Bezoekersweek: De Catmania passie van Tessa!

Hoooi Cynthia/ guuuuuurrrl,

Ik was geïntrigeerd toen ik jouw post zag over het schrijven van een passie. Ik had eerst zoiets van… ‘mwaahh zou ik dit wel doen?’ of ‘wie zal er geïnteresseerd zijn in mij?’ maar toen dacht ik: ‘fuck it, step out of the comfort zone en wie zien wel waar we uitkomen’.

Ik zal me eerst even voorstellen. Tessa, 24 jaar oud en woonachtig in Zuid-Limburg met een hele zachte ‘g’. Als ik begin met praten denken mensen uit het ‘Noorden’ dat ik belgisch ben…. Ja, zo erg is het! Maar enough over the accent, mijn passie naast beauty is POEZEN!

1It’s me, Tessa Catmania

Poezen in alle maten, groot, klein, dik, mager, rood, bruin, zwart, gestreept, 3-poot, regenboog kleur, grumpy cat, het maakt niet uit! Geef mij poezen en ik ben happy.

2 Catbearding to the max! 

 Ik ben opgegroeid met altijd poezen om me heen. Hier thuis, bij mijn opa en oma, ooms en tantes, iedereen had een poes. Vroeger werd de poes bij mijn opa en oma niet gesteriliseerd dus hadden ze daar vaker kitten nestjes. Omg ze waren echt om op te vreten, wat een mooie herinneringen heb ik daar aan! Maar soms ging het ook fout. Helaas werden de kittens dan dood geboren en was het huilen met de kraan open. Overal waar ik een poes zie, moet ik stoppen! Ik wil hem aaien, liefde en aandacht geven. Een totale obsessie, wat soms tot gevaarlijke situaties leidt, vooral als ik de auto zit…. (oeps). Gelukkig heeft het nog nooit tot een ongeluk geleidt. Maar het gekke is dan ook dat zij ook na mij toekomen op onverwachte momenten. Tevens begint mijn katten obsessie zich ook al uit te breiden naar mijn kleding.

3Mijn ‘kattenkleding’! Best wel fout eigenlijk maar is gewoon leuk met een blazer er over ofzo, niet te serieus nemen dit haha. 

Ik zal jullie ook even voorstellen aan mijn twee huidige koninginnen.

Ik heb een witte poes, Mira, die nu 16 maanden is. Zij is heel aanhankelijk maar ook heel stout op sommige momenten. Ze is als zwerfkitten gevonden in een veld en wij hebben haar een gouden mandje gegeven. Ze heeft een uitstekende neus, net zoals een hond, een ruikt eten van ver weg. Ze heeft daarom ook al meerdere malen eten van de tafel gepikt, zoals een stukje vlaai (Ja, Limburgs) ,cake, koekjes noem maar op. Ze heeft gisteren zelfs nog een pak melk kapot gebeten/gekrabt?!. Ja, zo gek op eten is ze! En we geven haar echt wel genoeg eten haha.

4Dit is Mira toen ze de eerste dag bij ons was. Relax modus on. 

5Nogmaals Mira, totaal niet bang voor de camera! Ze heeft hier nog een zwart vlekje op haar kopje. Vaak is het zo dat witte katten doof zijn maar ze zeggen dat het zwarte vlekje een teken is van de natuur en dat het inhoudt dat ze niet doof is. Het vlekje is nu helemaal weg. 

6Dit is Lola nu, in volle glorie! I love white cats

Mijn andere koningin is Lola. Zij is een grijze, getijgerde poes en is ook 16 maanden oud. Zij is een beetje schuw en is veel meer een ‘buitenkat’. Ze laat zich alleen ma aaien door mij en ik ben haar favoriet uit het gezin (ten ongenoegen van de andere gezinsleden hier). Ik voel me daarom ook altijd een surrogaatmoeder. Lola ‘praat’ (meowt) ook heel veel en laat dus altijd van zich horen.

7Dit is een foto van Lola. Helaas heb ik geen kittenfoto’s van Lola omdat mijn computer laatst is crashed en de foto’s mee zijn gecrashed.   

8X-zibit Lola  

Doordat ik zo obsessed ben met poezen wilde ik graag wat terug doen voor deze prachtige beestjes. Ik heb verschillende kattenorganisaties op Facebook die zwerfkatten/kittens redden. Ik kreeg een roeping! Dit wil ik ook doen! De straat op gaan en deze machteloze poezen/kittens redden tegen onze soms zo grove, dieronvriendelijke samenleving. Ik heb me aangemeld bij Zwerfkat in Nood, een Belgische organisatie die opkomt voor de zwerfkat. Ik kreeg mijn eerste melding… aaaahh totally freaking out… een moederpoes met drie kittens die bij een lief vrouwtje in België. Of ik deze even kon gaan vangen en naar de opvang brengen. Zo gezegd zo gedaan… AHUM… niet dus… het was 2 augustus 2013, de warmste 2 augustus OOIT. Mijn vriend was zo lief om mee te gaan en te helpen. We hadden een vangkooi gekregen en daarin eten gezet als val.  Hoppa.. ze hadden honger en de eerste twee (moederpoes en kitten) zaten er in no time in (me so happy, me so happy!). Maar de andere twee was nog een hels karwei…. VIER UUR later hadden we ze allemaal te pakken en ik was kapot maar zo gelukkig en voldaan dat ik deze moederpoes en kittens had kunnen helpen! Dat gevoel wat ik toen had is onbeschrijfelijk, echt een heeeeel goed gevoel zeg ik je! We hebben ze ondergebracht bij een opvanggezin en ze zijn gesocialiseerd daaro (omdat ze wild waren) en ze zijn allemaal geadopteerd en hebben nu een gouden mandje. Inmiddels ben ik gestopt bij deze organisatie met veldwerk omdat ik verder geen klik meer had met de organisatie zelf en momenteel weer fulltime werk.

9Foto van de reddingsactie. Hier zie je de moederpoes en één van de kittens. Moederpoes kijkt echt uitgeput. Ik zou het ook niet fijn vinden als ik opgesloten zat.

10Hier zijn ze alle vier samen! 

1112Het facebook bericht van de organisatie  

Ik weet wel zeker dat ik in de toekomst hiermee verder wil gaan en misschien wel een eigen kattenopvang wil opzetten of een Neko Cafe oftewel een kattencafe! (wat een totalle rage in Japan is, zie filmpje!

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

OMG echt hoe vet zou dat zijn?! Dus wie weet open ik nog ooit eens het eerste kattencafe in Nederland… For now it’s just a dream haha.

13Mijn bed later, sowieso! 

Nou dat was een kort ma krachtige vertaling van mijn passie. Ik heb nog nooit eerder zoiets geschreven dus ik hoop dat het wat is haha. Bedankt voor het lezen en ik vind het echt een leuke manier om mezelf te zo op deze manier te uiten en tevens ben ik ook heel erg benieuwd naar de passies van de andere bezoekers! ☺ Als laatste LUUUVVVV ik je site!

Groetjes, Tessa

Ik heb geen blog ma heb natuuuuurlijk wel FB;
https://www.facebook.com/tessa.thijssen

Ik volg je tevens op instagrammie; 
http://instagram.com/teskethee


14 Comments

 • Joyce

  28/11/2013

  Ik ben ook zo gek op katten! Wat leuk om te lezen en mocht je een kattencafé openen dan kom ik er echt in wonen!

  Reply
 • Angelique

  28/11/2013

  wow die cat cafe <3, ik hou van katten, vooral van die extreem fluffy katten. It`s so fluffy !

  Reply
 • femketje

  28/11/2013

  aahhhh guuuuurl wij kunnen praten :D cat-addict in the house!

  Reply
 • beautyforgirls

  28/11/2013

  Ik heb zelf twee katten en ben helemaal gek op ze.
  Hahaha, erg leuk.
  Liefs, xxx

  Reply
 • Je accent lijkt Belgisch, “zo erg is het”? Euh ? ^^

  Reply
  • Karen

   28/11/2013

   ik voelde mij aangesproken :) #belg

   Reply
 • Judith

  28/11/2013

  Leuk stuk!! Ik vind doggies ook heel leuk, maar de kitties winnen het toch voor mij :D

  Reply
 • Kiss & Make-up

  28/11/2013

  Cats are so much fun! Geweldige passie is dit, I love a non-crazy crazy cat lady :-D

  Reply
 • Jess

  28/11/2013

  Leuk om te lezen. Ik ben ook een echt kattenvrouwtje ;-) Ik ben werkelijk waar dol op die beesten. Je poezensokken zijn echt geweldig trouwens :-)

  Reply
 • ValleyDoll

  28/11/2013

  Awww, katjes zijn zo cute <3 !

  Reply
 • Irma

  28/11/2013

  Awh, wat een leuk artikel!
  I love cats too! En je schrijft echt heel erg leuk (:

  Reply
 • Kaylani

  28/11/2013

  Oh oh wat een heerlijk artikel! En je komt me ergens bekend van voor (woon zelf ook in z-limburg)! Ik ben zelf een tijdje vrijwilliger geweest in het asiel, katten knuffelen om ze socialer te maken, zo leuk en dankbaar om te doen! Maar wat jij doet lijkt me ook echt tof, ik wil later ook wel graag een opvang starten, lijkt me geweldig!

  Reply
 • shirley

  28/11/2013

  Ah poezzies, mijn vader wilt er absoluut geen in huis, maar gelukkig vertoont onze hond ook enkele katachtige kenmerken. Zo geeft hij kopjes en schuurt hij graag langs de benen tijdens het kriebelen. Voor de echte katten ervaring heb ik altijd de buurtkatten en die van mijn vriendinnen. ^.^

  Reply
 • Tessa

  29/11/2013

  Wat een leuke reacties allemaal! :) Thankss, it made my day! :D En natuurlijke een dikke vette dank voor Cynthia dat zij ons de kans geeft om onze passie te promoten

  Reply

Geef een reactie