Bezoekersweek: De fotografie passie van Karen!

Hallo! Mijn naam is Karen.

Toen ik het berichtje ‘Passie? Dan zoek ik jou en deel hem op BK!’ las, dacht ik: ‘neeuh, niets voor mij’. Niet dat ik geen passies heb, in tegendeel, ik heb er verschillende. Toch voelde ik mij niet geroepen, omdat ik het idee had dat niemand warm zou lopen van mijn passies. Zelfs niet van eentje.

Tot ik meer dan een halve maand later het berichtje weer las. “Eigenlijk,” bedacht ik me, “ik heb wel een passie dat ik met anderen deel op op mijn eigen blog”. Maar ook met mijn ouders, met mijn familie en vrienden en zelfs met mijn psycholoog en huisbaas. Wordt er begonnen over mijn camera of een foto in een kadertje, dan begin enthousiast te vertellen over hoe ik het leuk vind om te genieten van die kleine dingetjes. Als ik mijn camera vast heb, dan kan ik zelfs genieten van een spin. *klikklikklik* Maar zodra de camera weg is, ben ik ook weg (letterlijk en NIET figuurlijk) van de spin.

 photo IMG_4710.jpg

Ik kan soms wel uren op een plekje zitten en gewoon genieten van andere zaken. Da’s misschien wel mijn tweede passie. Genieten. Kindjes die met elkaar spelen, mensen die elkaar uitdagen en zich amuseren, een sprinkhaan die van het ene plekje naar het andere plekje springt, een bloem die zo mooi is, vogeltjes die fluiten, een hondje dat kwispelt, een baby dat lacht (smelt!), een spinnetje met een felle kleur dat over de tafel loopt, een landschap,… Ik kan uren doorgaan.

 photo IMG_4750.jpg

Al die momenten dat ik geniet, wil ik maar al te graag vast leggen. Vaak pak ik mijn fototoestel erbij (of mijn gsm als ik mijn camera niet bij heb) en maak ik er een foto van. Toch zijn er momenten die ik bewust niet op de foto leg, maar wel als herinnering. Omdat ik me dan niet druk hoef te maken of de foto wel goed is, waardoor ik gewoon kan genieten van het moment. En anders had ik ook echt miljoenen foto’s…

 photo IMG_4773.jpg

Begin vorig jaar, maart of april, kocht ik een digitale spiegelreflex. Het was iets waar ik al JAREN over droomde, want ik wilde het eigenlijk al in 2008 kopen. Maar toen besloot ik te gaan verder studeren en was een laptop veel handiger. 4 jaar later had ik er eindelijk 1 in mijn handen. ’t Is er ook nog eens eentje waarmee je kan filmen in HD, dus later, als mijn vriend en ik er voor gaan zorgen dat onze ouders grootouders worden, dan is dat wel leuk…

 photo IMG_4734.jpg

Eigenlijk zou ik een cursus kunnen volgen met mijn camera, maar daar heb ik toch geen zin in. Ik heb al geprobeerd om mij zelf in te lezen in de termen van de fotografie, maar het blijft niet in mijn hoofd zitten. Dus speel ik gewoon met de knoppekes en zie ik wel welke foto’s ik maak. Vraag mij dus niet naar de ISO en de diafragma, want dan kijk ik je aan alsof je Chinees spreekt.

 photo IMG_6276.jpg

Sommige van mijn laatste foto’s moet ik nog wel een beetje bijwerken qua helderheid en contrast, maar al bij al ben ik vaak hééél trots op mijn foto’s zonder die bewerkingen.

 photo IMG_6444.jpg

Ik hoop dat deze 585+ woorden jullie hebben kunnen overtuigen dat ik van foto’s maken houd en kan genieten van de kleinste dingen. Maar omdat ik geen kei ben in schrijven (hak op de tak springen enzo), ga ik gewoon nog wat foto’s gebruiken om jullie volledig te overtuigen van mijn passies.

Groetjes,
Karen

 photo Blad1_zps2670f800.jpg

 photo boom1_zps7a604d81.jpg

 photo bloempjes_zpsc3106d19.jpg

 photo burnbabyburned_zps7c763214.jpg

 photo bloemen_zpsec9c1471.jpg

 photo Sunset-2_zps3f88d98f.jpgDeze zonsondergang, daar ben ik héél trots op, omdat er geen nabewerking (buiten de ©kavabo) aan te pas is gekomen. Locatie: Knokke-Heist.

 photo 1IMG_4418_bewerkt_zps37410c8d.jpg

 photo 1IMG_4344_bewerkt_zps67e75227.jpg

 photo IMG_3522_bewerkt_zps6713c526.jpg

 photo IMG_3603_bewerkt_zps8e3c89c0.jpg

 photo -IMG_9888_zps86eb4b3d.jpg

 photo -IMG_0346-_zpsbbd68563.jpg

 photo -IMG_1580_zps8299ec6a.jpg

 photo -IMG_1393_zps37bc3124.jpg
Het enige nadeel aan zo’n groot toestel, selfies maken is verschrikkelijk :)

17 thoughts on “Bezoekersweek: De fotografie passie van Karen!

 1. Moet tof zijn als je zo’n passie hebt. Ik heb zelf wel verschillende dingen die ik graag doe, maar niet echt een passie.
  Ze maakt echt wel mooie foto’s. Ik zal op haar site ook eens een kijkje moeten gaan nemen. :-)

 2. Haha, ik kan me al inbeelden hoe pijnlijk dat was voor je arm om die laatste selfie te nemen :-) Wat een prachtige beelden allemaal, zeg. Eigenlijk kan je echt beauty vinden in alles.

 3. Hoi Karin, met oefenen en uitproberen kom je inderdaad een heel eind (en da’s ook het leukst natuurlijk), maar ik heb zelf wel veel gehad aan een nabewerkingscursus en vooral ook aan het tijdschrift ZOOM! Misschien leuk om eens te kijken op hun site. :)

 4. Wat een leuke passie! Ik hou ook van foto’s maken, alleen maak ik er te weinig tijd voor. Ik vindt deze foto’s echt prachtig! Die details. Zo simpel! Maar ongelofelijk mooi!

 5. Wat een leuke reacties, er glundert hier iemand ;-)
  Ik ga zeker op die website kijken :D Misschien dat ik ooit ook zo’n cursus ga volgen.

  Dank jullie wel voor de reacties :D
  En Cynthia, echt super merci bedankt! ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *