Kerstinkopen doen op de Kalverstraat, mijn traditie!

Kerstinkopen doen, je kunt er niet te vroeg mee beginnen! Cadeautjes shoppen in de sale, beste idee van Nederland. Mh, cheapnessheid? Nee, want nu schakelen wij over naar slim-thinking. Hoe goedkoper, hoe beter! Je kunt zo nog meer cadeautjes voor je geliefde kopen of goedkoper uit zijn. Zelf ga ik voor de eerstie optie + een heerlijk dagje uit in Amsterdam. Joke, dat is een traditie in huize Knolrapen. In de decembermaand verschijn ik meerdere malen met mijn homeboy in onze hoofdstad voor de juiste kerstcadeautjes. Kijk jij mee naar de must-go-to-winkels van mij?

large-11

Wandelend over Amsterdam Centraal, lonkend naar de Starbucks en schreeuwend naar het mannetje achter de balie dat wij zometeen terugkomen en dat de Frappaccino’s alvast in de maak moeten worden gezet. Knipogend naar de tramconducteur, lijn twee, meestal. Op naar de Dam, tenzij het mooi weer is, dan wandel je het kleine stukje over het Damrak naar de Bijenkorf, misschien wil je voor MAC of iets anders kijken qua make-up, maar wij werpen alleen een blik op de etalages die zijn ingericht. Hotspot 1: Etalages van de Bijenkorf.

large-12

Maar wil je liever nog naar de MAC Store die zich heeft gevestigd op de Heiligeweg? Net zoals de Make Up Store – die toentertijd daar nog zat – dan is het mogelijk om lijn vier te nemen naar station Rai of iets in die richting. Stap uit op het Spui of de Rokin – hetzelfde – en dan moet je een boekenmarkt tegenkomen. Negen van de tien keer staat hij er gewoon en dat is het punt waar je moet uitstappen. Staat hij er niet, dan is het een plein waar men de bankjes bezet houdt. Uitstappen, de Kalverstraat op, naar rechts, doorlopen, over het zebrapad heen, nog meer rechtdoor en dan krijg je een onverwachtste splitsing naar rechts. Heiligeweg. Je spot MAC heel groot aan de linkerzijde van de winkelstraat. Hotspot 2: Heiligeweg + MAC.

IMG_8408

Tijdens de zoektocht naar het event liepen wij de Heiligeweg af, kwamen op een kruispunt terecht en liepen met de richting mee. Dus rechtdoor, oversteken naar de overkant – nu ben je op de Singel – en doorlopen naar de Leidsestraat, want daar bevindt zich een andere Lush winkel ! Jep, daar kwamen wij dit jaar pas achter. Loop de Leidstestraat af en je komt hem vanzelf tegen aan je rechterhand. De winkel is groter dan die op de Kalverstraat. Hotspot 3: Lush op de Leidsestraat!

6 INGLOT

INGLOT. Daar moet je gewoon naar toe. Toentertijd zat er eentje op de Leidestraat, maar die is nu gone. Op naar de PC Hooftstraat!  Neem de tram richting de Boelevaan/VU en stap uit bij het Museumplein en loop het kleine stukje richting de INGLOT Store op de Van Baerlestraat. Hotspot 4: INGLOT op de PC Hooftstraat -> Van Baerlestraat.

IMG_5116

Meestal gaan we meteen naar de MAC Store en lopen wij zo terug via de Kalverstraat, maar we gaan ook weleens via de Bijenkorf. Dit lijkt mij gemakkelijker voor jullie om te vertellen. Schuin steek je over naar de Kalverstraat, daar begint de shoptoer officieel. Ga vroeg in de ochtend, zodat je de drukte van de middag kan ontlopen. Je kunt zo op je gemakje rond kijken en als je wilt – en het regent + sneeuwt niet – dan kan je nog een terrasje meepikken op de Dam zelf. Hotspot 5: Begin van de shoppingsgekte in de Kalverstraat.

large-11

We beginnen gewoon aan het begin, lopen winkel in en  winkel uit. Zoeken wat wij zoeken moeten, kopen wat wij leuk vinden. Meestal beginnen we bij de Clairés, hangen daar zo’n half uur tot driekwartier rond en gaan altijd met tasjes sieraden weg. Verslavend! Inmiddels moeten wij de winkels overslaan, omdat we nogal insane worden als wij het geweldige lokkende winkeltje binnenstappen. Zoek je sieraden? Gekke make-upitems? Of nog nephaar? Clairés is de place to be, geldt ook voor de SIX die je verderop in de Kalverstraat ook vindt. Hotspot 6: Clairés en de SIX op de Kalverstraat.

large-13

Wandel de straat helemaal af en je komt veel meer tegen! Een stapje verder op is de Sabon. Zeker de moeite waard om de winkel in te piepen, vorige keer mochten wij onze handen scrubben en verzorgen met de producten, na aanleiding dat iemand flink overstag ging! Verderop zit Lush – must go in there! – altijd als ik bij de Lush kom, loop ik de winkel uit met een stuk zeep. Sowieso met de kerstdagen want niet alleen de jonge knapen in huize Koning snoepen van de zeepjes. Een leuk cadeau voor je ouders! Hotspot 7: Sabon + Lush en theBodyshop op de Kalverstraat.

large-14

Nog geen outfit voor de feestdagen? Gelukkig bevinden zich er meerdere H&M’s op de Dam, zowel in de Kalverstraat als op de Dam zelf, maar ook River Island, Vero Moda, WE, Jack & Jones, maar ook schoenenwinkels. De Nike Air Max’s spot ik in vele kleuren, maar mijn geliefde Steve Maddens ook! Helaas heb ik nog geen paar in bezit, maar ze staan op mijn wishlist van dit jaar! Ook heb je Dolcis een hugeass winkel met de hoogste high heels, de laagste ballerina’s, maar ook de stoere kisten. Vergeet de Crocs Store voor moeders niet! Hotspot 8: Kleding scoren op de Kalverstraat, inclusief shoes!

large-9

Je komt nog veel meer winkels tegen, zoals de Rituals, maar ook de Tuinen, Douglas en vele andere winkels waar je prima kunt slagen. Neem er de tijd voor, ga op je gemakje erheen en zorg ervoor dat je ongeveer een idee hebt wat je wilt zien te veroveren. Natuurlijk kan je het ook over je heen laten komen, maar als je in Amsterdam bent moet je genieten! Pak een terrasje mee, ga ergens gezellig een hapje eten of laat je even opmaken bij de make-upwinkels om vervolgens een goed bevallen product aan te schaffen voor onder de boom! Hotspot 9: MOOI + Starbucks @ Amsterdam Centraal.

large-11

Uiteindelijk kom je weer op Centraal terecht en ben je nog niet geslaagd voor het juiste item? Bekijk dan daar de winkels eens! Ooit schreef ik over MOOI, een klein winkeltje naast de Starbucks – waar je natuurlijk ook heen gaat! – daar kan je nog parfum, make-up en zelfs de OPI nagellakken scoren van de laatste Limited Edition collectie. Kortom, Amsterdam is de place to be als je even heerlijk uit je dak wilt gaan voor de feestdagen. En wie zegt dat je binnen één dag alles moet halen? Begin je vroeg, dan heb je alle tijd! Succes met het doen van de inkopen!

Wat zijn jouw hotspots voor kerstinkopen?

14 thoughts on “Kerstinkopen doen op de Kalverstraat, mijn traditie!

  • Inglot moet je helaas overslaan. De winkel op de van Baerlestraat is dicht. Ze zouden binnen enkele weken een nieuwe winkel openen in het centrum. Maar net zoals de webshop moeten we daar nog op wachten.
   De nieuwe shop komt op de heilige weg.

   Toen de van Baerlestraat dicht ging kreeg ik nog wel een flyer mee. Daar staat een kortingscode op voor als de webshop weer open gaat. (amsterdam15%korting)

   Laatst was ik het wachten zat. Ze beloven nu al maanden dat de webshop online komt. Ik heb op Ebay besteld. Bij de verkoper Ewcial heb ik 20 losse pannetjes gekocht. Het scheelde me zeker 25 euro.
   Ik had het binnen een week in huis.

   (Nee ik werk niet bij Inglot. Ik ben alleen een groot fan)

 1. Ik doe een vergelijkbaar rondje altijd met mijn zus 1 of 2 x per jaar. Meestal staat die hele dag in het teken van beauty shoppen in Amsterdam haha

 2. Oeeeh wat leuk, krijg hier helemaal zin van om te shoppen! Mijn eerste stop zou ook Lush zijn, en mij kennende zou ik er t/m sluitingstijd kunnen vertoeven, haha!

 3. Leuke hotspots, toevallig vorige week daar al allemaal kerstinkopen gedaan voor de familie, omdat ik voor mijn paspoort naar Amsterdam moest komen. Heb toch liever Rotterdam, omdat ik er alles ken haha.

 4. Handig! Ik ga alleen voor de kerst niet meer naar Amsterdam toe, maar als ik er gewoon nog eens ga shoppen is dit ook superhandig ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>