wordt, hoe meer je stash gaat groeien als beautyliefhebber. Laten we eerlijk zijn, maar sommige lades beginnen uit te puilen. Ze kunnen nauwelijks dicht, er kan niets meer bij en als je hem opentrekt dondert alles eruit. Begrijp je wat ik bedoel? De laatste tijd spotte ik het op Pinterest, maar ook op Facebook. Het overpotten van je items, voor meer stash ruimte?

Kehlani inspired make-up

Zelf ben ik een groot fan van de verpakkingen, sommige lipsticks horen in hun eigen huls te blijven, omdat ze hierdoor nog mooier worden. Limited Editions bijvoorbeeld! De unieke kleuren horen in hun waarde te blijven. Maar om ruimte te besparen heb ik het er best voor over, jullie ook?

Mijn oogschaduws ging ik al vrij snel overpotten, omdat dit beter was voor de eyeshadows zelf. Ik ben een kluns, ze vallen in de ochtend vanwege de haast. Geen probleem! Met de reispotjes van de Etos of elk ander merk die ze in bezit heeft, kun je gemakkelijk een kleine hoeveelheid hier in overgieten, zodat je er langer van kunt genieten. Zonder dat de hele inhoud over de vloer gaat. Je moet op werkhoogte blijven werken, anders krijg je een hernia. Van de grond schrapen werkt niet love.

Kehlani inspired make-up

Naast oogschaduws wordt het ook met veel vloeibare producten gaan. Vloeibaar, maar dan in een vastere vorm. Lipsticks, concealers en zelfs cream blushes worden tegenwoordig verplaatst naar de pillendoosjes. Meer ruimte in je stash, wat betekend dat je meer kunt meedragen of kopen! HURRAY!

Het is vrij eenvoudig, wil je het met meerdere producten doen? Zorg er dan voor dat je een grote pillendoosjes aanschaft, vaak verkrijgbaar bij de Xenos of de Action, maar houd er rekening mee dat ze goed sluiten. Anders zit je lipstick overal, behalve op jou of het model. Je kunt het ook doen met de NYX Jumbo Pencils. Zet ze allemaal rechtop in de bakjes – of doe het per één pencil – en laat hem enkele seconden smelten in de magnetron. Dit kan ook in de oven, maar dat duurt langer. Houd er rekening mee dat niet je pillendoosjes gaan smelten! De inhoud zal zo in het vakje van je bakje lopen. Laat het wel afkoelen voor gebruik.

Yves Rocher Botanical Color Eyeshadow

Je lipsticks kun je natuurlijk gewoon uithollen, maar ook deze kun je omsmelten door met een aansteker bij het product te gaan. De hitte zal je lipstick langzaamaan omsmelten, maar pas op dat je het niet gaat burnen. Het beste is toch om hem eruit te scoopen, omdat je misschien wel de lipstick kunt beschadigen met de warmte.

Foundations kunnen te vloeibaar zijn, tenzij het creamproducten zijn, net zoals je blushes of highlighters. Pot ze allemaal over en je stash zal een stuk slinken. Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat je nu alleen maar met een kwastje te werk kan gaan, omdat je geen lipstick meer hebt om mee te smeren!

Urban Decay Heavy Metals Metallic Eyeshadow Palette

Het lijkt mij handig om alle lipsticks over te potten, maar ik kan niet zonder het gevoel dat ik met een lipstick over mijn lippen ga. Ondanks dat werk ik bijna altijd met een kwastje, maar sommige lipsticks zitten er mooier op, als je vanuit de huls werkt. Oogschaduws daarentegen, dat is gewoon top! Niet schudden met de bakjes, want dan zit je eyeshadow door elkaar. Als ik ze ga overpotten, zal dat natuurlijk allemaal op Beauty Koning verschijnen!

Heb jij je producten overgepot? En hoe heb jij het gedaan? Of ben jij het nog van plan?


35 Comments

 • nikki

  30/10/2013

  Volgens mij blijft het dan ook minder lang goed. Maar wel handig!

  Reply
 • Laura

  30/10/2013

  Zelf heb ik nog nooit overgepot, mijn stash is dan ook nog niet zo groot. Het lijkt me eerlijk gezegd wel een gedoe, haha! :)

  Reply
 • Anneloes

  30/10/2013

  Hihi, heel herkenbaar: ik wil ook het gevoel van lipstick over mijn lippen niet missen, evenals de prachtige verpakkingen. Ik heb wel eens nagedacht om mijn Gosh Effect Powders te pressen en in een palette te stoppen, maar ben bang dat dat niet gaat lukken en dat ik dan al mn mooie producten verpest :(.

  Reply
 • Eline

  30/10/2013

  Je hebt me op ideeën gebracht, al vind ik al die verschillende verpakkingen in mijn stash wel mooi staan ;-)

  Reply
 • Lotte

  30/10/2013

  Ik vind al die losse lipsticks en oogschaduws juist zo leuk in mijn stash, haha! Is ook veel makkelijker meenemen, dan hoef je niet steeds een heel palette mee. Maar true, het neemt wel minder ruimte in beslag in je normale collectie.

  Reply
 • Anne Solveig

  30/10/2013

  Wat handig! maar ik houd van mijn collectie zoals die is. Ik zou er teveel moeite mee hebben om het te ‘slopen’. Hihi!

  Reply
 • femketje

  30/10/2013

  met lipsticks is het wel echt ideaal :D die krengen breken of smelten soms zo snel!

  Reply
 • martina

  30/10/2013

  ik vind losse lipsticks juist zo mooi :)

  Reply
 • Sofie

  30/10/2013

  Dit lijkt me vooral handig wanneer je beroepsmatig steeds veel lipsticks bij de hand wil/moet hebben, maar als liefhebber van de mooie huls, kies ik toch voor een echt ‘stik’ :)

  Reply
 • Redhotjillypeppers

  30/10/2013

  Je betaalt soms meer voor de verpakking dan voor het product dus dat zou ik wat zonde vinden. Het lijkt me wel handig voor visagisten.

  Reply
 • Fijne post! Ik hou van alles apart in m’n stash. Bakjes voor alles apart. Maar ik kan me wel voorstellen dat artists het liever tezamen hebben allemaal :)

  Reply
 • Lidewij

  30/10/2013

  Ohh ik zou dat niet kunnen hoor, al mijn mooie verpakkingen en hulzen weg doen! Ik vind ze veel te mooi, en je betaalt er ook voor natuurlijk. Nee, geef mij maar lades waar telkens van alles uit dondert en een hernia, maar ook mijn precious verpakkingen! :D

  Reply
 • Selena

  30/10/2013

  Ik doe dat alleen wanneer ik op vakantie ga, zodat ik “kleinere” hoeveelheden kan meenemen en minder kilo’s. :D

  Reply
 • Diana

  30/10/2013

  Erg herkenbaar dit! Maar denk ik niet erg handig voor mij. Aangezien ik bijna elke dag wel een andere lipstick draag bij m’n outfit. En dan om een hele palette in m’n tas te stoppen is ook geen succes denk ik.

  Het artikel is erg leuk geschreven! :-)

  Reply
 • ChantalAngel

  30/10/2013

  Mijn lipsticks zal ik niet snel overpotten, Ik vind het toch fijner zo. Maar mijn NYX Jumbo pencils zou ik wel gerust over potten,

  Reply
 • Angelique

  30/10/2013

  Op mijn oude blog had ik dit ook gedaan, met 3 filmpjes maar toen ik van naam veranderde en mijn youtube account verwijderde van de vorige blog was ik zo stom geweest om ze niet mee te nemen, zo zonden! Maar ik depot dus ook regelmatig ja, veel makkelijker en vooral als iets stuk gaat hoeft het niet meteen weg gegooid te worden ideaal.

  Reply
 • Jody

  30/10/2013

  Ik vind het overpotten wel handig maar stiekem vind ik al die mooie verpakkingen veel te leuk om ze weg te doen. Geef mij maar mijn lipsticks in hun hulzen.

  Reply
 • Amanda

  30/10/2013

  Ik heb het een keer met oogschaduws gedaan en heb er spijt van gehad. Ik zag ze niet meer liggen waardoor ik ze niet meer pakte..

  Reply
 • Kiss & Make-up

  30/10/2013

  Het ziet er niet altijd mooi uit, eh, integendeel zelfs. Maar handig is het natuurlijk wel. Mijn MAC oogschaduw depot ik altijd.

  Reply
 • Eline

  30/10/2013

  Ik doe het alleen als het moet, zoals bij de hema oogschaduwbasis omdat het zon rotverpakking is waar na 2 weken al niks meer uitkomt terwijl 90% er nog gewoon in zit -,-

  Reply
 • Just a Girls Weblog

  30/10/2013

  Ik vind het zelf zonde van het product. Ik houd van de verpakkingen en ja .. ik heb ook dat de ladekast niet meer dicht wil, maar ik ben gewoon aan het sparen voor een grotere kast ;)

  Reply
 • Marita

  30/10/2013

  oplossing gevonden! grotere kast? groter huis? Groter land? You know beautyland XD

  Reply
 • Kim

  30/10/2013

  Ik heb eigenlijk nog nooit producten overgepot, enkel eens een blush die ik kapot had laten vallen.. Ik vind het meestal wel fijn als het product in de originele verpakking zit :)

  Reply
 • Tamara

  30/10/2013

  Ik vind de losse lipsticks juist de mooiste items uit mijn make-up stash. Maar voor wanneer ze gebroken zijn is dit wel een super goede tip!

  Reply
 • wies

  30/10/2013

  ik vind het met lipsticks not done. Ze horen mooi in hun huls te blijven zitten!

  Als je visagie doet zou ik het wel doen. Dan is het vele malen makkelijker.

  Reply
 • Birte

  30/10/2013

  Ik vind het ook een beetje zonde om producten te gaan overpotten… Gelukkig heb ik héél veel kasten in mijn badkamer *moehahaha*!

  Reply
 • Allissa

  30/10/2013

  Ik vind het helemaal niets. Al helemaal niet met zachte producten als lipsticks en vloeibare blushes. Ik vind dat er zo vies en rommelig er uit zien. Ik laat ze lekker in hun eigen staat :D

  Reply
 • Jasmine

  30/10/2013

  Als er door mijn grote onhandigheid weer eens een oogschaduw op de grond kapot spat pot ik ze over naar van die kleine plastic doosjes die in de reis-sets van de Primark zitten. Maar als het niet hoeft, kijk ik altijd graag naar de verpakkingen behalve als die oerlelijk zijn (dan is overpotten haast een must).

  Reply
 • Maxime

  30/10/2013

  Erg handig! Ik zou het zelf alleen niet zo snel doen, tenzij mijn stash echt gigantisch groot is.

  Reply
 • Irma

  30/10/2013

  Ik weet het niet… Ik vind verpakkingen toch wel iets magisch hebben, dus ik zou het niet zo snel doen. Nou ja, misschien producten van essence of elf wel, maar niet mijn mooie, dure producten.

  Reply
 • Elise

  30/10/2013

  Als je met makeup werkt voor je beroep lijkt me dit echt handig, maar voor eigen gebruik hou ik het liever in de verpakking!

  Reply
 • Daisy

  30/10/2013

  Tegen de tijd dat ik echt zoooooo veel teveel heb zal ik dit in gedachtte houden…. Voor nu hou ik het liever in eigen verpakking…

  Reply
 • Nadia

  31/10/2013

  Nee ik zou nooit iets overpotten, ik hou van een grote stash in mooie verpakkingen ahaha. En wel zo makkelijk om het merk en kleurnaam van iets te weten =)

  Reply
 • Marita

  01/11/2013

  hey gurl, look what i found….
  http://www.coastalscents.com/make-your-own/packaging.html

  thank me later haha

  Reply
 • pamela

  03/11/2013

  ik krijg een luxe gevoel bij mooie lipsticks dus ik ga ze never in een plastic bakje stoppen:P hoe handig het dan ook is :P

  Reply

Geef een reactie