Bezoekersweek: Ruige rollercoastertripjes met Angelique!

Mijn tweede passie, pretparken.

Denemarken 1

Zal mij zelf even kort voorstellen, mijn naam is Angelique ik ben een make-up en pretparken addict. (en gamen, en,enenene) anyway, ik las Cynthia`s oproepje met dat mensen hun passie konden sturen naar haar en dat zij het als ze het leuk vind dit publiceert, ben ik door? Right? Sure? What? WHAAA!

Maar even terug naar orde van het artikel, mijn tweede passie is dus pretparken, het heeft mij altijd al geboeid, de thema`s maar vooral ook de achtbanen, hoe meer hoe beter zeg ik altijd, maar ook het eten moet een beetje te kanen (en niet te duur) zijn, gezelligheid moet top  zijn want anders heb je er ook niets aan.

Universal Orlando

In mijn jaren heb ik al een aantal parken gehad, zelfs een park die zoveel van naam veranderd is dat iedereen hem wel kent walibi flevohof, flevohof, walibi, six flags en nu heet het walibi holland, ook de Efteling, Slagharen, Duinrell, Driefvliet, Hellendoorn en Toverland heb ik in Nederland gedaan (ja een paar parken niet) maar ook het buitenland heb ik gehad zoals Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje en er zitten nog een paar landen zoals Italië, Amerika , Japan, Dubai en nog wat landen aan te komen en stuk voor stuk is het weer een hele belevenis.

De ene park is wat leuker dan de ander zoals Europapark in Duitsland is erg leuk, het thema is leuk, lekker eten, gezellige mensen en leuke attracties, als je daar heen gaat raad ik je aan om een weekend te gaan, want vanaf o.a. Rotterdam is het ongeveer 8 uur rijden daarheen.

Hier onder zie je een aantal foto’s van achtbanen en parken:

Bobbejaanland 1

Bobbejaanland 2Bobbejaanland.

Disney 1

Disney 2Disney.

Efteling 2

Efteling 3

Efteling 4Efteling.

Europapark 1

Europapark 4

Europapark 5Europapark.

moviepark fotoMoviepark.

plopsaland hasselt 1

plopsaland hasselt 2Plopsaland Hasselt.

Spanje 1

Spanje 2

Spanje 3

Spanje 4

Spanje 5Portaventura (Spanje).

Engeland 1

Engeland 2

Engeland 3

Engeland 4

Engeland 5Alton Towers (Engeland).

zwedenLiseberg(Zweden)

Denemarken 2

Denemarken 3

Denemarken 4

Denemarken 5Tivoli,bakken en Bonbonland (Denemarken/Kopenhagen) 

Daarnaast is het ontzettend leuk om met halloween naar parken te gaan zoals walibi, moviepark, europapark maar de kerst op de taart schijnt toch Amerika te zijn, ooit jongens ooit ga ik dat doen.

Europapark halloween

Halloween in Orlando (USA)

Halloween walibi

Mijn vriend heeft net wat meer parken dan ik gedaan *boehoe* maar ook daar laat ik wat leuke foto`s aan jullie zien

Orlando 1

Orlando 2Orlando.

Oh ja, als je walibi stickers in andere parken ziet, op plekken waar ze niet horen, dan kan het van mijn vriend of zijn vriendengroep zijn geweest, die plakte die stickers overal en nergens op

Orlando 3

Genoeg pretparken gezien? Nee nooit, er kunnen er nog veel meer bij en het ergste is dat ze in sommige parken elk jaar of om het jaar een nieuwe achtbaan bouwen, #needtogoback. Goedkope hobby is het niet maar dat is idem met make-up.

Hopelijk vonden jullie mijn gebrabbel over pretparken leuk, heb jij wat met pretparken of sla je het liever over? Welke kende je al van dit rijtje?

Byeee,
Angelique
www.beautyfizz.nl


31 Comments

 • Laura

  03/12/2013

  Wat leuk geschreven! Super gave passie ook! :)

  Reply
  • Angelique

   03/12/2013

   Ah dankjewel Laura, ja naast beauty zijn vooral snelle achtbanen en leuke pretparken mijn passie <3

   Reply
 • Sofie

  03/12/2013

  Hele toffe passie! Ik ben zelf ook gek op pretparken :)

  Reply
  • Angelique

   03/12/2013

   leuk om te lezen dat we dat samen delen:D

   Reply
 • Deb

  03/12/2013

  Hier nog een 8-banen fan! Afgelopen september heb ik mij helemaal schor gegild in de 8-banen van de Efteling. Daar had ik een dikke week lang last van, maar het was té gek! Ik zou graag nog eens naar Moviepark gaan.

  Reply
  • Angelique

   03/12/2013

   Haha byeeeee stem inderdaad! Wat leuk om te lezen, dan ga je Europapark (wel iets verder weg haha) ook helemaal geweldig vinden :-)

   Reply
 • Eline

  03/12/2013

  Heel leuk om te zien! ik ben ook een keer in europapark geweest was erg leuk :) phantasialand is ook een aanrader, movieworld vind ik echter niks aan :P

  Reply
  • Angelique

   03/12/2013

   Moviepark is inderdaad geen zak aan, vond het wel leuk toen het nog Warner Bros Movieworld was, old skool. Phantasialand gaan wij als goed is volgend jaar heen, want mijn vriend wilt pas gaan als er wat af is, boehoe!

   Reply
 • Karen

  03/12/2013

  Wat leuk! Ik ken alleen Phantasialand (stond er denk ik niet tussen) , Bobbejaanland (weinig volk, is park snel rond, maar attracties zijn zo leuk dat je echt alles wel dubbel of drie-dubbel wil doen), Walibi Belgium (twee/drie jaar geleden was hun park wel leuk aangekleed naar Halloween toe, maar park heb je bijna in 5u al gezien en ben je het beu) en Efteling.

  Reply
  • Angelique

   03/12/2013

   Klopt, daar moet ik nog heen! Mijn vriend wilt pas gaan als de boomstammen die in de maak zijn af zijn, ben zo benieuwd naar dat park! Was walibi België een beetje leuk met halloween of viel dat een beetje tegen?

   Reply
   • Karen

    04/12/2013

    Toen ik er twee/drie jaar geleden ben geweest, was Walibi Belgium wel leuk met Halloween. Er is een punt waar je echt niet rond kunt, waar dan verklede acteurs staan. Geweldig :) Ook de rustige rondvaartbootjes zijn in een thema Halloween gekleed. Terwijl je denkt rustig te kunnen genieten van alles wat er rond jou gebeurd, springt er daar een acteur tussen de bosjes uit en schiet je neer (met een klein waterpistooltje). Maar ik denk dat ze zelf nog héél véél van de Amerikanen kunnen leren :)

    Reply
 • shirley

  03/12/2013

  Ik was als kind zijnde wel van de pretparken, maar nu niet meer. Ik vind het gevoel in de maag van stijl naar beneden gaan ook naar (wat de meesten dus leuk vinden) en ik ben aan de kleine kant waardoor ik alle kanten op botst bij eentje die over de kop gaat. xD Snelheid blijf ik wel leuk vinden, maar dan zonder stijl naar beneden (geef mij maar een schroef). Ik heb nu een neefje die uiteindelijk groot genoeg word voor pretparken, dus misschien ga ik dan wel weer een keer mee.

  Reply
  • Angelique

   03/12/2013

   Ja bizar is dat hé hoe het kan veranderen, zo heb ik ook al mensen gehad die als de doods voor achtbanen waren maar er toen met mij een keer in gegaan zijn en nu zelf ook helemaal fan van achtbanen zijn, best grappig! Misschien inderdaad een leuk idee om samen met je neefje te gaan, samen is sowieso altijd wel leuker dan alleen vind ik

   Reply
 • Bo

  03/12/2013

  Wow dat zijn er heel wat. Leuke passie en leuk om te lezen :D ik wil een keertje naar Walibi, ben er nooit geweest!

  Reply
  • Angelique

   03/12/2013

   Gewoon een keer gaan met een grote vrienden groep (of familie of net wat je wilt) echt leuk om een keer te doen!

   Reply
 • Amy

  03/12/2013

  Ik ben dol op pretparken! Walibi België bezoek ik ieder jaar meerdere keren en dit jaar heb ik ook de Efteling en Disneyland Parijs gedaan. Volgend jaar staan Port Aventura & Europa Park op de planning.

  Reply
  • Angelique

   03/12/2013

   Walibi België gaan wij als goed is in het voorjaar heen, ben er heel erg benieuwd naar! PA en EP zijn echt geweldig leuke parken om te bezoeken, qua thema maar ook attracties.

   Reply
 • Kiss & Make-up

  03/12/2013

  Wat een leuke passie is dit! Ik hou ook wel van enge pretparkattracties! Het is wel al heeeeel lang geleden dat ik nog naar een pretpark ben geweest…

  Reply
  • Angelique

   03/12/2013

   Het is hier ook wel weer een tijdje geleden, wij gaan als het goed is in het voor jaar weer pretparken, yeah!

   Reply
 • Mariska

  03/12/2013

  Wat een toffe passie! Nog nooit zoiets gezien/gehoord.
  Er staat een winactie online op ‘m blog, doe je mee?
  Liefs

  Reply
 • Jorinde

  03/12/2013

  Leuke passie. Ben zelf ook al heel wat keertjes in een pretpark geweest. Efteling, bobbejaanland, disneyland, drievliet, phantasialand, europapark, walibi, slagharen en in sommige parken meerdere keren.

  Reply
  • Angelique

   03/12/2013

   Wat leuk om te lezen dat je ook een aantal parken heb gedaan! Blijft leuk, Phantasialand moet ik ook nog steeds een keer heen, maar daar gaan we pas heen als de nieuwe achtbaan af is, eerder wilt mijn vriend niet gaan haha

   Reply
 • Irma

  03/12/2013

  Ah leuk!
  Ik ben zelf in de Efteling, Walibi en Tivoli geweest volgens mij. Oh ja en drievliet! Die waren heel leuk (:

  Reply
  • Angelique

   03/12/2013

   Wat gaaf dat je ook in Tivoli geweest bent, vond dat zo leuk concept, dat je zeg maar of per attractie kan betalen of een bandje, sowieso ook alle oude attracties, love it!

   Reply
 • Ceetje

  03/12/2013

  Wauw wat een boel pretpark/achtbaan foto’s! Ik vond het vroeger ook echt te gek lekker sjeesen , maar ik begin nu n beetje chickenshit te worden met achtbanen hahahaha

  Reply
  • Angelique

   03/12/2013

   Vind het zelf ook echt geweldig, mijn lichaam moet alleen wen echt op dat moment een goede dag hebben anders kan ik mijzelf de dag erna opvegen, letterlijk :D

   Reply
 • Yak Man

  03/12/2013

  aaah, dat is zó gaaf! :D Inderdaad niet echt een goedkope hobby, haha. Ik ben ook een keer naar Alton Towers geweest en twee keer naar Europa Park (eerste keer was ik een new born en toen nam mijn vader me mee zonder dat mijn moeder het wist, HAHA maar ik ben in duitsland geboren :b)
  Verder qua parken in buitenland disney parijs, hong kong en Movie Park :D.

  Ik weet nog zo goed dat ik mijn vriendin van haar ‘over de kop’ angst heb geholpen door niet te zeggen dat de space mountain over de kop gaat, haha XD

  Reply
  • Angelique

   03/12/2013

   Oooh ik ben nu echt een klein beetje gezond jaloers hoor! Hong Kong/Tokyo enz staan hier hoog op het lijstje, met nog een aantal parken uit Duitsland en dergelijke. Leuk om te lezen dat je het ook kent :D

   Reply
 • Whoeptiedoe!! You know me! I love Rollercoasters as well!! Meis ik ken je gevoel voor deze hobby door en door WANT IK HOU ER ZO VAN!! Mijn coastercounter is afgelopen weken weer flink gestegen en zo hebben wij ook nog een aantal waar we zeker heel graag naar toe willen! Wat ook leuk is dat we samen vriendjes hebben met dezelfde gestoorde kronkel wat betreft achtbaantjes ;) <3

  Reply
  • Angelique

   03/12/2013

   Haha zo waar! Gewoon alles wat je zegt is zo waar, wat een geluk dat wij elkaar dan kennen:-) En ik ben een beetje gezond jaloers op jou tellertje, die schiet dan inderdaad lekker omhoog met Amerika erbij, ooit (over 2 jaar ofzo) ga ik ook :D

   Reply
 • Ik hou zelf ook echt van pretparken, en dan vooral de achtbanen. Ben al veel te lang niet meer geweest!

  Reply

Geef een reactie